לא הולך לחברים

שירי77

New member
לא הולך לחברים

שלום בני בן החמש וחצי מאד אוהב להזמין אליו חברים הביתה והוא משחק ומסתדר איתם מאד יפה. משום מה אינו מוכן ללכת לאף חבר. הצעתי לו שאבוא איתו ושאשאר איתו שם אך הוא אינו מעוניין. בשנה שעברה הוא היה מספר פעמים (בודד) אצל חברים. זה אף פעם לא נגמר בצורה לא נעימה ואף פעם (ככל הידוע לי משיחות איתו) לא קרה לו משהו לא נעים בבית חברים. מדוע הוא מסרב ללכת? האם זה בעייתי או שהוא סתם "ילד של בית"? תודה, שירי

לאה_מ

New member
אל תדאגי, שירי ../images/Emo140.gif

הוא נשמע ממש בסדר. יש ילדים שמעדיפים לארח ולא להתארח. תני לו. כשהוא ירגיש מוכן להתארח אצל חבר, הוא יעשה זאת.

שירי77

New member
תודה על העידוד

אבל לא מוזר קצת? אני חושבת שאולי יש לו חוסר ביטחון בכמה תחומים ואני תוהה איך לסייע לו בזה.

Shellylove

New member
מה הוא אומר?

שאלת אותו? הוא כבר מספיק גדול לתת גם תשובות. בכל מקרה, לא הייתי לוחצת עליו בעניין, לא רוצה? לא צריך. את כן יכולה להציע מדי פעם ולראות איך הוא מגיב. לבני משפחה הוא כן אוהב ללכת?

שירי77

New member
הוא אומר שהוא לא רוצה ללכת

אין לו ממש הסבר למה. שאלתי אותו (יותר מפעם) ואין לו תשובה. הוא פשוט לא רוצה. לפעמים הוא רוצה להזמין מישהו ואני לא מסכימה (לא תמיד יש לי כח) ואני מציעה לו- ללכת למישהו או להשאר איתי בבית. הוא תמיד בוחר להשאר איתי (ומציע לי דברים שנוכל לעשות יחד- כמובן שאני כמעט תמיד מסכימה). לפעמים אחותו הקטנה (3) מזמינה מישהו אליה וגם מזה הוא מבסוט. אין לו בעיה לשחק עם הקטנים.

limori

New member
אל דאגה! גם הילד שלי היה אנטי

הוא לא הסכים ללכת לחברים ולא הסכים להישאר לבד באף מקום. היום בכל פעם שאני הולכת להביא אותו מהגן אני ממש צריכה להתחנן אליו שיבוא הביתה הוא כמעט כל יום הולך מהגן לחבר או שחבר בא אלינו... אני חושבת שזה ענין של גיל ומבטיחה לך שזה יעבור. גם אני דאגתי וחששתי והנה היום התהפכו היוצרות!!! כל עוד חברים מגיעים אליו והוא חברותי ומשחק איתם אל דאגה!!! יום יבוא והוא ירוץ לבתים של חברים מבטיחה לך

שירי77

New member
תודה על העידוד

אני מקווה שזה יעבור בסוף (שלא ישאר עם ההורים עד גיל 40...)

ימימה

New member
אני הייתי ילדה כזו

ואני כבר לא גרה עם ההורים
פשוט תמיד הרגשתי יותר טוב בממלכה שלי. גם הבת שלי, בת 6.5, אמנם הולכת לחברות, אבל תמיד מעדיפה שיבואו אליה, ויש לה חברה אחת שאיתה צריך תמיד לעשות חשבון מדויק מי היתה אצל מי מתי ולכמה זמן, כדי לחשב למי מגיעה הזכות לארח הפעם, כי שתיהן אוהבות רק בבית...

נעה גל

New member
גם שלי מעדיפה שיבואו אליה

(והיא בת 6.5), למרות שאני לא יכולה להגיד שאי אף פעם לא הולכת לאחרים. היא כן הולכת, אבל בפירוש מעדיפה להארח. אני חייבת להוסיף (אם לא הבנת את זה מהתשובות עד כה) שזה ממש לא מצב נדיר. כלומר, אני יכולה לחשוב ברגע זה על עוד 3 ילדים לפחות המעדיפים רק לארח ולא להתארח. זה בטוח יעבור.

zimes

New member
יש משהו "אמיתי" שנוח יותר בלארח

להשאר בבגדי בית, לא להתארגן ולחשוב מה לקחת, לא לצאת, לנסוע, לבוא, להתנהג לפי כללים של "שם" (לילדים זה עוד יותר קשה, כי בבתים שונים יש כללים שונים, ולא תמיד הם יכולים לנחש אותם). אני, אישית, מעדיפה להכין, לבשל, להשאר עם הבלגן, ולא לנסוע (וזה היה נכון גם לפני שהיו לי ילדים - הם רק מחריפים את הפער במאמץ בין לנסוע ללהשאר).

למעלה