עוד משהו חשוב
אני רוצה להבהיר משהו, שהוא אמנם קצת מתפזר, אבל חשוב לי לכתוב. להיות אקטיביסט של שלום זה לא להיות שמאלני. שמאלני, זו קונספציה רחבה הרבה יותר מאשר לרצות שיהיה שלום בין ישראל לפלסטין, לכשתוקם. שמאלני זה קודם כל ולפני הכל להיות חברתי, וכשאני אומרת חברתי, הכוונה היא להיות בעד זכויות אדם ואזרח. שלום זה בעצם מצב שבו אזרחים של מדינה זו או אחרת חיים בסטטוס שבו הם חיים "כרגיל" בלי יותר מיד טרדות מדיניות לגבי גבולות, הגדרות מדיניות וכו´, למשל המדינות המערב אירופאיות, או מדינות ארצות הברית, ששם הגבולות הם ברורים, ואין חשש שפתאום שוויץ תפלוש ותכבוש את איטליה או גרמניה, או שצרפת תחליט לכבוש את ספרד. שלום זה מצב קיומי והוא רק חלק מתוך אידיאולוגיה חברתית שלמה, המדברת על זכויות אדם ואזרח, לדוגמא הזכות להגדרה עצמית, הזכות לחופש, הזכות לקבל מהמדינה שירותי חינוך, רווחה, בריאות, דיור וכו´(כמובן הכל תמורת המיסים). להיות חברתי זה אומר לדאוג לכולם/ן ולא רק לאיזה סקטור(ש"ס, שינוי, יהדות התורה). מה שיפה במצע החברתי של ישראל אחרת, זה שהוא מתייחס לכולם/ן, בלי הבדל, זה לא ממש משנה לנו אם את אישה, או גבר, נשואה או רווקה, סטרייטית או לא, שכירה או עצמאית, גרה בקריית שמונה או בשדה בוקר, יש לך נמשים על האף, או יש לך עיניים ירוקות. המצע שלנו מתייחס בכללותו לאזרחים ולאזרחיות של מדינת ישראל. האינטרס שלנו הוא כל האזרחים והאזחיות של מדינת ישרל, ללא הבדל. לראיה, אני מציעה לך לקרוא את המצע שלנו ולראות עד כמה אנחנו בעד כולם, בלי יוצא מן הכלל.