לא גן של שושנים...

גליה39

New member
לא גן של שושנים...

13 שנה, הייתי נשואה לו. 13 שנה של חיים מתחת לקו העוני וחיים של התפשרות, חיים של אני עובדת והוא ישן בבית עד השעות המאוחרות של הצהריים. 13 שנה של דאגה לילדים שהגיעו, והגיעו שלושה, שניים מהם בטעות, אבל טעות מבורכת (ככה חשבתי). ובשלוש השנים האחרונות, מאז שהחלטנו להתגרש, הוא האכיל אותי מרורים, הרס את הילדים, הרס אותי, ואני תמיד האמנתי שעוד יהיה טוב, הייתי כל כך תמימה, ראיתי הכל בוורוד. אבל הוורוד הזה הפך לשחור משחור, סרט שרק בסרטים הכי גרועים אפשר לחיות בו. הוא הסית את הילדים נגדי, "קנה" אותם במתנות, קנה את אהבתם, ואני לא הרגשתי. אני יודעת שהיה להם קשה, ועדיין קשה להם, לילדים שלי. מאותו יום שהוזמנתי לחקירה במשטרה כל עולמי התהפך! הם עשו יד אחת עם אביהם, והעלילו עליי עלילות, הקטנה ניסתה לזעוק שכל מה שהם אומרים הוא שקר, אבל אף אחד לא שעה ל"צעקותיה", אף אחד לא הקשיב, כי הרי היא קטנה, מה היא מבינה. עברתי תופת של בתי משפט, של השפלה, אבל לא יכולתי לצעוק, כמו אילם שמנסה לדבר אבל לא יכול להוציא מילים מהפה, ככה בדיוק הייתי. היום אני אחרי המשפט, הורשעתי, לקחתי עורך דין מהסנגורייה הציבורית ונפלתי לבור עמוק. הוא אמר לי "תבלעי את הצפרדע ותודי במעשים" ואם אתם תוהים במה הודתי אז זה היה בהתעללות בקטין חסר ישע. כל כך קשה לי לכתוב את המשפט הזה "התעללות בקטין חסר ישע" !!!! אבל אני לא עשיתי את זה!!!!!!!!!!!!! נפלתי בגלל שלא יכולתי לדבר, נפלתי בגלל העצה ה"ידידותית" שך העורך דין הנחמד, שכל מה שהיה חשוב לו זה לסיים את כל העניין הזה וכמה שיותר מהר! נכון להיום ילדיי נלקחו ממני, במשך למעלה משנתיים לא ראיתי את הילדים, והגעגועים מכרסמים בכל פינה נסתרת בלב, מכרסמים בחלומות, ממלאים כל פיסת מחשבה במוחי. למה? למה? למה? למה? זאת כנראה היתה ניקמתו המתוקה!!! ומחר יש לי דיון בבית הדין לעינייני משפחה, הוא תובע ממני מזונות לילדים, ואני שמשתכרת משכורת מינימום ואפילו פחות מהמינמום, עם חובות שהוא השאיר לי של 50,000 ₪ שכל תשלום הוא 1000 ₪ לחודש. היום גם דיברתי עם עו"ד הדין שהולכת לייצג אותי מחר והיא אמרה לי "את תצטרכי לשלם לו" הבאת שלושה ילדים לעולם ואת חייבת לשלם! ממה בדיוק אני אשלם? להוריד מהתרופות שעליהם אני מוציאה מידי חודש כ-500 שקלים? להוריד מהאוכל? עם זה אני אוכל לחיות. לחיות בחושך? לעבור לגור ברחוב? מה? אני כל כך מתוסכלת! סליחה שזה יצא כל כך ארוך ואם הגעתם עד כאן, תודה על ההקשבה, הייתי חייבת לפרוק קצת.

קראתי..

"יותר משנתיים לא ראיתי את הילדים".. מבלי להתיחס למה היה מה קרה..למה ואיך..ועל האש בלי עשן.. והמזונות שצריך מישהו לשלם.. יותר משנתים הילדים לא ראו את אמא?.. אז קראתי.. והרבה מה להגיד כרגע אין לי.. אולי כשתסבירי יותר..

magic40

New member
הזוי

שנתיים לא ראית את הילדים? אם היתי באמת חפה מכל האשמות היתי מגיעה לכל אמצעי תקשורת אפשרי מה עשית בשנתיים האלו על מנת שהמצב ישתנה מלבד להחליף עו"ד?

גליה39

New member
ניסיתי...

ניסיתי להפגש איתם! בהתחלה היינו נפגשים במרכז קשר, אבל הוא עשה כל מאמץ על מנת שהם לא יגיעו והמציא מיליון ואחד תירוצים, פעם הוא נתקע עם האוטו, פעם הילדים היו עייפים מידי, פעם הוא חולה ועוד כאלף ואחד תירוצים. העובדות הסוציאליות דיברו איתו, אבל שום דבר לא עזר. הייתי מדברת איתם בטלפון, אבל גם זה פסק מהרגע שהוא שמע על כך. בפגישה שהייתה במחלקת הרווחה, חמתי לשעבר נכנסה בצעקות שבר "...היא לא אמא שלהם, היא מתה, אנחנו לא רוצים שהיא תראה אותם. ואויי ואבוי אם היא תתקשר..."אלו היו דברייה והעובדות הסוציאליות היו בשוק, אבל לא עשו שום דבר בנידון. כמה צעקתי כמה בכיתי וכלום לא עזר! להגיע לאמצעי התיקשורת? לצערי לא ניחנתי במרפקים כל כך חזקים. ובגלל כל מה שקרה ניכנסתי לדיכאון שבמהלכו ניסיתי גם לצערי את "הפיתרון הסופי" אבל כנראה שהחיים היו יותר חזקים ממני ושכנה הצילה אותי... נכון זה נשמע הזוי...אבל אלו הם החיים שלי. היום בזכות קצינת המבחן המדהימה שיש לי התחלתי לראות קצה של אור במנהרה החשוכה שבה אני נמצאת.

מג'יק

כשמואשמים ב"התעללות בקטין" אז חייבים להעזר ברשויות כדי לראות את הילדים. היא לא יכולה סתם ככה לקבל אותם לביקורים בביתה. ואם היא "אשמה" והוא "חף מפשע" אז סביר להניח שאף אחד לא ילחם בשבילה. לא מכירה את הסיפור, לא יודעת אם הוא נכון או לא, אבל אני בוחרת להאמין לאנשים (עד שמוכח אחרת...)

magic40

New member
חלילה לי מלשפוט!

הרשויות הם לא הכלי הנכון למלחמה הזו

d a n i e l s 5

New member
"העולם כולו נגדך"

כך את טוענת...... ואת שותקת ! אכן סיפור מתאים ליום השואה. היה או לא היה......

קשה לקרוא את מה שאת כותבת..

ומה שעובר עליך, לא קל להבין... לא לנו האמהות שישנות בבית עם ילדינו, לכן אולי לחלקינו קל לצעוק 'מה עשית שנתיים?'. אולי יבינו אותך יותר האבות, שאותן בעלות משמורת מונעות מהן בכל דרך אשפרית לראות את הילדים, בתירוצים וטיעונים שונים... אין לי נחמה בשבילך ובכדי להוכיח את חפותך תיאלצי לצבור הרבה יותר כוחות ממה שיש לך כיום... לגבי המזונות... תיאלצי לתפוס את עצמך היטב בידיים ואפילו לעבוד בעבודה נוספת... כי יש לך שם שלושה ילדים שצריכים לאכול, להתלבש, ללכת לחוגים... לזכות בעתיד טוב יותר, כל שתוכלי לעשות למענם הוא לתת להן את הכוח והכלים, גם אם מרחוק לעת עתה... לשרוד. המון המון בהצלחה

אמא פרח

New member
מאחלת לך ימים יותר טובים

מאוד קשה לקרוא מה שכתבת מאחלת לך ימים יותר טובים

folkman1

New member
עצוב

כאמור לא מכרים את צדדי המקרה וטוב שכך, לך בכל מקרה ,אל יאוש כי המחר יהיה טוב יותר ,ויהיו גם ימים של אושר ,עושר ,אהבה

לא גן של שושנים, נכון. אבל אולי

רק בינתיים נסי להפריח רק שושנה אחת. את מספרת על קצינת מבחן שעוזרת לך, אז תתחילי לאט לאט, צעד צעד. נסי לשקם קודם את עצמך ולאגור כוחות לפני המלחמה על הילדים. חושבת שרק כשתהיי מספיק חזקה תוכלי להתחיל לבנות את האמון מחדש. בהצלחה

גליה39

New member
תודה../images/Emo20.gif

רציתי להגיד תודה לכל המגיבים. לא היה לי קל לכתוב את הדברים שכתבתי ולספר על עצמי, קשראתי בבוקר את התגובות הראשונות, בכיתי. עכשיו אני יותר חזקה, חזרתי עכשיו מהדיון בבית המשפט, השופטת היתה לטובתי וראתה עם מי יש לה עסק (הגרוש). עסק עם גבר שעשה הכל על מנת לא לשלם מזונות ולקבל את הילדים,ולא בחל באמצעים שונים כדי להשיג את מטרתו, עד כדי ניתוק מוחלט של הילדים ממני. היום כל המחסומים שלי נפלו בבית המשפט. פשוט ישבתי בדיון ובכיתי, הוא לא מוכן שהילדים יראו אותי ויפגשו איתי, אפילו כשהעלתי הצעה שאוליי הילדים יפגשו עם הסבא והסבתא (ההורים שלי) הוא פשוט הסתכל על השופטת ואמר "לא מוכן!!". עכשיו לא תהיה לו ברירה...מעכשיו הכל עובר לידי פקידת הסעד ונתחיל את הפגישות. אני מודעת לקושי, אני יודעת שזאת תהיה דרך ארוכה, כי הילדים עברו נגדי הסתה שטנית מהצד שלו ומצד משפחתו, אבל אני מוכנה למלחמה, מוכנה להכל, רק לראות אותם, ובהמשך לחבק ולנשק ולחזור להיות אמא!!!! אז תודה לכל מי שהגיב וקרא והביע את דעתו בכל דרך ,גם בדרך הצינית שעשתה לי קצת צביטה בלב... המון תודה גליה

asafgery

New member
מרגש

אני מאחל לך שתהיי חזקה ושתראי אותם במהרה.

תאספי כוחות

כי יש לך על מה להלחם..הילדים.. ויש דרכים ... תפני לעמותות הנכונות.. תפני לנעמ"ת..לכל אירגון שעוסק בנשים חד הוריות.. בהצלחה..

נשאבתי לעומק הכאב עד סיפור המזונות

אין,לא היה,ונכון לעכשיו (החוקים הקיימים) אין אף אחד שיכל להחליט ולאכוף תשלום מזונות מאישה לילדיה שחיים אצל אביהם, רק ההיפך. אם יש מקרים כאלו, ואין לי מושג, זה בגלל רצונה ויוזמתה האישית של האם לשלם.

אולי לנסות לכתוב

לארגוני נשים? לכמה מכובדות שיושבות בכנסת? פשוט לא ייאמן.
ואני מאמינה שיש אזרחים שהולכים לאיבוד במערכת.כן.

למעלה