לא בטוחה שזה המקום

LIRY1

New member
לא בטוחה שזה המקום

אבל אנסה בכל אופן. לאחרונה יש לי נשירת שיער, ונהיה לי שיער מאד דליל. עשיתי בדיקות דם, ומלבד ברזל - הן תקינות. אני מחפשת מה אפשר לעשות, בצורה טבעית, ולא כדורים שיגרמו לי לשיעור יתר חלילה... תודה!

nadaval56

New member
הי! הדר! תראי מה את כותבת!

מלבד ברזל הן תקינות? נשירת שיער נובעת פעמים רבות כתוצאה מחסר ברזל. את זכית ואת יודעת מה הסיבה לנשירת השיער. כקו הגנה ראשון על השיער - צריכת ברזל - רצוי ברזל טבעי שמגיע במינון של 18-25 מ"ג ליום עם קשירה טובה. הברזל הקונוונציונאלי לא נספג טוב, עקב כך הוא ניתן בכמויות מטורפות ועשוי לגרום להפרעות קשות במערכת העיכול. בשלב ב' - את צריכה לברר מה גרם לך לחסר בברזל: תזונה לקויה? איבוד דם רב במחזור? איבוד דם בתאונה או טראומה? איבוד דם סמוי בצואה? גורמים נוספים? שילוב של כמה מהגורמים? לאחר מכן, יהיה ניתן לבדוק איך מטפלים בשורש האמיתי של הבעיה שגרמה לך לאיבוד ברזל. בכל מקרה, בשלב ראשון כדי לעצור את הנשירה - תוסף ברזל. נ.ב. יש תוספים ייעודיים לנשירת שיער שנותנים גם ברזל במינון שהזכרתי וגם חומרים נוספים שמיועדים "לדחוף" את התהליך כלפי מעלה כמו: אבץ, ויטמינים מקבוצת B, מנגן, נחושת ועוד ועוד. אצל אנשים שלא אובחנו באבחנה כל כך טובה כמו שלך (חסר ברזל) יתכן שיהיה כדאי "לירות לכל הכיוונים", אצלך - נראה לי שהמצב פשוט ואת לא צריכה לחפש דברים ייעודיים לנשירה או טיפולים מיוחדים.

kerennets

New member
אבץ

הרבה פעמים מעבר ללחץ, מתח וחרדה - נשירות שיער קורות גם כשיש החלשות במערכת החיסונית וכמו כן כאשר יש מחסור במינרל האבץ לצורך כך ניתן לקחת ויטמין\מינרל של אבץ ו\או להשלים אבץ בתזונה ההשלמה התזונתית היא מאוד איטית ולכן כן הייתי ממליצה על ויטמינים ומינרלים לתקופה של 3 חודשים לפחות לא מומלץ לשתות קפה שעתיים לפני ואחרי נטילת תוספי אבץ, יכולת הספיגה של הגוף יכולה לפחות ב-50%. במוצרים מהחי: בשר, עוף, ביצים ומוצרי חלב (בצדפות ומאכלי ים מצוי בכמות הגדולה ביותר).בשר אדום ובשר עוף משמשים כמקור עיקרי לאבץ בתפריט התזונה האמריקני וכנראה גם בתפריט התזונה הישראלי. ממזונות מהצומח- אך צורה זו קשה קצת יותר לספיגה. דגנים מלאים דגני בוקר מעושרים ומוצרי חלב הם מקורות טובים ונוספים לאבץ., קטניות ואגוזים, שעועיות, חומוס, קאשיו, פקאן, שקדים וגרעיני דלעת אבל לשים לב- גרעיני דלעת וחמניות טבעי (לא פיצוחים! מצוי גם בנבט חיטה (מקור טוב), שמרים טבעיים, שמרי בירה ומיסו. פופקורן :) כל זאת -מבלי לשלול ייעוץ וקבלת חוות דעת רפואית מקצועית... קרן נץ

למעלה