לא היה עשר

לא היה עשר

אבי סגל מראיין את עצמו בנושא:

לא היה עשר - על דעת עצמי

האם ערוץ 10 הצדיק את קיומו? האם תרומתו לחיינו מצדיקה את הצלתו? האם הטלוויזיה בישראל איכותית יותר בזכותו?
30/08/12, 18:14אבי סגל

שלום לך. שמנו לב שלא השתתפת במחאה נגד סגירתו של ערוץ 10. האם זה אומר שאתה רוצה לסגור את הערוץ?

שלום גם לכם. זה לא שאני רוצה כמו שלא אכפת לי. במהלך עשר שנות שידוריו של הערוץ לא ראיתי סיבה אחת טובה המצדיקה את קיומו. טוב, יש לי ידידים המתפרנסים ממנו בכבוד, ואני מקווה שימצאו את מקומם הראוי במקומות טובים ומכניסים יותר, אבל אם נוריד לרגע את הפן האישי – ערוץ 10 נכשל כמעט לאורך כל הדרך, הן מבחינת איכות התכנים והן בצד המסחרי. סגירתו, אם וכאשר, לא תגרום לי להזיל דמעה.

למה, מה יש לך נגד ערוץ 10?

הו, לא הייתי רוצה לגזול מזמנכם יותר מהדרוש, ולכן אנסה לענות בראשי פרקים: תוכניות אוכל, תוכניות ריאליטי, פרסומות, קדימונים בלתי נגמרים, קטעי וידיאו מהרשת, הישרדות וי-איי-פי-אולטראס-איי-קמרינס, היפה והחנון, הדור הבא 24/7, נשות הטייסים, 61 ימים של אהבה, פיק אפ, החוליה החלשה, דיל או לא דיל, זמן מיסטיקה, הדוגמניות, מעושרות, המראה, הרווק, העוקץ, הכתבות של אור הלר, כל לילה עם אסף הראל. אה? מה פתאום, זאת רשימה חלקית בלבד.

אין אפילו תוכנית אחת שאתה אוהב בערוץ? הכל רע? מה עם לונדון וקירנשבאום?

אה, תודה שהזכרתם לי! – גם תוכניות אקטואליה בשליטת מגישי השמאל ומהדורות חדשות בצלמם ובדמותם. אמנם עושה רושם שחברת החדשות של ערוץ 10 היא החלק היותר מקצועי ומרענן בו, אבל אישית אני לא מסוגל לצפות בתוכניות אקטואליה הנשלטות על ידי אדוני התקשורת, אלה שכל מרואיין דתי ו/או ימני מרגיש אצלם כמסתנן לא רצוי במדינה זרה. אז לא – למרות החן האישי וההומור העצמי הקליל, אני לא ממעריצי רוזנקרנץ וגילדנשטרן שהזכרת.

אז אנו מבינים שאתה בעד סגירת ערוץ 10.

אה, ובכן, סליחה על התשובה הפוליטיקאית, לא זו השאלה. אמנם בקמפיין הנרחב של תומכי הערוץ רוצים שנחשוב כך, אבל השאלה אינה אם לסגור את הערוץ או לא, אלא אם להציל אותו או לא. במילים אחרות: האם המדינה, כלומר אתם ואני, צריכה לפרוס את חובות הערוץ כלפיה או לוותר עליהם כדי שהוא יוכל להמשיך ולהתקיים ואפילו לקבל רישיון. מבחינתי, אם הערוץ היה תורם לחיינו איזו תרבות איכותית צרופה, או לפחות מעניק לנו אלטרנטיבה שפויה להידרדרות ולרדידות של ערוץ 2, הייתי מצפה מהמדינה שתמחק מיידית את כל החובות ועוד תוסיף לו כסף על חשבון כולנו. לצערי, זה לא המצב.

המשך...
http://www.inn.co.il/Besheva/Article.aspx/12248

חד וביקורתי. כמו שצריך.

בניגוד למעריב, שלו יש לפחות מסורת (צהריים טובים, מר קרליבך), ערוץ 10 הוא בעיני סלט של ריאליטי.

אם באמת נרצה את זה שוב, אפשר לפתוח שוב ולהמציא מחדש את תוכניות האוכל, הריאליטי, הפרסומות, הקדימונים הבלתי נגמרים, קטעי הוידיאו מהרשת, אלו של הישרדות וכל שאר הירקות ברשימה של סגל.

אז למה שהמדינה תוותר בשביל החברים האלה על עשרות מליונים?

עדיף שמישהו שיודע לעשות את זה כמו שצריך יקים ערוץ אחר במקומם.
כנראה שזה יהיה טוב יותר ממה שהיה. כי חוץ ממחלקת החדשות שלהם, באמת שאין שם שום דבר מיוחד.

seelinewoman

New member
אז למה לא סוגרים את ערוץ 2?

למה לא סוגרים ופותחים מחדש?
אני זוכרת את ההצהרות היפות של מקימי ערוץ 10
ואת תכנית השידורים הפסבדו-אליטיסטית שהביאו.
מה נשאר מזה? ערוץ 2 לעניים.
באותה הזדמנות, בואו נסגור כבר את ערוץ 2 וערוץ 1,
ונקים אותם כמו שצריך מחדש.
אבל מבלי לוותר על השידור הציבורי כמובן.
כפרה על 88FM שלי

יש דרישה גם לריאליטי...

זה שהגזימו עם זה לגמרי כדי לעמוד בדרישה של "הפקות מקור" עם תקציבים דלים והכנסות גבוהות מהודעות SMS זה עניין אחר.

אבל הנקודה שלי היא שערוץ 10, עם כל הדגש שהוא שם על כסף, בסוף יוצא הפסדי ולא יכול לשלם למדינה את התמלוגים - אם כך אז באמת בשביל מה צריך אותו?

שיתנו את הזכיון למישהו אחר שמגיע לו כדי שיעשה טלויזיה אחרת.

מדוע שיתנו את הזכיון למישהו אחר? אי אפשר

פשוט לתת זכיון לעוד מישהו ולתת להם להתחרות בתנאי השוק?

אולי התמלוגים פשוט גבוהים מעל ההגיוני?

אני שואל בלי לחוות דיעה, זה תחום שאני לא מבין בו.

העוגה גם כך לא מספיק גדולה לכולם, כנראה

אז אם יכנס עוד שותף לשוק הזה שהוא צפוף ממילא, ממה הוא יתקיים?

ובקשר לתחרות בתנאי שוק - עובדה שערוץ 2 כן מסתדר, שם אין חובות.
איך זה?

האמת שגם אני לא יודע כמה תמלוגים ערוץ 10 אמור לשלם ואם זה יותר מדי. ההגיון שלי אומר שאם זו היתה הבעיה זה היה עולה על השולחן, ועובדה שלא מדברים על זה... לא יודע, על פניו מדובר בעסק הפסדי שממילא נותן מוצרים בינוניים ולא יותר. אם זה כ"כ חשוב לבעלים, שישקיעו כסף. אם לא, שישאירו את השטח למישהו שיודע לעשות את העבודה טוב יותר.

העובדים, לפחות הטובים יחסית, הרי ימצאו בסופו של דבר עבודה.
אחרי הכל, זה לא שיש בעבודה שלהם משהו לא בסדר.

לא זאת השאלה

השאלה היא האם אני ואת צריכים לותר לעסק מסחרי כושל על חובותיו.
הטענה שהמאמר מנסה לענות לה היא שיש לנו אינטרס כזה.

כל עוד הערוץ המסחרי ממלא את התחיבויותיו אין סיבה לסגור אותו.
אם ערוץ 2 יסתבך בחובות מול המדינה או מול כל גורם אחר, אין שום סיבה שאת ואני נכניס את היד לכיס כדי למנוע את סגירתו.

למעלה