לא היתי פה יובלות

שרהודיה

New member
לא היתי פה יובלות

ויש לכך סיבות.. שבוע שעבר היתי עם המשפחה שלי לרומניה (הורי הם ילידי רומניה).. בעלי נשאר עם הודיה. נסענו רק ל5 ימים, היה מסע די קשה נפשית וגם עמוס אבל מאד חשוב.. זאת היתה חוויה מרתקת, מרגשת מדהימה..
(את האמת קשה לצמצם את זה ל"מלים"..) הנה כמה פרטים: הגענו לבוקראשט במוצ"ש בלילה (12-1 בלילה) בגלל שנחנו בשבת, היה לנו כח ואחרי שהתארגנו בחדרים יצאנו עם אבי לטייל בסביבת המלון. היה קצת מלחיץ ומפחיד.. בעיקר בגלל הצוענים שנמצאים כמעט בכל חור
אבי מצא מסעדה נחמדה שהוא הכיר באזור.. שתינו שתיה חמה והינו בשוק מהמחירים המאד זולים שם.. מתברר שמחירי המזון באמת זולים שם (זה גם תלוי באזור.. כי ב"מול" משלמים די ביוקר ) אבל למשל כוס בירה עלתה שם משהו כמו דולר וחצי (במסעדה...) המשכורות שם מאד נמוכות.. (וככה מבינים למה הפועלים הרומנים בארץ כל כך מרוצים מהשכר שהם מקבלים פה
) למחרת התחלנו את המסע (והמצחיק היה שבגלל שנחתנו במוצ"ש שבת ביום ראשון היתה לי תחושה שאני ברומניה לפחות יום.. ושהיום מתחיל היום השני
) ממה שראינו.. האזור החקלאי מאד שולט ברומניה, שטחים ענקיים... אבל גם העוני שולט בה
וזה כל כך כואב לראות את זה.. אפילו בעיר שדה (עיר מחוז) אתה יכול עוד למצא בתים שאין בהם מכונות כביסה.. ושירותים נורמליים (אם אסלה וניאגרה..
ברומניה יש בהמון מקומות שירותי "בול פגיעה"
לא אלאה אותכם בכל פרטי המסע, אחרי טיול של יומיים באתרי נופש ברומניה (סיניה, ברשוב.. אתרי נופש ממש.. אגם לאקו רושו, קניון דל-ה-ביקאז, קניון מדהים, סכר ביקאז..) הגענו למקומות, הקשורים להורי, חלקם מקומות שהורי לא היו בהם קרוב ל50 שנה ..
למרות שהורי בקרו ברומניה מספר פעמים לא יצא להם לחזור לשם.. ובזכות זה שאנחנו נסענו לשם (אמנם לטיול קצר..) הם הגעו לשם (למזלנו היה לנו נהג וזה מאד עזר.. כי הורי היו מגיעים למקומות האלו רק בעזרת רכבת ואז קשה לסוע לכל המקומות..) הגענו לגשר שאבי בנה בגיל 15 בערך במחנה עבודה (בזמן הנאצים..) :-O
אח"כ המשכנו לעיר בו משפחתו נולדה (והוא לא היה בה מאז שהוא עלה ארצה..) והמדהים היה שהוא הוביל אותנו לאיזה בית ואמר שכאן הבית של המשפחה שלו.. ובאמת זה היה הבית
השכנה ממול שיצאה לקראתנו אמרה שגם גרה משפחת XXXX וזה היה שם המשפחה שלנו (של אבי..)
בכלל היה איזה קטע מדהים שבכל חור שהגענו וצלמנו.. יצאו כל מיני אנשים לראות מי מגיע..
היה מאד מרגש לעלות לקברי הסבים שלנו
ומצד שני לראות את העזובה שיש בכמה קברים אחרים (האזור הזה ספג 3 רעידות אדמה במהלך ה20 שנים האחרונות..) הגענו לבית הקברות של סבא של אמי.. אבל לצערנו למרות שהיה לנו את מיקום החלקה של הקבר לא מצאנו את הקבר שלו
היה מרתק, מהמם.. קצת קשה רגשית.. אבל חשוב

ברוכה הבאה שרה

אני שמחה לשמוע שנהנת. הרוי בעלי גם מרומניה במקור וחמי רוצה לעשות לנו טיול שורשים. אני מקווה שזה יצא לפועל בקרוב. ואני מחכה שניפגש כדי לראות תמונות.

שרהודיה

New member
אם תרצו אשמח גם לספק מידע או לקחת

מאבי חומר ומידע שיעזור לכם לטיול שורשים

iris and ben

New member
שרה.....

באמת נשמע שהיה לכם טיול מרגש. עדיין משחדים שם פקידים עם גרביונים ובזוקות? וממליגה טובה אכלת?

שרהודיה

New member
../images/Emo6.gif

האמת שלא תמיד אפשר לשחד שם, אבל בפירוש יש את העניין של הבקשיש, אם כי באופן יותר סמוי.. היה לאחותי סיפור מצחיק, היא קנתה קפה במסעדה והמלצרית רצתה לתת לה במקום עודף של 2,500 ליי מסטיק אורביט אחד (מסטיק אחד מתוך חפיסה של 5 מסטיקים עטופים )
מבחינת אוכל, אכלנו הרבה פסוליה ולוף
(שימורים..) מטעמי כשרות, אם כי אכלנו בארוחות הבוקר גבינות לבנות (לא היו הרבה..) וקורנפלקס עם חחלב כשלנו בבתי מלון.. ו...ממליגה טובה יש רק אצל אמא

ברוכה השבה ../images/Emo140.gif

שרה, מאוד היה מרגש לקרוא את מה שכתבת. טיולי השורשים הללו הם באמת נוגעים ל-
ומרגשים מאוד. הם טומנים בחובם סיפורים מהעבר של המשפחה שלנו וזה נוגע לנו... ואגב רומניה, הייתי עם תומר ברומניה (בשבילי זו פעם שניה כי הייתי גם לפני 4 שנים) לפני שנה לשלושה שבועות (אחי וגיסתי וילדיהם גרו שם 4 שנים במסגרת שליחות המדינה) והתחברתי לתיאורים שלך. אמנם אנחנו רב הזמן היינו בבוקרשט ונהננו אכן מאוכל מדהים במסעדות פאר ובמחירים מגוחכים להחריד (לרומנים יש אוכל שחבל על הזמן ואשמח אם מישהו ישיג לי מתכון של פאפאנש!!!). בטיולים בבוקרשט ובעיקר מחוץ לה בערים הקטנות והכפרים מתגלה לעייניך עוני מזעזע. קשה להאמין שאנשים חיים כך במאה העשרים ואחת. לי זה פעמים רבות שבר את הלב
התרגשתי איתך

בבקשה:

חבילת גבינת כנען (250 גר´) 2 ביצים סוכר וניל (3 חבילות) 3 כפות גדושות קמח אוסם (אפשר גם 4) חצי כוס סוכר (או לפי הטעם) מערבבים הכל ביחד, עושים מעין קציצות וטובלים בקמח רגיל.מטגנים במחבת. מוציאים, מפזרים סוכר וניל. מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה

בבקשה:

חבילת גבינת כנען (250 גר´) 2 ביצים סוכר וניל (3 חבילות) 3 כפות גדושות קמח אוסם (אפשר גם 4) חצי כוס סוכר (או לפי הטעם) מערבבים הכל ביחד, עושים מעין קציצות וטובלים בקמח רגיל.מטגנים במחבת. מוציאים, מפזרים סוכר וניל. מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה

ענבל30

New member
חזרת אלינו עם סיפור מרגש... ../images/Emo140.gif

ומאוד רלוונטי לי השבוע - ביום שישי תערך אזכרה לסבא והסבתא הגדולים שלי ז"ל. אצלנו זו התכנסות משפחתית נעימה, אפילו שמחה, והשנה גם אני אומר כמה מילים, כאמא לרומי, בת הדור הבא, שכבר לא מכירה את הדור ההוא... אני היום הקשר שלה לעבר, לסבתא לאה ז"ל ולסבא שלמה ז"ל שהיו אנשים מקסימים ומיוחדים, והשפיעו מאוד על כל בני משפחתם. אני החוליה המקשרת בין רומי לבין העבר המשפחתי שלנו. דרכי היא תקבל מידע וסיפורים על העבר, אני זו שאראה לה תמונות ואקח אותה אל המקומות. פתאום כל הנושא של העבר המשפחתי נעשה חשוב, בעל משמעות.

שרהודיה

New member
כל כך התחברתי עם מה שכתבת..

באיזה שלב כשהגענו לבית הקברות הרגשתי שבעצם אני אהיה חייבת להראות את כל זה גם לבת שלי
מה שכן.. ב"ה שיש לנו קברים שאפשר לעלות אליהם.. יש מקומות שאי אפשר עוד להגיע לבתי העלמין שהיו שם (הקברים נהרסו או שחלילה החריבו את כל בית הקברות
והכי הכי חשוב זה להנחיל להם את המורשת של הדורות הקודמים

למעלה