לא ידעתי לאן לפנות....

SenzaTempo

New member
לא ידעתי לאן לפנות....

אבל אני מרגישה שאני לא עומדת בזה יותר... הגעתי למצב שאני לא מצליחה להביא את עצמי לצאת מהמיטה. אני פותחת עיניים בבוקר ורק רוצה לקבור את עצמי בתוך השמיכות.... אני בת 27 ואני מרגישה שעוד רגע החיים שלי נגמרים.... אני כבר 5 שנים לומדת מקצוע שאני אוהבת אבל אני בקושי מצליחה לסיים את השנה הראשונה של הבחינות...אני מרגישה כישלון כשאני רואה את האנשים סביבי מתקדמים ועוקפים אותי....פעם לא הייתי כזו, הייתי תלמידה מצטיינת שסיימה תיכון עם ממצוע 98 עכשיו אני בקושי מצליחה לקבל 60-65 במבחנים. אין לי חשק ללמוד בגלל הכשלונות ובגלל שאין לי חשק, אני נכשלת.... יש לי בן זוג שנה וחצי, אבל הוא לא מגדיר אותי בת זוגתו (למרות שזה ידוע לכולם).יש ימים שאני מאושרת איתו ויש ימים שאני לא יכולה לסבול אותו...את החוסר יציבות הזו במערכת היחסים שלנו... הקשר המיני ביננו סביר, אבל אנחנו מאוד שונים....אני מאוד מעוניינת לנסות דברים חדשים והוא לא....אני יוזמת ב99 אחוד מהפעמים ורובם נגמרים בסירוב מצידו, בגלל עייפות מהעבודה...בגלל לחץ מהמשפחה...(אבל מההתחלה זה היה ככה...) אני מסתכלת על אנשים סביבי, אנשים שלמדו איתי,שגדלו איתי... ואני מרגישה שאני שונאת אותם. אני שונאת את התמונות השמחות שלהם בפייסבוק...אני שונאת את החתונות המצועצעות שלהם... את הטיולים מסביב לעולם ובחזרה בזמן שאני נרקבת בעבודה שבקושי מצליחה להחזיק את הדירה והחשבונות....כל התמונות המזופיות האלו, כולם מחייכים...כולם יפים...כולם מגניבים..... אני שונאת אותם כי אני מקנאה בהם וזה אוכל אותי מבפנים....אני מרגישה שזה הורס לי את החיים....אנשים שפעם היו חברים שלי נראים לי כמו מטרד...לצאת איתם לאיזה פאב ולשמוע על האושר וההצלחה שלהם מעורר בי חלחלה וקנאה.... ואני פשוט לא יודעת מה לעשות יותר.

גרא.

New member
SenzaTempo,בשלב המיידי,חשוב שתפני דווקא לרופא

המשפחה,יתכן ואת סובלת מחוסר איזון הורמונאלי,יתכן שהוא ישלח אותך לאנדוקרינולוג (רופא העוסק המתמחה בנושא הזה), בשלב השני תופני כנראה לפגישה עם פסיכיאטר בכדי להעריך ממה את סובלת ומה כדאי לך לעשות.להבנתי הערכה נכונה של הקשיים שלך,והתאמת טיפול הולם,עשויים לעזור לך לצאת המצב הנפשי הקשה אליו נקלעת.

SenzaTempo

New member
אני סובלת מבעיה בבולטת התריס ומטופלת אצל אנדו

קרינולוג....כבר 10 שנים בבדיקות האחרונות המספרים חזרו לא תקינים, האם יכול להיות קשר? אין באפשרותי לגשת לפסיכיאטר בגלל שתי סיבות 1. סיבה כלכלית 2. מישהו מהשפחה הקרובה מאוד עובד בפסכיאטריה ואני חוששת לערב את בני המשפחה. :( אני מודה לך על העזרה וההקשבה.

nutmeg

New member
כמה לדעתך

עולה להגיע לפסיכיאטר בקופת החולים שלך? בדיוק אותו הדבר כמו שעולה להגיע לכל רופא מומחה אחר. 25 שקלים לרבעון.

SenzaTempo

New member
כמו שכתבתי...זה לא רק הכסף

(שיש לקחת בחשבון תרופות וכו') זה גם העובדה שמישהו מהמשפחה הקרובה עובד בפסיכאטריה....

sharpantie

New member
הפרעה בתפקוד בלוטת התריס

עלולה לגרום לדיכאון ולכן חשוב שתידעי את הרופא המטפל בך ותקבלי טיפול מתאים. חבל להזניח ולהעביר את ימייך בדיכאון. ואם תלכי לפסיכיאטר דרך קופת חלים למה שמישהו מהמשפחה אמור לדעת על כך?

SenzaTempo

New member
קצת נרגעתי עכשיו כשכתבת שזו עלולה להיות

הבעיה בבלוטה.... זה לא שמישהו מהמשפחה סתם ידע....איפה שאני מתגוררת,במרפאה הפסכיאטרית עובד מישהו מהמשפחה שלי....משפחה קרובה מאוד מאוד.... :(

sharpantie

New member
את יכולה ללכת

לפסיכיאטר שמקבל במרפאה פרטית, דרך קופת חולים. לא חייבים דרך מרפאה פסיכיאטרית ציבורית.

אכן

הפרעה בבלוטת התריס בהחלט עלולה לגרום לדיכאון. ואז זה עלול להגיע ביחד עם עלייה במשקל, נשירת שיער, ועייפות רבה. אם התוצאות הלא-תקינות בבדיקות הדם מצביעות לכיוון של היפו-תירואידיזם (תת-פעילות של הבלוטה), אז בהחלט ייתכן שאיזון הבלוטה ישפר גם את מצב הרוח. אם זה לא הפתרון, אז בימינו אפילו רופא משפחה יכול לרשום תרופות נגד דיכאון.

אמלי12

New member
אגב אם את לומדת

את יכולה גם ללכת דרך האוניברסיטה, לרוב יש שירותים פסיכולוגיים.

bomber888

New member
אני מזדהה

בעיקר עם התחושות לגבי האנשים מסביב. כואב.

אמלי12

New member
דבר נוסף- הפייסבוק הוא לא אמיתי

אנשים שמים שם רק תמונות של החוויות הטובות שלהם בחיים, זאת פיקציה. ואני גם יכולה להזדהות איתך מאוד, אבל כנראה שזה משהו שאופייני לשנות ה-20, הרבה שינויים גדולים בחיים, אנשים מתקדמים מי יותר מהר מי פחות מהר, אבל זה לא משנה בעוד עשור כשנסתכל אחורה ונשים דברים בפרופורציות זה לא משנה מי התחתנה שנה לפנינו, למי נולדו ילדים קודם, מי סיים תואר תוך שנתיים בהצטיינות.. משנה מה אנחנו עשינו והשגנו, לא ההשוואות המטופשות. וכן, משנה גם הדרך ומה שלמדנו בדרך. אני יכולה מאוד להבין אותך ולהזדהות איתך, בעוד אני נמצאת בהתלבטויות והתחבטויות בחיים ומרגישה תקועה, חברים שלי מתקדמים ומצליחים. לפעמים אני רק רוצה לצאת מהמרוץ. הכשלון בגלל הדכאון והדכאון בגלל הכשלון זה מעגל קסמים אכזרי שצריך לנסות לצאת ממנו, אם אי-אפשר לבד אז עם עזרה מקצועית או קבוצת תמיכה. את לוקחת את הכשלונות שלך קשה מדי.

למעלה