לא טוב לי... :-\

לא טוב לי... :-\

אני עושה עוגות ללקוחות כמובן בצק סוכר...
היום הייתה לי לקוחה, לקחה את העוגה ...שילם כמובן....אבל...
אני ממש לא מרוצה מעצמי.. לא יודעת למה, אבל זה רגשה שלי..

מה לעשות?
להחזיר ללקוחה חלק מהתשלום? להסביר לה סיבה שלי?
להגיד שאני לא ככה בדרך כלל?

מה עושים במצב כזה?

הלקוחה לא אמרה כלום

אבל אני מדברת לעצמי ... והפעם הרגשתי "לא משו"...

אני חושבת שאולי הכסף לא ממש מתאים- והייתי צריכה להביא עוד "פוש"..

כאילו..

אני מסוגלת לבוא אלייה ולהסביר את דעתי, ואני מוכנה להחזיר לך חלק מהכסף...
השאלה אם עושים משהו כזה?... אף פעם לא הייתי בהרגשה כזאת...

net the jet

New member
אם היא היתה מרוצה, אז נראה לי שאת לא צריכה

לעשות כלום. אם מה שהיא קיבלה ץואם את רוח ההזמנה, אז זה בסדר.
קורה שאנחנו לא מרוצ׳ות ממה שיצא, לא היה בהתאם לתוכנית וכ״ו, אבל אם הלקוחה מרוצה, אז זה רק משהו של הרגשה שלך... קורה.

hilatw

New member
אני קצת חולקת עלייך נטע כי אני

כלקוחה לא הייתי אומרת אם משהו היה מפריע לי כדי לא לפגוע! הייתי אומרת טוב זה מה שיצא לא נורא להבא לא נזמין כמו למשל ביום הולדת של הילדה הבאתי ליצנית שילמתי לה 800 שח היה גרוע מבחינת הילדים, השירים לא התאימו לילדים הילדה לא נהנתה והליצנות הרגישה ובסוף היום הולדת שאלה בפרצוף חמוץ איך היה ואמרתי לה שהיה בסדר גמור ונתתי לה תחושה טובה וזהו מה היה עוזר אם הייתי אומרת שהיה על הפנים? בכל מקרה לא הייתי מזמינה שוב, אז לפחות שהיא תרגיש טוב. בכל אופן לגבי התשלום אני חושבת שאין מקום להחזיר חלק מהכסף, אל תשכחי שעין לא מקצועית לא יכולה להבחין בטעויות ( העוגה הראשונה שלי יצאה מיני מפלצת וכל המשפחה מזה התלהבה, רק טליה שמבינה קצת בבצק סוכר נבהלה מהעוגה :) )

net the jet

New member
אני אנסה להסביר את עצמי שוב...

הלקחוה הזמינה x . בהנחה שהיא קיבלה x , וזה היה עשוי ברמה שראתה עבודת של המבצעת, אז אני לא רואה שוב סיבה לבלאגנים...
זה שהמבצעת לא מרוצה מעצמה- קורה. גם אני הרבה פעמים לא מרוצה מהתוצאה, כי דמיינתי משהו אחר. אבל אם סיכמתי עם לקוחה על עוגה עם גמל, והיא קיבלה עוגה עם גמל שנראה כמו גמל ( וראתה עוגות שלי והרבה זהה ) אני לא רואה מה לא בסדר פה.
ושוב, קרה לא פעם שלקוחות התלהבו, הם לא רואים ׳פאקים׳ קטנים שאתני רואה, בדמיון או בתכנון רציתי יותר... ולא יצא. אבל אם קיבלו מה שהזמינו, אני לא רואה בעיה עם זה

net the jet

New member
אני אסביר שוב...

לקוחה הזמינה "גמל", ( בהנחה שראתה עבודות של היוצרת ) קיבלה "גמל" ברמה של העוגות של היוצרת...
אז מה הבעיה ?
אם זו תחושה של היוצרת שיכלה לעשות יותר, קורה. אנחנו רואים את ה'פאקים' הקטנים.. אנחנו אולי בדמיון ובתוכניות רואות יותר... רוצות יותר, ולא תמיד יוצא. אבל אם הלקחוה שהזמינה "גמל" ואכן קיבלה את מבוקשה, אני לא רואה מה הבעיה.

hilatw

New member
מה הסיבה לתחושות שלך? אולי את מחמירה

עם עצמך?

יכול להיות שאני מחמירה, אבל

אי אפשר כל כך לנסביר...

אבל תסתכלי על עצמך- יש לך דברים בטוח שאת יותר.
למשל את ממש אוהבת חיות, אבל הפעם ביקשו ממך לעשות מפלצות... ובגלל שאת שונאת אותם זה לא יצא משו...
ניסית עד אמצע הלילה ולא ילך לך!

hilatw

New member
יקירה, לא משנה כמה תנסי, מפלצת אף פעם לא תצא

לך טוב ;). חפיף, אל תקחי את זה קשה, זה שניסית כל הלילה זה בדיוק מה שמראה שלא זלזלת וניסית להוציא את המקסימום שאת יכולה. אני בטוחה שהאמא והסובבים אותה לא הרגישו מה שאת מרגישה. הכל בסדר!

מקווה מקווה מקווה!

ממש מקווה שהלקוח מרוצה!
הפחד הכי גדול שהוא לא מחוצה ו"סתם" שילם...

hilatw

New member
סתם הוא בטוח לא שילם!!!

יש עוגה טעימה? יש! יש פיסול בבצק סוכר? יש! עבדת והשתדלת להוציא את המירב מהעוגה? כן! אז כמו שאמרתי! סתם הוא בטוח לא שילם!!! את יודעת הבאתי את העוגת דובים למטפלת של הילדה והיא אמרה אוי איזה עוגה מקסימה (בלי יותר מדיי זיקוקים, התלהבה מהעניין בקטנה) ואז היא אמרה לי: את לא רוצה להגיד לי שאת הכנת את זה?! אז אמרתי לה אני כן ואז כאן כבר התחילו הדמעות מההתלהבות! אם השקעת ונתת מכל הלב, והיחס היה טוב, זה לדעתי מה שקובע. ברור שגם הטעם והיופי אבל במידה והיא ראתה עבודות טובות יותר שלך וקיבלה יחס טוב אז וודאי לי שהיא מרוצה ושהכל בסדר :)

לברר אם העוגה הייתה לי הציפיות

מאוד מקובל לשלוח ללקוח " מקווה שנהניתם מהעוגה המון מזל טוב.."

למעלה