לא יודעת מה איתכם

Surrealistical

New member
לא יודעת מה איתכם

אבל אני אומרת הגיע הזמן:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4634022,00.html

בהודו חושבים שזה לגמרי לגיטימי לאנוס נשים. אולי אם היו נוהגים ככה בכל אנס החלאות היו חושבים פעמיים. אולי בקרוב גם במדינת ישראל שיורקת על נפגעי אונס.

ההמון העניש אותו - השתוללות המונים היא תמיד מראה מפחיד -

טוב שהוא בא על עונשו , כי ייתכן מאד שהשלטונות לא היו מוציאים אותו להורג.
אני מאמינה שאנסים ורוצחים יש "לנדב" לניסויים רפואיים (במקום החיות חסרות הישע שלא עשו לנו כלום). כמוכן שהעונש על אונס צריך להיות מוות.
היום מסרסים רק פדופילים - סירוס כימי - וגם זאת בכפוף להסכמתם. זו בדיחה.

Berethor

New member
דווקא בהודו יכולים לתת עונש מוות על אונס, ככה שזאת לא הסיבה

שההמון "לקח את החוק לידיים", אלא פשוט משום שההמון החליטו להוציא את החשוד להורג ללא משפט ובעזרת לינץ' אכזרי, וככל הנראה לא מוצדק. בישראל לא קיים עונש מוות, אפילו רוצחים סדרתיים ומחבלים עם דם על הידיים לא מוציאים בישראל להורג, על אחת כמה וכמה שלא יוציאו אנסים להורג. חשוב גם לציין, שאחת הסיבות שהחמירו את העונשים על אונס בהודו, זה בעקבות מקרים של אונס אכזרי במיוחד, שגרמו אפילו למוות של הקורבן.

"בית משפט בהודו גזר עונש מוות על שלושה תושבי העיר מומביי, שאנסו באכזריות צלמת עיתונות. על פי כתבי האישום שהוגשו נגד השלושה, הם תקפו את האישה בתוך מפעל טקסטיל נטוש במרכז העיר."

"זהו אינו מקרה האונס היחיד בו שלושת התוקפים היו מעורבים. השלושה נמצאו אשמים באונס צעירה אחרת באותו מפעל נטוש בחודש יולי שעבר. התובע טען כי התוקפים הם אנסים סדרתיים. השופט במשפט תיאר במתן גזר הדין את מעשיהם של השלושה כבעלי אופי שטני. הוא הדגיש כי "עונשם ישגר מסר מרתיע עבור החברה כולה"."

"החוק החדש והמחמיר נגד מקרי אונס אושר בעיקר בעקבות האונס הקבוצתי שבוצע ב-16 בדצמבר 2012 במהלכו קורבן המעשים המזעזעים, סטודנטית לפיזיותרפיה, מתה מפצעיה מספר ימים לאחר מכן. לאחר המעשה הברוטאלי, היא נזרקה מהאוטובוס יחד עם ידיד שנסע עמה. משפטם של החשודים שנעצרו החל בינואר."

"האונס והרצח גררו מחאות רבות ברחבי הודו והובילו לדיון ציבורי בנוגע לאלימות כלפי נשים במדינה. בחודש מרס אשתקד הוחלט להחמיר את הענישה כלפי אנסים, ובעקבות חוק שעבר ניתן להוציא אותם להורג."

http://www.mako.co.il/news-world/international/Article-ead5bd3caec2541004.htm

הלינץ' באמת היה אכזרי, ואני מבינה שכזכר, לבך עם האיש ההוא,

אבל לומר "לא מוצדק" זו שטות. האיש ישב בבית סוהר כי הוא אנס. ההמון נטל את העונש לידיו, וכדרך ההמון, השתולל. אני לא בעד התפרעויות של ההמונים, אבל בוא נגיד שהטראומה שנגרמה לאנס שקולה לטראומה שהוא גרם, וכמובן מותו היה מוצדק לגמרי.

Berethor

New member
קודם כל כתוב שהוא נאשם ולא שהוא מורשע, ולא כל חשוד הוא אשם

לכן קיימת סבירות לא מועטה שההמון למעשה הוציא להורג ללא משפט, אדם חף מפשע. זה שאדם חשוד במשהו, לא אוטומטית אומר שהוא באמת אשם, בשביל זה יש משפט, חוץ מזה גם חלק מהאסירים שעדיין לא הורשעו, יושבים בכלא לפני משפט, במיוחד אם המשטרה חושבת שיש סיכוי שהחשוד עלול להימלט ולא לא להגיע לבית משפט. בנוסף לכך, אני לא מסכים שעל כל אונס מגיע לאדם מוות, במקרים של אנס סדרתי או/ו במקרים של אונס ברוטלי במיוחד, זה יותר מוצדק. כך שהחשוד לא רק שלא הורשע באונס, אלא עדיין גם לא ברור עד כמה באמת חמור היה האונס שהוא מואשם בו, ולכן לא אוטומטית יש להטיל עליו את העונש החמור ביותר שיש. אפילו אם בית המשפט היה מחליט להוציא את הנאשם להורג, זה לא היה נעשה בעזרת לינץ' משפיל ואכזרי בידי המון זועם, אלא בצורה יותר מתורבתת, זו לא רק התוצאה, זו גם הדרך.

ממתי נאשמים שלא הורשעו יושבים בבית סוהר? זה דימיון שלך.

עצורים יושבים במעצר משטרתי , לעתים.
הבנתי שעל האיש ההוא היה ידוע שהוא אנס, כך שהזעם כלפיו היה מוצדק.

ממתי? מתמיד

נאשמים בעבירות פליליות שלא הורשעו יושבים הרבה פעמים במעצר, לפעמים גם עד תום ההליכים. שופט יכול להוציא לנאשם צו מעצר לתקופה ארוכה, במידה והוא משתכנע שיש מספיק ראיות לכאורה בכדי להעמיד אדם למשפט פלילי (שימי לב: מספיק ראיות בכדי להעמיד למשפט זה לא אותו הדבר כמו מספיק ראיות להוכיח אשמה!).

יש תאי מעצר במשטרה, אבל לרוב עצורים לתקופה ארוכה נמצאים בבית מעצר, ולפעמים בית המעצר נמצא באגף של הכלא.

אני מודה שאני לא מכיר את כל פרטי המקרה ולא יודע מה היו הראיות נגדו וכו', אבל כותבים במפורש שהוא חשוד שהמתין למשפט, ולא אסיר מורשע.

והסיבה שההמון השפיט את האנס היתה כמובן הזעם העצום שפשעים אלה

מעוררים בהודו. והאפשרות להמונים שם להתפרץ.
גם אצלנו פשעי האונס ורצח הנשים מעוררים זעם עצום, כנראה בעיקר בציבור הנשים, אלא שאצלנו אין תופעת ההשתוללות ההמונית. כזכור, אפילו כאשר חצי מיליון איש התכנסו למחות על חוסר הדיור ושאר החסרים הכלכליים, הם עמדו בכיכר בשקט, ובעיקר דפני ליף וחבריה ביטאו עבורם מעל הבמה את הכעס ואת המחאה. ודפני קיבלה מחיאות כפיים סוערות וקריאות הסכמה. זה היה הכל.

לא יודע מה איתך

אבל לינץ' בחשוד ללא משפט זה אף פעם לא דבר טוב.

וחוץ מזה, היותו חשוד באונס היתה רק חלק מהסיבה למהומות. הסיבה לכך שדווקא המקרה שלו גרם לאירועים האלו היתה בשל היותו מהגר לא חוקי מבנגלדש. מה שקדם לאירועים האלו היתה מתיחות בין המקומיים למהגרים, וזה מה שהצית את המהומות. והמתפרעים לא הסתפקו רק בלינץ' שלו, אלא בנוסף לזה גם שרפו עסקים של מהגרים מוסלמים ותקפו אנשים אחרים.

Surrealistical

New member
זה בהחלט דבר טוב

כשהמערכת המשפטית נכשלת להגן על קורבנות. כלומר, יופי שהם החמירו את החוקים אבל עדיין בהודו נאנסת אישה כל מספר דקות.
גם לנו יש אחלה חוקים נגד אונס ונגד גילוי עריות אבל מה שקורה בפועל זו בדיחה ופגיעה בקורבנות.
חבל רק שבארץ זה לא נעשה. אם היו עושים את זה לאביה של ורד לב היתי יותר ממאושרת.

לא מכיר אף מקרה בהיסטוריה

בו לקיחת החוק לידיים וביצוע לינץ' בחשודים בפשע הביא לאיזשהו שינוי חברתי חיובי והצליח למנוע מקרי פשע עתידיים.

אין ספק שצריך להחמיר בענישה של אנסים, אבל לא זו הדרך.

הצה]כה הצרפתית היתה מרחץ דמים נורא שבהמשך פנתה נגד עצמה:

ראשי המהפכנים עצמם הוצאו להורג ע"י עמיתיהם.

זמן מסוים לאחר המהפכה חזרה המלוכה לצרפת, עם לואי ה18 .

אגב עם עליית נפוליון הפכה צרפת לקיסרות: הלא נפוליון הכריז על עצמו קיסר.

לכן השאלה היא אם עצם המהפכת רבת הדמים הביאה לצרפת את המשטר הרפובליקני השורר כיום או שמא הרעיונות - אלו של הפילוסופים החברתיים שהקדימו את מאורעות המהפכה - הם שנשארו והשפיעו על החברה הצרפתית.

אני מודה שעליי לקרוא על ההיסטוריה הצרפתית (בעצם האירופית כולה) לאחר אביב העמים 1848 .

A לוןA

New member
הכל נכון

אבל בסופו של דבר- זה היה לינץ' (די פרוע) שבסופו, אחרי די הרבה נהרות של דם- הגיעה הדמוקרטיה המודרנית.

Surrealistical

New member
לא מכירה את ההיסטוריה

אבל אני לא צריכה היסטוריה בשביל לדעת שזה היה הדבר הכי טוב אם היו עושים לינץ' בפדופילים ואנסים כאשר הפרקליטות מחליטה לסגור נגדם תיקים מעצלנות נטו. בעיני זה צדק, ולהיסטוריה אין קשר לזה.

GreenMamba

New member
כל מצב של המון הלוקח את החוק לידיים- פסול

אם נדרש שינוי, יש לשנות אותו בדרכים חוקיות.
היום ההמון החליט החלטה "נכונה" ומחר הוא יחליט באותה חמת זעם, החלטה הפוכה. אי אפשר לתת להמון זועם ומוסת לקחת החלטות ולברך עליהן. אם מצדיקים את ההתפרעות לעיל, מצדיקים גם את זו
http://www.haaretz.co.il/sport/israel-soccer/1.1670339
או את זו
http://news.walla.co.il/item/2562136

למעלה