לא חמותי אלא גיסתי

לא חמותי אלא גיסתי

הסדר אצל אמא שלי, מוזמנים: אנחנו על טפינו, אחותי על טפה, חמי וחמותי, גיסתי+בטן ובעלה.
שעה לפני הסדר חמותי מתקשרת בוכייה לבעלי ומספרת: הבעל של גיסתי התקשר אליה והודיע שהם רבו וכנראה לא יבואו. הגיסה עצמה יצאה מהבית (בלי רכב, במושב מבודד). בטלפון בעלה נשמע מבולבל וחסר אונים, לא מסביר על מה כל הדרמה, אבל רומז שלא מדובר במשהו קיצוני (האמת הבחור הכי שאנטי-שאנטי שיש, לא נראה לי שהיו שם קללות ומכות, לפחות לא מהצד שלו...) אמר שמצידו כן לבוא אבל היא לא זמינה ואין עם מי לדבר. הגברת כמובן ניתקה את הטלפון ולא עונה לטלפונים והודעות שלנו וגם לא לאמא שלי (המארחת).
זהו, אכן לא הגיעו, חמותי היתה די אומללה מזה והם באמת חסרו. אבל האם לדעתכם להתקשר לשאול היום לשלומה?
האמת היא שאם הייתי מתקשרת זה גם כדי להגיד לה שמגיעה התנצלות לאמי על כך שלא התקשרה אליה להודיע שאינם מגיעים או לפחות שלחה הודעה... נימוס בסיסי כלפי המארחת... זהו, אצלינו חג לא יכול לעבור בלי דרמה

נומלה

New member
כמה דברים

1. ה ייתי נותנת לענינים להרגע. לפעמים ריבים יכולים לקחת זמן. חכי עם השאלות לשלומה.
2. באמת נראה לך שתפקידך לחנך אותה ולדרוש ממנה התנצלות לאמא שלך? הניחי שהיא היתה נסערת ושהיה משהו מחוץ לידיעתך, כי הרי אחרת היא היתה מגיעה לסדר כמתוכנן.
3. אולי הדבר הטוב ביותר שאת יכולה לעשות זה להסביר לאמא שלך שאין צורך להיעלב. שהבחורה בהריון מתקדם. שאתם לא יודעים מה קרה ושכנראה זה ממש לא נגדה אלא סיבות שאינן קשורות בה בכלל.

להתקשר ולדרוש התנצלות לאמא שלך נשמע כמו מתכון לתחיבת אף במקום שאינו קשור אלייך ישירות וסתם העצמת סכסוכים במשפחה.

אתם כנראה משפחה שאוהבת לעשות דרמות.

מה יקרה אם בעוד יומיים כאשר הרוחות ירגעו היא תתקשר ותתנצל?

האם העולם יתמוטט? הם רבו נכון, אז מה את רוצה שתכבס את הכביסה בפומבי,
סה"כ זוג לא הגיע, זה לא מקלקל שום כלום.

גם אלי לא הגיע זוג, לא צריך לעשות חשבון על כל פיפס צריך להיות רחמנים בני
רחמנים גם לאחר.

אם תתנהגי כך לא יהיו דרמות במשפחה ובכלל.

לא עשינו עניין

כמובן שאפשר להיות אדישים, והעולם בטח לא יתמוטט. אנחנו גם לא אנשי אגו (בטח לא אמא שלי), אבל כשיורד עלינו גשם אנחנו נרטבים וכאשר מזלזלים במאמץ שלנו (למעשה אני אירגנתי את רוב הסדר ומאחר והם צמחונים דאגתי מראש לתפריט כפול), עד כדי כך שאפילו טלפון אי אפשר להרים - אז זה בהחלט מעכיר את היחסים. היא לא בת 4 אלא יותר קרוב ל-40. היא לא חיה לבד בעולם, היא מדגישה כמה חשובה לה המשפחה והיא נעזרת לא מעט בהוריה ולפעמים גם בנו. מן הראוי להקדיש טיפ טיפת תשומת לב לרגשות הזולת.
מדובר בשתי משפחות מאוד מאוד קטנות... רק אני ואחותי ובעלי ואחותו... זה לא כמו סדר עם 20 מוזמנים ששניים לא מגיעים. ההורים שלה היו ממש מבואסים.
בכל אופן הבוקר היא שלחה SMS והתנצלה בפני ובפני בעלי. כתבתי לה שהתנצלותה התקבלה אבל אני חושבת שאמי תעריך אם היא תתקשר אליה כי אמי התכוננה והיתה בקשר איתה לפני החג, התקשרה להזמין, תאמה איתה מה היא מביאה וכו'.

אבל את זו שאירגנה, את זו שבישלה תפריט כפול

למה את לא מסתפקת בזה שהיא התנצלה לפניך?
יש פה בהחלט משק אגו קטן

הדסהש1

New member
בכל משפחה יש את הקטע שברגע האחרון

משהו משתבש....טוב שהכל נרגע...היא בודאי
תתנצל ברגע שתרגיש לנכון....

dana3334

New member
התפלאתי כשקראתי את ההודעה המקורית שלך. ההודעה הנוכחית

כבר מבהירה יותר למה נפגעת ממשהו שלכאורה לא קשור אליך ולא פוגע בך: גם כי בישלת צמחוני לחינם, וגם כי זה דפוס התנהלות אגואיסטי חוזר אצלה.
בקשר לציפיה שתתקשר להתנצל בפני אימך או בפניך כשהיא בסערת רגשות כפי שתיארת - לא ריאלי. זה לא סתם ויכוח, אלא אישה בהריון שיוצאת ברגל לשוטט לפני ליל הסדר. בטח היתה בסערת רגשות מטורפת. ברור שהיא לא תתחיל לעשות טלפונים של נימוס.
הבעיה היא כנראה שדרמות כאלה שפוגעות בסביבה הן יותר מדי שכיחות אצלה.
ובכל זאת - אין לך מה לחנך את גיסתך. וגם לא תצליחי. גם את בעלך לא תצליחי לחנך. אם יהיה לך מזל ותעבדי קשה תצליחי לחנך את עצמך קצת (אני מדברת על כולם כמובן, גם עלי, לא שאת זקוקה לחינוך יותר מאחרים).
עזבי את העניין, היא כנראה אגואיסטית אבל זה מה יש.
תשמחי שהקשר שלך איתה לא יותר קרוב - שהיא לא אחותך למשל.
בעלך לא יכול להחליף את אחותו, וגם את לא.
זה מה יש, ויכול להיות הרבה יותר גרוע. ובזה נתנחם... באמת.

אבל הוא התקשר להגיד שהם כנראה לא יבואו

ציפיתם לטלפון שמודיע מראש על מריבה שקרתה, כמו כל מריבה, באופן ספונטני?
הייתיאביבקיץ אמרה דבר נכון,
את מצפה מאישה בסערת רגשות (שנוסף על כך גם בהריון, וכל אחת מושפעת אחרת) שתעשה חישובים של הודעה מראש לארוחה, כאשר היא אולי לא מצליחה לדבר מרוב שהיא בוכה/נסערת/חושבת שהכל שחור?
&nbsp
תהיו אנשים טובים יותר אם לא תתעקשו על כל גינוני הטקס,
הנה היא התנצלה מיוזמתה (ובSMS, שזו סיבה גם להעלב, אך בעיני מעידה כמה היא מתביישת) ובזמן שלה אני בטוחה שתתנצל גם בפני ההורים, אם תדעי על כך ואם לא.

התנצלות? לא נראה לי שצריך לדרוש להתנצל

אישה בהריון, רבה עם בן זוגה.

לצפות ממנה שבזמן סערת הרגשות, אולי עוברות לה מחשבות על גירושים, אולי מחשבות קשות על ההריון - לצפות ממנה לחשוב על להודיע שהיא לא תגיע לסדר? (בפרט שמדובר בשני אנשים שלא מגיעים. זה לא שאמך טרחה לחינם. פחות שתי צלחות - לא כזה הבדל)

אולי אחרי כמה ימים היא תירגע, ואז היא תתקשר.

אבל גם אם לא - לא הייתי עושה מזה ענין.

בנוסף לכל התגובות דבר אחד לא נאמר

בעלה התקשר לומר שלא יגיעו. למה היא גם צריכה להתקשר?

קליספרה

New member
סתם הזכרת לי משהו על הברזות

אמא של גיסתי נוהגת להזמין את כל המשפחה המורחבת בראש השנה לארוחה - כאשר אנחנו מדברים על נוכחות מלאה מדובר במעל לשלושים איש.
ובכן באחד ערבי החגים האלה - השתוללה בארץ מגפת שפעת מהגיהנום. לא היתה משפחה שלא נפגעה, משולחן חג של 30 איש נשארו פחות מעשרה. בקיצור החיים הם לא בשחור ולבן - לפעמים יש הפתעות - והדרך הנכונה היא פשוט לזרום ולא לייצר דראמה איפה שאין.

Jen74

New member
לאחותי הרבה פעמים יש את הקטע הזה שהיא מתרגזת והולכת

היו כמה מקרים שהשולחן כבר היה מסודר ומישהו הצליח לעצבן את אחותי אז היא התקפלה והלכה הביתה או שהתכוונה ללכת אבל הצלחנו להרגיע אותה והיא נשארה.
משאיר טעם לא טוב לערב בעיקר אם זה אירוע חגיגי משפחתי רב משתתפים.

למעלה