לא בטוחה

yaelb19

New member
לא בטוחה

שלום לכולן. רציתי שאולי תעזרו לי לנסות ולראות האם כדאי לי לעבור בירור לגבי האנדומטריוזיס. זוהי הפעם הראשונה שאני נכנסתי לפורום הנ"ל והאמת שאני לא יודעת האם לחשוש. ישנם הרבה תסמינים שמופיעים אצלי כמו לדוגמא כאבים חזקים שמופיעים לפעמים בעת קיום יחסי מין, שלא נדבר על כאבי המחזור שהאמת שהם מופיעים יומיים לפני קבלת הווסת אבל כאבים ממש משתקים. כמו כן מדי פעם כל מיני כאבים שמופיעים בגוף ללא כל סיבה מיוחדת לרוב בבטן התחתונה וגם בעת מתן שתן. מבחינת ההיסטוריה הרפואית שלי עברתי לפני כשנה הריון כימי ולפני כחודש וחצי הריון מחוץ לרחם. האם לדעתכן יש לי ממה לדאוג? האם ההריונות הלא תקינים יכולים להיות עקב המחלה הנ"ל? האם ניתן לראות את האנדו באולטרסאונד רגיל? כמו כן יש לציין כי בשבוע שעבר בבדיקה אצל רופא הנשים הוא מצא באולטרסאונד 2 ציסטות ואמר לי לקחת בינתיים במשך מספר חודשים גלולות.

galim29

New member
היי יעלה../images/Emo140.gif

לא לחשוש... לא על זה שהגעת לכאן ובטח לא מההמשך. גם אם יתגלה כאנדומטריוזיס, אפשר ללמוד לחיות עם המחלה ולהיות עם ראש מורם. אני תמיד מעדיפה לדעת עם מה אני מתמודדת ולא עם חוסר ידיעה. מציעה לך לגשת לאבחון במרפאת האנדו' בתל השומר או אם את מהצפון יש את מרפאה (חדשה יותר מזו בתל השומר) בבית חולים כרמל. תחפשי את האתר שלהם, יש גם אצלינו המון שרשורים עליהם ופשוט לקבוע תור ולהתחיל את התהליך של אבחון ובירור. ורצוי מאוד להיות מאובחנת במקום שמתמחה לכך. התסמינים אכן נשמעים כמו אנדו' אבל רק הרופא יקבע והאבחון הוודאי הוא על ידי לפרסקופיה האם יש לך ממה לדאוג? תנסי להתרכז בצד החיובי של לאבחן וולטפל במחלה במידה וזה אנדו'. ולא, לא ניתן לראות את האנדו' באולטרסאונד. לעתים ניתן לראות ציסטות עכורות אבל לראות ולדעת איפה המוקדים נמצאים אצלך בגוף זה רק באמצעות לפרסקופיה. תשקלי אולי לחכות עם ההריון עד שיתברר אם זה אנדו', כדי לא להמשיך לקבל מחזור ולתת לגוף לנוח, עד שיוחלט יחד עם רופא הפיריון והאנדו' מה הלאה. מקווה שהפחתתי את החשש במעט. אנחנו כאן.

נשלח לפני שסיימתי

כמו שאמרתי מסכימה עם גלים....בהחלט רצוי להגיע למישהו שמבין באנדו ולברר את הנושא....וכמו שגלים אמרה אולי כדאי לחכות עם ההריון עד שתקבלי תמונה ברורה יותר. שיהיה בהצלחה....והמון בריאות

אני גם מסכימה עם גלים...

אני מעדיפה את הוודאות על חוסר הוודאות... יש מן תחושה של הקלה ברגע שנותנים לסמפטומים שלך שם... בהנחה כמובן שמדובר באנדו'.. ואם לא אז הסרת דאגה מליבך

זואילי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

מצטרפת להמלצה לפנות לייעוץ במרפאת האנדו, לספר לרופא על התסמינים. יש כמה וכמה סיבות, גם לכימי וגם לחוץ רחמי, אפשר כמובן להתייעץ גם על זה עם רופא אנדו, אבל במקביל לברר את הנושא עם רופא הפריון. האובדנים שחווית כואבים, אבל את בטח מכירה את האמירה הלא משכנעת... שהגוף יודע להרות
וזה נותן הרבה תקווה
. צריך רק לברר איך מגיעים להריון שיהיה תקין ומושלם ויסתיים בידיים מלאות, וחלק מהבירור הוא גם בכיוון של אנדו. לירות לכל הכיוונים כמו שאומרים.. חזקי ואמצי, ותשמרי על עצמך

למעלה