לא ברור

לא ברור

אבל זו תמונה בעיצומה של מלחמת תמנון עם נחש תולעת סליחה על איכות התמונה

הצליח לחמוק

מזעותיו של התמנון עקב בואנו, מזל שלו שבאנו במקרה. ראו כמה גדול הוא התמנון.

Top Gun

New member
National Geographic אצלנו בפורום

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
הדג/נחש/תולעת הוא צלופח

למרות שהוא נראה כמו נחש, נע כמו נחש וגם קצת מפחיד כמו נחש זה דג ממשפחת הצלופחים. למיטב זכרוני כבר דננו על זה כאן בפורום בלויית צילומים. ניתן לפגוש אותם ברוב האתרים באילת, בד"כ בעומקים רדודים. חוץ מזה באמת יופי של תמונות. ו ב ב ח י " נ

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אולי נושך אבל לא ארסי

וסביר שהוא מזיק מאד ליצורים מהם הוא ניזון ו ב ב ח י " נ

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
זוהי נפוחית לבנת כתמים Bristly Puff

כפי הנראה צולמה ישר אחרי מנת ההקניידלך של הסדר. ו ב ב ח י " נ

ניב ד

New member
תמונה מעניינת ביותר

ודי נדירה נראה לי. סולחים לך על האיכות במקרה הספציפי הזה... אגב כמו שאמר השיח´ זה לא נחש אלא צלופח (כמו מורנה) שאכן מכונה צלופח-נחש.

תודה

גם בעיניי תמונה נדירה, פשוט מההלם לא יכולתי לצלם יותר ולקח לי זמן להבין שאני עד לתמונה כזו, (אפילו לא חשבתי על העברת המצלמה לצילום ברצף). לפי המגדיר דגים של "סנובה" מדובר בנחש מסוג תולעת ולא בסוג של צלופח או מורנה, הוא מכונה בפירוש כנחש מסוג תולעת. בני, חמדה, נא לאשר זאת. צלילה בטוחה קיסר הדור

ניב ד

New member
אני בכל זאת חושב שזו מורנת נחש

בהתקלות הראשונית שלי עם היצור לפני כמה שנים (יש שחור לבן ויש ירוק לבן) הייתי בטוח שזה נחש. חבר שלי שהוא ביולוג ימי הראה לי שאין נחשי מים בים האדום (לפחות לא באיזורים הידועים לנו) וע"פ מגדיר זהו צלופח מסוג herlequin snake eel או בלטינית אם זה ממש מעניין מישהו - myrichthys colubrinus אם תרצה אני יכול לסרוק לך את התמונה מהמגדיר ותראה שזה בדיוק אותו יצור.

ניב ד

New member
eel זה צלופח

לפי מילוני אוקספורד וחאן יונס. אז בעצם הזיהוי הוא בסדר גם מבחינתך - רק טעות בשם. אני אסרוק לך את התמונה.

נכון

בבדיקה נוספת eel זה באמת "צלופח, מין דג בצורת נחש" (מילון אלקלעי) אז בכל זאת למה מופיע במשפחת הנחשים? צלילה בטוחה קיסר הדור

חי בר

New member
הנחש, הצלופח והתולעת

אני לא ממש מבין בביולוגיה אבל זה הולך כך פחות או יותר: נחש (SNAKE): שייך למשפחת הזוחלים. גם הנחשים הימיים בעלי לב/ריאה וחייבים לנשום אויר רגיל. תולעת (WORM): חסרי חוליות. אין להם לב/ריאות ומחזור דם. מורנה/צלופח (EEL/MORAY): דגים. אין להם ריאות, נושמים חמצן מומס במים דרך הזימים. נדמה לי שבגלל צורת הנשימה של חסרי חוליות והעברת החמצן לשאר אברי הגוף הם לא יכולים להיות מעל גודל מסוים. נדמה לי שגם אין להם פה עם שיניים. קל לוודא שהייצור שאתה רואה הוא ממשפחת המורניים/צלופחיים: למרות שצורתו צורת נחש, תמיד תראה את פתחי הזימים שלהם. אין פתח זימים? אולי ראית נחש.

זה ´צלופח נחש´ ולא מורנה

מורנה שייכת למשפחת הצלופחים כך גם ´הנחש´ snake eel ו - moray eel אבל sanke eel לא שייך למשפחת ה - moray

אבל תסכימו לפחות

על דבר אחד, המונה היא תמונה נדירה אני מעולם לא צא לי לראות קרב כזה מיוחד, בין תמנון ובין ה-צלופח/תולעת/נחש. מעניין, כל פעם יוצא לי לראות דברים מיוחדים, צלילה ביום קודם ראיתי פעם ראשונה את "חדקן תכול" משוטט לו באזור ה"שמורה" בעומק של 3מ´ בלבד, הצטערתי כי המצלמה לא הייתה איתי באותה הצלילה. צלילה בטוחה קיסר הדור

למעלה