לא זכאי לסייעת בכיתת ל"ל....

לא זכאי לסייעת בכיתת ל"ל....

היום הודיעו לי מהמתי"א שבני לא יהיה זכאי לסייעת אישית היות והוא ילמד במסגרת חינוך מיוחד,כיתת לקויות למידה,זה משנה את כל התמונה,כלומר בכיתה החדשה לא תהיה שום אוטוריטה שמבינה בילד PDD וצרכיו,לא המורה,לא הסייעת הכללית שעוזרת לה אז מה עשינו פה?שלחנו את הילד לכיתה קטנה אבל כזאת שלא יכולה לקדם אותו ולתת טיפולים לצרכים שלו,אני מיואש כבר...

רואה 6 6

New member
נכון שכך זה לפי החוק

אבל יש מקרים שמצדיקים הוספת סייעת אישית.
אם הילד בתפקוד נמוך מאוד וזקוק לעזרה בכל תחום אפשרי תיאבקו על זה בעזרת בית ספר.

dina199

New member
לפי חוק מגיעה לו כיתת תקשורת.

ואז שמים אותו בכיתת לקויי למידה ואז טוענים ש'לפי חוק' לא מגיע לו סייעת (הרי הם בעצמם שמו אותו שם, ולא איפה שהוא צריך להיות) . זה נשמע ממש 'חלם' , וזה על גב ההורים

שלומות0

New member
אני מכירה את הסיפור הזה אישית

הכל נפתר ומהר מאוד בפניה לעורך דין פרטי ומאוד חזק הוא העמיד אותם במקומם במכתב אחד קשה אם רמז לתביעה!

dina199

New member
אני מניחה שהתכוונת לסיפור כזה

ולא את הסיפור הזה ?

שלומות0

New member
מאז שפותח השרשור פנה אלינו

שבית הספר שלח את ילדו עם מחשבות אובדניות למיון אני ממליצה לפנות לעורך דין חזק עם הסיפור, הרי לילד הזה נגרם נזק משמועתי
הם היו צריכים עוד לפני שנה לשים אותה בכיתה תקשורתית, חבל על הילד וחבל שהאב לא פועל בצורה יותר חזקה,
צריך להראות את החוזק ולא להתפשר איתם על כלום

רואה 6 6

New member
נכון שכך זה לפי החוק

רואה 6 6

New member
נכון שכך זה לפי החוק

שלומות0

New member
הוא יקבל סייעת אישית

אחרי שיזמנו אותך שהוא עם מחשבות אובדניות או שובר שולחן
אז הם יזכרו שמגיעה לו סייעת אישית, לפני זה הסיכוי שואף לאפס.. על אף שבמקרה שלך זה מאוד פשוט אם היית ניגש לעורך דין..

שלומות חבל שאת מטילה דופי בפעולותיי

בכל אופן אני יודע שהביקורת היא בונה ולמטרה טובה,פניתי היום לאלוט וביקשתי את עזרתם בנושא הם אמרו שהם יעבירו את הניירת הרלוונטית לעורך דין מטעמם שיתדיין מול מינהל החינוך בחולון וינסו לפתור את הבעיה,לטענת העובדת הסוציאלית ההתנהלות של המערכת לא תקינה והיא מאמינה שהצדק איתי,השאלה איך זה עוזר לי להתקדם.

שלומות0

New member
להפך אני אל מטילה דופי

אני חושבת שאתה פועל נכון רק לא מספיק חזק,
שמחה שפנית לאלו"ט לעזרה מקווה שיעזרו וידאגו שבנך יקבל מה שמגיע לו,
בהצלחה.

dina199

New member
לפחות כבר יש לך אישור רשמי

שההתנהלות של המערכת לא תקינה .
וזה לא עניין של אמון, מבחינה אובייקטיבית הצדק הוא איתך . רק שמשרד החינוך מנסה לעשות 'שיטת מצליח' על הגב שלך

dina199

New member
לפחות כבר יש לך אישור רשמי

שההתנהלות של המערכת לא תקינה .
וזה לא עניין של אמון, מבחינה אובייקטיבית הצדק הוא איתך . רק שמשרד החינוך מנסה לעשות 'שיטת מצליח' על הגב שלך

יופי שהבנת את זה

הם לא יתנו סייעת אישית, אלא אם תילחם... רוצה לנסות? תפנה אלי ואנסה לעזור לך להשיג... אבל, עיריית חולון היא בין העיריות הקשות ביותר, הם אנטי חינוך מיוחד, למרות שהם טוענים שכן... אני מכירה כבר מספיק משפחות שברחו משם בגלל ההתייחסות המזעזעת... אני הייתי כותבת מכתב, ומראה לכולם את אוזלת ידה של עיריה שלא מתפקדת באמת... אני לא בטוחה שתשיג סייעת, אבל בטוחה שנוכל לקדם עוד קצת את ההבנה במשרד החינוך, שעירית חולון היא לא מקום שמאפשר כבוד לילדי החינוך המיוחד. (אני לא אומרת שכולם, אבל הרבה ילדים נדפקים שם) ניסיתי לעזור שם לכמה משפחות, וזה היה פשוט נורא ולא יאמן...

צריך לעצור את זה, אולי אם הורים יתאגדו שם, זה יצליח... אבל פוחדים שם מאוד ואלה שהפחד התגבר, ברחו מהעיר.

Navva

New member
בתור ילידת חולון, עם ניסיון בחנ"מ ובשילוב בני

אני מודה שלקראת העליה לכיתה א' של בני, הבוס של בעלי ביקש שנעבור לבאר שבע. הבנתי שאפשר אחרת כבר בטלפון המתעניין הראשון למתי"א.

כבר שנלחמתי להוציא את בני לשילוב מגני שקד המפורסמים, הבנתי שחולון היא אולי עירר הילדים, אבל בטוח לא העיר עבור ילדים עם צרכים מיוחדים.

לודוויג ואן1, אצלינו אין כיתות תקשורת, אבל בן של חברים שלנו עולה לחט"ב, וברור שלא יוכל להשתלב בכיתה רגילה. הוא עולה לכיתת ליקויי למידה, שתלווה אותו סייעת.
עוד הבדל ביחס לחולון, כאן הסיעות מקבלות הדרכה רצופה ממורות השילוב.
עוד עיניין, במידה תבחרו באופציה של כיתת ל"ל, תתעקש להפגש עם מדריכת התקשורת של המתי"א. אל תתקשר, פשוט תתיצב ותתעקש להפגש איתה או לקבוע פגישה עוד לפני תחילת שנה"ל.

לפי מה שהבנתי

יש לכם שלוש אפשרויות לבחירתכם?
כיתה רגילה עם סייעת.
סתם כיתה קטנה בלי סייעת
כיתת תקשורת קצת רחוקה.
בעצם אתם בוחרים על מה אתם מעדיפים להתפשר.
מרחק או התאמה של הכיתה.

למעלה