לא חבל??

סהר דוד

New member
לא חבל??

זה היה בורגמן בן חודשיים, 1700 ק"מ. אבל הרוכב שלו נסע בשטח ההפרדה שמשמאל, מעבר לקו הלבן. נהג פחית עצר בפקק, זה שאחריו רק סטה שמאלה 20 ס"מ - וזאת התוצאה. הרוכב בבית חולים במצב לא כל כך טוב. ד"א - בזמן שחיכיתי לרכב גרר , עמדתי בשול ועצרתי כמה מחברי הפורום כאן ופורום 8. כל מה שביקשתי זה להראות להם את התוצאות של הרכיבה בשטח ההפרדה. אני מקוה שכל מי שדיברתי איתו - הבין והפנים (גם כל האחרים..)

jeffy1

New member
לדעתי הבעיה היא לא השול השמאלי

אלה רכיבה במהירות שלא תואמת את תנאי הדרך. איחולי אחלמה לפצוע

T0MERKE

New member
הפתעות יש גם בשטח ההפרדה

כמובן ובעיקר גם באמצע הנתיבים הרגילים. שול שמאל או שול ימין, לא רלוונטי בכלל... צריך להביט תמיד קדימה ולהתכונן לכל תרחיש. איחולי החלמה מהירה לפצוע.

hofnoan

New member
בטח גם המחממים האלה של הידים לא תורמים בשעת

תאונה. זה תמיד הפחיד אותי וניראה כאילו הידיים יתפסו בזה שהקטנוע יתהפך ולא יהיה ניתן להשתחרר

סהר דוד

New member
רציתי באמת לכתוב על כך

מהתרשמות שלי במקום התאונה (ולצערי, יש לי נסיון רב במקרים כאלה מטיפול במאות תאונות לאורך השנים) הרוכב נפגע קשה יותר משום שידיו נשארו באמת תפוסות בתוך המחממים האלה, והוא נפל יחד עם הקטנוע - בלי לפרט יותר מדי, מצנעת הפרט. בנוסף, הוא רכב ללא שום מיגון מרפקים או ברכיים והחמיר את הפגיעה. המלצה אישית שלי - עד כמה שהיא שווה - בתנאי הרכיבה בישראל - אין צורך במתקנים המפחידים האלה.

tass11

New member
אני קצת חולק עליך דוד - אבל מעריך מאוד

השול השמאלי בטוח יותר מן השול הימני זאת עובדה !!!! הסיכויי שרכב יסטה לשול הימני גבוהה יותר ולכן אני חושב שכל ההתעסקות באיזה שול קצת בעייתית מסכים לגבי מהירות בשוליים אבל בנוסף ... במדינה שלנו משום מה חוסכים באספלט בשוליים ונוצרת מעין מדרגה מסוכנת שקשה לצאת ממנה .

סהר דוד

New member
אין "שול שמאלי", נקודה!

בכבישי ארצנו יש שול רק בצד ימין. מה שנמצא משמאל לנתיבי הנסיעה הוא "שטח הפרדה" ומימינו יש קו רצוף לבן. כל מי שרוכב על השטח הזה, מבצע עבירה של נסיעה משמאל לקו הפרדה רצוף. עבירה שעונשה 500 ₪ ו - 6 נקודות. אני לא רוצה לחזור על הסיפור הותיק הזה - אבל אסור בתכלית האיסור לנסוע בשטח זה. השוליים לא נועדו לנסיעה כלל. זה שהמשטרה עושה הנחה לרוכבי דו"ג בעת פקקים בכביש (נסיעה בשול ימין בלבד) זה לא סיבה לנצל את ההיתר לביצוע עבירות. המשטרה אוכפת ביד קשה נסיעה על שטח ההפרדה. ומאחר ואני רוכב דו"ג קצת יותר ותיק מכל חברי הפורום הנכבדים (רק 46 שנים..) , אנ יכול להגיד בבטחון מלא שנסיעה על שטח ההפרדה אינה בטוחה כלל.

צודק לחלוטין

ebarak

New member
יכול להיות שהמשטרה היום לא עשתה "הנחות"?

נסעתי הבוקר, כבכל יום, בכביש מס' 1 בכניסה לת"א, ואחרי מחלף גנות ראיתי התקהלות של דו גלגלים בצד הדרך ליד התחמ"ש. כמובן שהיו שם שוטרים (רכובים) שאספו אותם, ואחד אפילו עצר את התנועה בכביש כדי לאסוף עוד 2 רוכבים שהיו לפני וחשבו שהספיקו לעבור מבעוד מועד מהשול לזיגזוג בין הנתיבים. ממני הסיפור הזה נחסך, אבל מה קרה? מישהו במשטרה קם על צד שמאל? מדיניות חדשה? ואולי התאונה הזו של הבורגמן היא הטריגר? בכל מקרה את שארית הדרך עד ת"א עשיתי בהשתחלות חוקית למהדרין בין טורי המכוניות, ותאמינו לי שזה מסוכן פי כמה מנסיעה מנהלתית על השול הימני בקטע הזה. כמובן שאני מסכים לחלוטין שההפרדה השמאלית היא מחוץ לתחום, אבל באמת, Haven't the jewish people suffered enough?

אם פי 3

New member
השתחלות חוקית למהדרין?

מבחינת החוק היבש, רכיבה בין טורי המכוניות היא בלתי חוקית, בדיוק כמו רכיבה על השול, בנת"צ וכו'. * אין לראות בדברי משום המלצה להמנע מרכיבה כזו.

מבחינת הרפואה

לנשום אוויר בתל אביב מסוכן מאד לריאות,לא ראיתי מישהו שהפסיק לנשום בגלל זה.. ולא ראיתי שוטר שעצר מישהו בגלל השתחלות (בעצם כן,אבל זה היה מזמן.וזה היה cbr600rr, שבטעות עשה את ההשתחלות הזו על גלגל אחורי בלבד
)

tsahi k t m

New member
בהחלט. חייבים להעלות את מודעות העניין.

הייתי מוציא אותם מהחוק או לפחות יוצא באיזה קמפיין נגד העניין. לא מספיק שזה מעודד לרכוב בלי כפפות זה עלול כמו שציינת להחמיר מאוד את התוצאה של התאונה. החלמה מהירה לנפגע. צחי

gilkor

New member
איפה השגת את המספר של הניידת?

החלמה מהירה למי שנפגע

סהר דוד

New member
המספר בדוי... לא צריך לחשוף הכל..

מספיק שאני מזדהה בפני כל רוכב דו"ג שאני נפגש עמו, אין לי כוונה לחשוף פרטים לגבי היחידה המשטרתית שלי. קצת פוטושופ להסתרת לוחית הזהוי המקורית.

פרארי1

New member
החלמה מהירה לפצוע

מבלי להיכנס לנושא החוקי (מימין או משמאל לנתיבים), הסיטואציה מאד מזכירה את מה שהועלה כאן לא מזמן והוביל לשרשור הארוך בנושא הבלימה. כמו שכבר נאמר בשרשור, כנראה שהבחור רכב במהירות גבוהה מדי, לא צפה מספיק רחוק קדימה ולא היה מיומן בבלימת חירום. לגבי הכפפנוע, יצא לי רק פעם אחת לרכוב עם האביזר הזה על קטנוע לא שלי, התרשמתי שממש אין בעיה לשלוף את הידיים בשעת חירום והידיים נשארות חמות ומתפקדות בצורה מצויינת, מה שדווקא תורם לבטיחות לעומת מצב של אצבעות קפואות שבקושי מתפקדות. כמובן שאם מהדקים סביב פרקי הידיים, זה מקשה על השליפה ומהווה סיכון חמור, אבל אין שום סיבה לעשות את זה, הרוח לא נכנסת משם כי זה הפוך לכיוון ממנו היא באה. ועוד דבר שאמור להיות מובן מאליו הוא שזה לא מחליף כפפות ממוגנות.

hofnoan

New member
אז שללת את עצמך אם לא שמת לב

אם זה לא מחליף כפפות ממוגנות (מן הסתם) אז אין טעם להשתמש בזה. הרי אי אפשר להשתמש בזה יחד עם כפפות ממוגנות וזה גם דיי דבילי.... נכון שהיעוד של זה הוא לחמם ולא להגן שלא תחשוב לרגע שאני חושב ככה... אבל זה עדיין לפי דעתי לא בטיחותי כפליים. גם בתאונה וגם בלי מיגון לידיים....

rusti james

New member
אני רק שאלה

למה אי אפשר לרכוב עם כפפות ממוגנות בתוך אוזני הפיל? נראה שיש מקום.. ואם אתה מתכוון שחם מספיק אז מה לגבי כפפות קייץ ממוגנות? גילוי נאות: אין לי, לא היה לי וגם לא אתקין אוזני פיל שכאלה - נראה לי מיותר. אבל לא בטיחותי? להמציא עוד חוק נגד יחודי למדינת היהודים? לא נראה לי

פרארי1

New member
אין שום בעיה להכניס כפפה ממגונת, הפתח רחב

זה בדיוק מה שמאפשר את השליפה המיידית. כמו שראסטי ציין, מספיק כפפת קיץ ממוגנת, שמאפשרת חופש תנועה עדיף מכפפת חורף מסורבלת. כאמור, לא היה לי כפפנוע על אף כלי שלי, לא הרגשתי צורך, אבל אני ממש לא שולל ולשליחים למשל, שנמצאים גם בימים קרים ורטובים הרבה שעות על הכביש, זה פתרון טוב.

זה מכוער. זה לא מיותר.

וזה גם לא מסוכן. אין בעיה לשלוף ידיים גם עם כפפות מוגנות. וזה לא מיותר, כי יש מקרים בהם, כפי שכתב פרארי, הרכיבה בלעדיהם לא נעימה בצורה כמעט מסוכנת. מי שבוחר להחליף כפפות באוזני הפיל המכוערות - בעיה שלו. אין קשר בין הדברים.

למעלה