לא יודעת איך לשאול

סוזי10

New member
לא יודעת איך לשאול

יש בכתובים בזוהר או בתורה פסוקים או משהו כזה שאומר שצריך להודיע ל3 אנשים לפני התאבדות? הבן שלי התקשר ל3 אנשים בטלפון והודיע להם שהוא הולך להתאבד. הוא היה תלמיד ישיבה פעם ויודע המון מהזוהר התורה מהגמרא וכו'. אני בטוחה שעשה זאת בגלל שיש משהו על הנאמר בכתובים . תודה לעונים

סוזי10

New member
נכון שהתורה

אוסרת, אבל היא אוסרת הרבה דברים נוספים. ואני בטוחה שיש משהו בזה שהבן שלי התקשר. עובדה שעשה זאת והודיע לאנשים שלא יכלו לעשות כלום הנדון. רק להודיע פשוטו כמשמעו. לכן אני בטוחה שיש משהו בכתובים.

asaf2000

New member
לסוזי

אין שום מקור בספרי היהדות להודעה לפני התאבדות. מה שיש כן מקור זה שבמקרה כזה חובה למנוע בכל דרך אפשרית מיהודי להתאבד, כל המציל נפש מישראל כאילו הציל עולם מלא. כדאי לפנות בדחיפות לאנשי מקצוע ולהניא אותו מלהתאבד, הצער שנגרם לנשמה שמתאבדת הוא בל יתואר את יכולה לקרוא על כך בספר "שומר אמונים", הנשמה לא מגיעה לגהנום בכלל ונרדפת לנצח ע"י מלאכי חבלה ר"ל.

סוזי10

New member
הוא כבר התאבד לצערי

ומכאן שאלתי, הוא הודיע ל 3 אנשים באותו יום שזה מה שהוא הולך לעשות. אותם אנשים לא יכלו למנוע זאת וכנראה שזאת הסיבה שבחר בהם. כי ידע שלא יוכלו לעשות כחום. לכן אני חושבת שחייב להיות משהו. כי גן במכתב שהשאיר יש המון פסוקים מהכתובים וציטוטים מגמרא ומהזוהר. תודה בכל אופן.

סוזי10

New member
וגם הבנתי מרבנים

שאלוהים לא מעניש. כי אדם שהתאבד מתחרט בשנייה האחרונה , אלא שכבר מאוחר.מלבד זה שיש לו כל כך הרבה מצוות שהוא היה בטוח שאלוהים ימחל לו. הוא התאבד כי היה בדיכאון ולא הבין מדוע הגיע למצב הנורא הזה מבלי שיינתן לו פיתרון. וניסינו הכל תאמין לי. הוא הגיע לקצה גבול היכולת . אני לא שמחה שהוא עשה זאת אבל שמחה שהסבל שלו הסתיים. הוא אמר שהוא רוצה לקבל תשובות מבורא עולם מדוע הגיע למצב הזה. והשווה את עצמו לאיוב שפגעו לו בכל אך לא בנפשו. ואילו בו פגעו בנפשו. צריך לקרוא את המכתב שהשאיר בשביל להבין. רבנים שקראו את המכתב קבעו שהוא צדיק. במכתבו כתב לכ קרוובי לבל תצטערו יותר מדי כי בשמחה הלכתי מזה העולם.וצווה במכתב לא לתלות מודעות אבל . שאף אחד לא ידע צער. לכן גם לא קוברים כבר מחוץ לגדר אלא בבית קברות רגיל.

D BOOK

New member
לא מוזר בכלל

במצב הקשה של היום, כל אחד עובר ניסיונות קשים, לפעמים יש כאלה ייסורים בנפש, שאין מנוחה לנשמה, לא עלינו, ממש קורעים את הנשמה בייסורים, ואכן כך קבעו חכמים שהיום מי שהתאבד עשה תשובה שנייה לפני ולכן גם החברה קדישא לא מוציאה אותו מחוץ לתחום.

סוזי10

New member
בטח מוזר

בחור בן 27 שיש לו כמעט הכל כולל בריאות תקינה . מתחיל פתאום לדעוך ולשקוע בדכאון ללא שום סיבה שניראת לעין או ידועה לנו או לו ומגיע למצב של התאבדות, נסתרות הן דרכי האל. גם זה בוא כתב במכתב שהשאיר.הוא לא הבין מה קורה לו פתאום . שנה החזיק מעמד ולא יכול עוד.

TheNightcrawler

New member
זה לא שאני באה להטיל ספק בסיפור שלך

פשוט נשמע לי שהיה איזה קצר בתקשורת בין הבחור לבין מה שהוא למד בתור בחור ישיבה.

אופירA

New member
מנהל
זה לא קצר בתקשורת

עניין 3 האנשים לא קשור למה שלמד בישיבה. העניין שנקבר כנפטר רגיל אינו רק בגלל שהמתאבד עושה תשובה לפני מותו, אלא גם בגלל שאין לו דין "המאבד עצמו לדעת", כאשר עושה את מעשהו מחמת רוח רעה או שיגעון וכדומה, או מחמת אונס - כגון שהיה מתיירא מעינויים קשים. עם זאת, אין מתירים לאדם לקחת את חייו בידיו גם כאשר הוא סובל עינויים קשים, אלא שלאחר מעשה אין לדון אותו כיוון שלא באו למקומו, ולא אנו יכולים למדוד עד כמה היתה רוחו רעה ועד כמה היה בזמן המעשה בדעתו או שלא בדעתו, מרוב הייסורים. אין סתירה בין סבל בעקבות מחלה לבין ידע של בחור ישיבה. הידע התורני אינו יכול לרפא מחלות, גם אם הן פוגעות בנפש, היות שלא השכל והיכולות הקוגניטיביות נפגעות בהכרח, אלא התחושות והמחשבות הקשורות לתחושות. לא בכל מקרה של סבל נפשי, שבו התחושות והמחשבות נפגעות, אדם מגיע לאיבוד שפיותו או לרוח רעה וכו', אבל יש מקרים שכן, למרות שלמראית עין יכולותיו הקוגניטיביות והתקשורת שלו עם סביבתו לא נפגעה ולא ניכר בה שנפשו קרסה וכרעה תחת עוצמת הסבל. אבל מאוד קל לטעות בהבנה זו, משום שאי אפשר לראות על האדם מה קורה בהלכי נפשו. בחורה חרדית שאני מכירה אישית, הופנתה לרב גדול בגיל 18 על ידי מחנכותיה המסורות - נשים בעלות שאר רוח ותובנה בנפש האדם - על מנת שיעזור לה בבעיות האמונה שלה. היו לה שאלות קשות, והן לא ידעו לענות עליהן. הרב, שמתמצא במצבים נפשיים היטב, קבע מיידית - היא זקוקה לטיפול רפואי בדחיפות, ואין לה שום בעיה באמונה וביראת שמים! הבחורה קיבלה טיפול רפואי אינטנסיבי במשך 9 שנים, אך ללא הועיל. גם היא התאבדה, ל"ע, וסיימה בכך מסכת של סבל שאין לתאר לאוזן אנוש. אני מאחלת לסוזי שתתנחם ותתחזק, ותסתכל כל ימי חייה קדימה, בשמחה. ומקווה שכיוונתי נכון לדעתך ולמחשבתך, כפי שהבנתי אותה, ואם לא הבנתי - שלא תקבלי את דברי בשום אופן מאיזה מקום שלילי, חס ושלום.

סוזי10

New member
תודה רבה

במותו של בני רב הגלוי על הנסתר ורב הנסתר על הגלוי. ישנם הרבה דברים בחייו ובמותו. שנים רבות היו לי תחושות שלא דיברתי עליהם שהוא לא ישאר בעולם הזה. ישנו שיר של זוהר ארגוב ז"ל שיש בו משפט שאומר "בא כדור עופרת בך בני פגע" רק המשפט הזה זכור לי מהשיר היות ומאז יצא השיר הזה כשהגיע למשפט הזה הייתי חושבת על ויקטור שלי. משום מה לא חשבתי על בני השני או על ביתי. ותמיד היתי אומרת לעצמי, תגידי את דפוקה או מה. אפילו בצבא הוא לא היה. זה רק אחד מהדברים המוזרים. כשהיה חולה היתי בכל מיני מקומות כולל גרפולוגים אסטרטלוגים וכ' וכמעט כולם לצערי קלעו בול . כולם אמרו לי שהוא נשמחה גבוהה וכנראה כך היה בגלגול הקודם, הוא חזר בתשובה שהיה בן 18 ושעזב לאחר שנה וחצי התחננו בפני הרבנים שלא אאפשר לו לעזוב כי הא עילוי. לדעתי ה' רצה אותו אצלו אם לא בתשובה אז בדרך אחרת וזה מה שגרם לבני להגיע למצב הזה שבו יגיע לה' בכוחות עצמו , דהיינו בהתאבדות ולא בתאונה. תודה לכם

סוזי10

New member
ועוד משהו חייבת להוסיף

תמיד היתי אומרת לו אתה הנחמה שלי לעת זיקנה ותמיד היה עונה לי . אני לא אהיה כאן ולא יהיו לך נכדים ממני. זה התחיל לפני 3 שנים בערך. באותה תקופה נפרד מחברתו שאיתה חי שנתיים היות ורצתה להתמסד ולהביא ילד. בשנה שעברה קניתי לו עוגה ליום ההולדת והוא אמר לי מה את קונה לי ליום הולדת אני לא רוצה בכלל לחגווג ימי הולדת. בנוסף ידידה שלו אמרה לי שהכירה אותו לפני שנה וחצי הוא אמר לה לגיל 28 אני לא אגיע. וכן שבועיים לפני גיל 28 עשה את המעשה.ועוד דבר נוסף,בני היה מס' פעמים בשוויץ והתאהב במדינה הזאת מאד שאף להגיע לגור שם אם דרך עבודה או כל דרך אחרת. את המדינה שלנו לצערי הוא לא סבל ואמר שהכל מלחיץ כאן. לדעתי הסמבול בזה הוא כזה: שוויץ נחשבת למדינה בין הטובות בעולם מין גן עדן כזה בעולם הזה. את המדינה שלנו לא אהב. אז ככה שהמדינה שלנו סימבול לעוםל שהוא לא רוצה כלל להיות בו . וכל כך רצה לא לחיות ורצה למות שזה מתאים בעצם לשוייץ. אמקווה שהייתי ברורה כדי שתבינו.לפני 3 שנים עשה לעצמו ביטוח חיים. כמה חברה צעירים בגיל 25 עשוים לעצמם כזה ביטוח בפרט שהם לא נשואים. ויש עוד ועד דברים שמוכיחים להנשמה שלו ידעה שלא תשאר כאן. תודה לכלם שוב

סוזי10

New member
נזכרתי בעוד משהו

לויקטור יש שנים אימל עם שם כינוי.לאחר מותו בתאריך 15.7.06 פתחתי את האימל שלי לאחר הרבה זמן שלא פתחתי אותו. וראיתי שם אימל בדיקה מרוני ושם המשפחה שלא אציין אותה. האימל הזה נפתח 4 ימים לפני מותו ב 11.6.06 עכשו מה הקשר? כשהיה ויקטור בבית ספר עממי מאד אהב את השם רוני וביקש שככה יקראו לו. לאחר שנתיים זה עבר לו ונשכח. כשחלה לפני שנה הציעו רבנים להוסיף שפ לשמו המקורי. הוא לא הסכים ולא רצה. הצענו לו את השם רוני שאהב בילדותו ולא הסכים להוסיף שום שם. אז מה מצא לנכון לפתוח תיבת אימל חדשה בשם של רוני ושם המשפחה. לציין שהאימל היה ריק מתוכן כמובן. לא נראה לכם מוזר הסיפור הזה? שנשמע בדיוני אבל הוא אמיתי לחלוטין!!

שולחן ערוך.

דווקא שם נכתב , כי מי שהשאיר מכתב, או הודיע למס' אנשים - דינו מתאבד. ואין דינו כמי ש"חזר בתשובה רגע לפני מותו".

אופירA

New member
מנהל
נכון, אבל גם לא סותר

גם אם התכונן במודע בגלל הייסורים, לא סותר שעשה תשובה רגע לפני מותו. ובכל מקרה, מתקיימים בו הקריטריונים האחרים - שעושה את מעשהו מחמת רוח רעה או שיגעון וכדומה, או מחמת אונס - כגון שהיה מתיירא מעינויים קשים. ולפיכך אין לו דין "המאבד עצמו לדעת". ויש עוד קריטריונים שונים, שבגללם אין לו דין המאבד עצמו לדעת, וקוברים בתוך הגדר וקורעים ומתאבלים ככל נפטר. היות שאנו לא לומדים נושא זה לעומק, אלא רק מי שנוגע בדבר לומד ממי שצריך כפי שצריך, לא כדאי שנקיים פה בפורום דיון בנושא - בין אם יש לנו ידע רחב ומקיף בו ובין אם אין לנו, כדי שלא נחטא חס ושלום לאמת, בשעה שבנדון נוגעים אנשים מיוסרים עד עמקי נשמתם, שאין סיבה לצער אותם מעבר למה שהקב"ה כבר גזר עליהם, בין אם דברינו אמת ובין אם דברינו טעות. אנו צריכים לדעת שאת מי שמתאבד ר"ל בדורנו בנסיבות הנ"ל, החברה קדישא קוברת בתוך הגדר ככל יהודי, ומתאבלים עליו רגיל. ואין שם בחברה קדישא מי שמעוות את הדין חס ושלום!

למעלה