לא יודעת להפסיד

kokopeli

New member
לא יודעת להפסיד

מה עושים עם ילדה בת שלוש +תשע שלא יודעת, אבל ממש לא יודעת להפסיד. רק לאחרונה התחלנו במשחקי תחרות (ריצה - מי מגיע ראשון, דומינו...) ובכל פעם שהיא מפסידה היא בוכה, ואומרת שהיא לא מוכנה להפסיד ולא מוכנה שמישהו אחר ינצח, ולא רוצה יותר לשחק. אני כמובן מסבירה לה שלפעמים מנצחים ולפעמים לא, ושאם היא לא רוצה להפסיד אז לא נשחק בתחרות, ולא רוצה לוותר לה ותמיד להפסיד בכוונה כדי לרצות אותה. האם אני עושה נכון? מה עוד אפשר לעשות? תודה הרבה אור
ואהבה

לאה_מ

New member
יש כל כך הרבה משחקים לא תחרותיים

שממש לא חובה לשחק במשחקים תחרותיים בגיל הזה. אני חושבת שזה מוקדם מדי כדי לדעת להתמודד עם הפסד, ובהחלט יש מקום להמנע מזה בינתיים אם זה גורם לה עגמת נפש.

ליידי10

New member
הפסד אינו נורא

אני חושבת כי בגיל הזה ילד יכול להתחיל להתמודד עם הפסד. את פועלת נכון מאוד לדעתי בכך שאת ממשיכה לומר כי לא נחורא להפסיד. את יכולה מדי פעם להפסיד בכוונה ואז לומר- הינה את רואה, לפעמים את מפסידה ולפעמים את מנצחת ואני מפסידה. בהצלחה

נעה גל

New member
זו דווקא תחושה מאוד לא נעימה להפסיד

ואני חושבת שכשילד (או אדם מבוגר) אומר שהוא לא אוהב להפסיד, זה קצת בעייתי להגיד לו שזה לא נורא להפסיד ולבטל תוך כדי זה את התחושה האישית שלה לגבי ההפסד. אז לדעתה זה כן נורא להפסיד. אפשר לנסות להכיל את האכזבה שלה. להגיד לה שגם את לא אוהבת להפסיד, שאף אחד לא אוהב להפסיד. אפשר בנוסף להאיר לה את הנקודות שקצת הולכות לאיבוד באכזבה - שנהנו מהתחרות עצמה. שהיה כייף/מצחיק/מותח (לפי הרלוונטיות כמובן). אפשר גם לתת לה לנצח. היא עדין מאוד צעירה, הרבה ילדים מתקשים להתמודד עם רגשות ההפסד. אם תחשבי רגע על עצמך תגלי, שגם את לא אוהבת להפסיד. אף אחד לא אוהב את זה. ויש הפסדים שהם די קשים. בפרופרציות של ילדה בת כמעט 4, הפסד במשחק הוא קשה. וחוץ מזה, אני מסכימה עם לאה

kokopeli

New member
אני גם חושבת כמוך אלא ש

היא זו שיוזמת את התחרויות. אני בכלל לא חשבתי שיש מקום בגילה למשחקי תחרות, והיה נראה לי שהיא אפילו לא ממש מבינה מה זה. אבל מה עושים כשהיא זו שמבקשת להתחרות ולא מוכנה להפסיד? אני מבינה ומסכימה עם כל מה שנכתב פה, באופן עקרוני, אלא שנראה לי שברגע שהיא מכוונת למשחקי תחרות, ומבקשת את התחרות, יש מקום, לפחות, להסביר לה מה זה. האם אני צודקת?

אפרתש

New member
היא רוצה לנצח. לא להתחרות

אם היא מבקשת להתחרות אבל לא יודעת להפסיד - מה שהיא רוצה זה את תחושת הנצחון. תפרגני לה אותה. היא עוד קצת קטנה בשביל ללמד אותה על הגינות בספורט וכאלה. אישה שאני מכירה, היתה שואלת את הילד שלה לפני כל משחק "אתה רוצה לנצח הפעם?" אם הוא אמר שכן - היא נתנה לו לנצח. לפני כמה ימים בתי רצה במעגלים עם ילד אחד. נראו כמו כלב שרודף אחרי זנבו. ואז היא קראה אלי "אמא! אני תופסת את נמרוד ונמרוד תופס אותי!" וכשהם סוף סוף נפגשו, זה באמת לא היה חשוב מי תפס את מי ומי ניצח.

למעלה