לא זכאי לסייעת בכיתת ל"ל....

dina199

New member
למעשה הם יכולים להתפשר

רק על שתי האפשרויות האחרונות.
כיתה רגילה לא מתאימה להם (זה כבר ידוע להם).
הבעיה הגדולה שמציעים להם כיתת לקויי למידה , אבל לא מאפשרים סייעת כי 'זה לא לפי החוק'.
אבל זה גם 'לא לפי החוק' להכניס ילד PDD לכיתה ל"ל , כי הזכאות שלו זה כיתת תקשורת.

לא נראה לי

כי מציעים להם אפשרות סבירה וחוקית לכיתת תקשורת במרחק שהוא סביר לפי החוק.
אני מניחה שהאפשרות של ילד תשיעי זה כשאין אפשרות של כיתה תקנית במרחק סביר (סביר לפי הגדרת החוק ל-לא ההורה).

dina199

New member
מה הוא 'מרחק סביר' מבחינת בחוק ?

אני מקווה שיש משהו כתוב , ולא נתון להחלטה של ההרשות המקומית.
ומה קורה אם מביאים אישור רפואי שילד לא מסוגל לנסוע את 'המרחק הסביר' הזה (אצל א"ס זה אפשרי ביותר) .

TikvaBonneh

New member
אני לא יודעת כמה זה קשור לאוטיזם.

אני מכירה המון אס"ים שנוסעים מרחקים גדולים למסגרת בה הם לומדים. עם הבן הגדול שלי בהוד השרון לומדים ילדים משוהם ומבית אריה. אני מכירה ילד מהוד השרון שנוסע לפרדסיה, ועוד אחד שנסע לראשון לציון במשך שנים.
אם לילד יש בעיה ספציפית שמונעת ממנו נסיעה ארוכה בהסעה, אז צריך להביא אישור לכך מפסיכיאטר ולהלחם על זה.

dina199

New member
אני יודעת מצוין שהרוב נוסעים,

ונוסעים רחוק. אני רק לא בטוחה שזה מחויב המציאות.
אם אומרים להורה 'זה מה יש ואין לך ברירה' - הוא בד"כ ייקח מה שיש.

שלומות0

New member
לאבא יש זכות לפנות

בתלונה למבקר המדינה אם יש טעם לפגם ובסיפור הזה יש טעם לפגם במשך שנה שלמה אם הבנתי נכון ..

TikvaBonneh

New member
יש תקדימים לסייעות אישיות בחינוך המיוחד

תפנה לדפנה אזרדר מעמותת אהב"ה, היא בזמנו נלחמה על הנושא. תתעקש על הצורך בסייעת אישית, תביא חוות דעת פסיכיאטרית שהילד צריך כיתה קטנה ושהוא זקוק לתיווך ע"י אדם שמבין באוטיזם. אל תשלח את הילד לבית הספר, אם יבואו בטענות תגיד שאתה חושש כי זה מנוגד לחוות הדעת שקיבלת מהפסיכיאטר וזה לא יהיה אחראי מצידך.

שלומות0

New member
גם אני הבאתי כל מני המלצות

מאנשי מקצוע אז מה? נלחמתי למען סייעת אישית במשך כמה חודשים התוצאה הייתה מאוד עגומה, פניתי לכל גוף עזרה אפשרי, רק התערבות של משפטן עם כסף בעצם עזרה לי,הבאת המלצות מאנשי מקצוע לא תפוטר את הבעיה של הרשלנות של המקרה הזה,
כבר כתבתי לאב לפני מספר חודשים שהדרך היחידה לטפל בזה זה באמצעים משפטיים, או פניה לגוף כמו מבקר המדינה,הוא יכול להמשיך לפנות לכל מני עמותות וגורמים והילד ימשיך וישב בבית, גם אני פניתי לכל הגורמים האפשריים
רק התערבות של משפטן שמנפנף באמצעים משפטיים עוזר כאן..

למעלה