לא הבנתי מהמצע

Mnementh

New member
לא הבנתי מהמצע

אם אתם בעד או נגד הסכמי אוסלו. גדר הפרדה - כבר נבנית וכולם רוצים אותה. יופי. לשאוף לשלום עם פליסטינים זה משהו שכל אחד רוצה, גם פעילי כ´ך, רק הם לא חושבים שהפליסטינים מוכנים לשלום בכלל. השאלה שלי היא מה בעצם עמדתכם הפוליטית - לדעתי אין לכם או שאתם שמאלנים. ?
 

snift

New member
שמאל וימין זה עניין להגדרות.

לדעתי המפלגה נוטה לשמאל. מוכנים לקיבוץ התנחלויות, גם כאלו שאינן מבודדות. והקו האדום היחיד זה ירושליים וזכות השיבה.
 

© Tweety ©

New member
אהממ

השאלה אם "ישראל אחרת" בעד או נגד הסכמי אוסלו לא רלונטית לדעתי. המצע של המפלגה בא להציג את קווי האידיולוגיה והערכים שלה ולא לפתוח דיון עמוק על מהותו חשיבותו של אוסלו לכאן ולכאן. גדר הפרדה -לא נבנית אומנם הבנייה שלה התחילה באיזה שלב,אך הופסקה אם הייתה גדר לא היינו מודעים לפיגועים המזעזעים האלו שבקלות כה רבה חודרות מכוניות מערים פלסטינאיות ללב ת"א או בית שאן. כך,שאין שום בנייה של גדר בימים אלו. "ישראל אחרת" מלבד פעילות בתחום הבטחוני בניית הגדר מאמינה בהדברות עם הצד השני מתוך הנחה שהכיבוש על העם הפלסטינאי חייב להפסק ושתי המדינות יכולות לחיות זו לצד זו על גבולות מסוכמים. אני חושבת שזה מגוחך להגיד כל אחד רוצה שלום אפילו פעילי כ"ך שהיו מוכנים להרוג ערבים אם היו נותנים להם רובה ביד. מי שבאמת רוצה שלום מוכן לעשות את הויתורים למען השלום,אבל אני לא רוצה להכנס לויכוח הזה שבאמת נראה לי מיותר. קשה לדבר על עמדה פוליטית שאין הבדלים מהותיים בין שתי המפלגות הגדולות כך שההבדלים בין ימין לשמאל הפכו לכמעט לא נראיים. אפשר לשבץ את המפלגה בצד השמאלי של המפגה הפוליטית. אבל למה להכנס להגדרות חסרות טעם? ואגב,אם כבר במצע עיינת קרא לגבי יתר הנושאים כמו איכות סביבה ותאונות הדרכים מה שכלל לא מופיע במצע של המפלגות האחרות. מקווה שהבנת.
 
../images/Emo26.gifתפישה מדינית../images/Emo36.gif

ראשית, אין כבר הסכמי אוסלו, אז השאלה הזו לא רלוונטית. אנחנו בעד חזרה לשולחן משא ומתן, הסדר קבע, גדר הפרדה ונורמליזציה של האזור. גדר ההפרדה היתה צריכה להיבנות כבר ממזמן, והיום היא נבנית בצעדי צב. כל 4 קילומטרים עוצרים, וצריכים לעבור אישורים של ועדות. הבעיה עם הממשלות שלנו היא שאין חשיבה לטווח ארוך, אלא רק לקצר, חלק נכבד מהפוליטיקאים חושבים על הקדנציה שלהם בלבד ובגלל זה אין גדר הפרדה, אין רכבת נורמלית, אין רכבת פרברים ולא מתפילים מים. לשאוף לשלום זה רק חלק מתפישה חברתית אומנית, והרצון שכל אחד יממש את זכויותיו הבסיסיות לאושר, לחופש, להגדרה עצמית, לשייכות למדינה, לפרנסה ולהקמת משפחה. הדלק שמניע פעילי כך לא דומה כלל וכלל לדלק שמניע את פעילי ופעילות ישראל אחרת. אנחנו באים מאהבה אנחנו. אנחנו באים מתוך תפישה שלכל גבר ואישה, ללא כל הבדל, מגיע לממש זכויות בסיסיות. אם תשב/י עם פעילים קיצוניים כמו אלה של כך, או מולדת, תגלי שהם בעד יהודים יותר משהם בעד ערבים, כי הם גזעניים, וגזענות היא הדלק שלהם. אנחנו אומרים שכל בני האדם וכל בנות לילית שווים ושוות, ואין סיבה לדרוס זכויות טבעיות של אנשים בשם אידיאולוגיה זו או אחרת. אני לא יודעת עם כמה פלסטינאים יצא לך לדבר, אבל אני מכירה כמה שגרים בעזה והם כמהים לשלום, לנורמליזציה. הם כמהים ליום שבו יהיה שלום בשני הצדדים, הן הישראלי והן הפלסטינאי. הם כמהים ליום שבו הם יוכלו לעבוד ולפרנס בכבוד את משפחתם, הם כמהים ליום בו ילדיהם יגדלו באושר ובבטחון. ואנחנו, תאמין/י או לא, מאוד דומים בסך הכל, הישראלים והפלסטינאים. אנחנו גרים על אותה אדמה, עם אותו מזג אויר, שותים מאותם מים ורוצים את אותו הדבר פחות או יותר. עמדתנו הפוליטית היא קודם כל להבין שפלסטינאים זה לא סתם שם של "איזה עם", אלא שהם שכנים שלנו ובמוקדם או במאוחר נאלץ ללמוד לחיות יחד, על אותה אדמה, כל עם עם הגדרתו הלאומית. השאלה היא איזה מחירים כבדים אנחנו והם נהיה מוכנים להמשיך לשלם. בינתיים, בשנתיים האחרונות, שילמנו המון, גם כאן, בישראל, וגם בשטחי יש"ע. ישראלים נרצחו בפיגועי טרור מזעזעים, וגם פלסטינאים רבים נהרגו בפעולות צבאיות. צריך לזכור שבמלחמה אין דבר כזה "צד מנצח", ואנחנו, בישראל אחרת, מאוד רוצים שהמלחמה הארורה הזו תסתיים, על מנת שהשלטון שלנו לא ימשיך לעוור את אזרחי המדינה בתואנות שווא, שבגלל המלחמה בטרור, נפגעים תקציבי הרווחה והחינוך. לא יהיה כאן מצב של מדיניות רווחה חברתית, כל עוד ימשך הכיבוש, ולא יהיה שלום, כל עוד לא יבינו בשני הצדדים שפשרה נחוצה כאן. אחרת, בסופו של דבר, לא ישאר כאן מי שיהנה מפירות השלום. המצע המדיני של ישראל אחרת מבהיר את עמדתנו: חזרה למשא ומתן, כינוס התנחלויות, פינוי מאחזים בלתי חוקיים, גדר הפרדה והפסקת הכיבוש. להתראות וערב טוב
 
עוד משהו חשוב

אני רוצה להבהיר משהו, שהוא אמנם קצת מתפזר, אבל חשוב לי לכתוב. להיות אקטיביסט של שלום זה לא להיות שמאלני. שמאלני, זו קונספציה רחבה הרבה יותר מאשר לרצות שיהיה שלום בין ישראל לפלסטין, לכשתוקם. שמאלני זה קודם כל ולפני הכל להיות חברתי, וכשאני אומרת חברתי, הכוונה היא להיות בעד זכויות אדם ואזרח. שלום זה בעצם מצב שבו אזרחים של מדינה זו או אחרת חיים בסטטוס שבו הם חיים "כרגיל" בלי יותר מיד טרדות מדיניות לגבי גבולות, הגדרות מדיניות וכו´, למשל המדינות המערב אירופאיות, או מדינות ארצות הברית, ששם הגבולות הם ברורים, ואין חשש שפתאום שוויץ תפלוש ותכבוש את איטליה או גרמניה, או שצרפת תחליט לכבוש את ספרד. שלום זה מצב קיומי והוא רק חלק מתוך אידיאולוגיה חברתית שלמה, המדברת על זכויות אדם ואזרח, לדוגמא הזכות להגדרה עצמית, הזכות לחופש, הזכות לקבל מהמדינה שירותי חינוך, רווחה, בריאות, דיור וכו´(כמובן הכל תמורת המיסים). להיות חברתי זה אומר לדאוג לכולם/ן ולא רק לאיזה סקטור(ש"ס, שינוי, יהדות התורה). מה שיפה במצע החברתי של ישראל אחרת, זה שהוא מתייחס לכולם/ן, בלי הבדל, זה לא ממש משנה לנו אם את אישה, או גבר, נשואה או רווקה, סטרייטית או לא, שכירה או עצמאית, גרה בקריית שמונה או בשדה בוקר, יש לך נמשים על האף, או יש לך עיניים ירוקות. המצע שלנו מתייחס בכללותו לאזרחים ולאזרחיות של מדינת ישראל. האינטרס שלנו הוא כל האזרחים והאזחיות של מדינת ישרל, ללא הבדל. לראיה, אני מציעה לך לקרוא את המצע שלנו ולראות עד כמה אנחנו בעד כולם, בלי יוצא מן הכלל.
 
למעלה