לא יודעת למה זה קשור

יום.

New member
לא יודעת למה זה קשור

בטח שלא לפה אולי אפילו כדי לשים בכותרת את האיקון
(אבל אני לא אשים י אני לא כזה מתה עליו.. ובכלל מי יודע לאן זה יתפתח אולי זה יהיה הכי קשור בעולם) ובכל מקום אני צריכה מקום לפרוק. מישהי מהשבט שלי בבנ"ע מתחתנת וזה קצת שונה אצלנו כי לא באמת השבט של בנ"ע זה החברה במושב, זה אנשים שאני איתם מגיל 0, מהתינוקייה, אנשים שמכירים אותי כבר 21 שנה, אנשים שעד עכשיו לא היה לי ספק במידת הרעות בנינו. שהיה לי ברור שלא משנה עד כמה נתרחק אחד מהשני הם תמיד יהיו שם בשבילי ואני יודעת שאני תמיד אהיה שם בשבילם, כי הם בית, וכשאני חושבת על בית אני לא רואה את הבית הפיזי שאני גרה בו, אני חושבת על המושב שלי והם, הם הבית שלי. אז היא מתחתנת הלכתי לתיבות דואר אתמול להביא את הדואר הביתה וראיתי שאחותי התאומה קיבלה הזמנה ולא יודעת, הייתי בטוחה שבטעות היא לא הזמינה אותי, שבטעות לא רשמו את השם שלי גם על המעטפה, שבטעות היא שכחה לשים גם את המעטפה שלי בתיבה (הרי זה לא נשלח בדואר מחלקים את זה יש לתיבה כי זה במושב). עכשיו חברה שלנו היתה אצלנו, עוד אחת מהמושב גם מהחברה, וגם היא דתל"שית מכל השכבה יש רק 3 בנות שאנחנו חילוניות, ואותנו היא לא הזמינה (גם הבנים החילונים היא לא הזמינה ואת הדתים כן). ואני לא יודעת למה כל כך נפגעתי כי מה? מה חשבת? שאני אבוא לחתונה שלך ולא אכבד אותך ואת המעמד? והיא גם מתחתנת במושב ואמרתי לאחותי ולחברה שלנו "היא מתחתנת בבית איך היא לא מזמינה אותנו? אנחנו בית" והן לא הצליחו להבין גם. ואני ממש רואה בזה הלבנת פנים ברבים כי היא הרי רואה את היציאה שלנו בשאלה כאות קלון אז עכשיו היא גם שמה על זה דגש. ואני לא יודעת התערער לי משהו בתפיסת העולם עכשיו.

dkey

New member
היי חזקה

ברור לגמרי מדוע נפגעת. זה פשוט מעליב. כמה עצוב שהדת מובילה להחלטות כאלה שגויות. אני רוצה להאמין שאין לזה כל תמיכה בדת ומדובר במקרה פרטי של קנאות דתית פושעת (כי יש גם אחרת. אחי החרדי למשל הזמין את בעלי ואותי לברית של בנו כך שאחרת זה בהחלט אפשרי). היא הרי מענישה אתכם על שהעזתם ללכת בדרך אחרת. אני מקווה שזה רק מחזק אותך בהחלטות המהותיות של חייך. יש כאן כמה אפשרויות. הראשונה כמובן לדבר איתה אם זה חשוב לך. השניה היא שחברים יכולים להבהיר שבלעדיכם הם לא יגיעו. כמובן שכיף גדול כבר לא יהיה לכם להגיע. האפשרות האחרונה היא לעבור לסדר היום אלא שאז המטענים השליליים יהיו לתמיד.

../images/Emo119.gif אמממ...

אני לא מכיר את החברה המתחתנת, אבל יכול להיות שהיא קצת מטומטמת..?! מההכירות שלי עם בני-מושבים-דתיים, יש להם לפעמים יציאות מוזרות בקטעים האלה. ובטח בעוד לא הרבה זמן תצחקו על זה, ויכול להיות שגם היא תצחק על זה איתכם. אני במקומכם הייתי עושה כמה דברים - או שתגיעו לחתונה, כל החברה שהיא לא הזמינה - בתחפושת של דתיים אדוקים, את יודעת, סרפנים ארוכים חולצות שלושתרבעי וגלגולים בשיער (תסרוקת אולפניסטית...), והבנים עם חולצות לבנות מכופתרות, סנדלים וגרביים, שביל בצד וכמובן כיפות. ותהיו בחתונה הכי חמודים בעולם ותרקדו עם החתן והכלה ותעשו שמח. אבל באמת ולא בציניות. ואם זה לא נראה לכם מתאים, אז תצאו לבלות באותו ערב אבל תקנו לה כולכם ביחד מתנה מהסוג הדתי - משהו לשולחן שבת, אבל משהו יפה ומושקע (כמו גביע עם חריטה שאי אפשר להחזיר...) שהיא תראה כל פעם ותבין כמה מטומטמת היא הייתה... הרעיון הוא לא להחזיר באותה מטבע של ריחוק וטמטום, אלא ברוחב לב והומור. אני חושב שזה יעמיד את הכלה הסוררת במקומה, ושלא יקרו שוב דברים כאלה מטומטמים. אמן.

io4minyan

New member
על קמצא ובר קמצא חרבה ירושלים....

נשאלת השאלה : היכן היה האשם בבר קמצא אשר לא הוזמן למסיבה ואף נפקד ממנה. השיבו חכמים שהם החשיב עצמו לחברו של המארח, היה עליו לבוא או לברר מדוע לא הוזמן, שמא לא הוזמן מפני שגגה אלא שכבר עשיתם סקר ובדקתם שהכלה החסודה לא הזמינה את החילונים וכבר קמו יודעי דבר בפורום שהתנדבו להסביר שמי שאשמה זו היהדות אשר הובילה להחלטה לנדות אתכם או סתם "קנאות דתית פושעת" ( כי יש להם דוגמה לכך שיהודים יכולים להתנהג אחרת ) ואני, הקטון, אומר : אולי היא מקנאה בכם שהעזתם לעשות את מה שהיא מפחדת ממנו. אולי במדידות לקראת החתונה, קשרו את ההינומה חזק מידי והחמצן התמהמה אל המוח מכל מקום : צער, עלבון ותחושה של פגיעה זה עניין לבחירה. מציע לך לבחור בדרך אחרת. בואי אליה ערב לפני ובסבר פנים נאות הביאי לה את סיפורם של קמצא ובר קמצא במסגרת

dkey

New member
אתה צודק

זה באמת נובע רק מהחמצן שהתמהמה אל המח או מקנאה בהם... חלילה לא מקנאה דתית מהסוג הראוי לכל גנאי. אני כבר שנים תוהה היכן החמצן למח שלך.

../images/Emo24.gif באמת נורא מעליב

יקירתי, פשוט נחשפת לצביעות עמוקה ועקרונית. כי גדלת עם חברים שהבטיחו אחד לשני שיהיו שם תמיד, בכל מצב. שכולם ערבים זה לזה ושהערבות הזו איננה תלויה בדבר. ופתאום, גילית שיש להם תנאים. הם יהיו שם בשבילך ויאהבו אותך בתנאי שתהיה דתיה, שתשתמרי מצוות. הם בכלל לא בודקים אם את אדם טוב, רגיש, אכפתי - אם את דתל"שית את מנודה מהעדר. בכל מקרה - קבלי עוד |חיובק|

likud1

New member
העלבון שלך כל- כך מובן

כתושב התיישבות, אני מבין את "הבית" שעליו דיברת. אני יכול לומר לך שזו באמת לא תופעה רגילה ומאוד מכוערת. אצלינו בשבט הוזמנו דתיים וחילונים כאחד לכל חתונה ואירוע. זו בחורה קטנה, חסרת כל כבוד ולכן גם לא שווה התייחסות או יריקה. כן הייתי מציע לך בשבת אחת, כאשר את רואה אותה מסתובבת ברחובות המושב (בד"כ כולם בחוץ בשבתות ואני מתאר לעצמי שאת כן מגיעה לעיתים הביתה לשבתות), לומר לה בצורה הכי נחמדה וחסרת עלבון, מזל טוב מכל הלב. דברים מסוג זה מביכים הרבה יותר מאשר כעס שמפגינים. ולך אני שולח חיבוק חזק

יום.

New member
מגיעה הביתה??

אני גרה פה!!! ואתם יודעים מה? אני גם מתלבשת צנוע, ולחתונה שלה לו הייתי באה הייתי באה לבושה כמו שאני לבושה בכל שבת בחצאית ארוכה וחולצה צנועה ומכובדת, כי אני אומנם לא דתיה אבל כבוד למסורת להורים שלי ולבית שלי יש לי והרבה ומעולם לא היתה ולא תיהיה לי כוונה לצאת בהתרסה כולשהיא. והיא ממש לא החתונה הראשונה שלי, ראשון התחתן מישהו שהלך לכזאת קיצוניות דתית שהיתה תקופה שהוא בכלל לא היה מסתכל עלי כשהוא היה מדבר איתי, מאז הוא התמתן קצת כמובן אבל כבר לא ממש אפשר לקרוא לו "כיפה סרוגה" אלא חרדי לכל דבר והוא הזמין את כולם ללא יוצא מהכלל וכולם כולם לקחו את ההגעה לחתונה שלו כמצווה כזכות וככבוד ועשו לו הכי שמח שרק אפשר. אבל וואלה? שהיא תאכל את הדייסה שהיא בישלה לא הרבה אנשים מתכוונים להגיע לחתונה הזאת להגעיל, היא הצליחה את כולם

יום היקרה מאוד לכולנו!

לא אוכל להגיב ישירות לכל התגובות להודעותך אבל אני מתכוון בזאת להגיב ממש לכולם. יש כאן דעות שונות ותפיסות שונות אבל אף אחת מהן לא מייצגת את הכלל. אני בכל אופן מרגיש עצמי בוש ונכלם לנוכח התנהגות זאת אבל לא הייתי ללוקח ללב. לא אחלק ציונים נפשיים לחברה אבל זאת לא היא. זאת גם לא קנאות דתית אלא משהו, שמנוגד לחלוטין לדרך התורה. "ואהבת לרעך כמוך" קראנו רק השבת. האם רק מי שהוא דתי הוא בכלל "ואהבת"? והם זה, שחושב עצמו לשוטר של רבש"ע הוא באמת מושלם? על "ואהבת לרעך כמוך" אמר רבי עקיבא: "זה כלל גדול בתורה!". זהו אותו רבי עקיבא, ש- 24,000 מתלמידיו מתו בתקופהע זאת, על שום שלא נהגו כבוד זה בזה, ובשל כך אנו נוהגים מנהגי אבלות בימים אלו. רבי עקיבא אמר כלל זה (תקנו אותי, אם אני טועה) לאחר השבר הנורא ובזאת הצליח להעמיד את התורה ולבסס אותה. ההתנהגות של החברה איננה התורה. מותר (ואף חובה) היה להזמין אותך ואת חברותייך לחתונה אך להגביל בהזמנה בנוסח: "נא לבוא בתלבושת צנועה". אין לי כל בעייה בבקשה לכבד את המעמד. אינני מנסה לנחם אותך אבל אני חושב, שלחינם את לוקחת ללב. בחרת לך דרך חיים מש/לך. יתכן, שאינני מסכים איתך, כפי שאינני מסכים עם רבים מחבריי (ולא רק בפורום), אבל מאז ומתמיד חרטתי על דגלי את נושא אהבת האדם וכיבוד הזולת גם אם הוא שונה ממך. לו היה מדובר חלילה בפגיעה אישית, שפגעת בה אי פעם, ואשר גרמה לנתק ביניכם, ניחא. אין קשר; כבר לא חברות. אבל סתם כך רק בגלל, שיצאת בשאלה?! ועכשיו סילחו לי ידידיי הגולשים. הגבאי רומז, שהגיע זמן קריאת שמע של ערבית. אשדוב מאוחר יותר להמשך. הישארו עמי כאן.

חזרתי להמשך

מאז ומתמיד נזהרתי, שלא לשים עצמי תחת אנשי מקצוע, ובאמת אינני חושב, שזה מקרה, שבו דרושה התערבות מקצועית. מדובר פה באנשים, ש"ירדו מהפסים" והגיעו לשפל המדרגה (ראי גם תגובתי האחרונה לתל אביבי). למה לך לקחת ללב? אכן זה מצער אבל לא מלמד על הכלל בשום אופן. זה לא אני וזה לא רבים מחבריי, ולא משנה, אם הם הומואים או סטרייטים, אלא רק אם הם בני אדם. אני הייתי מתעלם לגמרי מהחברה. שתבנה לה בית לחייים ולשלום בלעדייך. היא לא קיימת בשבילך ואת לא קיימת בשבילה. חלילה לי מלהציע נקמה או נטירה, שגם אלו איסורים, שקראנו עליהם ממש בשבת האחרונה, אבל את אינך נוצריה. שמעתי ע"פ הנצרות, שאם סוטרים לך על הלחי האחת, הגישי גם את השנייה. אנחנו יהודים גאים (במובן הפשוט של המלה), ומי שפגע בנו, נשים עצמנו כעפר הארץ, שלא ראינו ולא שמענו. את צריכה לבנות את מערכת החיים שלך, כפי שאת מבינה, שטוב לך, מבלי להתייחס לאחרים. אני בטוח, שעוד תראי טוב גם בלעדי החברה, ואולי יום (לא קשור אלייך) אחד היא "תתעורר" ותבין ששגתה. רק אז יהיה מקום (אם זה אכן יקרה) לחידוש מערכת הייחסים בהנחה, שהיא למדה את הלקח, או שמא זה לא יקרה ואז... הייתה לך חברה. דעי לך, שבעולם שלנו יש המון הפתעות. איש אינו יודע, מה צפוי לו מחר. אבל את צעירה עדיין וכל החיים עוד לפנייך. חבל לך להרוס אותם בגלל אירוע חריג זה. גם אני מאחל לך, שתהיי חזקה, ושתצליח להתגבר על האירוע, שבאמת איננו סוף העולם. אולי סיפור זה יבאר לנו את משמעות המשנה במסכת "אבות": "יהי כבוד חברך חביב עליך כשלך" או כדברי הלל (בתרגום לעברית): מה ששנוא עליך, לעולם אל תעשה לחברך. הרב קוק זצ"ל, כשנשאל, מדוע הוא מקרב אליו את פשוטי העם, ענה: כיוון שבית המקד'ש השני נחרב כידוע בשל שנאת חינם, אני מעדיף להיכשל באהבת חינם, שעל ידי בוודאי לא ייחרב הבית השלישי. לסיום אגלה כאן סוד קטן: אחד מקרובי המשפחה השיא כבר שניים מילדיו. לא הוזמנתי לאף אחד מאלה. יודעים אתם, מה אמרתי בליבי? הלא לו היה מזמין אותי, הייתי צריך להביא איתי מתנה כספית מרשימה, שעלותה גבוהה בהרבה מאשר ארוחת ערב במסעדה יוקרתית. אז מה דעתך על כך, שחסכתי פעמיים מתנה יקרה? תחשבי על זה! שיהיה לך הרבה אושר בחיים, ושהטוב שיהיה לך יעלה בערכו פי כמה מהטוב, שהיה אמור להיות לך בהשתתפות בחתונה של החברה. כרולנו כאן שולחים לך
חזק באמת, כי את ראויה לזה.

SmartToyBoy

New member
מצטרף לדברים !

אם יש דבר ששנוי עליי באמת - זו השנאה השקטה הזאת. הסלידה הזאת... שדי באי-הזמנה לחתונה כדי לראות אותה במלוא עוצמתה. אני לא מבין איך? איך אפשר כך להתעלם מכל השנים של חברות ושל "יחד" ? אני לא מצליח לתפוס את זה... אולי זה כי זה כל כך שונה מהמהות שלי. אמר זאת פעם חבר טוב שלי: "סמארטי, אתה פשוט "אוהב אדם"". תמיד היה בטבע שלי להתחבר עם כל אדם, ואחרי שיצאתי מהארון בפני שני חברים טובים שלי (ואז זה התפשט קצת, לצערי דאז, לעוד אנשים...) - נשבעתי שאני אתקן את הסביבה שלי. אמרתי לעצמי שלא יכול להיות שאנשים יתרחקו ויסלדו ממני כי אני נמשך לבנים !! ושאני לא אוכל להקדיש לחבר הכי טוב שלי שיר ברדיו (סתם, כי אנחנו חברים ממש טובים) - כי כולם מקניטים אותו אחר כך !!! ואת יודעת מה יום, נדמה לי שלקראת סוף כיתה י"ב (אחרי יותר משנתיים) - זה עבד. לימדתי את כל מי שיכולתי, להתבונן אחרת על הדברים. לצאת מעולם הסטיגמות הארור. יום, אולי לא אכפת לך - אבל בפנים זה מציק. זה מטריד. בגלל זה כולנו כותבים לך כאן - כי זה מטריד גם אותנו !!! אני מאוד מקווה ש (so called) חברתך תתפכח בשלב כלשהו, ושתבין - שאין שום יסוד (דתי, חברתי, לאומי, או וינוגרדי) למעשה המביש שהיא עשתה. ובנתיים - הרימי את הראש - יש לך עולם שלם להינות ממנו, וגם - לעשותו טוב יותר. חיבוק חם
שבת שלום, סמארטי.

גם לי קשה

להבין הרבה דברים. לבטח שמעת את האגדה על רבי ישראל מסלנט, שהיה תנועת המוסר: "כשהייתי קטן רציתי לתקן אתכלללללללל העולם. אחר כך התבגרתי מעט ואמרתי, שלפחות אוכל לתקן את המדינה שלי. כשהתבגרתי עוד החלטתי, שאתחיל מהעיר שלי. כשבגרתי ממש החלטתי להתחעיל לתקן את המשפחה שלי אבל בערוב ימיי הגעתי למקנה, שבראש וראשונה עליי להתחיל לתקן את עצמי. למען האמת איש מאיתנו לא מושלם. אבל "למה לי לקחת ללב?" שר אריק איינשטיין. ישנם דברים חשובים יותר בחיים. האמן לי, שלמרות כל האופוריה של חלק מהגולשים כאילו אם כולנו נצא מהארון, החיים יהיו יפים יותר, מעולם לא האמנתי לזה. זה, שהחיים שלהם יפים יותר, זה לא אומר, שמחר הם ימשיכו לתמוך בי וברבים שכמוני מפני ההתנכלויות של החברה הדתית. ואז מה? לאף אחד אין פתרון מעשי. בכל מקרה מסכים אתך בכל אבל חושב, שצריך לנקוט משנה זהירות בחשיפה האישית.

עצוב

הי יום. באמת מיקרה מצער ומרגיז. הייתי מציע לך, למרות שזה קשה, להתעלות מעל התחושות ולסלוח. כיון שהיא נהגה ב"צרות אופקים", תסלחי לה ופשוט תמשיכי הלאה. אולי אכן כמו שיעצו לך כאן כמה וכמה לשלוח לה איזו מתנה שתזכיר לה אותך לעולמים, אבל לפי דעתי שזה לא יהי'ה משהו בהתרסה, אלא סתם משהו קטן שיזכיר לה אותך, אבל באופן "נקי" ובלי "התחשבנויות". יש אימרה ישנה משהו שאומרת "להתרגז פירושו לכעוס על טיפשותם של אחרים"... (משהו כזה?! מקווה שדייקתי) בהצלחה ותבשרי תמיד טוב שבת שלום ול"ג שמח הפליט משוק הדגים

למעלה