לא הבנתי משהו,

y2in1

New member
לא הבנתי משהו,

למה דמבלדור ז"ל נפל מהמגדל??? מישהו זרק אותו?

Chugworth

New member
כנראה הקללה עשתה את זה.

ואגב זה, נדמה לי שההדיפה הזו של הקורבן באוויר זה דווקא כן משהו שהאבדה קדברה יכולה לעשות. לפחות, אף פעם לא נאמר לנו אחרת. נאמר לנו שהיא לא מותירה שום נזק בגוף הקורבן אלא הורגת בלי להשאיר סימן, אבל לא נאמר לנו שהיא לא הודפת או מעיפה את הקורבן לאחור. להיפך, אאל"ט זה בדיוק מה שקרה לעכביש שמודי המזויף הדגים עליו את הקללה בשיעור בספר ה-4... הוא זינק ופירכס לרגע באוויר ואז נפל מת. לגבי קורבנות אחרים של הקללה, כמו סדריק או הפוטרים, לא נראה לי שהוזכר אם זה קרה (בשני המקרים הארי לא ראה את רגע הפגיעה של הקללה). יכול להיות שלפעמים יש לה את האפקט הזה. ובכל מקרה כמו שכבר אמרתי כאן פעם, יכול להיות שדמבלדור הוא "מקרה מיוחד" בגלל שהוא קוסם כ"כ חזק ומוכשר, ובגלל זה נוצר מין "פיצוץ" כזה כשהקללה פוגעת בקוסם עם יכולות כמו שלו, וזה מה שהעיף אותו באוייר.

נכון ../images/Emo205.gif../images/Emo220.gif

גם בגביע האש כתוב שהארי שמע קול של גוף כבד שנופל אז יכול להיות שהקללה כן העיפה את סדריק

Gaius Octavius

New member
ועכשיו יותר ברצינות -

כתוב בספר, אם אינני טועה, שלאחר שהקללה פגעה בו דמבלדור ריחף באוויר ואז נחת למרגלות המגדל. דבר זה, כנראה, תלוי בעוצמת הקוסם. סנייפ, שיש לו כוח רב וגם שנאה רבה, גרם לדמבלדור לעוף ממקומו.

meital f

New member
מהה זרקו אותו מבניין../images/Emo35.gif

מתי
ולמה

Marth Darunia

New member
אם לא קראת את השישי

הייתי ממליץ לקרוא אותו לפני שאת קוראת הודעות בפורום (הן מלאות בספוילרים)

למעלה