לא יאומן

hot chilly

New member
לא יאומן

לפני שבוע, חזרנו הבייתה בלילה, לגלות שחשי, (הפיתון),הזיז איכשהו את מכסה הטרריום ונעלם. החלון היה פתוח, והיינו בטוחים שזהו. אין חשי. חיפשנו והפכנו את החדר, ולא מצאנו אותו. אבל..ביומיים האחרונים ראינו שכל מניי חפצים שהיו בלילה על המדף, מצאו את דרכם לרצפה... אז הפכנו שוב את הארון, ושם מצאנו את המאנייק הצהוב הזה, מסתתר בין הבגדים שלי! (אני ממש מקווה שהוא לא השאיר לי שם "מזכרות"). בקיצור, הוא חזר ואני מאושרת, ושמנו לו משהו כבד על המכסה.. אבל אולי צריך להחליף כבר טרריום?...

רן333

New member
"משהו כבד על המכסה" = שיטה טובה

לשחרור נחשים. עדיף לדאוג לכלוב שלא ניתן לברוח ממנו, ולא להסתפק באילתורים מהסוג הזה.

hot chilly

New member
אתה צודק. זה נכון

שאם יש חריצון שנחש יכול לדחוף דרכו את האף, הוא יכול לדחוף משם את שאר הגוף?

naja

New member
רוב הסיכויים שכן.

אני מצטרף לדעתו של רן-לא מומלץ לגדל נחשים בכלובים\טרריומים מאולתרים.

hot chilly

New member
זה לא טרריום מאולתר,

הוא סגור עם מכסה רשת על מסילה. לא ברור לי איך השמן הזה אגר כוח להזיז אותו ולצאת.

blckMonkey

New member
אני יודע על איזה טרריום אתה מדבר

שים פין מתכת קטן באחד החורים של הרשת הקרוב לדופן הטרריום, בצידו הפנימי של הטרריום. כך הנחש לא יוכל לדחוף את המכסה. ראה מצ"ב שרטוט...

naja

New member
הייתי נמנע מלהשתמש בטרריום כזה.

יש לי טרריומים כאלה, אם הבנתי נכון את התאור(מכסה רשת שנע על מסילות מלמעלה). הנחשים לומדים מהר מאוד שניתן לפתוח את הרשת, או פשוט לדחוף אותה כלפי מעלה (אם היא מספיק גמישה).

dreaming h

New member
הו. כן.

אחרי שהקשת שלי למדה לעשות את זה, וניסתה לגנוב את הרכב ולברוח, החלפתי מיד את מכסה הרשת. עדיף למנוע מקרים כאלה מאשר להתמודד איתם. לי היה מזל. (בחיי, מצאתי אותה מתחת לרכב שלי ביום למחרת)

blckMonkey

New member
כל מכסה/ דלת

ניתן לפתוח מבפנים והחכמה היא למצוא את ה"נעילה" הפשוטה והאפקטיבית. אין צורך להליף את הטרריום אם אתה יודע לנעול אותו כמו שצריך.

naja

New member
אין קשר לנעילה.

שים לב לשירטוט של רן. בצד השמאלי של המכסה הוא יוצר זוית למניעת כיפוף, אבל בצד הימני(זה שרץ בתוך המסילות, לא ניתן למנוע כיפוף. ראיתי לא מעט טרריומים שנבנו בפרופורציות לא נכונות, כך שהמכסה רחב מידיי ולכן גמיש, ולנחש חזק כמו בורמזי אין שום בעיה להרים את המכסה לצאת.

רן333

New member
דווקא ניתן למנוע.

אפשר לעשות את זה בשתי דרכים לפחות: א. אם המכסה עשוי מדיקט, אפשר לחבר אליו, מלמעלה, חתיכת עץ אופקית, וזה יקטין את הגמישות שלו. ב. אם יש מסילה נוספת בצד הימני שאליו התייחסת (ראה הודעה ששירשרתי להודעה עם השרטוט), קצה המכסה נכנס לתוך המסילה הזו, וזה מונע כיפוף. אפשר, כמובן, לשלב את א' ו-ב'.

naja

New member
צודק.

אני לא בטוח שבחלק מהמקרים חתיכת עץ תפתור את הבעיה, אבל מסילה קרוב לוודאי שכן.

רן333

New member
אני מסכים שהשימוש ברשת

בכלובים כאלה הוא רעיון לא כל כך מוצלח. זאת לא רק מכיוון שהרשת יכולה להתעקם (שימוש ברשת מולחמת עבה מספיק, וכיפוף החלק שלה שבולט החוצה מהמסילה פותרים בד"כ את הבעיה הזו), אלא גם מכיוון ש: א. הרבה נחשים נוטים לחכך את האף שלהם ברשת, וכך להיפצע. ב. בחורף קשה מאוד לשמור על טפרטורה ולחות מתאימות בכלובים בעלי מכסה רשת, במיוחד כשהכלוב מחומם מלמטה. הקרקעית נוטה להיות חמה מאוד, האוויר - קר מאוד, והכלוב כולו מתייבש במהירות. בעבר השתמשתי בכלובים שהמכסה שלהם מונח בתוך מסילה. השתמשתי במסילות וילון שאת הצד הרחב שלהן הדבקתי לחלק העליון של דפנות הזכוכית של הכלוב (ראה שרטוט מצורף) בעזרת סיליקון. אבל במקום רשת, הכנסתי למסילות האלה מכסה מדיקט שטוח בעובי מתאים, שבו קדחתי חורים. כדי למנוע מהדיקט להתעקם, חיברתי לחלק המכסה שבולט החוצה מהמסילות חתיכת עץ (שוב - ראה שרטוט). בכלובים אחרים מהצורה הזו, השתמשתי במכסה פרספקס במקום בדיקט. כדי למנוע את כיפוף המכסה בכלובים האלה, דאגתי לכופף את חלק המכסה שבולט מחוץ למסילה בזווית של 90 מעלות כלפי מטה. זה פתר את בעיית הגמישות של המכסה. את האפשרות לפתוח את הכלוב מבפנים מנעתי, בכל הכלובים האלה, בצורה שתאר blckMonkey.

רן333

New member
מה ששכחתי לכלול בשרטוט

זה את חלק המסילה שמודבק לאחת הדפנות הקצרות: המסילות אמורות ליצור מעין "ח" מסביב לחלק העליון של דפנות הכלוב. כשהמכסה סגור, הוא נכנס לכל שלושת חלקי המסילה האלה.

BabaGee

New member
אפשר הבהרה לשונית קלה.

אתן "מתרבות" במובן שכל כמה דקות צצה אחת חדשה או שאתן "מתרבות" כלומר עוסקות באקט בריבוי. אם זאת האופציה השניה אז אני בעד ואם זאת האופציה הראשונה אז אני גם בעד כי ככה יהיו יותר שאפשר לבצע איתן את האופציה השניה
אגב, אמנם דיברתי כאן על אקט הריבוי אבל כמו שכתבתי בכותרת, גם משהו לשוני ללא תוחלת מבחינת הריבוי מקובל עליי (גם מתחתיי האמת...)

dreaming h

New member
התכוונתי לאפשרות הראשונה,

למרות שיש לי הוכחות חותכות גם לשניה, אבל על כל פנים, יש לי הרגשה שהלכת לבדוק את אפשרות מספר שתיים איפשהו, ושכחת את הדוד דולק..

למעלה