לא יודעת לחיות...

תאיר18

New member
לא יודעת לחיות...

רוצה להצליח ומפחדת מההצלחה זה מונע ממני לעשות דברים... לא מצליחה לקבל החלטות ולו ההחלטה הקטנה ביותר! לא יודעת לפתח מערכות יחסים פשוט לא יודעת... לא זוגית ולא רגילה מה לעשות? צריכה עזרה!

isaacm

New member
ועוד איך יודעת

את יודעת, גולדה מאיר אמרה - וזה מתאים גם לך . . . אל תהיי כל כך צנועה - את לא כל כך גדולה
ברצינות. אני רוצה לפני כל דבר אחר לומר לך שמה שאת עושה זה פשוט נפלא. ואני מאחל לך שתעמדי בכל אתגר שהצבת לעצמך. מאד מעריך את העשיה שלך, שוב. ספרי לנו, איך את חושבת שאנחנו יכולים לעזור לך בעשיה הנפלאה שלקחת על עצמך? אנחנו בדרך כלל ננסה ללמוד להבין את הערכים, הצרכים, הרצונות ובכלל אותך ע"י כל מני שאלות. בתהליך הזה, כמו שכבר ראית, את גם תגלי דברים על עצמך, ואפשר שתגיעי להחלטות תוך כדי התהליך. אז - ברוכה הבאה, ואת מוזמנת לשתף אותנו - בכל. ערב טוב איציק

תאיר18

New member
רוצה ללמוד...

רוצה ללמוד למצוא לי דרך בחיים... רוצה ללמוד להבין מה טוב בשבילי... רוצה ללמוד לקבל החלטות... רוצה ללמוד לעמוד על שלי... רוצה ללמוד לפתח מערכת יחסים חברית הפשוטה ביותר... רוצה ללמוד לחיות כמו בן אדם נורמלי נראה לי לפעמים כאילו נולדתי ללא המגנונים האלה שלכולם יש ורק לי אין תודה איציק!

isaacm

New member
ללמוד זה תמיד טוב

את יודעת, זה תיאור כל כך נכון, כל כך קולע של החיים עצמם. מה שאת רוצה - זה בדיוק מה שיקרה לך בחיים. את תלמדי למצוא לך דרך בחיים - כזו שתתאים לך. את תלמדי להבין מה טוב בשבילך, ואת עושה את זה כבר די יפה. את תלמדי לקבל החלטות. החיים מלאים בכאלה. את תלמדי לעמוד על שלך, להיות אסרטיבית, וגם תלמדי על אילו דברים תרצי להיות אסרטיבית. את תפתחי מערכות יחסים פשוטות יותר ומורכבות יותר עם הזמן. תסתכלי על איך שאת חיה עכשיו
- כך חי אדם נורמאלי. עכשיו ספרי לנו. באיזה מכל המנגנונים שתיארת תרצי להתחיל? באיזה שריר תרצי להתמקד? נכון שאת כבר יודעת שלא כל כך משנה באיזה שריר תתחילי - גם אלה שלידו יתחזקו איתו? תראי, כל מה שאת רוצה יהיה לך, חלק מהר יותר וחלק לאט יותר. נראה לי שמה שחסר לך זו התובנה שהדברים באמת יבואו. אחת מהדרכים להקל עלייך היא פשוט להביא את הדברים מתוך עשייה מכוונת. מזמין אותן לעשות אֶן דֶן דִינו. תבחרי אחד ובואי נשחק משחק. רוצה? איציק

תאיר18

New member
איציק אשמח לשחק משחק...

איציק קודם כל תודה והאמת אם אני עושה אן דן דינו וקצת חושבת על זה מה שהכי חשוב לי זה המערכות יחסים כי זה מזין באופן יומיומי את הפחד שלי מהלבד אשמח לשחק איתך משחק

isaacm

New member
והנה אנחנו כבר מתחילים

התחום בו את תשחקי הוא תחום מערכות היחסים. בהצלחה
ספרי לי קצת על המשחק הזה. נתחיל בקטנות, ונתקדם לאט לאט, בסדר? תראי מה עולה בדעתך כשאני שואל אותך: 1. איך קוראים למשחק הזה? 2. איך זוכים במשחק (כלומר איך את יודעת שהצלחת לנצח את המשחק) בואי, שתפי אותנו - ונתקדם. בהצלחה איציק

תאיר18

New member
אז ככה...

למשחק קוראים: מעריכים מערכות מנצחים: שהשגתי חברה חדשה ואמיתית או חתונה!

isaacm

New member
צעד קדימה

מעריכים מערכות. זה בודאי אומר לך המון. תוכלי לשתף קצת כדי שאני אהיה מסונכרן איתך? הנצחון (או ההישג) הוא מרובה. כלומר את אומרת או שיהיה זה או שיהיה זה. בואי ונתחיל בעבודה. אחבר אלייך מספר שאלות לגבי כל אחד מהנצחונות. 1. תוכלי לתאר לי ???? בצד שלך? 2. איך את רואה את עצמך בתוך ???? ? 3. מה את מביאה ל???? ? 4. מה את מקבלת מה???? (לא מה הצד השני נותן לך) 5. הכי חשוב (אל תדלגי על השלב הזה) תוסיפי עוד שתי שאלות משלך באותו סגנון ל - ???? וגם תעני עליהן. מטרת התרגיל לגרות את תאי החשיבה שלך לראות אותך במרכז העשייה ולצלם את התמונות משם. בסיכומו של שלב זה, אחרי שהגדרת את שם המשחק (ושיתפת אותנו במשמעות) ועשית את התרגיל, נבין טוב יותר ומפורט יותר איך נראים ההישגים במשחק הערכת המערכות.
עבודה פוריה איציק

תאיר18

New member
לא הבנתי בדיוק מה אני צריכה לעשות...

תוכל להסביר השאלות... לגבי מה הן?

isaacm

New member
כל אחת מהמטרות מהווה משחק

בכל אחת מהשאלות צריך לשים במקום ???? את המשחק (שמוגדר כרגע כהמטרה שלך) וכך להשיב. כדאי לשאול עוד שתי שאלות לגבי הנושא שאת מטפלת בו ולהשיב עליהן גם כן. את אותו תהליך את מוזמנת לעשות שוב עם המטרה השניה. ואל תשכחי לשתף אותי במשמעות של שם המשחק שבחרת. תודה
איציק

תאיר18

New member
אז ככה...

לגבי השם: השם נבחר בגלל שעד היום מערכות היחסים שלי נמדדו בכסף ובמתנות גם עם בנים וגם עם חברות ולא היה שום ערך אחר ותמיד זה גם לא החזיק מעמד. ולגבי השאלות: 1+2: לגבי חברה- מערכת יחסים הדדית שאינה מבוססת על כסף. למשל כזו שאני יכולה לספר לה ויותר מזה גם היא מספרת לי לגבי חתונה- אהבה הדדית שלא נמדדת במתנות, שאני מעריכה את הגבר שאיתי ומתייחסת לאופיו ולא ליופיו ולכספו. 3. אני מביאה את האופי שלי- את הנתינה, את החום והאהבה שאני כל כך אוהבת לתת, אני מביעה הערכה, מביאה תוכן אינטלקטואלי ותוכן רגשי, 4. אני מקבלת שלווה ושקט נפשי. מקבלת מערכת יחסים שמעשירה אותי ומקבלת אותי כמו שאני. 5. שאלה 1- איך אני מרגישה כשאני מגיעה ל... תשובה 1- הרגשת שלמות, אושר ורוגע. שאלה 2- מה צריך לקרות כדי ש? תשובה 2- שאני אהיה שלמה עצמי. שאקבל את עצמי. שאדע מה אני בכלל רוצה תודה מחכה להמשך

isaacm

New member
קצת סדר

שלום לך, תאיר. לפנייך רשימת השאלות והתשובות לכל אחד מהמשחקים כפי שבחרת להשיב עליהן. אני רוצה להזמין אותך לעבוד קצת יותר לעומק (לאט לאט נגיע לגופו של עניין). מצאי לך פינה בה תוכלי להתרגע. קחי איתך תדפיס של ההודעה הזו. קראי את ההודעה, שבי והירגעי לך, הכל בסדר - אין סיבה לחוש לחץ כלשהו. עצמי את ענייך ותני לתחושות שבך להציף אותך. תני למחשבות לזרום. מדי פעם קראי שוב את ההודעה ותמשיכי להתרגע. אחרי כרבע שעה, שבי שוב, תבחרי שאלה אחת מכל השאלות ותקדישי הודעה אחת שלמה להשיב על השאלה הזו. כיוון שברור לי שאת קראת את זה לפני שאת יושבת להתרגע - זכרי לחשוב ולזרום עם ההודעה בשלמותה. את הבחירה תעשי אחרי שאת יושבת לכתוב. בהצלחה (וזו היא רק ההתחלה
) איציק ========================================================================== 1. תוכלי לתאר לי חברות בצד שלך? מערכת יחסים הדדית שאינה מבוססת על כסף. למשל כזו שאני יכולה לספר לה ויותר מזה גם היא מספרת לי 2. איך את רואה את עצמך בתוך חברות ? אהבה הדדית שלא נמדדת במתנות, שאני מעריכה את הגבר שאיתי ומתייחסת לאופיו ולא ליופיו ולכספו. 3. מה את מביאה לחברות ? אני מביאה את האופי שלי- את הנתינה, את החום והאהבה שאני כל כך אוהבת לתת, אני מביעה הערכה, מביאה תוכן אינטלקטואלי ותוכן רגשי, 4. מה את מקבלת מהחברות (לא מה הצד השני נותן לך) אני מקבלת שלווה ושקט נפשי. מקבלת מערכת יחסים שמעשירה אותי ומקבלת אותי כמו שאני. 5. הכי חשוב (אל תדלגי על השלב הזה) תוסיפי עוד שתי שאלות משלך באותו סגנון לחברות וגם תעני עליהן. 6. איך אני מרגישה כשאני מגיעה לזוגיות הרגשת שלמות, אושר ורוגע. 7. מה צריך לקרות כדי שאהיה בזוגיות שאני אהיה שלמה עצמי. שאקבל את עצמי. שאדע מה אני בכלל רוצה ========================================================================== 1. תוכלי לתאר לי זוגיות בצד שלך? אהבה הדדית שלא נמדדת במתנות, שאני מעריכה את הגבר שאיתי ומתייחסת לאופיו ולא ליופיו ולכספו. 2. איך את רואה את עצמך בתוך זוגיות ? אהבה הדדית שלא נמדדת במתנות, שאני מעריכה את הגבר שאיתי ומתייחסת לאופיו ולא ליופיו ולכספו. 3. מה את מביאה לזוגיות ? אני מביאה את האופי שלי- את הנתינה, את החום והאהבה שאני כל כך אוהבת לתת, אני מביעה הערכה, מביאה תוכן אינטלקטואלי ותוכן רגשי, 4. מה את מקבלת מהזוגיות (לא מה הצד השני נותן לך) אני מקבלת שלווה ושקט נפשי. מקבלת מערכת יחסים שמעשירה אותי ומקבלת אותי כמו שאני. 6. איך אני מרגישה כשאני מגיעה לזוגיות הרגשת שלמות, אושר ורוגע. 7. מה צריך לקרות כדי שאהיה בזוגיות שאני אהיה שלמה עצמי. שאקבל את עצמי. שאדע מה אני בכלל רוצה

תאיר18

New member
אז ככה...

לגבי השם: השם נבחר בגלל שעד היום מערכות היחסים שלי נמדדו בכסף ובמתנות גם עם בנים וגם עם חברות ולא היה שום ערך אחר ותמיד זה גם לא החזיק מעמד. ולגבי השאלות: 1+2: לגבי חברה- מערכת יחסים הדדית שאינה מבוססת על כסף. למשל כזו שאני יכולה לספר לה ויותר מזה גם היא מספרת לי לגבי חתונה- אהבה הדדית שלא נמדדת במתנות, שאני מעריכה את הגבר שאיתי ומתייחסת לאופיו ולא ליופיו ולכספו. 3. אני מביאה את האופי שלי- את הנתינה, את החום והאהבה שאני כל כך אוהבת לתת, אני מביעה הערכה, מביאה תוכן אינטלקטואלי ותוכן רגשי, 4. אני מקבלת שלווה ושקט נפשי. מקבלת מערכת יחסים שמעשירה אותי ומקבלת אותי כמו שאני. 5. שאלה 1- איך אני מרגישה כשאני מגיעה ל... תשובה 1- הרגשת שלמות, אושר ורוגע. שאלה 2- מה צריך לקרות כדי ש? תשובה 2- שאני אהיה שלמה עצמי. שאקבל את עצמי. שאדע מה אני בכלל רוצה תודה מחכה להמשך

coach miriam

New member
שלום תאיר

כתבת : נראה לי לפעמים כאילו נולדתי ללא המגנונים האלה שלכולם יש ורק לי אין "כולם" עומדים בצד אחד, בצד היש ורק את עומדת בצד האין. בואי נשים רגע את כולם לגמרי בצד כי אנחנו לא יודעים באמת מה יש ומה אין להם. אני בטוחה שיש לך משהו . אולי לא את המנגננוים של"כולם " יש. אולי יש לך מנגנונים יחודיים אחרים. את יכולה לחשוב על מה יש לך?

orpazn

New member
היי תאיר

אני מוקירה את כנותך. את בעצם מגלה כאן עוצמה גדולה כי את מבינה שאת זקוקה לשינוי בהתנהלות שלך לגבי נושאים שונים. עצם התובנה, הגילוי הוא שמראה לי שיש בך רצון, מוטיבציה לשנות..רק שאנך יודעת איך. עשית צעד ענק קדימה כי הבנת שאת זקוקה ללמידה נוספת ואני מברכת אותך על כך. אני חושבת שתוכלי להשיג הרבה עי גלוי חוזקות ותובנות שטמונות בך ועדין אינך מודעת להן ברמה זאת או אחרת. תחשבי איך הרגשת כשפנית לפורום..צעדי צעד נוסף ותשאלי על מה היית רוצה להתמקד כעת? מאמנת אישית ועסקית מוסמכת מכללת Comprehensive U [email protected] http://cafe.themarker.com/view.php?u=2773&tOver=0

שלום תאיר

בנאי לא יכול לבנות בניין מהחומרים שאין ברשותו צייר לא יכול לצייר ציור מהצבעים שאין ברשותו אדם אינו יכול להיות ממה שחסר לו, אין לו או אינו יכול אדם יכול להיות רק ממה שיש לו וממה שהוא יכול לפעמים נדמה שזה לא הרבה, אולי אפילו לא מספיק היה פעם איש חכם מאוד שגילה אמת גדולה על העולם וטבע האדם והיה הולך ומלמד את האנשים שהתקבצו סביבו יום אחד ביער שאלו אותו תלמידיו האם הוא אכן מלמד אותם את כל מה הוא יודע? את כל מה שגילה? הוא לקח בידו חופן עלים מהאדמה ואמר "העלים הפזורים ברחבי היער הזה הם משל לאמת הגדולה אותה גיליתי, אמת כל כך עמוקה, מהפכנית ומחוללת שינוי עד שאין אדם יכול למוסרה לאחר, על כל אדם מוטלת החובה והזכות לגלות את האמת הזו בעצמו, חופן העלים שאני מחזיק בידי הם משל לידע אותו אני מלמד אתכם, אכן מול האמת הגדולה זהו המעט שבמעט, אך אני יכול להבטיח לכם, המעט הזה הוא כל מה שאתם צריכים על מנת לגלות בעצמכם את האמת הגדולה" תאיר יקרה, מה שיש לך, מי שאת, לפעמים נראה כמו המעט שבמעט, אך אני יכול להבטיח לך, המעט הזה הוא כל מה שאת צריכה על מנת לגלות בעצמך את התאיר הגדולה. מי את תאיר? מה יש לך שהוא רק שלך? במה את טובה? מהם החוזקות שלך? במה מתבטאת העוצמה שלך?

תאיר18

New member
תודם כלולם...

באשר לשאלותיכם האמת שהתובנות הללו וההרגשה של החוסר הזה מגיעות לי מהמקום שאני לא עושה כלום כעת שיש לי המון זמן עם עצמי והמון זמן מחשבה ופתאום שמתי לב שאני לבד שאני גרועה בהחלטות והלאה אך כרגע הכי מפריע לי זה נושא המערכות יחסים מישהו יכול לעזור?

mshaviv

New member
אפשר לבקש סוגים שונים של עזרה

אני מאמין שהתשובות הנכונות לך נמצאות אצלך - את יודעת טוב מכולם מה נכון וטוב לך! תהליך אימון יכול לעזור לך למצוא אותן לזהות את היכולות והחוזק שבך ולעודד אותך לפעולה (וגם לבדוק האם את באמת "גרועה בהחלטות", ועוד...) ורק את היא זו שתעזרי לעצמך כשתחליטי שאת רוצה שינוי., שינוי לא יבוא מבחוץ, לא על סוס לבן ולא בשיקוי פלא. אז פשוט חישבי: האם את רוצה שינוי? ואם כן, איזה?

למעלה