לא יאומן - חלם זה כאן...

"קצת הגזים.. אולי רצה פרסום"

בדברייך אלה את פוגעת ומעליבה אזרח טוב שאזר אומץ לקח אחריות ותפס יוזמה לטובת כל אחד מאיתנו. איך את מעלה על דעתך רעיונות כאלה ? ? ? עם הבעת דעות כאלה,אני לא יכול לא רוצה ולא מוכן להתמודד ! נראה לי שאת אמורה להתנצל בפניו ! ואח"כ נמשיך ...

שירןן21

New member
עובדה והוא סיפר את זה בצורה מאוד

לא מדוייקת ושקרית.. כשאזרח דיבר עם יומנאי של מתנ"א ואחרי שהוסבר לו שמתנ"א אחראית בכבישים פנים עירוניים וניידת שלה לא יכולה להגיע לאירוע , האזרח הופנה לתחנת טבריה ששם כבר מסרו לו במוקד 100 שניידת יצאה לסרוק, האזרח שאל מה עוד הוא יכול לעשות אז אמרו לו תשלח לפקס למשטרת טבריה\ תגיש תלונה. מה שהאזרח למופת שלך אמר בעיתון היה פשוט כותרת נבזית "התקשרתי למשטרה והפנו אותי לפקס" הוא לא אמר שמוקד צפון הפנה ניידת , אחר"כ הוא ביקש את הטל' של התחנה הנוגעת , התקשר לשם והאמרו לו ששלחו ניידת, אחר"כ הוא ביקש את המספר של משטרת התנועה הארצית כדי שגם הם יבואו. שם הסבירו לו זה לא בתחום שיפוטנו.. אז אם האזרח היה כזה חביב שהיה לפחות מספר את הסיפור בצורה ישרה, ולא מוציא את המשטרה עייפה וכאחת שלא רוצה לעבוד, היום כמה ימים אחרי הסיפור הזה אחרי ששמעתי מחברים בצפון מה היה שם , המשטרה פעלה יפה מאוד אבל תמיד וכמו בכל מקום יש מקום לשיפור המקצועיות

בוא נפסיק להתקשקש

נקווה שהמשטרה תלמד את המסקנות תפיק לקחים , ושהמשמרות שלנו יהיו פוריות ומועילות.

שירןן21

New member
המשטרה שיפרה משמעותית את השירות

לאזרח , לא הגזמתי באף תיאור שלי , הסקיצה שתיארתי זאת סקיצה שרצה ומבוצעת במשטרה עוד מאז שלבשו מדים אפורים , מתקבל אירוע , מעבירים לניידות , במידה ומדובר ברב משתולל יוצא שידור כללי לתחומי המרחב ולניידות מתנ"א אם הם באזור , וזהו נפתח אירוע מנסים לאתר את הרכב.. לא יודעת כמה זמן אתה במשטרה , אבל לרוב באירועים האלו לא מאתרים את הרכב ואם כן הוא כבר דבוק לאיזה עמוד חשמל.. אי אפשר להאשים את המשטרה, האזרח אכן פעל נכון ועשה טוב שהתקשר למשטרה , אבל אני לא הייתי נותת לו לא צל"ש , ולא תעודה למופת.. הוא עשה את מה שמצפים מכל אזרח.

חייבים להמשיך ולשפר

מי כמונו מכירים את שני הצדדים גם כמתנדבים במשטרה וגם כאזרחים. אנו מכירים את השוטרים הטובים וגם את ה . . . הרי אנו לפעמים נזקקים לשירותי המשטרה,אז אנו בעצמנו מכירים את 2 הצדדים. יחד עם זאת כמה אנשים את מכירה שהיו מתנהגים כמו שאותו אזרח התנהג ? ? ?

שירןן21

New member
אתה מכיר את הצד כמתנדב

אני שוטרת עוד מעט כבר 5 שנים כולל השירות שלי בשח"מ , אני רק יכולה להגיד לך שהמשטרה כבר כמה שנים במגמת עליה בכל מה שקשור שיפור השירות לאזרח וזה מתבטא בהמון דברים. תמיד יש ויהיה מקום לשיפור ,אבל תמיד צריך לקחת הכל בפרופורציה

נראה מוזר - וזה באמת ככה!

ב"ה אני לא שואל מה דעתך - אם הוא התקשר או לא. היה כתבה בחדשות ערוץ 2 - הראו את השיחות שהוא עשה. דיברו איתו - דיברו עם דיכטר וכו'. לכן קראדי הוראה על קצין בודק. היה פאשלה אדירה - וזה כואב לכתוב זאת - אך זה מה שהיה. ודעתך ששלחו ניידת, הודיעו, לא הודיעו - הדברים האלו לצערי לא קרו! לא עשו כלום - אוזלת יד מוחלטת! אם היה מרדף והם היו נהרגים במהלך מרדף - נו, בסדר! המשרה לכל הפחות ניסתה... אבל פה לא עשו דבר!!! נתנו לאזרח לראות שהוא מנסה לעזור, מנסה לסייע - ושום כלום לא הולך! וכאן, אין מקרה שלא מצליחים לאתר. הוא נסע אחרי הרכב במשך זמן - דיווח כל רגע נתון איפה הוא. מה יש פה לאתר?! התאונה הייתה 3 שעות לאחר ההודעה הראשונית! 3 שעות לאתר רכב?! ואם זה היה רכב עם מחבלים וחשש לפח"ע גם 3 שעות?! מה זה משנה עם זה מחבל עם מטען שהרג חמישה אנשים ופצע חמישה נוספים, או נהג שיכור/מסומם שהרג חמישה ופצע חמישה?! היה פה פאשלה אדירה - להודות ולהתבייש! והמשטרה לא אשמה - אשמים מספר שוטרים שכל מה שהם רצו, זה לסיים משמרת וללכת הביתה. אין לו כוח להזיע ולנסות להגדיל ראש... זה בדיוק הנקודה!

ghost7

New member
לא בטוח

(על בסיס הנתונים מהתקשורת). לא סביר שהמתלונן עקב אחרי הרכב החשוד ב"נסיעת התאבדות" כזאת. סביר שדיווח על אותו מפגש יחיד. ואם, לפי לוח זמנים זה, במרבית הזמן שנשאר הרכב חנה באחד החניונים- לא היה הרבה מה לעשות. סיור שגרתי לא היה פוגש בו. וגם אם כן- מה היה יכול לעשות, בהעדר תלונה כתובה? (זה, אולי, מסביר את עניין ה"פקס" שהוזכר). לאתר את נוסעיו? למצא אותם אוכלים ושותים בחניון?

SoldieRonit

New member
אני לא מסוגלת לכתוב את המילים שרשמת

"מספר שוטרים שכל מה שהם רצו, זה לסיים משמרת וללכת הביתה" תראה ,באתי לכתוב שזה ממש מבייש שהשוטר מנפנף את האזרח וזה בחיים לא יקרה.אבל אז חשבתי לעצמי שיבואו כל הסינוגרים ויגידו לי שאולי הוא שחוק /עובד קשה/משמרות כפולות / כבר 10 שנים במקצוע - והרי כולם יודעים לצעוק על בעיה כוח האדם ,אז האם זה נותן "אישור" לאלה שכבר שם לחפף ולנפנף ? כי 100 % מעצמם הם כבר לא יכולים לתת ?! זו בעיה כל קשה שאם הוא התעצל להקליד את האירוע ואמר לו תתקשר לפה תשלח פקס לשם - יתרה מכך אני כמעט בטוחה שכבר קראו לאותו אזרח "קרציה " שהרי "מה עושים עם אירועים כאלה בסך הכל ??! " ועם כל הכאב אי אפשר לדעת שזה יגמר ככה ועם יד על הלב 100% מהאירועים שנסגרים "הרכב לא אותר" זה הכי הגיוני שבעולם וזה יד המקרה וצירוף מקרים שגם במקרה דווח לפני מספר שעות על הרכב הזה כמשתולל .זה לא האישיו פה. זה הכל פאקינג חוזר כמו בומרנג לנושא של השירות - וזה בסך הכל מילים ,אפילו אם הוא לא היה פותח אירוע אלא מדבר קצת אחרת ולי זה קצת משתמע שהוא ניסה לנפנף מעליו את האזרח על ידי "זריקתו" לכל מיני גורמים אחרים זה קצת הרבה צורם .שוב זה לא שתמיד יש טיפול משטרתי.גאד יודע שאצל האזרחים כל בעיה זה 100 מוקד חירום זה לא קיים.אז גם להסביר שאין טיפול משטרתי/כרגע/נקודתי ולהפנות לגורם רלוונטי זה גם עוזר. בצורה אדיבה,מנומסת .אבל עכשיו זה כבר מיותר לכתוב את זה.

SoldieRonit

New member
אני לא יודעת מה קרה - אני יודעת מה

מספרים - "תשלח פקס תתקשר למתנא " עכשיו רכבים משתוללים יש אחוזים נמוכים לתפוס אותם - מעצם היותם כאלה עד שהדיווח (גם הכי מדויקים מהירים ויעילים
) מגיע לניידות הוא כבר לא רלוונטי "הוא נוסע מינמום 120 קמ"ש " אומר לי האזרח - נו ו ??! אז שאני אגיע לנקודה שהאזרח נתן לי הוא כבר יהיה הרבה יותר רחוק
הוא בטח לא יעצור את האוטו ויחכה שאני אבוא לתפוס אותו - אז אם אותו שוטר היה אומר לו " אנחנו נשדר את זה לכלל הניידות ומי שיהיה באיזור יגיב למיקום ומקביל תתקשר למתנ"א /תשלח פקס לסבתא של המפכ"ל/תגיע לתחנה בבנימיניה" - זה כבר היה נשמע יותר טוב ,צריך לתת לאזרח כלים שהוא יכול לשפר ולקדם במשהו אבל בשורה התחתונה העבודה היא שלנו וביננו לא לסמוך על האזרח שיטריח את עצמו לשלוח פקס או "לבלות" יום שלם בתחנה (ולא בקטע של תלונה אלא בקטע של רציונל) ואם מסבירים את זה מספיק יפה "עם חיוך" בנימוס ואדיבות אותו אזרח מלא קיטור שגם יקח את הפרטים שלי יעשה אמבטיה קרה ואז יחשוב שאני צודק/ת.................וגם כי עצלן והוא לא באמת רוצה להתעסק בזה
למח"ש (או יותר גרוע לעיתונות
) הוא כבר לא יגיע וגם לא יהיה לו קייס ואת החמש דקות שלו של תהילה הוא יקבל וגם אנחנו היינו יכולים לצאת לטובה בכל הסיפור הזה -שוב,אני לא מאמינה שאת התאונה הזאת היה אפשר למנוע .אבל בכוח היחס והמילה היינו יכולים לצאת "נותני שירות משהו משהו "
. נ.ב. עדיין לא שמעו את הגירסה של אותו שוטר ,אני לא יודעת אם יודעים מי זה - חבל מאוד שכנראה יש לו סיבה להתחבא .אם הוא היה פועל בצורה קצת אחרת הקלטה פשוטה של השיחה הייתה "מזכה " אותו בלי קשר לתוצאה.ואני בחיים לא נתתי לעייפות/מרמור/כעס/10 שעות משמרת/עצבים/מטרידים לצאת לידי ביטוי באותה שיחה שאולי תהיה "שיחת אמת" ולנפנף חס וחלילה את האזרח. וסתם סיפור מצחיק משהו
התקשר תייר אנגלי למוקד 100 היה צריך את מספר ה
של נתב"ג - בסך הכל אמרתי לו "איך אפשר לעזור לך?בבקשה ,יום טוב " קצת מילות נימוס ומספר הטלפון והוא היה המום ואמר "תודה את היית ממש נחמדה אני אזכור אותך שאני אחזור הביתה "
פחחחחחח,הרגשתי שממש תרמתי למערך ההסברה של ישראל

אפשר להחתים אותך לקבע ?

מה נעשה, וזו המשטרה ואלו הם שוטריה ? ? ? לצערנו אף אחד לא יודע ולא שומע על ה"טובים / נחמדים / מקצועיים" , תמיד המיעוט הרע מקלקל לרוב הטוב. בשם כולנו, נקווה שהמשטרה תפיק לקחים , תלמד ותשתפר במהרה. מאחל לך הרבה בהצלחה בכל אשר תפני ואני בטוח שבכל מקום תתרמי למקום עבודתך, ואולי בכל זאת במשטרה ?

למעלה