לא יודעת במה לעבוד

83מילי

New member
לא יודעת במה לעבוד

אני מוצאת את עצמי מחליפה עבודות בלי הפסקה, עבדתי תקופה ארוכה 5 שנים במקום מסויים וסה"כ היה לי נחמד אבל מיציתי את עצמי ולא היו לי אופציות להתקדם שם מבחינה מקצועית וגם כלכלית, עבדתי אח"כ חודש במקום אחר ונורא סבלתי כי העבודה לא דרשה ממני כלום עבודה פשוטה של מיון מסמכים שכל תיכוניסטית יכולה לעשות אז עזבתי, אח"כ עבדתי 8 חודשים במקום אחר ולא יכולתי להסתדר שם כי לא הבנתי את העבודה, החפיפה שהעבירו לי היתה נוראית ומצאתי את עצמי מבולבלת ומנסה להבין כל יום מחדש מה אני צריכה לעשות ולא ידעתי איך להתגבר על זה, לאחרונה התחלתי שוב עבודה ושוב אני לא בטוחה שהיא מתאימה לי, אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי, איפה אני אמצא משהו שאני אוהבת שיספק אותי שיהיה לי כיף לקום בבוקר וללכת לעבודה. אני נורא מתוסכלת וחוששת שאני אמשיך להחליף עבודות . אני כבר בת 30 ואני מאוד רוצה להתמקם במקום לטווח ארוך אך אני לא יודעת מה טוב לי. מה אפשר לעשות?
חשבתי ללכת לייעוץ אבל באיזה מקום ? נראה לי שזה סתם בזבוז זמן וכסף כל המבחנים ומפגשים הארוכים...

גרא.

New member
83מילי,חוסר היכולת שלך להתמיד בעבודה

מספיק זמן בכדי להתבסס בה מבחינת עניין והכנסה ראוייה,למעט תקופה בת 5 שנים בה עבדת באותו
מקום בו הרגשת שמיצית את עצמך קשורה כנראה,כי לא מסרת מספיק מידע לחוסר מקצוע מוגדר.כשכל
מה שאת יכולה לעשות אלה עבודות מזדמנות לא מקצועיות..גיל 30,אינו מאוחר לשום דבר,לא להחלטה
על כיוון מקצועי,לא להחלטה על שינוי מקום מגורים,גם לא לבניית זוגיות,במידה והיא עדיין לא נוצרה.
את מתארת התלבטות מה לעשות עם עצמך,איפוא תמצאי משהוא שאת אוהבת שיספק אותך ,שיהיה לך כף לקום
בבוקר וללכת לעבוד כפי שכתבת.כאשר אין לך מקצוע מוגדר,ועוד כזה שיש לו בקוש בשוק,את יכולה
באמת לממש כל חלום.אבלאם הבנתי נכון,את חסרת מקצוע כזה.מכאן המסקנה היא שאת כן חייבת
ללכת לייעוץ בבחירת מקצוע.אינך מדייקת בתחושה שלך שזה בזבוז זמן וכסף.לא ברור מהיכן שמעת
את זה.את יכולה ללכת למכון להכוון בבחירת מקצוע,לבחינה כוללת של יום אחד.שם יעריכו את
הכישורים (היכולות האינטלקטואליות),הנטיות המקצועיות שלך ורמת השאיפות(כמ אם בכלל את
מוכנה להשקיע בלמידת מקצוע זה או אחר).בסוף יום בחינות כזה,יש לך מפגש עם פסיכולוג תעסוקתי
לשמיעת סכום הערכה,והכוונה לכמה תחומים בהם כדאי לך לעסוק.הבחירה במה בדיוק היא
תהיה שלך.יתכן ותקבלי הערכה שכדאי לך ללמוד כך או כך זמן מקצוע מסויים בו את יכולה להצליח.
שוב,הבחירה שלך.אין קיצור דרך בבניית קריירה מקצועית שהיא תנאי להצלחה בעבודה.

אפשר

להוציא זמן כסף ואנרגיות על מבחנים ותהליך ייעוץ
ואפשר להוציא זמן כסף ואנרגיות על ניסוי ותעייה - בתנאי שאת לומדת משהו על עצמך בתהליך.

למשל: מה למדת על עצמך בעבודות השונות שעשית? מה את אוהבת? במה את טובה? איפה הייתרונות היחסיים שלך? מה בשום פנים ואופן לא תעשי? למה?
ועוד כהנה וכהנה אלפי שאלות.

למעלה