לא היה ולא נברא?

gershon17

New member
ומתנחל מאלקנה?

וחייל שעוצר הפגנה נגד הגדר? וטייס שיורה טיל לעצור מכונית עם קסאמים שנמצאת ברחוב פלסטיני?

,.

אתה יכול לתת עוד מיליון דוגמאות - אני לא מאמינה שיש לי את הזכות לבטל אנושיות של מישהו; וכמו שלי אין, גם לאף-אחד אחר אין - במיוחד לא לפסול אנושיות בגלל הדעות שלהם (או במילים אחרות, "מי שתמך בתכנית הכלכלית של ביבי". עם כמה שהיא פגעה במשפחה שלי, ספציפית - מי שרוצה לתמוך שיתמוך, זה אומר שיש לו תפיסה כלכלית אחרת, לא שהוא לא אנושי) - וזה כל עוד הדעות הן לא גזעניות, לאומניות, וכל מה שמשתייך למשפחה הזאת (אני מכירה מישהו שמצדו, בואו נכנס עם טנקים לעזה ונדרוס את כולם; זה כבר לא אנושי). תחשוב שיום אחד מישהו יחליט בבוקר שאתה לא אנושי, מי יודע למה, ויתחיל גם להתנהג אליך ככה. דבר כזה מגיע רק למעט מאוד אנשים, אם בכלל.

אם היו שם בין הרוחצים משגרי קסאמים

אז מוצדק ביותר! כל מקום בוא נמצאים משגרי קסאמים/גארדים בין אם זה איזור פתוח או חדר יולדות, הוא מוצדק להפגזה. אין שיוויון, כן, החיים שלנו קודמים לשהם ואם הם רוצים לשמור על שלהם יש להם שני אפשרויות: או לא לירות קסאמים בכלל או לירות אותם משטחים פתוחים ורחוקים מאזרחים, אין להטיל עלינו את הדילמה אם להגן או להגן על עצמינו.

ועכשיו עולה שאלה...

ישנם מספר אנשים בפורום זה שעל-אף שעוד מהרגע הראשון גורמים ישראליים מסרו כי הנושא נחקר ולא חד-משמעי מה גרם להרג המשפחה קפצו בקול תרועה וקראו לגורמים צבאיים "רוצחי ילדים" וכו'. גם כעת, אותם אנשים ממשיכים לטעון כי בטח התחקיר הצה"לי הוא שקר גס, וסומכים יותר על הדיווח הפלסטיני מהדיווח הישראלי. יתרה מזאת, הדיווח הישראלי מבוסס על עובדות ברורות - תמונות מכ"ם, חישובים הנובעים מהמדידות בסוללת התותחים, בחינה חיצונית של רסיס שהוצא מגופה של פצועה שהועברה לטיפול בבי"ח ישראלי ועוד. כאשר הדיווח הפלסטיני מבוסס על רסיס של פגז 155 מ"מ שהיה מונח 200 מ' מאזור האירוע. זכרו כי צה"ל לא פוסל את האפשרות שמדובר בנפל שהתעסקו איתו, מה שיסביר את הרסיסים. וכמובן, הסבר אפשרי נוסף הוא העובדה שמדובר באזור שהופגז בעבר ורסיסים יכלו להסתובב שם. אלו שני הסברים הגיונים לחלוטין לממצא מפוקפק לחלוטין שבאותה מידה גם יכול היה להיות מושתל שם. אני מציע שאותם אנשים יעשו חשבון נפש עמוק עם עצמם האם עניינם הוא חקר האמת וניסיון לעשות את העולם טוב יותר? או פשוט ניסיון אובסיסיבי לחפש אשמה בצד החזק על-מנת שיהיה "שטן" שאפשר להילחם בו ולהרגיש כמצילי העולם? לגבי ירי הקסאמים ותגובה ישראלית - אינני מתיימר להיות בקיא בפרטים, ועל-כן ייתכן וההצעה שלי איננה רלוונטית. זהו גם איננו ניסיון להציע פיתרון קסם לבעיית הקסאמים אלא פשוט ניתוח מוסרי של הסוגייה מתוך ההנחה שאני מבין לפחות חלק מן הנתונים כמו שצריך. את ההצעה במקור שמעתי אותה בראיון שנתן עמירם לוין - הוא מציע שישראל תגדיר מחיר ידוע מראש שהיא גובה על נפילות קסאמים. מחיר שונה כמובן לנפילת קסאם שאין בצידה נפגעים לכזו שיש בצידה נפגעים. המחיר הוא הפצצה מהאוויר של מבנים אשר יוגדרו מראש, והמפה תועבר לפלסטינים והאו"ם. כל הפצצה תערך בין 12 ל 24 שעות מרגע הנחיתה של הקסאם. הפלסטינים יידעו לפנות את אותם בניינים ככה שחפים מפשע לא ייפגעו. המחיר הוא מחיר כבד של פגיעה באורח החיים, ברכוש ובתחושת הביטחון של התושבים הפלסטינים שהם אגב בעלי הכוח העיקריים לעצור את ירי הקסאמים. זהו מחיר הרתעתי מספיק גבוה, במובנים מסוימים אפילו יותר מירי התותחים. זה הרבה יותר יעיל והרבה יותר מוסרי מירי פגזים סטטיסטי שהאפשרות שפעם הבאה כן חלילה יפגע באזרחים היא גבוהה הרבה יותר. כל זה כמובן לצד פעילויות ממוקדות ורבות כנגד משגרי הקסאמים כפי שצה"ל עושה היטב בתקופה האחרונה, ובצדק.

Fleddermaus

New member
הממ...

האם ההצעה הזאת תעצור או תצמצם את ירי הקסאמים? מההתרשמות שלי, למשגרי הקסאם לא ממש איכפת מהאוכלוסיה המקומית. להיפך, האומללות ושל האוכלוסיה הפלסטינית משרתת את התעמולה של ארגוני הטרור, שיודעים איך לגשת ולדבר עם האזרח הפלסטיני הרבה יותר מכל טיל או פגז. ד"א, כשנוםל פגז 155 מ"מ הוא משאיר מכתש די גדול. בחוף ההוא לא היה אפילו בור קטן. אני דווקא נוטה להאמין לתחקיר שנעשה.

המקרים היחידים שבהם ירי קסאם

נעצר היה כשהאוכלוסיה המקומית התמרדה נגד יורי הקסאם ולא איפשרה להם לירות מתוך השכונה. בכל אופן, כמו שכבר אמרתי, זה לא פיתרון קסם שאני מציע. אבל זה כן משהו שניתן לעשות שייגבה מחיר על כל ירי קסאם, יוריד את הכדאיות של המשגרים לירות, יוביל להתמרדות של האוכלוסייה המקומית כנגדם, ושוב - זה הרבה יותר מוסרי מלהפגיז בירי סטטיסטי.

למעלה