לא בטוחה לגבי השם.. (1)

לא בטוחה לגבי השם.. (1)

כל כך הרבה כאב, כל כך הרבה דמעות, רוצה שזה יפסיק, שיפסיק לכאוב בכל פעם שאני שומעת את שמך, שיפסיק לכאוב בכל פעם שאני משחזרת את מילותייך האחרונות. תעשי משהו שיגרום לדמעות להפסיק לזלוג אחרי כל פעם שאני קוראת את המכתב שכתבת. רוצה להוציא הכל, להתרוקן מרגש, להתכחש למגע, מנסה לכתוב אך המילים לא יוצאות כאילו להן דעה אחרת- הן רוצות להישאר בפנים, רוצות להחיות את הזיכרונות שלמען האמת כבר לא עושים לי טוב. הנה אני, בחדר, העיניים כבדות והדמעות עוד שם. קוראת שוב ושוב את המכתב, מנסה להגיע להחלטה, מנסה לגבש רעיון- כיצד להמשיך הלאה? מנסה לבחון טוב טוב את כל הדרכים, שואלת את עצמי את השאלה המרכזית מבחינתי 'מהי הדרך הכי מהירה לשכוח אותך?'. הנה אני, בחדר וחוסר שקט מסביבי, אני לבד, מריצה בראשי את השנה האחרונה. מידי לילה הייתי פונה לה' ומבקשת אהבה, מבקשת שיתן לי את הזכות להעניק למישהו אהבה ושהוא יחזיר לי את אותו הדבר. ואז, הכרתי אותך, את ההמשך אני רוצה למחוק מזיכרוני ולכן אני מדלגת ונעצרת ביום שהבנתי שיש לי משהו אלייך ובמקום להתקרב אלייך- התרחקתי, עכשיו אני משוכנעת שזה רק בגלל שפחדתי מהתגובה שלך- אף פעם לא קיבלת את עצמך, זו לא את אסור לך להיות כזאת "זה לא נורמלי" הזכרת תמיד כאילו בכדי להכריח את עצמך להאמין בזה. אחרי התרחקות ממך והתכחשויות לרגש אלייך, הכרתי מישהי. לא עבר זמן רב ונסחפתי אחרייה. היא גרמה לי לשכוח ממך. קצת מוזר, רק בשלב הזה הבנתי שזאת את שבגללה נכנסתי לקטע של בנות. כמה אירוני נכנסתי בגללך והמשכתי בלעדייך. מצאתי אושר, מצאתי את האדם אשר העניק לי כל מה שאת לא היית מסוגלת, זהו- עכשיו את רק זיכרון מתוק, אומנם זיכרון מאהבה נכזבת אבל אהבה.

לא בטוחה לגבי השם.. (2)

שאני מריצה את השתלשלות האירועים מתנוסס על פניי חיוך אך מהר מאוד הוא נעלם כי בראשי כבר רצה תמונה אחרת, חזרת לחיי. מה שהתחיל בשיחה רגילה כביכול נגמר בנקיטת עמדה אשר מסמלת כי אין דרך חזרה אחריה. זה התחיל שסיפרת על המצב שלך, כמה הכל לחוץ לך, כמה את מיואשת. את ילדה בכיתה יב' עם לחץ של אישה נשואה+2 ותסבוכת עצמית כמו אדם בעל פיצול אישיות. אני הקשבתי, ניסתי להבין והשתדלתי לעודד (אחרי הכל אני עוד ילדה קטנה- בכיתה י' וחסרת ניסיון חיים). המצב חזרת על עצמו ובלי שממנו לב זה הפך לשיגרה- את מספרת ואני מעודדת. שאבת ממני כוח שכלל לא ידעתי שהוא מצוי בי. היה לנו טוב ושוב נקשרנו, המחשבות התחילו לצוץ והגעגועים התחילו להכות. כן, גם אני מגעילה את עצמי 'יש לך חברה' אמרת לעצמי אלפי פעמים 'תצאי מזה כל עוד את יכולה, לפני שתצטערי ויהיה מאוחר מידי', בהתחלה הקשבתי לעצמי, התרחקתי ממך וחיזקתי את הקשר איתה. שוב החיוך צץ על פני, הפעם לפרק זמן ממושך יותר אך גם פה הוא נעלם לבסוף ושוב מנגד עיני אני רואה את התמונה שלא אשכח בחיים- היא יושבת מולי, יושבות כרגיל אחת מול השניה בפינת העישון בבית הקפה, היא חזרה מהבסיס ואילו אני חזרתי מבית הספר. משהו לא היה בסדר, היא מסתירה משהו "בבקשה תדברי איתי, אם זה בגלל מה שקרה ביום שישי אז זה בסדר, השתכרת ואני מבינה" כעת תמונה אחרת מופיעה בראשי, יום שישי, בחוף הקרוב לביתי, היא באה עם חברים ועם שתיה כרגיל. הלנו יחד למכונית, התחבקנו, התנשקנו ופתאום מבט עיניה השתנה. היא הפכה לקרה, מבטח של כאב וזעם בעיניה ואני כלא מבינה נרתעת אך שומרת על גופה צמוד לשלי. גופה הפך לנוקשה "צאי מהמכונית" היא ביקשה פעמיים, התרחקתי ממנה אך לא יצאתי. היא קימצה את כפות ידייה לאגרופים "צאי מהמכונית המזדיינת הזאת עכשיו" היא צעקה לעברי כאשר היא אוחזרת בחוזקה בידי. הדמעות התחילו בהופעתם, כאב לי אבל יותר כאב לי לראות שהיא סובלת 'את חייבת להיות חזקה' עודדתי את עצמי, לא וויתרתי, נשארתי במכונית. היא המשיכה לקלל בזמן שחיבקתי אותה חזק... "אני משתמשת בסמים" אני חוזרת לבית הקפה, אני בשוק והיא מסבירה, מספרת את הסיפור התחילה לעשן ולהסניף עוד בכיתה ט'. מאותו היום בבית הקפה התרחקנו, לא במכוון ואולי כן אבל זה פשוט קרה. "התגעגעתי אלייך" אמרת לי, יותר משהייתי מופתעת לשמוע את קולך הייתי בהלם שאמרת את זה, שתינו יודעות שאת לא מרבה לדבר על הרגשות שלך. ההמשך כבר לא משנה. חזרנו לדבר ושוב הרגש שכל כך הדחקתי במשך כל התקופה הזאת- חזר אלי. "עובר עליי תקופה קשה" הסברת "אני רוצה שתקחי בחשבון שאני לא מתחייבת לכלום. אני לעולם לא אפגע בך אבל יהיה לי קשה להיכנס לקשר מהסוג הזה בזמן הזה ואני לא רוצה שתפגעי, אני לא אסלח לעצמי אם אני אדע שפגעתי בך" את ענית כששאלתי אם יש מצב, לקחתי את הסיכון ונכנסנו לזה. סיפרתי לך מה את בשבילי וכמה משמעות יש לך בחיים שלי. ואת? את קיבלת את זה אבל כרגיל שמרת על מרחק, לא נתת לי להתקרב, לנסות לדעת מי את באמת. ידעת שיש לך כוח והשפעה עליי. אני? אני עדיין בחדר, מנסה לחשוב מה עכשיו? את החלטת שאת לא יכולה, הבנת שפגעת בי וכואב לך לדעת את זה, את בתקופה קשה שאת צריכה לעבור לבד, את לא מסוגלת לקבל את עצמך. הבנת שאת לא יכולה לתת לי מה שאני מחפשת ושאינך מסוגלת לעשות אותי מאושרת. את אוהבת, בדרך שלך אומנם אבל אוהבת ואת לא מוכנה שאני אחכה. זה נגמר, נשארתי עם הרגש, הכאב והציפיות שבינתיים הפכו לאכזבות. הטלפון מצלצל, מספר חסוי, מכריחה את עצמי לקום ולענות "הלו" אני אומרת בשקט והצד השני שותק. לאחר ששאלתי פעמיים מי זה היא אמרה "אני מצטערת, ניסתי לשכוח אותך אבל את לא יוצאת לי מהראש, אני רוצה לצאת מזה אבל קשה לי. את היחידה שיכולה לעזור לי. בבקשה תתני לי הזדמנות שניה, בואי ננסה שוב" את הקול זיהתי ישר, בזריזות מנסה לחשוב מה להגיד "אל תוותרי עלי" היא אומרת בקול שקט חצי לחישה. צביטה אחת בלב "אני איתך, אנחנו נעבור את זה ביחד, את לא לבד" אני אומרת ובאמת מתכוונת לכל מילה. עכשיו? עכשיו אני בחדר, מביטה מן החלון אל השמים שבחוץ ואומרת בלב עם חיוך שלא נעלם "ה' יקר, תודה שמילאת את בקשתי, רק אם אפשר לפעם הבאה.. תחסוך ממני את כל הכאב של ההתחלה"

למעלה