לא יאומן כי יסופר...!

לא יאומן כי יסופר...!

שלום, שמי נעמה (הצגה עצמית חשובה בעולם. הו, העולם המערבי הזה). בשוטטות בלתי נלאית ברשימת פורומי תפוז, עודי תרה בדפי האינטנרט בניסיון למצוא פורום אטרקטיבי כלשהו, נתקלתי בזה - "אנטי גלובליזציה". בקושי יכלתי להתאפק מגחך עד שקולי לא יישמע יותר. ובכן - איני אומרת שפתיחת פורום הינה מיותרת, שכן "תפוז", מאז ומעולם, פתחו פורומים לא הכרחיים לעולם בכל אופן שהוא (ודווקא פורום זה מתאים יותר, עצם היותו אקטואלי ורב עניין), אך למען השם - האין לכם דברים חשובים יותר לעשות? "אנטי גלובליזציה". נו, באמת! הייתי יכולה להתחיל להלאותיכם כמיטב יכולתי, בדרך לפיה אי אפשר,בכל אופן שהוא, להתחמק ממפגש עם הגלובליזציה, אך רק מחשבה לוגית אחת מצביעה על שפע האינפנטיליות - - - - אתם כותבים נגד הגלובליזציה, כשבסך הכל, אתם נמצאים מול אינטרנט, שהוא הנפקת הגלובליזציה מניבת הפירות הגדולה ביותר שקיימת בעולם, בערך, ואת הרדיקלים שלכם אתם מוציאים במקום שופע פרסומות, עולמי רגע, רגע . . . . גלובליזציוני!! לו הייתם רוצים להלחם אבסטרקט נגד תופעה יפהיפיה זו, עליכם היה,לכל הפחות, לגור בכפר נידח בהרי ההימאליה, כשקוקה קולה וצעדיה שופעי המרצ´נדייז לא מתקרבים. אלוהים אדירים, כל העסק הזה נודף רקבון. -נעמה.

אה, ורק לשם הבהרת העניינים -

קראתי את הודעת המנהל, הגשתי עבודת גמר בנושא הגלובליזציה במזרח-התיכון, קראתי את הספרים הנדרשים, התנדבתי רוחנית לאינדימדיה וקראתי עוד מספר הודעות בפורום. "אך מה יגיגו מספרים"...

Felicityy

New member
אני תמהה לדעת../images/Emo68.gif

האם הרזומה האנטי גלובליזציוני מהווה קרש קפיצה לאמירה הכוללנית "לו הייתם רוצים להלחם אבסטרקט נגד תופעה יפהיפיה זו, עליכם היה,לכל הפחות, לגור בכפר נידח בהרי ההימאליה, כשקוקה קולה וצעדיה שופעי המרצ´נדייז לא מתקרבים"?? האם העבודה,ההתנדבות הרוחנית(???)וקריאת הספרים הנדרשים הביאה אותך להבנה כי שימוש בכלים של הדבר נגדו את דוגלת,הוא שטות? או שמא גיחוך? אני ממש לא משחקת-אותה נפגעת מזילזול או ביקורת על הפורם הזה,באמת שלא,אפילו להפך. אבל הייתי שמחה אילו את-שלפי דברייך שלך,בעלת ידע שלא ניתן לזילזול,היית כותבת יותר מאשר כמה משפטי סתומים,והיית מפרשת יותר. משום ש: א. רבות מהגולשות והגולשים בפורום לא יודעים כמוך,ולא קראו את הספרים הנדרשים,כך שהיית מעשירה אותנו בידע שלך לו היית מרחיבה טיפונת... ב. זרקי לנו איזו עצם מהעבודה שלך בנושא הגלובליזציה במזה"ת. ג. ולסיום-נראה שבתור אחת שמעורה בתהליכי הגלובליזציה(וגם באנטי) לא ממש בחרת לך איזה חור להיות בו כעת. אז אולי נפסיק להתפלפל. אם יש לך דעה-הביעי אותה.להרוס זה מאוד קל=תאמיני לי,מנסיון

פליסיטי -

ראשית כל, אני מסכימה איתך שלהרוס מאוד קל, ואיני חיה כך. שנית כל, את צודקת ברוב דברייך - לא הבהרתי עצמי כראוי, לא פירטתי מספיק ובהחלט שלא נימקתי דעותיי כנדרש. רזומה ה - "מה עשיתי ומה קראתי", נכתבה לשם אי=הבנות גרידא, היות וביקש כאן מנהל הפורום לקרוא את הודעת המנהל, שם היה נדרש לקרוא ספרים, או משהו כזה. נהפוך הוא - דווקא אני חושבת שרזומה לא אומרת דבר. אלמלא היו לי שגיאות הקלדה איומות כל כך, ציטוט הסוף היה ברור יותר - "מה יגידו מספרים". כתבו כבר מתחתיי, שאולי שם הפורום לא כל כך קורקטיבי. לדעתי יש בזאת מן האמת. איני טיפוס אנטי-גלובליזציוני, וזו כנראה הבעיה הגדולה כאן. אין לי הרבה מה לחפש בפורום זה, שכן אני מועדדת את תופעת הגלובליזציה כפי שיכלתי לעודד את קבוצת הכדורעף האהודה עליי (אלא שאין כזו). איני מתנגדת לגלובליזציה. נהפוך הוא - אני בעדה, כל הדרך, כפי שהייתי בעד הנביא יחזקאל. שלך, -נעמה.

zooey

New member
מעבר לאופן ההגשה של דברייך

שהוא מעורר התלהמות סתמית לחלוטין אני חושב שהידע שלך קצת לוקה בחסר. הגלובליזציה קיימת, היא תהליך שמתרחש כבר 50 שנה והאיץ מאוד ב20 השנים האחרונות. אף אחד לא מתנגד לגלובליזציה כתהליך שעובר על העולם, ההתנגדות היא לתהליכי משנה של הגלובליזציה כגון - ניצול עובדים במדינות מתפתחות, הגדלת הפערים המעמדיים בכל העולם, הרס הסביבה למען אינטרסים עסקיים, כפייה תרבותית אמריקאית בשם אותם אינטרסים וגזילת זכויות אנושיות בסיסיות. האינטרנט הוא לא הנפקת גלובליזציה, האינרנט הומצא בסוף שנות ה-60 והתפשט לאט לאט, כמו כל תחום תקשורת אחר בחיינו מנסים להשתלט עליו גורמים עסקיים שונים ומשונים. אם חפצת לזרוק הערה ולהעלם טוב ויפה אך עם דיון אצית לעורר אני חושב שניסוח שונה של דברייך היה משרת את המטרה טוב יותר.

shay or eli

New member
השם הזה באמת בעייתי...

אני מתחיל לתמוך במי שהציע להחליף אותו... אז אני אסביר בתמצית התמצות המתומצת - אנחנו לא מתנגדים לגלובליזציה כתהליך תרבותי של היפתחות לתרבויות שונות והפיכת העולם לכפר גלובלי, אלא לניצול התאגידי של הגלובליזציה לצרכי ניצול. אם את רוצה פירוט, הוא ישנו ב 90% מההודעות בפורום הזה.

feline9

New member
וכמו שכבר נאמר

יש דברים יפים בגלובליזציה, ויש מכוערים.

galiltalil

New member
ברצינות...

האם מי מבאי הפורום, האנטי גלובליסטים, באמת חושב שהיה יכול לשבת מול מסך המחשב, ולהנות מפלאי הרשת ללא הגלובליזציה?. לפי הסקירה המהירה שלי את הודעות הפורום, רוב ההתנגדות היא לא לגלובליזציה, אלא לתופעות הלוואי שלה, ניצול ילדים, עוני, פגיעה בסביבה וכו´. אי אפשר לקבל את הטוב- אינטרנט, כסף, איכות חיים, רכוש (תוסיפו כאוות נפשיכם) אלא על חשבון מישהו, הילד האינדונזי המסכן- שתופר בשביל נייקי נעליים בשכר עבדות, עושה את זה כדי שנייקי ירוויחו יותר כסף, ובעקיפין (מאוד בעקיפין) אתה תשלם פחות (לחשוב על מה היה מחיר הנעליים היה כולל שכר של פועל אמריקני). אנחנו עלינו בסולם הסוציו-אקונומי, על חשבון אחרים?, אולי.. אבל כך העולם פעל תמיד. מונע מהרצון לרווח עצמי האדם יעשה הרבה ויפגע ברבים עוד יותר, הרצון לשלטון ועוצמה מניע אותו,ומכך אנו מפיקים תועלת כל מי שניסה להתנגד לקפיטליזציה של החברה, - נכשל. הזיהוי של מתנגדי הגלובליזציה עם קבוצות השמאל הרדיקלי באירופה ובארה"ב מעורר את המחשבה שסופן, כרוב התנועות המהפכניות במאה הנוכחית, יגמר בכישלון. כמו מרד הסטודנטים באירופה בשנות השישים, יתבגרו וייתברגנו בני תנועות המחאה, והמחאה תגווע ללא שינוי ממשי. ממסד משנים מבפנים, ראו את יושקה פישר (שר החוץ הגרמני) ודניאל כהן בנדיט(ציר מוערך בפרלמנט האירופי), נלחמו נגד הממסד, התבגרו, נכנסו לממסד, ונטמעו בו בלי שגרמו לשינוי משמעותי. הרצון להרוויח, להתעלות על, ולהיות נבדל תרבותית חזקים יותר מכול מגמת איחוד, הצרפתים, הגרמנים, ואפילו הבריטים הם חלק אינטגרלי בכפר הגלובלי האמריקאי אך שומרים על איבה לארה"ב ולמה שהיא מייצגת. פירוד ייגבר על איחוד- מאובדן תרבות אין למתנגדים מה לחשוש, חברה שתתעשר מספיק תגלה את שורשיה מחדש.

zooey

New member
כמה תיקונים היסטורים

מחאת הסטודנטים באירופה שינתה בצורה ניכרת את אופי השלטון באותן המדינות, צרכי הצעירים קיבלו עדיפות יותר גבוהה ומאז סטודנטים הם חוד החנית של כל המחאות האידאלוגיות. בארה"ב המחאה שהחלה עם הסטודנטים התפשטה והביאה ללחץ על הממשלה לסגת מויטנאם ולהפסיק את האפליה הגזעית (בשילוב עם מחאתו של קינג). מי אמר שהסיבה שאנחנו חיים טוב מחוייבת מציאות שהיא על חשבון אחרים? הרי הכל זה כיוות של השיטה הקפיטליסטית שרווח מקדש את כל האמצעים. אם חברות מסחריות יחלו שים לב לסביבה בה הם פועלים אז אולי הרווחים שלהם יקטנו במקצל והמנהלים לא יקבלו בונוסים של מיליוני דולרים אבל כולם יכולים להרוויח. אף אחד לא אומר לתת בשלב ראשון משכורת של 1000 דולר בחודש לפועלים בסין אבל דולר היום יהייה התחלה מצוינת שלא לדבר על תנאי עבודה אנושיים. חברות עשירות שאינן מקדישות מספיק תשומת לב לסביבתן נוטות להתנוון ולהעלם (רומא, הקיסרות הביזנטית ויש הטוענים שגם ארצות הברית) ולא לגלות שורשיהן מחדש. לחברה שכל כוחה הוא בלהרוויח עוד ועוד כסף ולהפוך את הרווח למוטיב דתי אין שורשים, רק רקבון בסופו של דבר. אף אחד לא אומר להחזיר את הקומוניזם. כל מה שאנשים ובינהם אני רוצים זה איזון ואפשרות בחירה. לבחור בין 5 סוגי קפה שטעם זהה ו4 זוגות נעליים שונות שמיוצרות באותו המפעל זה לא נקרא בחירה, הכוונה מגבוה זה מונח יותר מתאים.

galiltalil

New member
דעה לא נכונה..

אני חושב שדעתך לא נכונה. איך זה?. עכשיו ברצינות.. אם מתן עדיפות לסטודנטים במימון לימודים וכו´ הוא הניצחון אליו שאפו באירופה - נפלא, הם הצליחו, אבל בכך את טועה- הם אולי השיגו משהו, אבל לא זאת הייתה הכוונה, לפחות לפי הסיסמאות והמצע הפומבי שלהם. באמריקה, ליברלים ממסדיים, וגם יקירנו מר קינג הצליחו במאבקם, את\ה מפריז בהערכתך את עוצמת המחאה החברתית של ילדי הפרחים כנגד האפליה הגזעית, היא היתה קיימת וחזקה אך שני הגורמים הראשונים היו חזקים ומשפיעים יותר- לפחות לפי ידיעותי. לגבי וויטנאם, את אכן צודקת. אני אוחז בדיוק באותה דעה כמוך כלפי נושאים סביבתיים (חושב הרבה, עושה מעט) , אבל כלפי היחס לפועלים; נתחיל בזה שההיסטוריה היא קנה המידה היחיד שלנו . מאז ומתמיד היתה חברה מעמדית. אנשים בעלי יתרונות (חזקים, חכמים, מפחידים, ברוטלים..) עמדו בפיסגה ונתמכו (מרצון או שלא) ע"י אנשים בדרגות נמוכות יותר, כל המדינות החזיקו בצורה זו של חברה מעמדית, גם הקומוניסטיות היו כאלו, הרעיון עובד גם היום, השאיפה הטבעית לכח ולחוזק משמרת את צורת הדברים - ראשי תאגידים בתפקיד האדם השולט והפועלים האינדונזים בתור האיכרים המרודים, לרוב חלה עליה מתמדת של חברות בסולם החברתי- היום ארה"ב ואירופה הם ראש התאגיד, המלכים(או איך שתרצו לקרוא לזה) והאינדונזים הם... האינדונזים, ככל עוד שחלה התקדמות (גם אם נפגעים אנשים בדרך) התהליך חיובי . לנפילת רומא וביזנטיון היו סיבות אחרות מהמצוין מעלה, ולצורך העניין, כן, סביר שארה"ב תרד מגדולתה, כך קורה לכול בלון, היום מהמרים על סין כמחליפה, אני מעדיף את הודו. דולר ליום יהיה נהדר. האמריקניזציה נתקלת בהתנגדות תרבותית בכול מדינה בה היא נוחתת, לכן אני חושב שאין סכנה ממשית לאובדן מסיבי של תרבויות. תארי לי לאיזו בחירה את מתכוונת?.

ואולי דווקא דעתך לא נכונה

ראשית מה פרוש האמירה עלינו בסולם הסוציו- אקונומי? אתה מבלבל בין זה שיש לחלק מאיתנו עוד מוצרים לזה שאיכות החיים שלנו השתפרה. בעצם מה זה שלנו? האם 26 הלוחמים שמתו בקישון שיפרו את מצבם הסוציו- אקונומי? או רבע מהילדים בתל אביב שחולים באסטמה? איזה שיפור סוציו אקונומי (כלומר שיפור כלכלי- חברתי) זה כאשר ילד הולך לבתי הספר ויורה בילדים? לפי שיטתך זה רע בלתי נמנע המצטרף לטוב האינסופי של הקפיטליזם. אני רוצה להיות יותר זהיר כשמתייחסים לטוב ולהיות יותר מפוכח כשמתייחסים לרע. אנשים אולי תשדרגו את רמת הטיעון שלכם. למשל הטיעון ש"ככה זה היה תמיד" מאז ומתמיד היתה חברה מעמדית. נכון אז מה? מאז ומתמיד עד לפני 200 שנה אנשים נשלטו על ידי מלכים. באה הדמוקרטיה הנציגותית והישריה והשינתה את המציאות ההיסטורית ה"טבעית" הזאת. גם בדמוקרטיה יש מעמדות? נכון אבל מי מכם רוצה לחזור לימי הפאודליזם או לחברה דיקטטורית אחרת כמו ברה"מ. הנקודה היא לא שיש לי בכיס אוטופיה אלא שיש דרכים חכמות יותר וטובות יותר מהמציאות הקיימת- ובחלק מההיסטוריה (לא בכולה) אנשים ניסו והצליחו לשפר את מצב החברה : ישו, בודהה, גנדי, דמוקרטיה, זכויות נשים, תקופת ההשכלה ואפילו התקופה של תחילת הקפיטליזם הצליחו משום שהראו לאנשים שניתן לשפר את מצבם, שהאין שום תהליך "טבעי" לגמרי. גם ברה"מ וגם הסטודנטים נכלשו מסיבות טובותץ ברה"מ היתה בשלטון דיקטטורי, ולא פלא שלמרות ההצלחות החלקיות (הפיכת רוסיה ממדינה עניה מאוד שמקבילהת כיום יכולה להיות לדוגמא בנגלאדש למעין מעצמה), היא לא הצליחה. בואו נלמד מהנסיון של ברה"מ - דיכוי מסוג אחד אי אפשר לשבור על ידי דיכוי מסוג אחר. ילדי הפרחים הצליחו בצורה חלקית. כיוון שלא ישבו וחשוב על פתרון ואלטרנטיבה לקפיטליזם וכיוון שסטו לכיוון הקומוניזם ועוד אלף סיבות היו שהם לא ממש הצליחו. אם אנשים נפגעים בדרך, והם הרוב (5 שישיות מהאנושות) איך אתה יכול לקרוא לתהליך "התקדמות" מה בדיוק מתקדם - יש לנו טכנולוגיה חדשה יותר? מה האינטרסים שהיא משרתת? למי היא עוזרת? אם ה"התקדמות " הזאת תיגמר במלחמה גרעינית או בהרס בלתי הפיך של הסביבה (קרא את הכתבה המצויינת שעמוץ ניסה להביא לפורום) אז במה בדיוק התקדמנו הדעות האלו מדגישות כמה חזק שלטון התאגידים ותרבות הצריכה. כמיליוני אנשים מתים קוראים לזה התעיילות. כשהסביבה מתה זוהי "קידמה" , כוחנות היא "בלתי נמנעת" (אפילו כשבהתלחה הם מדברים על שוק "חופשי") ההשפעה של תרבות הצריכה היא לאו דווקא בהשפעה על איזה מוצר מסויים אתה קונה, אלא הרבה יותר באילו מושגים אתה חושב. "קידמה", "צמיחה", "רמת חיים", אמריקניזציה, קפיטליזם - מה באמת עומד מאחורי המושגים המעורפלים האלה? לגבי מי שלא הבין מה רע בתאגידים וכלכלה ריכוזית, ומיד אח"כ התלונן על הכלכלה הריכוזית שיש בארץ- צריך באמת לענות? כל הרעיון המקורי שהביע אדם סמית היה רעיון של ביזור כלכלי ולמה זה טוב לכולם, כיום מנצלים את הרעיון הזה כדי ליצור כלכלה עולמית ריכוזית - לא מאוד שונה מכלכלת ברה"מ. יש לי חדשות והם לא ממש טובות. מי שנמצא בצרה הוא לא המפגינים. אפילו אם הם ילכו הצרות שהם מדברים עליהם ישארו ויצמיחו דור חדש של מפגינים ושל הוגים ושל פתרונות. מי שנמצא בצרה היא האנושות. גלובליזציה משמע הפיכת כל העולם למערכת כלכלית אחת. כשארה"ב תיפול. זה לא תהיה בעיה מקומית של ארה"ב אלא בעיה עולמית. כשארה"ב תיפול הקפיטליזם יפול (או להפך). מאיפה לדוגמא תביאו לחם? איך תתקנו מכישירם שהתקלקלו כשהמפעל שלהם נמצא בצד השני של העולם? יש עוד דוגמאות חוץ מרומא- קריסת האמיפריה הבבלית והכחדת התושבים של איי הפסחא. אלו גם אלו לא נפלו בגלל מחאה, אלא בגלל התעלמות מכוחות טבע חזקים מהם. בלב הקפיטליזם יש נטיה להרס הסביבה הטבעית. הוא חייב להתרחב עוד ועוד ומה לעשות שהעולם שלנו הוא סופי. לגבי אובדן תרבויות - מתוך 6000 שפות שהיו עד כה וייצגו את המגוון התרבותי של הכדור , 4000 נמצאות בסכנת הכחדה או נכחדו. כך שכן בהחלט , ריכוזיות כוח כלכלית גרמה לריכוזיות תרבותית (מה שמכונה כאן בטעות אמריקניזציה- אמריקה פשוט היתה הקורבן הראשון זה לא שיש בתרבות הזאת איזה שהו מאפיין גאוגרפי) שגרמה לצמצום המגוון שהיה.

גדי ב

New member
זיון שכל

* האינטרנט אכן הומצא במקור כפיתרון חלופי לרשתות תקשורת לצבא, למקרה שתהיה שואה גרעינית או משהו, אני חושב, אבל הוא לחלוטין לא צנטרליסטי: אני לא יודע אם זה מעניין אותך, אבל הוא בנוי כמו מה שמכונה בפרשנות פוסט-מודרנית ריזום - או, במילים פשוטות יותר, את יכולה לחתוך חלקים רחבים ממנו והוא עדיין ימשיך להתקיים, אין שום מרכוז ושום בקרת אינפורמציה. * כתוצאה מכך, בין השאר, הוא אחד המקורות הכי מדהימים לאינפורמציה חלופית שנלחמת בצינורות הזנת האינפורמציה הרגילות שהממשלות והקונצרנים מנפקות לנו: יש בו המון אתרים מעולים ורציניים ביותר לסמים פסיכדליים (ואני לא מתכוון לבולשיט של טריפיונרים שהולכים למסיבות, אני מתכוון ל- erowid ול- lycaeum ול- deoxy, למשל, ויש בו (וזה רק דוגמאות) הרבה חומר על בודהיזם על כל סוגיו, כולל ארכיונים של חומרי מקור. * זה שמייקרוסופט שולטת זה בעיקר אשמתכם. עד לפני יומיים הייתי אומר אשמתי, אבל אני עברתי ללינוקס ול-debian, שזה הפצה לגמרי פתוחה וחסרת כל שיקול מסחרי של מערכת הפעלה שהיא כנ"ל, ואתם מוזמנים לקרוא את המסמכים המשפטיים בנושא. כלומר, יתכן שהאינטרנט אכן נוצר כתוצאה ממה שמכונה לרוב ´גלובליזציה´, אך הוא יכול בדיוק באותה מידה לשמש ככלי counter-cultural רציני, וחלק ניכר מעמודי התווך של עולם המחשבים (האמיתיים, לא הטייקונים הפרזיטים וחסרי היצירתיות) היו קשורים להיפיות של שנות השישים, ועד היום שומרים על חזון (ג´רום לנייר וריצ´רד סטלמן הם רק שתי דוגמאות). כדאי לחשוב קצת לפני שזורקים סלוגנים, ואני אישית משתמש בווב בשביל האתר שלי (שאין בו כלום מסחרי) ובשביל אתר, project0, שמתכוון להיות מרכז אמנותי פרינג´י ותרבות-נגדי, ומידת ההצלחה שלו תלויה רק בכם ובאנשים שיתרמו, project0.

גדי - אולי אתה

יכול להרחיב קצת על נושא הלינוקס והקוד הפתוח בעברית איך זה מתקדם ? וחוץ מזה קצת רקע - לא כולנו מכירים את כל אייקוני התרבות. מה זה קוף מכונף? שמעתי על זה פעם אבל אני לא זוכר. אתם יכולים לפרסם אותו בסלון מזל לא? בשביל זה הם שם.

hazgul

New member
לינוקס, קוד פתוח והסברים

לינוקס היא מערכת שמבוססת כולה על רשיון ה-GPL. רשיון ה-GPL הוא בעצם רשיון שהופך את התוכנה לחופשית, עכשיו, המונח ´חופשי´ מתייחס לאופן הפיתוח וההפצה של התוכנה. קוד המקור של כל תוכנה תחת רשיון ה-GPL (וגם מספר רשיונות אחרים, דוגמת BSD, MPL, QPL, LGPL) מופץ בצורה חופשית ובחינם. כל אחד רשאי לערוך שינויים בקוד בתנאי אחד: אם הוא מפיץ את השינויים שערך, הם חייבים להיות תחת אותו הרשיון. רוח הקוד הפתוח מבוססת על עזרה הדדית בין אלפי מפתחים ברחבי העולם. כל אחד בעל הידע המתאים (שניתן לרכושו, גם כן, בעזרת אחרים) יכול לעזור בפיתוח תוכנות ותיקון באגים למיניהם. התמיכה בעברית תחת לינוקס השתפרה מאוד בזמן האחרון, בעיקר תודות לגרסה 3 של שולחן העבודה הפופולרי KDE שבא עם תמיכה מצויינת (במקרים רבים יותר טובה מזו של חלונות) בעברית. כמה דוגמאות לפרוייקטי קוד פתוח מצליחים: Apache אפאצ´י הוא שרת האינטרנט הפופלרי ביותר בעולם, קוד המקור שלו חופשי ונגיש לכל. PHP PHP היא שפת צד השרת בין הפופולריות ביותר באינטרנט, היא מופצת תחת רשיון PHP שמבוסס על רשיון BSD. (אגב, ישנם ישראלים שמעורבים בפרוייקט, אני, למשל). Mozilla מוזילה הוא דפדפן אינטרנט תחת רשיון ה-MPL. זהו דפדפן שתומך בכל התקנים בצורה כמעט מושלמת. יש לו פיצ´רים רבים יותר מלאקספלורר והוא פחות כבד. לכל שלושת הפרוייקטים הנ"ל קיימות גרסאות כמעט לכל מערכת הפעלה אפשרית (כולל לינוקס, חלונות, BSD, וכו´). אם אתם מעוניינים בפרטים נוספים, אתם מוזמנים לשאול.

כל הכבוד על פינגווין

כבר לפני כמה חודשים הורדתי את מוזילה- ואני יכול להמליץ בחום. אבל בזמן האחרון (העדכון זה התחיל לעשות לי בעיות - זה קורס כשאני מנסה לשמור קבצים. זא יש ועד מה לשפר). בנוגע ללינוקס , חברה כל הכבוד על היוזמה והעשייה. יש רק בעיה אחת killer appliactiton זה הדרך שבה ביל גייטס הביס את אפל. לאפל היה מחשב מעולה ומערכת הפעלה טובה בהרבה מאשר מיקרוסופט. אבל ברגע שעל IBM אפשר היה להריץ מעבד תמלילים ועיבוד נתונים, לא היה לאפל סיכוי. אם אתם באמת רוצים משתמשים עשו שני דברים א, תפשטו עוד צעד את מערכת ההפעלה. צריך להביא את זה למצב של plug and play אולי על ידי עטיפת המערכת בחסם גרפי למשתמשים - כך שמי שלא רוצה לראות את כל החוטים לא יראה אותם - וזה רוב האנשים. ב. לתרגם או לעזור לכתוב איזה Office בעברית - זה כנראה היישום הכי נפוץ ורוב האנשים צריכים אותו, ולא סובלים את זה שהם כל שנתיים צריכים לגנוב גרסה חדשה כי כל השאר כבר רצו קדימה.

גדי ב

New member
...

אהלן! נפתח בלומר שאני חדש בפורום הזה, ואני מאוד מעוניין בנושאים ממין זה (אנטי גלובליזציה, וכו´) ובטח אשתתף כל עוד מחויובותיי הרבות יאפשרו לי. אני לונוקסאי חדש, ונראה לי שהבחור שכתב 2 הודעות מעלי מבין בזה יותר. אני רק רוצה בהזדמנות זו להזכיר את debian, שזו ההפצה (כלומר, מעטפת באיזושהו מובן) הכי (כלומר, לחלוטין) חופשית ופטורה מבולשיט מסחרי של הפצות אחרות, שיהפכו למייקרוסופט אם רק יאפשרו להם. 2 הבעיות שהזכרת לגבי להפוך את זה לנחלתו של כל משתמש מחשבים מצוי אכן משמעותיות, אם כי בשתיהן יש שיפורים מאוד משמעותיים: אפשר היום להתקין את דיביין בפשטות יחסית, שאמנם לא מתקרבת להתקנה של וינדוז או רד-הט, אבל תגיע לשם ביום מן הימים... לגבי עברית ב-KDE3, המצב כבר די טוב, וכרגע הורדתי והעברתי את העברית ל-openoffice וזה נראה סבבה (אני כותב גם את זה בעברית). כרגע, לכן, הלינוקס יקודם בעיקר אצל מחשביסטים למיניהם, אבל כולי אמונה ותקווה שהוא לאט לאט יפעפע לתוך המיינסטרים המחשובי, בין השאר כי אני שונא מונופולים, ויש לי סיבות משמעותיות לכך... פרט לזה, יש לי הרבה תחומי עניין נוספים בעלי נקודות מגע לאנטי-גלובליזציה, אם כי אני נוטה לחשוב יותר במונחים של מה שמכונה ´המרקסיזם האידאי´ (אדורנו והורקהיימר) ממרקסיזם כלכלי קלאסי: כל הלטינית הזו רק כדי להסביר שאני חושב שהאופן המרכזי שבו "הם"
שולטים "בנו"
זה אמנם דרך הכלכלה, אך בראש ובראשונה דרך עיצוב התודעה, ברמות הבסיסיות ביותר (הכלכלה זה נגזרת של זה) - ומכאן העניין שלי בסמים פסיכדליים )והעניין בבודהיזם טיבטי קשור יותר לבעיות שנראות לי יותר אינהרנטיות למצב האנושי ופחות קשורות לחברה המסויימת בה אנחנו חיים) קוף מכונף היה מגזין תרבות אנרכיסטי ועצמאי בכל המובנים של המילה שפעל ב-96 ו97- ואני הייתי אחד משותפיו המרכזיים. היום אני עושה דברים אחרים לגמרי )כתבתי רומן באנגלית לאחרונה, עוד אין מוציא לאור ולא אכפת לי, ואני גם לומד טיבטית בין השאר) אשמח להשתתף בדיונים ומצטער עם האי-מייל הזה יצא קצת נפוח

למעלה