לא ברור לי למה...

marco

New member
דילמה...../images/Emo12.gif

"גאווה" זה מושג די מורכב. אני מכיר יותר מאדם אחד שמאוד גאים במי שהם ו-בכל מה שהם ועדיין לא מספרים לכולם על היותם גייז. אחד מהם- לשם ההגינות - הוא אני, שהוריי לא יודעים (טוב, נו, זה עומד להשתנות בקרוב. אבל בכל זאת). אני מניח שלכל אחד מאיתנו הגדרה קצת אחרת ל-"גאווה".

DJNYC

New member
למה גאווה?

כי אין לך להתבייש במי ובמה שאתה. למה גאווה? למה לא? זה אתה! אתה רוצה לחיות את חייך בבושה? אתה גיי, תקבל את זה לתוכך, תהיה הבעלים של זה, תרגיש שזה שלך ושזה מה שאתה ושאין לך במה להתבייש, ואז תבין על איזה גאווה מדובר. מדובר על הגאווה של עצם היותך. אני חושב שאם לא הייתי גיי לא הייתי אני. לא הייתי עושה מה שאני עושה, לא הייתי עובר את החוויות שעברתי ולא הייתי האדם שאני עכשיו וכנ"ל כל אחד אחר מאיתנו לא משנה מה רמת ההכחשה שלו. אתה מתוסכל מזה שאתה שונה, אבל היחיד שהופך אותך לשונה הוא אתה בעצמך... אני מאושר מזה שאני גיי! אני שמח על ההזדמנויות, על החוויות ועל האפשרויות שנפתחו לי מעצם היותי גיי. אני שמח על הקשר שנפתח לי עם אנשים ועם בני משפחתי בגלל שאני אני ולא מתבייש בזה. בושה גדולה אתה אומר.. וכל כך עצוב לי לשמוע שאתה מתבייש בעצמך... אבל אני לא חושב שאתה בן אדם נבער, אני פשוט חושב שאתה צריך קצת לאהוב את עצמך... דניאל.

skeep

New member
מה שיש לי להגיד לך בעניין הזה

זה שאכן, אין מה להיות "גאים" בתכונה שאמורה לדעתי להיות טריוויאלית, כמו משיכה מינית. העניין המרכזי הוא שבעולם של היום, התכונה הזו אינה נחשבת כדבר טריוויאלי אלא כמשהו שהוא"לא בסדר", "סטייה", או בקיצור משהו שלילי מעיקרו. כיוון שכך המצב, אני חושב שבלית ברירה לא נותר לנו אלא להיות "גאים" במה שאנחנו. מה שכן, אני חושב שאופי האירוע לא עושה לנו בדר"כ שרות טוב. התחושה שלי שמצעד הגאווה לא נראה טוב כלפי חוץ (והמטרה היא להראות טוב כלפי חוץ), כיוון שמשדרים שם מסר של שוק בשר וסקס בלבד, ולא בבחירה לחיות חיים עם בני מיננו. הניסוח רע, אבל אני מקווה שהנקודה שלי ברורה מספיק. סקיפ.

טל קר

New member
למה לא נראה טוב? אני כבר שנתיים

הולכת למצעד, עם בת דודתי הקטינה (המ, עוד ארבעה ימים כבר לא), וגם ההורים שלי צועדים שם. (וארבעתנו סטרייטים, שבאים לתמוך במאבק הקהילה). אם בתור סטרייטית אני נקראית "בחוץ" אז מה"בחוץ" שלי זה נראה מצוין ומחמם את הלב. בשנתיים האחרונות צעדתי עם קהילות גאווה של IOL וזו הזדמנות מצוינת לראות כמה אנשים שמזמן לא ראיתי. למשל בשנה האחרונה פגשתי ידיד שלי שהקשר ביננו קצת התנתק, יחד עם בן זוגו בשנה וחצי האחרונות. אז מה רע? (חוץ מזה שבמצעד האחרון התייבשתי והגעתי לבית חולים וקיבלתי נוזלים באינפוזיה, אבל זה בגלל שלא ממש טרחתי על השתיה, וזה לא יקרה בפעם הבאה). אגב, כל אלו שפגשתי שם והכרתי אותם (כולל ההורים שלי) לא התלבשו כמו משהו שמשדר מסר של שוק בשר וסקס בלבד. כלומר ג´ינס וחולצה, לא בגד ים. כשצעדתי הייתי מוקפת באנשים בלבוש סולידי לגמרי, כולל זוגות של אמהות וזוגות של אבות עם ילדים. גם חנה (שותפתי לניהול) היתה במצעד עם בנה (שהיה אז בן 5) ואני חוששת שבנה קצת צעיר מדי מכדי לשדר מסרים של שוק בשר וסקס.

לירוי25

New member
יש ויש על מה להיות גאה!

זה שהתקשורת מעדיפה להתמקד בדראג קווינס על הבמה, ברקדנים עם הלבוש המינימלי זה לא אומר שזה הייצוג היחידי של המצעד. אני די מסכים לגבי השוק בשר אבל לוקח את זה כפועל יוצא של העניין ורואה את הצד החיובי שבדבר, סך הכל גם במצעד האהבה היו משאיות עם רקדנים ורקדניות בלבוש מינימלי, עם מוזיקה חזקה, קונדומים שנזרקו לכל עבר. אחת המטרות של המצעד הוא ליצור רעש בסביבה, להראות לאוכלוסיה שיש הומואים במדינה הזאת, שהם בני אדם, שהם לא מרגישים שום צורך להתחבא או להסתתר,אין להם קרנים, ניבים, זנבות ושאר סממנים. במקרה הנוכחי המטרה מקדשת את האמצעים! אחד ההורים בקבוצת התמיכה להורים שילדיהם יצאו מהארון אמר במפגש האחרון דבר חכם - "אני וכולם כאן נמצאים בחושך, באפילה, ובעצם הקרבה לבן ההומו שלי אני לומד איך ללכת לצאת ממנה".

למעלה