לא יודעת למה

deyulia

New member
לא יודעת למה

אך נדמה לי שאנשים כותבים כאן רק בשביל לריב ולרדת אחד על השני, ואני מודה שגם אני נגררת לזה (לא שזה מקנה לי או לאחרים לגיטימציה או שזה בסדר)אז רציתי לשאול, למה יש לאנשים את הצורך הזה ? ואז מתפלאים למה אי אפשר לחיות בשקט ושלום. וזה מזכיר לי בלי שום קשר אותנו בחו"ל כשאנחנו רואים מישהו בולט בהתנהגותו הלא מנומסת, ואז אנחנו אומרים "חה , בטח שזה ישראלי", רק שאותו אחד שמוציא את המשפט הזה שוכח שגם הוא משתייך לקטגוריה , אז למה אנחנו כל הזמן שופטים ומבקרים אנשים לפני שאנחנו מסתכלים על עצמינו ובתוכינו? נ.ב. אני יודעת שהנושא לא שייך לפורום אזל הייתי חייבת. ליאן ונוטה להאמין עמכם הסליחה.

להיות ביקורתי בלי שום מידה של

ביקורת עצמית... זה גם מאוד ישראלי. אבל לא רק.
ולא... האנשים שבאים לכאן נהנים מחברתם אחד של השני... זה שהם רבים, זה בגלל שהם אנשים עם דעות מנוגדות. לא בגלל שזה המקום שהם מעדיפים לעשות את זה בו.

אלדד26

New member
בדיוק, ולגבי הישראלי -

כן, נכון, כולנו ישראלים, אבל לא כולנו ישראלים מכוערים, ואני אישית לא אצווח "סימה, תביאי ת´מצלמה, נצלם ת´פסל הזה!" באמצע גני לוקסמבורג בפריז (ולא רק בגלל שאין לי סימה), ואני גם לא אציק לבחורות שמהלכות להן טופלסיות בחופי רודוס, ולא אזרוק אבנים בחוצות פראג (כן, כן, אתם לא תאמינו מה עברתי
).

voguemaster

New member
זה מזכיר לי את הצורה שבה אנשים

עולים בדרגנועים בחו"ל. כולם תמיד בצד ימין, על מנת שאותם אלו הממהרים יוכלו לעלות בקלות יתרה. אהבתי. בישראל ??? איפה! תנסה לעקוף מישהו על דרגנוע והוא ירצה לתלות אותך
אלי

אלדד26

New member
אני ישראלי (כמעט כתבתי גאה) -

בכל רמ"ח איבריי. נולדתי כאן, ועד שהפינגווינים לא יגרשו אותי עם מקל, אני נשאר ומוכן להילחם על הארץ הזו (למרות שאני סקפטי שילדיי יזכו להתבגר במדינה הקורסת הזו). אולי אני לא עונה להגדרה של "התייר הישראלי המצוי". נוח לי עם זה שהפריזאים החליטו שאני איטלקי או ספרדי, שלא לדבר על זה שפריזאית פנתה אליי בסופרמרקט ושאלה אותי איפה העגבניות.
נמאס! כפתור ה "שלח/י" הזה, בחיים לא עובד בפעם הראשונה! אני כבר התרגלתי ללחוץ על Backspace...

תתחילי את בשינוי

חוץ מזה לא רק ישראלים בחו"ל מזעזעים לפעמים בהתנהגות גם בארץ אנחנו לפעמים מזעזעים בגסות הרוח שלנו, בזה שאנחנו עוקפים בתור. אני ראיתי מבטים של אנשים שבאו להיות בארץ לתקופת מה והתחילו להיתקל בהתנהגות של ישראלים, לקל להם הרבה זמן להתאושש. עד היום כשמרצה שלי רואה איך ישראלים נכנסים לה באמצע שיעור ולוקחים כיסא בלי לבקש ובלי להקיש מקודם על הדלת היא חוטפת שוק. שלא נדבר על כך שכמובן מי שסוגר א תהדלת סוגר אותה בבום אחד גדול. בקיצור אל תתלכי רחוק לחו"ל השינוי צריך להתחיל מהתנהגות של ישראלים לחבריהם בארץ, שלום מתחיל מבית, ובכלל זה קשור למצוות בין אדם לחברו.

את זה אמרת בצחוק, נכון?

דעתי למה?! כי אנשים פה מגיל 0 מקבלים בתודעה שלהם מסר שהכל מותר להם. דוגמאות? בוא נראה: שביתת עובדי האוצר, שביתת עובדי ביטוח לאומי, הדתיים... כל אלו קבוצות כוח... יש מקבל. שביתת הנכים... אין כוח, אין מקבל. כבישים. מודה, אנשים קצת יותר גדולים (לפעמים אפילו בני 15-16 לפני שהם "רק לוקחים את האוטו של אבא לסיבוב בשכונה"). לא עקפת?! יצאת פרייאר, נתת שיעקפו אותך?! יצאת אחושילינג פרייאר. דוגמה קטנה מהאוטובוס (תבחרו קו, כל קו שהוא) לפני יומיים: אוטובוס מפוצץ (בלי הומור שחור בבקשה, חוץ משלי כמובן), אנשים רוצים לרדת, הפתעה גדולה. עכשיו, נשאלת השאלה: האם אנשים נחמדים וישראליים יחכו קצת, ייתנו לזה שלפניהם לדרת וככה זה שעומד להם בדרך יכול לדרת גם הוא או לפחות לזוז והם יירדו? הא, הצחקת אותי!!! אתה יורד מהאוטובוס עם 5 ס"מ פחות בהיקף מותניים (אולי עליתי פה על דיאטה חדשה). למה כל התופעות האלו?! אני לא סוציולוג אני לא יודע. מה שכן עולה לי לראש זה משפט מפורסם של כמה חבריה חכמים שחיו בימים שבהם חכמי הדת היו חכמי דת ולא עסקני פוליטיקה, משהו בסגנון של :"יצר האדם רע מנעוריו". ואל תשכחו, חז"ל חיו, כתבו וחייו את דעתם על "עמך שבו אתה יושב", כמדומני זה היה (אז כהיום) ישראל.

אלדד26

New member
אני אחזור: בהכל אשם הכיבוש.

אנשים מגיעים לצבא, שולטים על עם זר, אח"כ חוזרים הביתה ורוצחים אנשים ברחוב בגלל שאלו עקפו אותם. האנשים בישראל איבדו כל ערך לחיי אדם. נו, פיגוע? 2 הרוגים? חפיף, בואו נשים איזה שיר עצוב של פוליקר ונמשיך לבריטני ספירס. 20 הרוגים? כותרת בעיתון. כבר לא מתאבלים יותר מדי. הכל טבעי, הכל סבבה. 1749 פיגועים בשנה אחת. ומעבר לפיגועים, שוב. חיילים בני 18 שמחונכים שמותר להם להתייחס לעם זר כאל זבל נחות, חוזרים הביתה ומיישמים על השכנים. זו מנטליות שדבקה בנו.

הכיבוש והמיליטריזם

אלדד צודק ואני ועוד רבים חושבים כמוהו ביניהם גם סוציולוגים המתייחסים לישראל כאומה שנמצאת כל הזמן במדים. המילטריזם מחלחל כבר מילדות לתוך חיי כל ילד וילדה, הבטחון מהווה ערך מרכזי בחברה, תפקיד הגבר כלוחם מועצם ביחס לתפקיד האישה כמספקת השירות בעורף. אחרי כל זה כשאתה או את גדלה עם שטיפת המוח על חשיבות הצבא והביטחון אז מה מצפים שמי שעשה מילואים בעזה ונתן מכות לפלסטינים, התייחס בזלזול לנשים שיכלו להיות בגיל של סבתא שלו, הרג כמה ילדים וסתם עיכב פלסטיני במחסום אז אדם כזה יחזור לישראל בתחומי הקו הירוק ויירגע. האלימות שמשחיתה א תהחברה בארץ קשורה בהחלט לכיבוש המתמשך ועד שהכיבוש לא ייפסק תמשיך האלימות כלפי העם השני פה וכלפי אנשים ונשים בתוכנו פנימה, אין כיבוש נאור. שלטון כובש הוא שלטון משחית. כל הכבוד לאלדד שסופסוף העז לומר את האמת.

אלדד26

New member
לא רק שאני מסכים,

אני לא חושב שמישהו צריך "להעיז" כאן. זה בזיון לאומה שקוראת לעצמה דמוקרטית אם אנשים צריכים לפחד מלהציג את דעותיהם. ולפני שליאן תשלוף את רובה הציד שלה ותוריד לי את הראש, אני מסיים בזאת את דיוני הפוליטיקה

ליאן.

New member
אם לריב=להתדיין ולהביע חוסר הסכמה,

אז אחלה, אך לרדת האחד על השני ולא רק על דעותיו, זה בהחלט דבר פסול. התירוץ של חופש הדיבור לא עובד כאן משום שלפורום יש כללי כתיבה בסיסיים, וכל הודעה שתפגע בבנאדם, במכוון או שלא, פשוט תמחק. אשמח אם תשומת לבנו (הנוטה ואנוכי) להודעות הנראות לך בעייתיות בפורום. ליאן.

למעלה