לא טיבעי....

לא טיבעי....

זה לא טיבעי לעשות משהו נגד רצונך זה לא טיבעי להפסיד אפילו יום מהתקופה הכי נהדרת בחייך שלך (כי מי יודע אולי יהיה לי טוב מתישהוא פה) זה לא טיבעי שאחרי שעבדת כלכך קשה על האמון של האנשים מסביביך אתה צריך לעזוב אותם זה לא טיבעי שאחרי שעבדת כלכך קשה על ליצור ולהכיר חברים אמיתיים אתה צריך לעזוב אותם זה כלכך לא טיבעי שבנאדם שהיה הכי אופטימי שיש ותמיד דאג לעודד את כולם, יכול לעודד את כולם חוץ מעצמו זה לא טיבעי שאחרי שהחלטת מה אתה רוצה ללמוד בעתיד לא תוכל לעשות את זה כי קודם צריך ללמוד שפה חדשה זה לא טיבעי שאחרי שחלמת על השנה הזאת וחיכית לה 6 שנים (בשבילי זאת שנת הדרכה) החלום מתנפץ זה לא טיבעי שהמזג אויר שאתה רגיל אליו 15 שנה פתאום ישתנה לך. זה לא טיבעי שההרגלי לבוש שאתה רגיל אליהם 15 שנה פתאום שונים זה לא טיבעי שהדפוסי התנהגות שחיית לפיהם פתאום משתנים לגמרה וכמובן צריך להתאים את עצמך אליהם זה לא טיבעי לשבת ולרחם על עצמך שיש דברים הרבה יותר גרועים בעולם וגם לך בעיקרון אין שום דבר רע זה לא טיבעי לחיות בחדר קטן עם אחותך שלושה חודשים במלון אחרי שהיית רגיל לחדר גדול עם מקלחת משלך וזמן לעצמך זה לא טיבעי להיות בבית ספר שאתה לא מכיר אף אחד ובהפסקות לעשות את עצמך מברר דברים זה לא טיבעי ששואלים אותך איך היה בבי"ס ואתה משקר להורים שלך ואומר שהכל מעולה ולא טיבעי לענות לשאלה אם מפריע לי שאין לי מישהו לדבר איתו יותר מהיי וביי- שלא זה לא טיבעי לחכות לכל רגע אפשרי שאתה לבד במלון ולקרוא את המכתבים של חברים מהארץ ולפרוץ בבכי.... זה לא טיבעי שההורים שלך רואים שבכית אבל לא שואלים למה (כי הם בעצמם יודעים את התשובה) זה לא טיבעי להגיד למישהו שיהיה לו טוב במקום אחר שבעצם היה לו הרבה יותר מטוב לו איפהשהוא היה וכמובן שזה לא טיבעי לחיות במקום עם פיגועים, עם עוני ואבטלה, תאונות דרכים ועוד.... אבל זה הטבע שלי... ואני כלכך רוצה לחזור לחיות בו.

אהה ועוד משהו

זה לא טיבעי שיכולתי להוסיף כלכך הרבה דברים לא טיבעיים בהודעה אחת

לא יכולתי לתאר את כל זה יותר טוב

ממך...
אני כל כך מזדהה עם רוב מה שכתבת... בעיקר בקטע של: "זה לא טיבעי לחכות לכל רגע אפשרי שאתה לבד ולקרוא את המכתבים של חברים מהארץ ולפרוץ בבכי.... זה לא טיבעי שההורים שלך רואים שבכית אבל לא שואלים למה (כי הם בעצמם יודעים את התשובה)" ואת יודעת מה הכי לא טבעי? שכשהייתי בוכה לאמא שלי כמה שאני מתגעגעת - היא היתה בוכה יותר ממני...
מתרגלים מתוקה, מתרגלים...
מאיפה את ומתי עברת?

...........

אנימרעננה... כרגע אני בקנדה.. עברתי לפני שבועיים.. שבוע ראשון היה נורא קשה. שני חשבתי שהתרגלתי. והופ אני בבית ספר.. עכשיו אני מבינה שלא..

SupermanZW

Well-known member
שבועיים זה כלום.

כל ההתחלות קשות, עוד כמה חודשים תרגישי הרבה יותר טוב ואולי אפילו תשאלי את עצמך למה לא עברת לקנדה קודם, תהיי אופטימית ותראי שיהיה טוב, לא סתם קנדה היא יעד מועדף להגירה עבור רוב המעוניינים.

orrki

New member
אני חי וקנדה ויש לי תיקון קטן

קנדה היא יעד מועדף להגירה בגלל שהאפשרות להגירה היא היא מאוד קלה ואנשים נמשכים לרעיון שקנדה מאוד דומה לארה"ב (שזה ממש לא נכון שתי המדינות מאוד שונות) אני גר ואני באמת מזדהה עם המכתב הבעיה שאני פה כבר חודשיים ולי אין בית ספר ולי אין חלברים כי סיימתי תיכון בארץ והכי עצוב שאת החופש שלי לפני שאני מתגייס אני מבלה בעיקר בלראות טלווזיה ולשחק במחשב במקום לנסוע ליוון ולאמסטרדם כמו החברים שלי שבארץ

מכביסטית...

אני מתייחסת לדבר אחד שכתבת- בקשר לשנת הדרכה- בטורנטו יש שבט של הצופים הישראלים ( שלוחה של תנועת הצופים בארץ- ההנהגה התשיעית- הנהגת צבר). בדיוק בשבילכם הוקמה ההנהגה- בני נוער ישראלים שחיים באמריקה והשאירו את הלב בישראל.... את יכולה ללמוד עוד על התנועה- באתר: www.israelscouts.org אני בעצמי בניו ג'רסי ואחרי שנת התאקלמות קשה- מצאתי את הצופים, היום זה הבית השני שלי...(למרות שבמקור אני בכלל מהנוער העובד...)

מחנות עולים

ערכים, עקרונות והלב שלי נמצא שם מכיתה ד'.. אני לא מסוגלת להיות בצופים.. וכן ההגדרה חשובה לי..

mlotan

New member
ווווווואי!!!!

אני בכלל בסוף העולם שמאלה כן.. אוסטרליה.. זה מוזר לראות שאותן הרגשות שיש והיו לי יש לאנשים אחרים.. זה כל כך נכון ואני מסכים עם כל שורה שכתובה שם!!! אבל מה כבר אפשר לעשות.. צריך להבין שאנחנו לא חיים בארץ כרגע ואיכשהו לנסות להשתלב.... הקטע של ה"היי ביי" כ"כ מוכר לי והמכתבים וזה אבל אין.. חייבים להמשיך הלאה!!! בני כמה אתם אנשים מאיפה? כולם מקנדה?

אמנם אני לא בחו"ל

אלא במדינתנו הקטנה והחמודה, אבל עליתי לכאן בגיל צעיר אז אני טיפה מבינה את מה שעובר עליכם... זה בכלל לא אותו הדבר, לעבור בגיל 7 או בגיל 17, אבל אני בהחלט מזדהה עם העניין של שפה חדשה, מנהגים חדשים, לבוש חדש וממש אבל ממש אף אחד לדבר אתוחוץ מהיי וביי. מנסיון אישי בהרבה מקומות חדשים, אני מציעה לכם לתת לזה טיפונת זמן... עם הזמן תבוא השפה, והמנהגים וכמובן- החברים החדשים. תשמרו על הקשר עם האנשים בארץ, תאמינו לי שהם מתגעגעים לא פחות ואולי אף יותר מכם, ואם סתם בא לכם לבכות למישהו אפילו בלי סיבה- אני לשרותכם:) ההורים שלי לפני כמה חודשים דנו באופציה של לעבור לארץ אחרת, כי כמו שכתבת יפה "...זה לא טבעי לחיות במדינה של פיגועים...", ואני יצאתי במסע שכנועים של למה להישאר פה. בינתים הצלחתי- מה יהיה הלאה? לא יודעת. אולי עוד שנה-שנתיים אני אמצא את עצמי בחו"ל, מתלבטת ובוכה בדיוק מאותן סיבות כמוכם. בקיצור, מאחלת לכווווווולכם המון המון הצלחה, תקחו את זה כמה שיותר בקלות ותזכרו שתמיד את משלנו ואנחנו שמחים לראות\לכתוב לכם :)

Doctor Evil

New member
רגע...

אל תגיד לי שה-M בשם שלך זה מנור? ואתה מסידני... במקור מבת-ים?

תודה

אמממ כמה דברים.. אני מניחה שהרבה מרגישים כמוני.. בייחוד שפעלו אני שלא מוכשרת כלכך בכתיבה הצלחתי לכתוב משהו... שאני אישית נורא אהבתי.. האנשים בקנדדה כלכך נחמדים... ואני נורא חברותית רק שאני לא מסוגלת לדבר אנגלית אני מתביישת.. מקווה שעם הזמן זה יעבור לי.. אני רק מפפספסת את ההדזמנות.. וכרגע עבר יי הקטע שזזה כמו חופשה ואחרי שבוע בבית ספר אני יודעת שיהיו לי חייים קשים בהצתחלה וזה נורא מתסכל וגורם לגעגועים... אהה ואנשים! יש כאן עוד הודעות חוץ מלהחליט מי ינהל ת'פורום ובכל הריבים שלכם אתם מפספסים את הפואנטה של הפורום ושוב הוא לא ממש מתפקד.. תראו כמה מגיבים לנושאים של אחרים.. ששואלים איך אתם מרגישים בלה בלה וכמה מגיבים לנושאים על הנהלת הפורום.. תביני זה לא קריטי! אם כל אחד יכתוב וזהזה לא משנה אם יש מנהל שמתפקד או לא -נטע-

mlotan

New member
בתכלס...

בתכלס מסתדרים בלי שום בעייה.. אני פה שנה וחצי.. בהתחלה כמו לכולם היה חרא וממש התגעגעתי לאץ וזה אבל עכשיו הרבה יותר קל.. יש לי ים של חברים וכייף וזה.. פשוט לוקח זמן וצריך סבלנות!!!

למעלה