לא יאמן!

e l l u s h

New member
לא יאמן!

אני בשוק. היום קיבלתי שיחת טלפון מהבית ספר שבו אני לומדת סינית, והודיעו לי שמכיוון שהמורה של הקורס שלנו עזבה ולא מצאו מורה חדשה, הקורס מוקפא עד להודעה חדשה. חשבתי שעובדים עלי, אז ביקשתי שישלחו לי את זה בכתב והרגע ראיתי את זה במייל. מה עושים?

furrball

New member
באמת מצער

יפצו אותך כספית לפחות? טוב, אם מורה אחת החזיקה שם את כל העסק של סינית אז אני מניח שאין הרבה מה לעשות חוץ מלעבור הלאה...

happydog23

New member
צר לי בשבילך

אבל זה לא ממש מפתיע. השותף שלי בבייג'ינג הספיק "להחטף" פעמיים ע"י סיני נואש שחיפש מורה לאנגלית לשיעור שכבר התחיל. אני מניח שהחוקים דומים גם בלימודי סינית. תדרשי את הכסף חזרה אם שילמת מראש, ותחליפי לבי"ס אמין.

e l l u s h

New member
זה בי"ס בארץ

אם למישהו פה יש רעיונות למקומות טובים בארץ (כיתות לא גדולות מדי) אשמח לקבל המלצות וככה אם אצליח לקבל חזרה את הכסף אני כבר אלך ללמוד במקום אחר. בינתיים הם לא מדברים על פיצוי אבל זה נראה לי הכי הגיוני. יש שם עוד מורה ואיתה בעיקרון סגרו אבל זה לא הסתדר בסוף. איך מתחילים קורס בלי לסגור עם המורה עד סוף הקורס?! זה כל כך חובבני. אני בהלם מזה....

Mei11

New member
באמת מרגיז.

זה לא קשור לסין, זה קשור לחוקי המדינה, שווה לפנות אולי לגוף שעוסק בהגנת הצרכן כדי להבין עם הם עוברים על החוק או לא כשהם משאירים אתכם תלויים באוויר. איזה בית ספר זה?

e l l u s h

New member
הבית ספר

הוא ברליץ. ניתן להם שבוע ואם לא יהיה מועד הגיוני לחידוש הקורס אז אני אבקש מהם לבטל ולהחזיר לי את הכסף ע"מ שאוכל ללמוד במקום אחר. חבל כי הכיתה שלי מאוד מאוד קטנה, כמעט כמו שיעור פרטי. כשביררתי בדיאלוג אמרו לי שהכיתות גדולות יחסית (15 תלמידים) וזה חסרון... אולי באמת הפתרון בסוף יהיה לעבור לשיעורים פרטיים. אני מניחה שאם זה יהיה על הפרק אני אבקש מכם המלצות למורים.

nimix

New member
ברליץ

פעם ביררתי אצלם לגבי לימוד צרפתית ולא ממש אהבתי את הטיפול שלהם אני מדבר על הסניף בראשל"צ לפחות.. אבל כמובן שזו הייתה ההתרשמות שלי כמובן ואני בטוח שיש אנשים שכן מצליחים ללמוד שם למעט השרשור הנוכחי :) פשוט אותו אחד שהסביר לי על הקורס.. עלויות וכו' - לא נראה לי מספיק כנה איתי לגבי אופי הקורס, קשה להסביר ככה במילים נראה לי שבאמת זה לא יפה (אולי באמת גם לא חוקי?) שהם משאירים אתכם באוויר .. ממש חבל !

e l l u s h

New member
הקורס שלהם בסינית ../images/Emo31.gif

דווקא אצלי הרושם היה הפוך. היה נדמה לי שהם יודעים מה הם עושים. כשביררתי בדיאלוג אז לא ממש ידעו לענות לי על השאלות. הסברתי להם שאני רוצה ללמוד ברמה גבוהה, ולשלב קריאה וכתיבה, והם די התחמקו בתשובות שלהם כששאלתי אם אפשר להגיע לזה אצלם. בברליץ הוציאו דף עם "שלבים" ונראו די רציניים. אז הבלגנו להם כשיום אחד הגענו לשיעור ולא היתה כיתה (נאלצנו לבלות את החלק הראשון שלו ב"חדר המורים" שלהם). גם חומרי הלימוד שלהם די עלובים (אני מדברת על החומרים של הקורס בסינית). יש פער בין ה"ניב" שהמורה לימדה לבין הספר וכך קורה שאנחנו נתקלים במילים לא מוכרות בספר או בכתיבה שונה, ורק בשיעור שאחר כך המורה מסבירה לנו שזה בעצם אותו דבר כמו...(אין דרך אחרת להבין את זה מהחומרי לימוד שלהם. רק לשאול את המורה) מעבר לזה בהתחשב שמדובר בשפה מאוד קשה, הייתי מצפה שיהיה קצת יותר תרגול בספר, אבל הם די מתקמצנים שם על התרגול. לא רק זה אלא שברוב הדברים אין איך ללמוד מהספר. כלומר אם פספסת את השיעור על הביגוד, הישועה לא תבוא מהספר כי שם לא תבין איזה מילה היא מעיל ואיזה מילה היא נעליים. נראה לי שזה בכוונה כדי שאם תפספס שיעור לא תהיה לך ברירה אלא לקחת שיעור פרטי להשלמה ולשלם להם עוד כסף. ועכשו, אחרי כל זה, הם גם עוצרים לנו את הקורס באמצע כאילו כלום, מודיעים לנו על זה כמה שעות לפני שהשיעור אמור להתחיל ואומרים שכשהקורס יתחדש הם יעדכנו אותנו. בקיצור, מאכזב מאוד.

omarman

New member
אני דווקא לומד בדיאלוג ומאוד מרוצה

לא מהספר, לא מהבצפר ולא מכיתות הלימוד- פשוט מהמורה! וזה מבחינתי עושה את ההבדל. אנחנו בערך 8 בכיתה (התחלנו 10-11). ומעבר לזה- הקורס עולה לי (בב"ש)- 1850 ש"ח ל-60 שעות. בברליץ (ב"ש)- הציעו לי בשביל קורס מקביל בין 4000-6000 ש"ח, תלוי בגודל הקבוצה. בשתי האופציות לא הייתה מורה בזמן ההרשמה הפוטנציאלית, ככה שלא יכלו לספר לי מי זו תהיה. בדיאלוג- הקורס התעקב במספר חודשים עד שנפתח (עד שמצאו את המורה האמורה). נראה לי הכי שווה למצוא מורה פרטי+ לאסוף עוד תלמיד או 2, ואז זה הכי נוח והכי זול. בכל אופן בהצלחה!

myokwang

New member
מורה פרטית

אנחנו לומדים אצל מורה פרטית (סינית) התחברנו 3 אנשים עם מטרות כמעט זהות (אני מתעניינת יותר בקריאה מאשר בדיבור) אבל אני מסתדרת. המורה ממש בסדר - ולפי בקשתנו היא מתאימה את השעורים לבקשות שלנו ובמידה ואין לנו נושא מיוחד היא ממשיכה בתכנים שהיא רוצה להעביר. אנחנו בדרך כלל מבקשים יותר דברים שקשורים לרפואה סינית. בכל מקרה שיהיה בהצלחה. מקווה שהכל יסתדר לך.

happydog23

New member
אף אחד לא מצפה שהם ידעו סינית

שוטפת ב-60 שעות, אבל גם הצעדה הארוכה התחילה בצעד קטן אחד... (מצטער על הפלצנות, זה פשוט קפץ לי לראש).

פנומן 72

New member
אני מכיר אישית מורה בברליץ

הוא סיני שגר בישראל כבר 30 שנה. אם את/ה רוצה אני אקשר ביניכם.

e l l u s h

New member
השאלה איפה הוא גר

אם הוא באיזור שלי, ואם אני אצליח לקבל מהם החזר כספי על הקורס, אז אני אשמח.

למעלה