לא בזמן האחרון

tafustafus

New member
לא בזמן האחרון

בטקסט העוסק בהיסטוריה של הרעיונות מדובר על מגמה in recent times לעומת מה שהיה בימי קדם. ואין לי בטיוי מוצלח: In recent times זה לא "בזמן האחרון" וגם לא "בתקופה המאוחרת", וגם לא מתלבש על שום תקופה שיש לה שם (כדוגמת העת המודרנית). רעיונות?

Eldad S

New member
לאחרונה?

לא בדיוק מה שביקשת, אבל.. תורם רעיון לַפּול :)

tafustafus

New member
תודה, אבל לא

זה בהחלט לא לאחרונה, מפני שלאחרונה נשמע כאילו מדובר במשהו שקרה ממש לא מזמן, ואילו טווח הזמן פה הוא אחר. מה שהיה בתחילת המאה העשרים אינו לאחרונה אבל הוא כן in recent times בהקשר של נושאים כאלה. גם לא מדובר בעידן המודרני, מפני שה-recent times האלה לא רק שאינם בהכרח מקבילים לתקופה שניתן לכנותה המודרנית בזמן, אלא במיוחד לא קשורים למודרניות. זה אחד מן המקרים בהם על אף פשטות הרעיון, אין שום ביטוי בשפת היעד שמצליח לבטא אותו כראוי.

hazelnut

New member
../images/Emo13.gif אף על פי כן, אני *תמיד* מתרגמת

in recent times כ"בימינו", ובא גואל לציון... אם היה כתוב in *more* recent times או משהו ברוח זה, אז היו פני הדברים אחרת.

tafustafus

New member
בד"כ זה יכול להיות פתרון טוב

אבל לא במקרה שלי. על משהו שקרה אי שם בראשית המאה העשרים, למשל, אי אפשר לומר "בימינו" (רובנו לא היו היינו שם, כך שאלה בוודאי לא היו ימינו), אך זה עדיין in recent times כאשר מדובר בתהליכים היסטוריים ארוכים.

מה דעתך על "בתקופתנו אנו"?

גם זה לא ממש מוגדר, ויכול להיות בשלוש מאות השנים האחרונות - תלוי כמובן בהקשר.

tafustafus

New member
תודה, אבל גם לא

גם העת החדשה, וגם החדישה (לפעמים), הן תקופות מוגדרות למדי, במיוחד בהקשר כמו זה שהטקסט שלי עוסק בו. אני צריך ביטוי שיתאים לכך שמדובר בתקופה יחסית מאוחרת וקרובה לזמננו, ושיהיה ניטרלי מבחינת החלוקות הסטנדרטיות השונות של ההיסטוריה לתקופות. נראה לי שבהעדר רעיונות אחרים, אכתוב פשוט משהו בסגנון "קרוב יותר לזמננו".

Eldad S

New member
אולי: בראשית הזמן החדש,

בתחילת הזמן החדש, בראשית המאה - או כל ביטוי אחר שממקם את הסיפור בשנים שנראות לך מתאימות.

ססילי

New member
אולי לפי הטווח שבו מדובר:

בעשורים האחרונים או במאות האחרונות. אפשר גם (בהתאם להקשר) בזמנים קרובים לימינו, בתקופתינו, בתקופות האחרונות.

d a p h n a

New member
גם לדעתי כך

האם ידוע לך מתי מתחילה סקירת הרעיונות? אם כן, אז "במהלך מאות השנים האחרונות", או אם יש לך תאריך מוגדר יותר אז "במהלך שלוש מאות השנים האחרונות". זה אמנם מעט מסורבל, אבל לא מקבע אותך לשום שיפוט ערכי או חלוקה קיימת כגון "העת החדשה" או "העידן המודרני".

למעלה