לא יודעת אם שמתם לב...

נאנדה

New member
לא יודעת אם שמתם לב...

אבל יש כאן, בפורום, נוכחות די נכבדה של צאצאים. זה פותח כל מיני אפשרויות לדו שיח, למרות שמדובר בצאצאים של אחרים.

AYELET1

New member
זהו, ששמנו לב...

הבעיה רק, שיש לנו מספיק צאצאים בבית, ולכן הצאצאים של אחרים מוזמנים לשאול שאלה המטרידה אותם, ומהווה בעיה עבורם, אך לא להשתתף בדיונים הפתוחים לאבא/אמא בלבד... התקנון הוא זה. עלי לעדכן אותו ולהוסיף לו קישורים לדברי חברי הפורום בנושא כאוב זה בדיוק...

N a a t z

New member
מה שאומר,../images/Emo181.gif

שיש כאלה שרק קוראים ולא מגיבים...
כמוני. מה לעשות, אני לא מצליחה להתנתק מכם. אני מכורה... אבל סתם יושבת בשקט...

נאנדה

New member
במחשבה שניה

יפנו נא הצאצאים לפורומים שלהם. אני מקבלת את דעתך.

shirijessy

New member
איילת יקירתי...

שמי הוא שירי, בת 18.5. בעבר הייתי בכינוי אחר בפורום זה והשתתפתי בו בצורה פאסיבית בעיקר אך גם לעיתים בצורה אקטיבית, כלומר ניסיתי לעזור להורים במצוקה. האם לא היית שמחה לקבל נקודת מבט שונה על נושא כלשהו שתבוא מילדים באיזור הגילאים של ילדייך? האין את חושבת שאדם שהוא צעיר יותר ממך (ואני לא רומזת שאת מבוגרת או משהו כזה...) יכול לכוון אותך ליחסים טובים יותר עם ילדייך. אני מסכימה שיש לך את ילדייך בבית וכך גם לשאר אך את לא חושבת שאולי גם לנו, הקטנים יותר, יש מה להוסיף. לידיעתך, נפגעתי רבות בפעם האחרונה כשביקשת ממני ומשאר הילדים השותפים בפורום זה להפסיק לכתוב שכן מטרתי היחידה הייתה לעזור לכם מנסיוני האישי. אני רק רוצה להדגיש כי כל הורה מוזמן לכתוב לי למייל אם יש בעיה כלשהי. [email protected] בברכה, שירי

AYELET1

New member
שירי יקרתי...

נקודת המבט של הצעירים קיימת אצל כל אחד בבית. צר לי אם נעלבת. הבחירה להעלב היא שלך בלבד! גם אם מטרתך היא לעזור, כאן בפורום אני ושאר המשתתפים , מעוניינים בנקודת מבט אחרת, לא של צעירים. זכותינו? כן... בהחלט כן. את יכולה לכוון אותי ליחסים יותר טובים עם ילדי? מאין הבטחון הזה??? אז שירי יקירתי (נכון שזה פטרוני ומגעיל הביטוי? את השתמשת בו ראשונה
), אני מעוניינת בפורום זה לנהל דו שיח עם אנים מתלבטים כמוני, ולא עם נוער שבטוח שהו יפתור את הבעיות! מצטערת.

אוף איתכם-

תקשיבי רגע שירי וכל יתר הנערים, ילדים, מתבגרים ושאר עצמים לא מזוהים בחופשה מבית ספר.(וזה לא אישי אלייך, אלא לכל כל מי שנורא רוצה לעזור לנו כהורים להבין את נקודת המבט של הילדים שלו). זו הספה שלנו. לא רוצה לשמוע את דעתך המלומדת והחכמה על גידול מתבגרים לא רוצה את העצות שלך על יחסים טובים יותר בבית עם הממותות שלי. לא חושבת שיש לך מה להוסיף לי- בחיי! לא חושבת גם שזה פורום שמטרתו לענות על מצוקות של נוער אבל אם נכנס מישהו עם שאלה אחת , שתיים, תמיד ענינו לו. אבל זה אף פעם לא נגמר בזה. והכי גרוע כאשר הודעה הופכת להיות "מומלצת" של תפוז אז באים כל החבר´ה כשהם מתעוררים באמצע הלילה כמובן ומתחילים לנהל דיאלוגים ומונולוגים ווכחניים זה עם זה ועם אחרים. רוצה לשבת על הספה שלי עם הכריות שלי לשים את הרגלים על השולחן לקטר, ליילל, לשמוע אחרים בני גילי ובמצבי. רוצה לשים את המוסיקה בווליום שלי לדבר עם אנשים מבוגרים(ואת לא רומזת שאנחנו מבוגרים- אנחנו לגמרי מבוגרים, ודוגרי לחלוטין , לא הייתי רוצה היום להיות אחרת). מתבגרים וחיות מחמד אחרות, יש לי מספיק בבית כולל יעוץ מלא ומפורט. נ.ב. לביש מזלך ,אני כנראה לא אצטרך את שירותי הייעוץ שלך כי היחסים שלי עם הילדים שלי נהדרים ,כל זמן שהם לא גרים במקרר ומצמיחים שורשים לספה מול הטלוויזיה. איילת ,סליחה, ואת רשאית (מראש) למחוק. אבל- לג´ינג´יות יש פתיל קצר!

bladimari

New member
אחותי

האמת שחשבתי להיות מנומס,ולכן עניתי לגברת הצעירה (שירי) באופן פולני למדי. למרות שאני מסכים כמעט עם כל מילה שענית. נ.ב קראתי את תשובתך לאחר שכבר עניתי לה אבל בפעם הבאה נכנס בה מההתחלה. אגב,עם היחסים שלך עם המתבגרים נ..ה..ד..ר..י..ם אולי תזרקי איזה מתכון (אפילו דיאט)

מתכונים לבישול ילדים

מתחילים עוד כשהם בשלב טרום מתכון. שלב ראשון, בלי ספרי בישול! בלי להקשיב לסבתא ולדודה ובטח לא אם הן פולניות(אופי-לא מוצא). שלב שני- רצוי שהמבשלים יהיו עם כישרון מולד לבישול. שלב שלישי- הוראות למבשלים- להבין שגידול ילד זה דבר שלא יגמר לעולם(הוכחה ,נא ראי את ההורים שלנו-הם עדיין חושבים שכדאי ערב שנצא עם סוודר). שלב רביעי- להביא לעולם ילדים. שלב חמישי- לרכוש אטמי אוזניים נגד מורות, גננות, יועצות, וכל מי שחושב שהוא למד תואר שלישי בהורות אקדמאית , וללכת עם האינסטינקטים. (אותם אטמים יכולים לשמש שוב במיחזור מסויים, בגיל 15 למחיה סבירה באיזורי רעש ודציבלים גבוהים בקרבת רמקולי מוסיקה). שלב שישי- לנקוט בגישה "תן לחיות לחיות" לפעמים. למרות שזה נורא קשה בתנאי הדיר והרפת שהחיות האלו בוחרות להתגורר.(תמיד צריך להביא בחשבון שדיר חזירים יותר מטונף) שלב שביעי- לדעת שבמילא המתבשלים שלך יקטרו עלייך אצל הפסיכולוג שלהם בעוד 20 שנה שאימא שלהם דפקה להם את החיים. אז אם ממילא הם יקטרו, אז לא חובה להתייחס לעניין ברצינות תהומית. שלב שמיני- להבין שתהליך הבישול איטי, יש כמה מצבי צבירה, החל מנוזלי- "אימא ממי שלי, את האימא הכי בעולם, יש לך 200 שקל ,כי אני רוצה לעשות צמות אינדיאניות ?" מצב מוצק" כשאני אומר שאני לא הולך לבית ספר יותר.אני מתכוון לזה!" מצב קפוא- זו התנוחה העבמ"ית הידועה כאשר מבקשים ממנו לבדוק שהכלב עדיין חי . מצב גז- המוכר לרובנו בהתפוגגות מול הטלוויזיה , וידאו ויתר מכשירים. שלב תשיעי- לשים בסיר . לא להעיז לקחת סיר לחץ. או תבנית אפיה, ולא להשתמש בטורבו. לתבל קצת, לפי טעם אישי ולבשל על אש נמוכה 18 שנה. זהו, עכשיו אני מניחה שאת רצה למטבח-נכון?

bladimari

New member
הוראות בישול

ולו למען הפרוטוקול (למרות היותי חריג בנוף הנשי) אני רץ לבשל. ההוראות ברורות/הגיוניות/וקשות לעיכול. אגב מצב צבירה נוסף שלא הזכרת הינו "עוד מעט/אחר כך" תקופה בלתי מזוהה ולא מוגדרת במהלך חיי המתבגר המתחילה בשעה/שעתיים ויכולה להמשך על פני שבועות. לזה אגב,איינשטיין עוד לא מצא תשובה.

../images/Emo173.gif../images/Emo48.gif../images/Emo78.gif../images/Emo94.gif../images/Emo176.gif../images/Emo175.gif

זה המקסימום שחשבתי שגברים מבינים. שאני אמות פה על המקום טפו טפו טפו נכנס גבר חדש לפורום בלי ששמו את ה
שכולנו נדע? איזו פדיחה לי חופשי שפכתי עליך את המתכונים לעבור להוראות סריגת סוודרים?

vered4

New member
המימד הרביעי הוא מימד הזמן

ויש מושגים ששייכים לפיסיקה תאורטית, קיפול/לולאה בזמן, המסבירים כל מיני תופעות שקשורות לקפיצות בזמן. מחפשים להם הוכחות, רק שלא חשבו לחפש בגיל ההתבגרות.

AYELET1

New member
נהניתי מלימוד פיסיקה ../images/Emo6.gif

מצבי צבירה, פיסיקה תיאורטית...

shirijessy

New member
איילת יקירתי...

שמי הוא שירי, בת 18.5. בעבר הייתי בכינוי אחר בפורום זה והשתתפתי בו בצורה פאסיבית בעיקר אך גם לעיתים בצורה אקטיבית, כלומר ניסיתי לעזור להורים במצוקה. האם לא היית שמחה לקבל נקודת מבט שונה על נושא כלשהו שתבוא מילדים באיזור הגילאים של ילדייך? האין את חושבת שאדם שהוא צעיר יותר ממך (ואני לא רומזת שאת מבוגרת או משהו כזה...) יכול לכוון אותך ליחסים טובים יותר עם ילדייך. אני מסכימה שיש לך את ילדייך בבית וכך גם לשאר אך את לא חושבת שאולי גם לנו, הקטנים יותר, יש מה להוסיף. לידיעתך, נפגעתי רבות בפעם האחרונה כשביקשת ממני ומשאר הילדים השותפים בפורום זה להפסיק לכתוב שכן מטרתי היחידה הייתה לעזור לכם מנסיוני האישי. אני רק רוצה להדגיש כי כל הורה מוזמן לכתוב לי למייל אם יש בעיה כלשהי. [email protected] בברכה, שירי

bladimari

New member
שירי יקירתי......

מה זה לא נעים לי להיות לא מנומס. אבל רצוי מאוד עד מומלץ שתחפשי את עצמך בפורומים לנוער/מתבגרים/גאים גאות/מוזיקה/ספורט ואחר אין לך מה לחפש בפורום באהבה

shirijessy

New member
לכל חברי פורום "הורים למתבגרים"

שלום רב, מתוך קריאת תגובותיכם להודעתי שנכתבה לפני מספר ימים, אני מבינה שממש לא מגיע לכם שאני אתרום מזמני ואשתף אותכם בידיעותיי. אינני טוענת שאני פסיכולוגית או יודעת הכל כבר בחיי ולכן יכולה לעזור לכם אבל יש דברים שאתם בתור אנשים מבוגרים לא מבינים כי , מה לעשות, הזמנים השתנו ועכשיו זה שונה ממה שהיה לפני עשרים- שלושים שנה. מטרתי בכתיבת ההודעות בפורום הייתה לעזור לכם, לייעץ מפעם לפעם ואילו אתם מנגד מגיבים להודעתי כאילו פשעתי, כאילו כל מה שעשיתי היה להיכנס לתחום שלכם ולפגוע בכם. חבל שאנשים בימינו לא מוכנים לקבל עזרה או עצה גם אם זה לא מישהו בגילם או מישהו שאין לו ניסיון בפסיכולוגיה. אז בסדר, אם אינכם מעוניינים בעזרתי – סבבה, אני אדע לא לבזבז את זמני לריק ואכתוב הודעות בפורומים אחרים ואעזור לאחרים – אני לא אימצא במקום בו מתייחסים אליי כאל האוייב. בקשה אחת לי אליכם, תנסו לחשוב על כל העניין מנקודת מבטי ומנקודת מבטם של בני נוער אחרים שברצונם לעזור ולתת את נקודת מבטם ואז אולי תבינו שכלל לא התכוונתי "לעבור את הגבול" ולהשתתף בייעוץ בפורום הזה מפעם לפעם. אני מקווה שכל אחד ואחת ממכם יחשוב/ תחשוב על הדברים הקודמים והדברים הללו. אני מאחלת לכם ולבני משפוחתיכם אושר, בריאות ואהבה, שירי גוטמן נ.ב. ומה כל כך לא בסדר בתואר "יקירתי"???

נאנדה

New member
שירי´לה

תצלמי את המסך ותדפיסי את ההודעה שלך, כי בעוד 10 שנים, כשתקראי אותה, לחייך יסמקו מבושה. דרך אגב, קבלי עצה מאחת שעבודתה היא לעזור לזולת: תמיד כדאי לעזור למי שמבקש עזרה, אחרת את הופכת את עצמך לטרחנית ומתנשאת - בדיוק מה שעשית עכשיו. אני מקדמת בברכה את החלטתך להמשיך להציץ בשקט בלי להתערב. עלי והצליחי! (תעשי לעצמך טובה ותתגברי על הדחף הבלתי ניתן לשליטה לענות לי)

vered4

New member
בדרך כלל למתבגרים יש בעיה זהה לשלנו

הם לא רוצים שיתערבו להם בחיים, ובטרטוריה שלהם. אז אפשר היה לצפות שלפחות את זה הם יבינו.

למעלה