לא ידעתי אם

nIcKiTa

New member
לא ידעתי אם

לפתוח הודעה חדשה- או לשרשר.. אני פשוט מבולבלת כל כך רע לי.. אני לא מפסיקה לחשוב על אבא שלי- שנהרב באסון צאלים א´ אני מפחדת מיום הזיכרון, אני פשוט לא יודת מה לעשות לא יודעת כלום.. סליחה על ההודעה המוזרה חן

Star_Dust

New member
כאב חדש, הודעה חדשה

אין שום צורך לשרשר. או להתנצל. וההודעה לא מוזרה. ממה בדיוק את מפחדת?

sad

New member
הי לך ניקיטה,

מה עובר עליך בדר"כ בימי זיכרון?

nIcKiTa

New member
מה שעובר עלי..

לי אישית, יום הזיכרון הוא "סתם עוד יום" מה מפחיד אותי? אנשים שבאים עלי(במילים שונות...) "למה את לא עצובה היום?" "למה ביום שקבעו שתהי עצובה, את לא?" "איך את יכולה להתגלש במגלשה ביום הזה, שכל המדינה צריכה להיות עצובה?" אז אנשים כאלה, אני מצטערת להגיד: אם חיים אם השכול 11 שנים, יום הזיכרון הוא רק עוד יום, לי אישית, זה היום הכי קל- היום שאני בחיים לא יבכה בו.. כי כשמישהו קובע לי להיות עצובה, בנוסף לכל הימים הקשים שעוברים עלי, הימים שנזכרים ובוכים כל היום (וזה קורה הרבה) אני יודעת שחלקכם יגידו "איזה צבועה" או שאני "לא מכבדת את הנופלים" אבל זה לא נכון, זה כואב לי וזה קשה לי אני רק לא בעד יום שצריך להיות עצובים מצטערת שוב אם ההודעה לא ברורה, אבל הייתי חייבת לשפוך את הלב חן

גריני

New member
יום הזכרון ומשפחות הנופלים

לפני מספר שנים, ראיתי ראיון עם אלמנת חייל (שמה עדי), בו היא אמרה שיום הזכרון הוא יום שנועד "לקהל הרחב", למשפחות הלא שכולות! (אני לא כ"כ יודעת כמה כאלה עוד יש בארץ.... אבל זה ענין אחר) המשפחות השכולות עוברות "יום זכרון" - כל יום, כל השנה. אני מאוד הזדהיתי עם דבריה. לכן, מה שאני חושבת, זה שתהיי שלמה עם עצמך! אם את לא עצובה - אז את לא עצובה וזהו! ואם למישהו יש עם זה בעיה, קוראים לזה: זב"שו! את לא חייבת הסבר לאף אחד - רק לעצמך! ברכות, גריני

היי ניקיטה

גם אני חושבת שזה הזב"ש של מישהו אחר.. רציתי רק להוסיף.. ככה מהצד.. שתקחי את היום הזה איך שאת מרגישה, גם בלי ההחלטה שביום הזה את בשום אופן לא תבכי, או תתאבלי. כי יש משהו באווירה.. בשקט.. בשירים שברדיו.. שמחבר את כולנו למקום שמרגיש.. שאוהב.. שחווה אובדן כזה או אחר. ומשם ההזדהות שיש לכולם ביום הזה עם השכול. ולא מתוך זה שכתוב בלוח השנה שהיום צריך להיות עצובים. ומקווה שעכשיו את כבר חוגגת ועושה וואו מהזיקוקים. חג שמח שיהיה לך וחיבוק אחת מהצד

אשחר1

New member
לא כל עם ישראל - משפחות שכולות!!!

עשי חשבון פשוט :מספר הנופלים 21500 לערך זה מספר המשפחות השכולות שאת מיתיהם מזכירים ביום הזיכרון. נניח שכל משפחה מונה בממוצע 5 נפשות פרושו של דבר שמשפחות הנופלים מונות כ-107500 אנשים. אוכלוסית ישראל מונה היום כ- 5.5 מליון יהודים דרוזים ובדואים. לפיחכך מהוות משפחות הנופלים פחות מ2% של האוכלוסיה. האמירה כי אין משפחה שלא נפגעה אין לה על מה לסמוך והיא יוצרת קו שיוויון במקום שאין שום שיוויון. צריך קצת להיזהר בהפרחת סיסמאות ובקביעות המעוותות את המציאות וגורמת להתייחסות לא נכונה.

למעלה