דלום וברוך הבא לפורום (מוזר...
אני מרגיש כאילו אני מברך את בואך למקום שהוא לא שלי, לא מוגדר.. אני יודע שיש פה משהו יש "פורום" ויש אנשים שכותבים, אבל זה לא באמת מקום שאתה בא אליו ונמצא בו. אתה בבית, כותב במחשב שלך, אני בביתי רושם תגובה למה שכתבת במחשב שלי... ואיכשהו משהו ממני "נפגש" עם משהו ממך פה. בנקודה הזאת ב.... זמן? מרחב..? לא מוגדר בכל אופן, אני מברך אותך, ומחזק אותך על בחירת דרכך. אתה מצאת בגיל די מתקדם (שנים אחרי ה"ביסוס אישיותי" של הפסיכולוגים) את הדרך של היהודי למימוש ואושר אין סופי. בסופו של דבר כולנו פה לבד. אבל רק ברמה מסוימת, כי השם אחד, וכולנו חלקים של משהו גדול. אתה צריך להיות שמח. לא עצוב. ככל שקשה לך יותר כך אתה יכול לדעת שהשם יותר מנסה אותך, ושאם תעבור את הנסיון הזה, תקפוץ מדריגה ענקית בהתקרבות שלך להשם (למרות שהוא אין סופי) אני לא מכיר אותך, אבל אני אוהב אותך. אשמח לשמוע ממך מדי פעם אולי בפרטי על מה אתה הולך לעשות.. בעיקרון, השיטה של היהודי להתקרב לבורא זהו כמובן בעשיה- מצוות, ולימוד תורה. אבל אם אתה רק עושה מצוות, בשלב מסוים אתה לא תבין למה אתה עושה את כל זה. ואם אתה לא לומד, יהיה לך גם קשה לעשות אותן כמו שצריך. דבר שני, הלימוד - הוא מעמיק כמו שאין לך מושג, כל פעם שאתה קולט משהו, אתה נפעם. ואז פעם הבאה שאתה לומד את זה, אתה מבין את זה יותר לעומק ונפעם עוד יותר, זה לימוד של חכמת השם, שהיא אין סופית - כמוהו. זה מעל טעם ודעת. אבל איך זה עוזר לך להתמודד עם היצר? אז דבר ראשון, אם אתה עוסק רק בתורה ומצוות, אין לך זמן לחטוא. אבל איזה בנאדם יכול לחיות בעולם הזה רק מתורה ומצוות??!!?! לכן זה לא הגיוני. יש ספר שנקרא "תניא" אתה יכול למצוא אותו סרוק באינטרנט. זהו אוגדן של מכתבים שנכתבו לפני מאות ספורות של שנים במזרח אירופה, והם בעצם מסבירים בצורה יפה וקלה הרבה דברים שעוזרים בדיוק למה שאנחנו מחפשים- מלחמת היצרים. זה נותן (הרוב ע"י משלים שאפשר להבין ברמתינו) את מבנה העולם, איך מ "ה' אלקינו ה' אחד" נהיינו אנשים "נפרדים", העולם (מהמילה העלם) וחשוב לנו מאוד- מבנה הנשמה. להבין מה זה בכלל, מי נגד מי? וזה מסביר הכל בצורה יפה, צורה שאיתה אתה יכול לקחת את האלוקות שאתה לומד עליה, ולהשליך לך אותה על החיים ביום יום, וזה הולך להשמע מופרח ופלצני אולי, אבל אשכרה לראות אלקות בעיניים. עכשיו, אשריך שאתה מנסה להשתלט על היצר שלך. זה דבר שכל אדם עושה (99.999% מהיהודים) ולכל אחד יש את שלו. אז אתה לא חייב ללמוד עם הומואים דווקא. כן טוב שתכיר אחד, 2 אני מקווה להיות אחד מהם, אבל ללימוד, כל אחד יש לו את אותו היצר, שמלובש בלבוש שונה, אחד זה הומוסקסואליות, אחד שינה, אחד אכילה, כסף, תהילה,, וכו'.. וסה"כ כולנו באותה המלחמה.. וזה לא משנה כלכך איזה יצרים יש לאנשים סביבך, כי זה סופי. הנקודה הכי פנימית שלך היא אינסופית (הנשמה) והיא מה שבסופו של דבר נשאר אחרי החיים האלו. וזה החיבור הכי עמוק שיש לך עם אנשים. אז אל תחליט עם מי ללמוד על סמך זה. ואני חוזר להתחלה, ה"פורום" לא קיים לחלוטין. הוא לא חי. אני חי פה, אתה שם (למרות שכולנו אחד) ואנחנו קוראים את הקצה של המחשבה אחד של השני. הכי טוב זה ללמוד עם מישהו מישהו חי, שאפשר לשאול שאלות, שאתה מרגיש את החמימות שלו, שאתה מתחבר אל הנשמה שלו.. הכי טוב שיש. תמצא רב, אולי תלך למסלול של 3-4 חודשים של לימוד ישיבתי יש כל מיני תוכניות, וזה יעשה לך רק טוב

תצא מההגדרות של הומו וכו'. אתה יהודי. אתה רוצה לחיות כמו יהודי, תעשה מה שיקח לך בשביל להשיג את מבוקשך. כל אחד נופל. אני חזרתי בתשובה, באיזשהו שלב לא הייתי מתמיד תפילות וזה, עד שיום אחד חבר שלי בצבא אומר לי "למה שלא תבוא תמיד להתפלל?" ולא היתה לי תשובה להגיד לו, אז פשוט התחלתי להגיע כמה שיותר עד שלא פספסתי. זה בסדר גמור, אתה לא צריך להיות דוס. זה לא מצופה ממך. הכי חשוב זה שיהיה לך רב עדיף עם רקע דומה לשלך (נגיד חוזר בתשובה בגיל שלך בערך) שידע להדריך ולהוליך אותך בשביל שלך בצורה הכי חיובית ובונה שיהיה לך שבת שלום שנה טובה שתאיר את כל סביבתך ואשמח לקבל ממך תגובה/שאלה/ מה שבא לך

דחלילי