לא יאומן - (יצא ארוך)

Sharon_1

New member
לא יאומן - (יצא ארוך)

אתמול לקחתי את חברתי שטסה לביקור בארץ, לשדה התעופה. כל הדרך לשדה היא אמרה לי כמה היא שונאת לטוס לבד וכמה הצרפתים אנטישמים (היא טסה ב AIR FRANCE) ותמיד היא טסה ב"אל על" והיה נהדר. חשבתי לעצמי - מה יכול להיות כ"כ גרוע. אמרתי לה שתצניע את עצמה בצרפת (יש לה יום ולילה לחכות לטיסה לישראל) וזהו. מי יכול לדעת שהיא ישראלית? הגענו לשדה... מכיוון שהיה לה כרטיס פתוח (אבל סוכנת הנסיעות שנתה לה את התאריך במחשב) היא היתה צריכה ללכת לדלפק אחר כדי שיכתבו לה את תאריך הטיסה על הכרטיס. הלכה... מחכה ומחכה - שום יחס!! עומד הפקיד הצרפתי מולה ולא מתייחס אליה במשך 5 דקות (והוא היה פנוי!!). אח"כ היא מסבירה לו מה היא צריכה, הוא מסתכל ואומר שהיא צריכה לשלם 150$ על שינוי תאריך. היא מסבירה לו שזה כרטיס פתוח והוא מתחיל לצעוק עליה (זה היה כמובן אחרי שהוא ראה את הפספורט שלה). היא מבקשת לקרוא לאחראי/ת. מגיעה אחראית, בודקת... כן, צריך לשלם 100$ (הופס, לאן נעלמו 50$?). החברה מתקשרת לסוכנת הנסיעות, הטיסה בעוד שעה... הסוכנת אומרת לה לשלם ואח"כ היא תקבל את ההחזר. טוב. משלמים.. לקח עוד 20 דקות להעסיר כרטיס אשראי... החברה שמה את המזוודות על המשקל - הפקיד ה"נחמד" אומר לה שיש עודף של 2 קילו!!! 2 קילו!!! אנחנו מסתכלות אחת על השניה בתדהמה!!! אז היא שואלת אם היא יכולה להעביר מתיק אחד לאחר את ה - 2 ק"ג. והוא חושב לעצמו ובסוף מסכים... באמצע שדה התעופה, אנחנו פותחות את המזוודות ומתחילות להעביר דברים. אח"כ הוא לא רצה לתת לנו פתקים לרשום את השם על המזוודה - "זה יגיע, אל תדאגי..." כמובן שהתעקשנו... אם לא הייתי שם - לא הייתי מאמינה. איזה יחס. פשוט גועל נפש. ואם אי פעם תהיתי - אז אין סיכוי שאטוס AIR FRANCE. החברה שלי כמובן שגם לא תטוס איתם יותר. היא עוד לקחה ספרי לימוד ללמוד צרפתית, אבל זה ממש הוציא לה את כל החשק. ד"א - בכל הזמן הזה הפקיד דיבר עם האחראי/הפקיד שלידו צרפתית - מאד מאד לא מנומס!! והיה ברור לנו על מי ועל מה הוא מדבר... טוב, יצא ארוך, אבל הייתי חייבת לספר עד כמה הייתי מזועזעת אתמול, ועדיין...

תותי-בת

New member
אני גם בהלם.... ואני עוד חשבתי שמלצר מעפן שהתנהג לאחותי בגסות זה הגבול... פשוט נדהמת מהם כל פעם מחדש... ליאת.

Yaniv-DC

New member
הצרפתים האלה...

במסגרת חיפושי אחר השותף הבא, פנתה אלי מישהי לקבלת פרטים נוספים. בפרטים עליה היא כתבה לי שהיא סטודנטית מצרפת. שלחתי לה את הפרופיל שלי, והיא כתבה שהיא מצטערת, והיא לא ידעה שאני מישראל, ושלא מתאים... כמובן ששלחתי לה את מיטב הקללות בעברית צחה.

הצרפתים האלה...

פוחדים מהמוסלמים! כאן מתחילה האנטישמיות, וכאן גם נגמרת האנטישמיות. את האירופאים לא מעניינת האידאולוגיה, ולא מעניינת אותם האמת. כשיש מוסלמים בכל מקום עם פוטנצייאל לטרור ומהומות, אז מה שמעניין אותך דבר ראשון זה שהם לא יכסחו אותך.. היהודים? שילכו לעזאזל. הם לא יודעים לעשות טרור כמו הערבים, אין להם את שמינית מהכח של הערבים, והמדינה שלהם ממש לא מעניינת אותנו... תראו מה קרה לאמריקאים בגלל התמיכה שלהם בישראל... לאמריקאים יש את התאומים, ולנו הצרפתים יש את מגדל אייפל... לא רוצים את ה11 ספטמבר גם בפריז. כאן מתחילה האנטישמיות, וכאן גם היא נגמרת... שבוע טוב, הישיבה:))

Sharon_1

New member
לא ייאמן!!!

לאותה חברה היתה פעם חברה מצרפת שערב אחד הזמינה אותה לארוחה עם חבריה הצרפתים שכל הערב היו אליה אנטיפתים להחריד, אחרי שהם גילו, כמובן, שהיא מישראל.

Le Parisien

New member
מי בעד לשנות את שם הפורום ל...

"פורום כסנופוביה"? מה הייתם אומרים אילו בכל אחת מהדוגמאות שנתתם נחליף את השמות "צרפת/צרפתי" ב-"ישראל/ישראלי"? נסו לבדוק מדגמית קבוצה של נוסעים אשר השתמשו בעבר בשירותי אל-על ו AF. מי אתם חושבים תקבל ניקוד גבוה יותר ביחסה ללקוח? (אפילו אצל לקוחות ישראלים). גם אם אינכם מחבבים או מרוצים מ-A.F וזו כמובן זכותכם הרשו לי להזכירכם: חברת תעופה היא גוף מסחרי. היחס אליה כדאי שיהיה בהתאם לאיכותה ולא למוצא הבעלים. האם מעולם לא קרה שהוזמנתם לאירוע (ארוחת ערב למשל) שבו קיבלתם יחס אנטיפאטי מאנשים לא סימפאטיים והאירוע לא התרחש בצרפת ובחברת צרפתים? יכול להיות שחויתם חוויה דומה אפילו בארץ הקודש? אנטיפאטים יש בכל מקום, סימפאטים יש בכל מקום ואפילו גזענים יש בכל מקום.

Yaniv-DC

New member
אני נורא מצטער, אבל...

כשאני משווה את כל החוויות השליליות שעברתי בכל מקום בו ביקרתי, צרפת במקום הראשון. כל כך שמחתי כשהחלטנו לקצר את הביקור בחצי לטובת עוד קצת הולנד וגרמניה...

Gefen

New member
לא מכירה צרפתים..

אבל הסיפור שלך שרון הזכיר לי משהו אחר.. כשהייתי בחודש שמיני, כירסי בין שיניי, הליכתי כהליכת ברווז וגופי נוטה להתעלפויות תכופות... טסנו מארה"ב לארץ עם חברת קונטיננטל. היו לנו איזה חמש מזוודות ענק כבדות כמו מכת מצריים וחצי שעה להגיע לטיסת ההמשך לת"א. הפקידה האנטיפטית החליטה משום מה להחמיר איתנו בנושא המטען העודף וחייבה אותנו בתשלום של 100 דולר על התיק הנוסף. אבל כל עוד מדובר בכסף לא נורא, כפרת עוונות (בעיקר כשאמדוקס משלמים החזר...
). אבל רק אחר כך באה המכה האמיתית... נפלנו ב"הגרלה" האיומה של הבטחון.. (באופן אקראי מספרים מסויימים "זוכים" בפתיחת מזוודות כללית ובחיפוש מעמיק ומקיף בתכולתן..) אני בקושי עמדתי על הרגליים.. כמעט בכיתי נשבעת לכם, ואז התחלנו פותחים מזוודה מזוודה , גם כאלה שמרוב דחיסות בקושי הצלחנו לסגור...ואיזה חיפוש יסודי שלא תדעו..ממש התביישתי שם מהחיטוט. תארו לכם שאפילו הפקידה, זאת שלפני כן התעקשה על הקנס ...החליטה שהתאכזרו אלינו מספיק והודיעה לנו על ביטולו. עד כאן פרק נוסף בזכרונותיה של.. גפן

MARMELAD

New member
הלם ועצב

הלם - מה - בעלך מאמדוקס? לההההה... נכון שהייתם בחופשה באילת לפני שנתיים במלון דן אילת...? להההההה.... נכון שהיה לכם מלצר חמודי כזה עם תלתלים ו/או קוקו קצרצר.....? זה אני.... נכון השף של המלון.....? זה אבא שלי.... יאאא איזה עולם קטן (סמדר: לא, לא היינו בדן בכלל. גיא: אה, טוב לא חשוב) עצב - הטיסה שלי היא בקונטיננטל
אבל החברה שלי עושה לי צ´ק אין ואפילו משדרגת אותי למחלקה ראשונה ללא חיוב!!

Yaniv-DC

New member
לי דווקא היו רק חוויות טובות

עם קונטיננטל, ושרות מדהים (אבל גם הדייל הכי מכוער שראיתי אי פעם
), מה שכן גפן, תמיד ממליצים בטיסות המשך בינ"ל שיהייה פער של שעתיים בין ההגעה לטיסת ההמשך, לקרה של איחור בהמראה, וגם חיטוט בחיתולים המשומשים...

Sharon_1

New member
אומנם לא הייתי בהיריון, אבל...

לנו עשו בדיקה נוראית כזו ב"אל על" - נדמה לי שכבר סיפרתי על זה פעם - 4 מזוודות - אחת אחת - פותחים, מוציאים הכל ואנחנו צריכים להחזיר. השפלה כזו בחיים עוד לא עברתי.. אבל שאלה לי - איך טסת בחודש שמיני?! בדר"כ לא מאשרים את זה.

Gefen

New member
אז ככה...

מרמלדה מתוק....כן בעלי מאמדוקס אבל באמת לא הגענו לדן אלא לנסיכה (שאז כבר יצא לנו מכל החורים תסלחו לי..היינו שם שנתיים רצוץ בנופש..) ולמה? כי החדרים בדן ממש נחטפו וכשכבר נזכרנו להחליט על תאריך לנופש נשאר רק הנסיכה....ולחשוב שעוד התלוננו!! היום לידיעתכם, אמדוקס קיצצו את כל הנופשים (ולא רק..) זאת בעקבות המשבר בהיי טק - כך שביטלו לנו את הנופש בקיץ האחרון שהיה אמור להיות בסנט לואיס וכנראה שגם השנה אין..
אבא שלך שף... יוווו... איזה כיף... מחלקה ראשונה יווווווווווווווווווווו.........יא מפיונר.. שרון - כן נתנו לי לטוס בחודש שמיני עם אישור רופא שהכל תקין, אבל אמדוקס הם שסידרו לנו את הכרטיס והרי ידוע יש להם מהלכים בכל המקומות הנכונים, אז אני לא יודעת לאמר לך מה המדיניות.. בכל מקרה לטוס עם קונטיננטל לא ממש נורא בואו נהיה הוגנים.. (איג´יפט אייר יותר גרועים תאמינו לי
), אומנם האוכל לא משהו ואי מסכים אישיים לכל מושב...אבל ניחא, מרמלד אני בטוחה שתתגבר.. והבוקר הייתי ביום הולדת של חבר של נדב עכשיו חזרתי (יומולדת גיל 3)...ובעוד שעתיים אני יוצאת לעוד יום הולדת של חבר בגן של אמיר (יומולדת גיל שנתיים)... האמת, בא לי כבר להקיא מימי הולדת האמריקאים האלה בעעע....איפה איפה הם הימי הולדת בארץ עם החצי פיתה עם חומוס ומלפפון חמוץ..זוכרים?

Yaniv-DC

New member
לא נכון ולא נכון!

היה לי מסך אישי בקונטיננטל! ולא סתם... אחד מהערוצים לבחירה היה "מיטב התוכניות של רשת", ואפילו היה (בעעע, אבל את גפן תאהבי את זה) יצפאן. כמובן שאני העדפתי את השינה (יש לי נטייה לישון 9 שעות ברצף בטיסות, ללא כדורים).

וואי גפן! מה שעשית לי - תתביישי!../images/Emo67.gif

עם הימי הולדת עם חצאי/רבעי פיתות עם חומוס ומלפפון חמוץ (במלח!) ו... ו... שיואו איך העפת אותי 100 שנה אחורה בפרץ של נוסטלגיות! ככה עושים?!

Gefen

New member
לא מתביישת ולא מתביישת../images/Emo3.gif

אוחחחח..מלפפונים במלח ולא בחומץ המגעיל הזה...בעעעע.. והנה עוד כמה- המשחקים של הערב כתה עם הנר שמכניסים לבקבוק המשחק של הצלחות קמח שצריך לנשוף בו ולמטה מסתתרת הפתעה.. וזה עם הנייר טואלט שעוטפים..יענו תחרות מהזבל.. אחחח..נוסטלגיה אהובתי!! אגב..היה אחלה היומולדת סתם השמצתי מקודם.... היו שם סבא וסבתא ישראלים שהגיעו לביקור אצל הנכדים שלהם בקנזס, והביאו איתם משב רוח מרענן מתל אביב, נשכרתי שוב למה אני מתגעגעת לארץ, היה אחלה.... גפן

למעלה