לא הבנתי משהו אחד

jokerp

New member
לא הבנתי משהו אחד

פול זה החצאים והשלמים נכון? ומשחקים את זה רוב הפעמים על שולחן סנוקר?!? כמו במועדנים וכו????

jokerp

New member
אם זה נכון

אני אז עדיין מסמן את הנקודות והסימונים על השולחן סנוקר ? -אני משחק פול...(החצאים והשלמים אם אני מתבלבל) תודה רבה

9ball master

New member
תשובה

כבר קיבלת כאן http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1306&msgid=99446299 "החצאים והשלמים" זה 8ball שהוא אחד מתוך מספר משחקים שנקראים פול. פול משחקים על שולחן פול, סנוקר על שולחן סנוקר. במועדונים שאין להם שולחנות פול אז משחקים פול על שולחנות סנוקר.... אבל זה כמו להגיד שאתה רוצה לשחק פינג-פונג על מגרש טניס.... השולחן שיש לך זה שולחן סנוקר ולא שולחן פול ולכן קיבלת סימון של שולחן סנוקר.... הסימנים של שולחן פול הם שונים, ראה תמונה מצורפת. שים לב שעל שולחן סנוקר אין "יהלומים" - אותם סימונים לאורך הדפנות כך שעל מנת לסמן את נקודות תצטרך ממש למדוד את השולחן. שאר הסימונים כמו קו הראש, קו החזרת הכדורים וסימון המשולש הם לא חובה.

MikeyS1

New member
יש מצב?

יש מצב שמשחק ה8ball על שולחן סנוקר נקרא פול אוסטרלי?

The Shunned One

New member
זה שם שבארץ המציאו לזה

סתם החליטו לקרוא לזה אוסטרלי. באותו מידה היו יכולים לומר פול קונגולזי. אין לזה קשר לאוסטרליה.

9ball master

New member
הקשר האוסטרלי

הוא שאוסטרליה היא אחת מהמדינות שבה המשחק blackball הוא דיי פופולארי. אבל שוב מדובר במשחק שהמקור שלו הוא אנגלי בכלל כך שאם כבר להגיד פול אנגלי היה יותר נכון להגיד.....

The Shunned One

New member
סנוקר גם מאד פופולרי בסין

אבל אף אחד לא חושב לקרוא לזה סנוקר סיני. הקטע הוא שהרעיון של לשחק 8 בול על שולחן סנוקר זה לא רעיון אוסטרלי. באוסטרליה לא שמעו על זה ואף בן אדם אוסטרלי לא העלה בראשו את הרעיון המגוחך הזה. זו המצאה ישראלית טפשית נטו. כך שמהבחינה הזאת, היית יכול לומר פול ואחריו כל מדינה שרק בא לך, וזה היה הגיוני באותה מידה.

9ball master

New member
לא מדוייק...

סנוקר בסין משוחק בדיוק כמו שסנוקר משוחק באנגליה כך שאין טעם לקרוא לו בשם יחודי. כאשר אתה לוקח משחק מסוים ומשנה לו את החוקים אז משתנה לו השם, אם המשחק הוא יחודי למדינה מסויימת אז לפעמים שם המדינה משרבב לשם המשחק, דוגמא מההיסטוריה הוא משחק שנקרא english billiard שהיה משחק שהתפתח באנגליה משני משחקים אחרים - The Winning Game ו The Loosing Game. בקוריאה משחקים משחק יחודי הדומה לקראמבול על שולחן בגודל 8 פיט ללא כיסים ועם 4 כדורים, המשחק ידוע בשם 4-כדורים (Sa Goo בקוריאנית) אבל גם מוכר בשם ביליארד קוריאני, אותו משחק בחוקים שונים מעט משוחק ביפן וגם נקרא ביפנית 4-כדורים (yotsu tama ביפנית) אבל ידוע גם בשם ביליארד יפני. באנגליה כשהחבר'ה אומרים 8ball הם מתכוונים למשחק blackball וכשמדברים על מה שמוכר כ 8ball אז הם אומרים ביליארד אמריקאי.... למשחק ה 9ball הם קוראים 9ball pool. כך שלא רק אצלנו מעוותים שמות של משחקים רק שאצלנו גם מעוותים גם את החוקים של המשחקים.... כך שמה שרוב האנשים משחקים כאן וקוראים לו פול אוסטראלי צריך להיקרא בכלל פול ישראלי

The Shunned One

New member
בלאק בול לא הומצא באוסטרליה

הוא במקרה משחק שמקובל גם שם. אם היו אומרים פול אנגלי, היה אפשר להבין את זה.

3d3n

New member
חח סליחה שהטעתי

תמיד שאני משחק במועדונים (בארץ כמובן) זה נקרא פול אוסטרלי.

למעלה