לא יאומן - חלם זה כאן...

silvio3

New member
איציק

בגלל אוזלת ידה של המשטרה קורא מקרה מצער שכזה כל אחד מעביר אחריות אחד לשני ובסוף לא מטפלים בזה כמו שצריך צריך פשוט להעיף את האנשים האלה מהמשטרה הגיע הזמן שיתחילו לטפל בעבריינים הרציניים ולא כל פעם להגיד שמטפלים ובסוף הכל דיבורים

אני לא קורא לזה אוזלת יד.

ב"ה בארצות-הברית, אתה מחייג למוקד חרום 911 - וזה מאגד את כיבוי אש, אמבולנס, ומשרה בו זמנית. רק בישראל כל גוף הוא לחוד, ויותר מזה - גם המשטרה היא 3 גופים. מתנ"א, כחולים ומג"ב. לכן יש מצב שאנשים נופלים בין הכיסאות - והנה התוצאה חמישה הרוגים!

benzvie

New member
תיסלחו לי אבל גם בארה"ב ה-

high way patrol police לא עוסקים בנושאים עירוניים אז מה אתם רוצים ממתנ"א אבל נכון הוא שהדברים נופלים בין הכיסאות ונכון הוא שצריך לאגד את כל גופי החרום תחת כובע אחד ולתת לאזרחים את הדרך הקלה ליצור קשר אם הגוף הזה

100 זה מ-ש-ט-ר-ה !

אדם חייג 100, הוא לא יודע מתנ"א/משטרה/מג"ב/יס"מ/בילוש. הוא הודיע על בעיה שהוא נתקל בה,ומצפה (כנראה שטיפס על עץ גבוה מידי) לטיפול הולם ומקצועי.אותו אדם שקיבל את השיחה אמור להעביר אתה לגורם המתאים (זה הרי תפקידו, לא ???) להמשך טיפול ואולי אף (לא אצלנו,כנראה וחבל !) למשוב למודיע. אותו יומנאי/ת שטרטר את האזרח צריך . . . מגיע לו . . . הוא אולי ה"ש.ג" אבל מה אשם אחראי המשמרת/המפקד שלו ? ואם מתנ"א עוסקים בכבישים בין עירוניים אז היכן משטרת טבריה ?????????? ושוב אנו הורגים את עצמנו,פוגעים בכבודנו ומזלזלים אחד בשני !

מתנדב

New member
כמה אנשים אמרו לי שבארה"ב

כשאתה מחייג למשטרה אפילו בטעות מהבית ולא דברת או שניתקת אחרי שענו לך, הם מזהים מהיכן יצאה השיחה והם מגיעים ישירות למקום בכדי לראות שהכל בסדר...

UTM

New member
חכמים בלילה - יש להם משאבים וזמן

כאן קורה לפעמים שבעיר של 100,000 תושבים יש שתי ניידות פנויות לטיפול בארועים (ואני מדבר על משמרת בוקר, לא לילה). במצב כזה מטפלים במה שבוער, וכל דבר אחר יעבור לטיפול נייר. כדי שלמשטרה יהיה מספיק כוח אדם לטפל בכל דווח על נהג פרוע, צריך לפחות פי עשר ניידות. במקרה הנ"ל, אפילו אם הארוע הועבר לידיעת הניידות באזור, אם לא היתה ניידת בדיוק באזור, היא לא היתה מסוגלת להגיע לרכב הנ"ל. (בייחוד שכפי נמסר, לא היה מספר רכב).

היה מספר רכב!!

ב"ה לכן המפכ"ל רב-ניצב משה קראדי החליט על הקמת "קצין בודק" לאירוע. היה מספר, היה ה-כ-ל! המודיע עקב אחרי הרכב - דיווח כל רגע נתון איפה הוא. זה פאשלה! ולא יעזור אלף ניידות - זה עצלנות וטפשות שעלתה בחמישה הרוגים!!! לא צריך ניידות מקרטון, עם השוטרים עצמם מתנהגים כבובות. מה זה "תשלח פקס"? איזה תשובה זה?! כאן, היה פאשלה - לא צריך לטייח ולא כלום - להודות ולהכות על חטא.

זה אירוע חירום !

אתה צודק שמספר הניידות הוא אפסי ומבייש את המדינה שמזלזלת באזרחיה ולא משרתת אותם על אף כל החובות שהם ממלאים. יחד עם זאת כאשר יש אירוע כזה כללללללל הניידות מתגייסות מכל האזורים והתפקידים. מי יתן והמשטרה תפיק לקחים ותלמד לעתיד ותשתפר !

SoldieRonit

New member
יש לנו שיתוף פעולה מלא בין הגורמים

האזרחים המקבילים ובין המשטרות האחרות - אני לא חושבת שזה נפל בין הכיסאות .האישיו כאן זה לא התקשורת .כמובן שאם הוא לא פתחו אירוע ראשוני והעבירו אותו למתנ"א /שידרו כללי לניידות בתחום עירוני זה כשל חמור .אבל גם אם כן עשו את זה אי אפשר למנוע היה את התאונה וזה לא חוכמה לדבר בדיעבד .

אבו שפם

New member
זה פשוט פשע...קרה בעבר יקרה גם...

עכשיו ויקרה גם בעתיד.... כי כל אחד דואג לתחת שלו ...כולם שוכחים שאני ואתם האזרחים ... אנחנו בעצם משלמים לכוחות המשטרה את המשכורת... ותפקידם בהגדרתו..."משרת ציבור"... תפקידם לדאוג לבטחון ולשלום האזרחים באשר הם...נקודה אז על תבואו לי ותגידו ...אצלנו זה ככה ואצלם זה ככה... זו האמת...היא כואבת אבל זו האמת.... קחו דוגמא למה שקורה בשיגרה שאזרח ..... ********************************************************************* אזרח פותח אירוע....הקשור איך שהוא לתנועה.... המשל"ט מקבל ומעביר לתחנה/מתנ"א יכול להיות שגם בסדר שונה למתנ"א/תחנה זה אומר שזה לא שלו.... אבל גם זה טוען חד משמעית שזו לא שלו.... אבל תגידו להם שזה שלהם.... לא נכון זה כביש ראשי זה שלהם... לא נכון זה שלהם וככה עובר איזה 20 דקות.... וגם עם החליטו למי שייך הארוע ...הרכב כבר מזמן נעלם.... לו היו גם הכחולים וגם מתנ"א לוקחים אותו במיידית... המקרה של 5 הרוגים יכל להיגמר בעיכוב של נהג זה או אחר... ואני אומר לכם שאף אחד כאן לא יצא להגן על זה או על זה זה בדיוק מה שקורה בפועל ומי שלא מאמין לי שיבוא איתי ויקשיב לקשר 24 שעות ויראה כמה כאלה יש בתוך פרק של 24 שעות... במקרה הזה היו ניידות גם של מתנ"א וגם של הכחולה באזור אבל מתנהל מלחמה עיקשת בין הכחולים לבין מתנ"א על מי לוקח אירוע זה או אחר... הייתי אתמול בתאונה הזו .... מחזה ממש לא נעים....וזו בלשון העדינה ביותר... ומי בסופו של דבר היה שם??? נכון מאוד.... גם מתנ"א וגם הכחולים.... העניין הזה שמתנ"א מתנהג כמו משטרה שלא קשורה לכלום ... זה ממש פשע.... כתבתי מכתב בעניין גם למפכ"ל וגם לדיכטר... נקווה שימצאו זמן גם להקשיב למה שיש לי להגיד... וזה בדיוק העניין ...מתנ"א לא עוזרים בכלום... אף פעם.... גם שאני אישית רואה את הניידות שלהם במרחק של קילומטר בודד ממקום האירוע... סליחה ...זה לא שלנו...תזמינו ניידת המתחנה.... המכתב שלי הרבה יותר חריף ממה שכתבתי כאן.... כולל אירועים, תאריכים , שמות וכו'... נקווה שיורידו למישהו את הראש עכשיו ... כן אני לא מתבייש להגיד את האמת ולא מפחד להגיד את האמת.... ישעתי שמישהו ישלם את המחיר הזה של הזילזול של מתנ"א... רק לא חשבתי שזה יקרה על יד הבית שלי....וכל כך מהר זהו בקיצור מיקי... שימשיכו להעמיד 2 שוטרים וניידת מאחורי תחנות האוטובוסים ויתפסו את הפושעים האמיתיים... צריך לערוף את הראש של מפקד מתנ"א באזור ואת ראשו של מי שנותן גיבוי כזה בתחנה המדוברת אין לזה שום קשר למוקדנית גם אני שפותח אירוע ....מבקשים ממני להגיע לתחנה... או שמתחילים לצאת מפוקוס... תאמינו לי שהטונים שלי עולים עד שאני מקבל מה שצריך... ושאף אחד לא יבלבל לי את המוח אחרת... ****************************************************** דנו בנושא הזה כאן כמה פעמים... זה לא חדש לאף אחד..... ניידות מתנ"א כולל השוטרים שבהם לא אוהבים לעבוד קשה.... ינסו בכל דרך אפשרית להעביר את האירוע הלאה.... לניידות הסיור אין את האופציה הזו... הם מעבירים להם אירוע ....הם מנסים להעביר אבל המשלט של מתנ"א מחזיר... לא שלנו...נקודה.... וכל העיכובים האלה הם על חשבון השקט שלנו ...שלנו האזרחים.... אז בבקשה על תבלבלו לי את המוח בתירוצים עלובים.... אני מכיר את המערכת כל כך טוב

ilovebarbie

New member
פשוט ראיתי שוטר בשם איציק לוי

ביום חמישי באור יהודה...חשבתי שזה אתה

SoldieRonit

New member
לא יאמן ../images/Emo31.gif פשוט בושה ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אני לא יודעת מי ענה לו במוקד 100 ואמר לו לשלוח פקס (?!) או להתקשר למשטרת התנועה (??!) אצלינו במוקד 100 של מחוז מרכז מקבלים כל אירוע ומעבירים אותו לגורם הרלוונטי - במקרה הזה משכפלים למתנ"א או משדרים לניידת הרלוונטית
רק לקרוא את התגובות האלה מבחיל אותי - כל כזאת משטרה אנילא באה לסנגר
חבל שזה כזה שם והד יוצא למשטרה - בסוף יום זה מה שיזכרו לנו ולא את התגובות המהירות וההצלות
אה ,כן,גם זה יש לציין קורא מדי פעם

שירןן21

New member
את באמת חושבת שהפנו אותו למתנ"א?

נשמע לי דיי מוזר ונסער כל הסיפור הזה.. לדעתי האדם התקשר למשטרה, שלחו ניידת סיור , ודיווחו במקביל לניידות מתנ"א ותנועה על האירוע.. הרכב לא אותר , מתנ"א לא כל כך התייחסו לדיווח כי הוא לא בתחום שיפוטם וזהו.. אני לא חושבת שמישהו אמר לו תשלח לפקס.. נשמע לי תמוהה.. ואני לא חושבת שמישהו הפנה אותו למתנ"א יכול להיות שהאזרח הלחוץ ביקש את המספר של מתנ"א ולא סיפק אותו בידיעה שהקצו ניידת לאזור על מנת לאתר את הרכב. בכל מקרה טוב שהעניין יבדק ואם מישהו טעה שקודם כל יעמידו אותו על הטעות שלו ורק אז להענישו משמעתית.. מה גם ששיחות המוקד מוקלטות וככה יהיה אפשר לדעת מי אמר מה ולמי.. נ.ב כולם קופצים ומאשימים את המשטרה במקרה.. מה היה קורה לו כל ניידות צפון היו מגיעות והיה מאוחר מידי? מה היה קורה לו האזרח העירני לא יוצר קשר בכלל עם המשטרה? מה היה קורה לו המשטרה הייתה מנהלת מרדף אחרי הרכב ובכל זאת הייתה תאונה..? שום דבר לא היה משנה , בכל מקרה התאונה הייתה לצערי הרב , במקום להאשים את המשטרה על כך שהיא לא מנעה , צריך להעיר את הנהגים ולפרסם את סיבת התאונה , המשטרה לא אשמה בתאונה , אולי הייתה יכולה למנועה , למרות שגם אתם כמתנדבים מכירים את האירועים האלו רכב משתולל.. ואם אין ניידת ממש קרובה הסיכוי שהרכב יעלם ויאבד הוא ענקי.. אז אני הייתי ממליצה לא לבוא למשטרה באשמה שלא עשתה כלום והיא אשמה בזה.. אני איציק לא הייתי אומרת חלם זה כאן.. הייתי אומרת שגו'נגל היא מילה יותר טובה.. מי שנוהג שתוי וכמו בהמה זה באמת ג'ונגל וזה החלם.. מי שמתפרע בכביש הוא העבריין , אליו צריך לבוא בטענות.. לא למשטרה.. תפקיד המשטרה הוא לאתר את העבירה ולהפסיק אותה.. מה לעשות מי כמוך יודע שיש מקרים שלא תמיד מצליחים לאתר.. לדעתי הסיבה הזו שלא הצליחו לאתר תיבדק טוב טוב ויוסקו המסקנות.. אבל להאשים את המשטרה במקרה הזה זה פשוט נבזי..

ג'ונגל וחלם גם יחד !

מהיכן המסקנות ? מהיכן ההחלטות בשם אחרים ? את קובעת מה האזרח הערני האמיץ והזכאי לצל"ש אמר ומה אמרו לו ? ? ? בקיצור המשטרה תאמץ את תגובתך כגירסתה . . . את הגזמת ברוב תאורייך,ולצערנו האזרח צודק,הרי הוא לא ימציא סיפורים,לא משעמם לו עד כדי כך . . . לא מגיע לו כל הכבוד ? אנו חייבים להצדיע ! לו על אזרחות למופת לדוגמא ולהערכה ! אי אפשר להניח / לנחש / להעריך מה היה קורה אילו . . . מה שבטוח שהמשטרה ח-י-י-ב-ת לשפר את השרות לאזרח !

שירןן21

New member
זאת לא בעיית המשטרה

תאונות דרכים לא נגרמות בגלל המשטרה, הן אמורות להימנע ע"י המשטרה.. בתאונה הזו מאשימים את המשטרה שלא מנעה את התאונה , ובכלליות אפשר להצדיק אותה.. אבל אפשר להאשים את המשטרה שגם פיגוע הצליח להתרחש.. כולכם כמתנדבים יודעים כמה קשה עובדים השוטרים.. ואתם יודעים באיזה אירועים קציני היחידות מרשים לעצמם לזלזל ובאיזה לא.. באירוע כמו שהיה אני לא מאמינה שקצין יחידה היה מזלזל בו מה גם שאותו אזרח למופת התקשר 10 פעמים.. במצב כזה צפון 100 חייב לעדכן את קציני היחידות אישית על האירוע וחובה שתטפל ניידת.. אני מאמינה שהגיעה ניידת ולא איתרה את הרכב.. אני לא מאמינה שהפנו אותו לפקס כי המשטרה בחיים בחיים לא מפנה אזרחים לפקסים.. אולי האזרח קצת הגזים.. אולי רוצה קצת פרסום.. לא יודעת מה.. בכל אופן הוא התקשר למתנ"א וענו לו דבר נכון!! "ניידות מתנ"א לא מסתובבות בגיזרה ההיא אלה בכבישים בין עירוניים בלבד! פנה לתחנת טבריה או במילים אחרות למוקד 100 " אני מאמינה שהמוקדם שאמר לו שהם העבירו את האירוע למתנ"א או שבאמת שיכפל אירוע גם להם ואם עשה כך אזי עבודה יפה ואם לא אז הוא פשוט לא מקצועי מספיק בשביל להגיד לאזרח שמתנ"א לא נכנסים תחומי שיפוט של מרחבים. בכל מצב האירוע חייב להיבדק וכך יהיה, חבל שכבר אנשים גוזרים דינים ומחליטים שהאשמה מוטלת על משטרת ישראל.. מזל שאנשים כמוך לא יושבים בדרגים יותר גבוהים.. אחרת המצב היה באמת קשה.. מי היה צריך בכלל ועדות בדיקה.. מה שאני מציעה זה לא להאמין לכל מה שכתוב בעיתון ובאותה מידה לא להאמין למה שמתפרסם מצד המשטרה.. כדאי לחכות לסיום הבידקה של השמטרה.. לשקר פה הרבה אין כי מוקד 100 מוקלט ומספיק השיחה הראשונה והשניה והשלישית שאני בספק שהייתה מספיק מאלו בשביל לדעת מי לא עבד נכון.. מה גם שגם הגל הראשי מוקלט ועם מוקד צפון שידר את האירוע אפשר יהיה לשמוע מי קיבל אותו ומי ניסה להעבירו הלאה ולמה..

ghost7

New member
ותוספת קטנה

מעיון בעתון- פנית האזרח היתה ב 16:40. התאונה- בסביבות שמונה בערב. אז סביר שבמשך הזמן הזה- הרכב האמור בכלל חנה. לא היה בנסיעה, ולא על הכביש.

למעלה