הקורס שלהם בסינית ../images/Emo31.gif
דווקא אצלי הרושם היה הפוך. היה נדמה לי שהם יודעים מה הם עושים. כשביררתי בדיאלוג אז לא ממש ידעו לענות לי על השאלות. הסברתי להם שאני רוצה ללמוד ברמה גבוהה, ולשלב קריאה וכתיבה, והם די התחמקו בתשובות שלהם כששאלתי אם אפשר להגיע לזה אצלם. בברליץ הוציאו דף עם "שלבים" ונראו די רציניים. אז הבלגנו להם כשיום אחד הגענו לשיעור ולא היתה כיתה (נאלצנו לבלות את החלק הראשון שלו ב"חדר המורים" שלהם). גם חומרי הלימוד שלהם די עלובים (אני מדברת על החומרים של הקורס בסינית). יש פער בין ה"ניב" שהמורה לימדה לבין הספר וכך קורה שאנחנו נתקלים במילים לא מוכרות בספר או בכתיבה שונה, ורק בשיעור שאחר כך המורה מסבירה לנו שזה בעצם אותו דבר כמו...(אין דרך אחרת להבין את זה מהחומרי לימוד שלהם. רק לשאול את המורה) מעבר לזה בהתחשב שמדובר בשפה מאוד קשה, הייתי מצפה שיהיה קצת יותר תרגול בספר, אבל הם די מתקמצנים שם על התרגול. לא רק זה אלא שברוב הדברים אין איך ללמוד מהספר. כלומר אם פספסת את השיעור על הביגוד, הישועה לא תבוא מהספר כי שם לא תבין איזה מילה היא מעיל ואיזה מילה היא נעליים. נראה לי שזה בכוונה כדי שאם תפספס שיעור לא תהיה לך ברירה אלא לקחת שיעור פרטי להשלמה ולשלם להם עוד כסף. ועכשו, אחרי כל זה, הם גם עוצרים לנו את הקורס באמצע כאילו כלום, מודיעים לנו על זה כמה שעות לפני שהשיעור אמור להתחיל ואומרים שכשהקורס יתחדש הם יעדכנו אותנו. בקיצור, מאכזב מאוד.