לא בבית-ספרנו?

lifegirl

New member
לא בבית-ספרנו? ../images/Emo5.gif

היום הסתבר לי, לחרדתי, שרוב הבנים בכיתה שלי, וגם כמה בנות, תומכים באונס. או לפחות- לא מבינים מה פסול בו.. בשיעור חינוך, לא זוכרת בדיוק למה עלה הנושא (לא ביוזמת המחכנת בכל אופן), אבל הוא עלה. "כן, כמו השרמוטה הזאת, ששכבה עם 10 אנשים, ואחר-כך הלכה להתלונן במשטרה" "באמת! איזה חוצפה! קודם היא שוכבת איתם, ואחר-כך מלשינה?" "שתתה במסיבה, השתכרה קצת, שכבה עם כולם, ואחר-כך הולכת לבכות" <לבושתי, אני לא מכירה את הפרטים המדוייקים, ולא יודעת על איזה מקרה דיברו. כנראה אחד מאלו שפורסם השבוע בעיתונים. אני לא יודעת אם הנערה באמת שתתה, או בת כמה היה, או כמה אנסו אותה. ובכל אופן- התגובות שלהם זעזעו אותי> "מה הבעייה? היא רצתה את זה! ואז פחדה שיגידו שהיא שרמוטה, אז הלכה להתלונן". אני: "מה?! למה קשה לכם להאמין שאם עשרה (!) נערים שוכבים עם נערה, זה, אולי, לא היה כי היא רצתה את זה?!" (וזאת תוספת של אחת הבנות...): "למה את חושבת שרק בנים רוצים סקס, ואם בת שוכבת אם מישהו סימן שזה אונס?" "כי היא היתה שיכורה" אני: "ואם היא היתה שיכורה, זה אומר שמותר להם לשכב איתה? אם, כשאתה שיכור, מישהו לוקח ממך את המפתחות של המכונית, ולמחרת טוען שנתת לו אותם במתנה- זה תקני?" "לא. זה לא אותו דבר" "נכון, אונס זה הרבה יותר גרוע" אני: "אבל היא בכלל לא היתה שיכורה" "אבל הם לא איימו עליה או משהו... היא רצתה את זה" ופה מתערבת איה: "זה גם מה שאמרו על הנערה בשמרת" "כן, אבל בשמרת הם תכננו את זה מראש". איה: "וזה גם מה שאמרו ברמה"ש" "ברמה"ש זה הכי גרוע! היא רצתה את זה! הם בכלל לא איימו עליה! ואחר-כך היא הלכה להתלונן במשטרה!" אני: "מה? איימו עליה זה רק בנשק? ואם במשך שנתיים התעללו בילדה, ירדו עליה, איימו להפיץ עליה שמועות.. זה לא מספיק?" "אז מה. היתה לא אופצייה. היא לא היתה חייבת לשכב איתם" וכו´... לא הייתי משתפת אתכן גם בחלק הזה של השיחה, אבל הייתי כ"כ המומה (ועדיין... כמעט יום שלם עבר, ואני עדיין בהלם מוחלט). ובכל אופן- רק עוד פנינה אחרונה: "אפילו אם אני אלך ערומה, בסמטא חשוכה, באמצע הלילה, לבד- לאף אחד אין זכות לגעת בי" "מה פתאום? אם תלכי ככה סימן שאת רוצה את זה". (ואת זה דווקא בת אמרה). וזאת, בעצם, הנקודה הכי מזעזעת. זה נורא שבנים מתבטאים ככה, תומכים באונס. אבל זה נורא אפילו יותר שבנות לא מסוגלות להבין... אני מנסה לחשוב כמה נמוך הדימוי העצמי של אותן הבנות. מה יקרה אם מישהו, חלילה, יתקוף אותן? או את אחת המכרות שלהן? איך קורה שהן רואות בעצמן אשמות?! ונקודה אחרונה, וסליחה על האורך. אחרי 10-15 דקות, המחנכת, שבדרך-כלל מאוד פמיניסטית, העבירה נושא (?). ביום שני, כשנחזור מחופשת שבועות, אני אדבר איתה. בנתיים הייתי חייבת לפרוק קצת. תסלחו לי... שני.

מזה????????????אני בהלם מוחלט!!!!!!

בני כמה אתם? מה אפשר לעשות? האם המחנכת התערבה בשיחה? איפה אתם? צריך להגיע לשם דחוף ולשוחח עם כולם. איזה שוק. אני מציעה את עצמי לשוחח עם הכיתה , ויש לי על מה, לצערי.

lifegirl

New member
תודה על ההלם...

(כלומר- שאני לא היחידה...) זאת כיתה י"א (כלומר- בני 17 בערך). המחנכת ניסתה להתערב בהתחלה, ומסיבה לא ברורה פשוט נטשה את הנושא אחרי כמה דקות (לא ברור לי למה, אני אדבר איתה ביום שני, כשנחזור מהחופש). גם אני חשבתי על איזשהי הרצאה... אם אני זוכרת נכון- מרכז הסיוע נותנות הרצאות כאלה. חשבתי אולי להזמין אותן. מישהי יודעת איך יוצרים איתן קשר? (שלא דרך המוקד.. אני לא רוצה להעמיס...). ותודה על ההתנדבות...

wasaby

New member
כדאי אולי

לפני שחוזרים לנושא האונס להעביר כמה פעולות בכיתה על נושא של לחץ קבוצתי, דימוי חברתי וכדומה. נדמה לי שההצגה משחקים בחצר האחורית עדיין משחקת ומיועדת ספציפית לבתי ספר אבל אני מניחה שזאת פעילות יותר יקרה מדיון בכיתה ולכן המחנכת שלך אולי לא תוכל לאשר אותה לבדה.

lifegirl

New member
את ההצגה ראינו,

ואם אני לא טועה סיפרתי על התגובות אליה גם כאן... התגובות (ולא רק אצלנו... הבנתי שככה זה היה בהרבה מאוד בתי-ספר) היו מחיאות כפיים סוערות בסצינה של האונס, בסצינה בה נתנו עונש מבייש כ"כ לנערים (וזיכוי אחד מהם) וכו´...

חיפושיט

New member
זה אחד הדברים היותר מזעזעים ששמעתי

עליהם.. כפיים בסצינת אונס? גם אני בכיתה י"א, ולא נתקלתי באטימות מכוערת כזאת, למזלי. אבל לקורא דברים כאלו, על אשמה של נאנסות.. אולי פעם הבאה שהנושא יעלה, תשאלי את אחד הבנים אם הוא הייה מדבר ככה אם זה הייה קורה לאחותו נאמר, או לו עצמו [ובהנחה שהוא יתחיל לצחוק "הלוואי שאישה תאנוס אותי" ושאר בולשיט, תדברי על גבר. ובהנחה שהוא יגיד שזה לא אותו דבר, אז פשוט צגידי לו- אונס זה אונס. נקודה.] לאנשים יש נטייה להמעיט בערך בעיות שלא נוגעות בהם אישית.. אבל ממה שכתבת פשוט קיבלתי כזאת סטירה לפרצוף.. עוד אחת מיני רבות שקראתי/שמעתי/ראיתי.. והמחכנת שלך?- מלשןו מחנכת, חינוך. מה, היא מצפה שהצבא יחנך את החבר´ה האלו?, מה איתה בעצמה?

lifegirl

New member
"זה לא היה קורה לבת שלי!"

"מאיפה הביטחון הזה?" "הכל בא מהבית. מהחינוך. אני אחנך את הבת שלי, ואז זה לא יקרה לה." "ולאחותך?" "אני מכיר את אחותי. זה לא יקרה לה." נורא, לא?

the red bh

New member
זה מזכיר לי מקרה

ישבתי עם חברים בפאב וניהלנו שיחת חולין, השיחה נסובה בשלב מסויים סביב המושג דייט-רייפ. בשלב זה התפתח ויכוח (נימוסי) בעיקר ביני לבין חבר טוב שלי (ועוד מספר בנים ובנות שדגלו בעמדתו) - הוא טען שמקרי אונס כאלו הנם מעטים ורוב הדיווחים הם של נשים אשר ידעו למה הן נכנסות וכי האחריות עליהן. למחרת היום הוא התקשר אלי. מסתבר שהוא דיבר עם חברתו אשר סיפרה לו, להפתעתו, כי חלק ניכר מחברותיה עברו אונס או ניסיון לאונס כזה. אין צורך לומר כי מאז הוא שינה את דעתו מקצה אל קצה.

ישראלית

New member
מי שאומר לך דבר כזה, אולי תפני אותו

לחדשה הזאת. ילדה בת 9, ממש ליד בית הוריה! ולמרות שהחקירה רק נפתחה, לפי המצב שמצאו אותה בו נראה שאין כל ספק שהיה כאן מקרה של התעללות מינית שנעשתה תוך אלימות קשה. גם עליה הם עומדים לטעון ש"היא הזמינה את זה"?! או שאולי אותם אנשים באמת מעדיפים להמשיך ולטמון את הראש בחול.

הנוער, נוטים להטיל אחריות על הבנות

לכן אני חושבת, שהם לא יראו באירוע מסוג זה, של התעללות ותקיפה של ילדה, אירוע שנוגע לאותו הקשר. בנות ובנים, מפנימים בגיל מוקדם מאד את השקפת עולם הזכרתנית, המטילה את האחריות למתרחש בתחום שבינו לבינה, על הבנות ועליהן בלבד. אני מדגישה שוב: גם הבנות מתייחסות כך אל עצמן. נוער, לא רואים בילדה בת 9 , מישהי שהיא "אחת משלהם". בד"כ, הם רואים בגיל 14, את תחילת ההשתייכות לקבוצת ה"נוער". כך שאם מדובר בתקיפה על רקע מיני, נגד ילדה בת 13-14, הם ייטו להאשים אותה. למטה מזה, אולי יאשימו את הפושע או את הורי הילדה.

חיפושיט

New member
אני מתנגדת להכללה של ´נוער´

יש חבר´ה בורים וחסרי לב, אבל לא כולנו.. אני לא שמעתי מישהו מטיל אחריות על נאנסת, כי רואים בה כקורבן. למרות שאני לא אוהבת את ההגדרה הזאת [יש לי בעייה עם הגדרות באופן כללי, אם תשימו לב :], היא עדיפה מאשר האשמת הנפעג/ת תקיפה מינית. אפילו אנשים שנראים לי הכי בזויים והכי מרגיזים אותי [כלמיני הומופובים שדוגלים ב´הומוסקסואליות זאת סטייה מגעילה´ ושאר בולשיט כזה], יודעים שאונס זה אחד מהדברים הנוראיים ביותר.. עוד לא נתקלתי אישית בבני נוער שמאשימים את הבחורה, או שמקלים ראש בעניין האונס.. במיוחד כשזה נעשה בגילאים 13-14, ובכלל, אונס מבחינת המושג עצמו. אבל נכון, אני אישית לא נתקלתי בזה בבית הספר למשל, אבל יודעת בבטחה שיש אנשים מהשכונה שלי ובכלל, אנשים שאני רואה מסתובבים ויודעת שהתפיסות שלהם הם כוחניות ואלימות.. ואני לא חושבת שזה קשור דוואק לזכרתניות, מושג שבעיני לא נחוץ בכלל, אלא יותר לחינוך שהילדים האלו (לא) קיבלו מהבית.. אני מכירה לצערי גם בנות שמתנהגות בצורה נוראית כוחנית ואלימה, ולא מתוך תפיסות "זכרתניות", אלא פשוט מחוסר חינוך, חוסר נימוס, ואינפנטיליות איומה שיכולה לעלות להן בחייהם. הבעיות החברתיות, או נכון יותר ה´בגידה´ של החברה בנאנסות, וההעדפה להאשים את הנאנסת במקום את החלאה שעשה את זה היא עניין של שמירת כבוד המשפחה בצורה מאד מעוותת, אולי שריד לשלטון הפטריכארכלי של הגבר במשפחה [שלטון שהתערער עם השנים, לפחות בסביבה שאני מכירה]. זה גם עניין של שמירה על איזה בועה מגוכחת של "הכל בסדר, זאת רק סטייה קטנה, הכל ורוד וחינני אצלינו..".. וההתעלמות הזאת היא חולי חברתי מהגרועים. מבחינתי, אנשים כאלו שאומרים את הדברים הפשוט מפחידים האלו הם שווי ערך לאנסים, שהם בעיני תתי אדם שלא מגיעה להם נשימה אחת בעולם הזה. אז לא "נוער", אלא ´חלק מהנוער´. קצת מרגיז שחבורת תתי אדם אלימים מוצאים לנוער מוניטין של טיפשים כוחניים שמסוגלים להיות כ"כ נוראיים.. אבל התלונות שלי- למשרד החינוך. להורים שלהם.. משום מה נראה לי שאת התלונות שלי אף אחד לא ישמע..

טל קר

New member
לצערי ברגע שקצת מגרדים את פני

השטח מתגלה הזוועה. הם אולי נגד אונס ונגד הכאת נשים, אבל לפני שעולצים, כדאי לברר כיצד הם מגדירים אונס. ומתברר שדייט רייפ זה לא אונס בדיוק, כי היא רצתה את זה, ובת ה13 רצתה לשכב עם עשרה גברים ברצף, ורק אחרי זה השקרנית הלשינה, ובמשפחה היא פיתתה את גיסה, וכו´ וכו´, שהם חושבים שאונס זה משהו שנעשה על ידי אדם זר, שקופץ מבין השיחים, וגם אז אם לא היית לבושה חשוף אחרת זו אשמתך. ורק נגד זה הם יוצאים. כנ"ל לגבי הכאת נשים. "זה נקרא" רק אם הוא גרם לאישפוזה, והיא לא עשתה שום דבר שעשוי להחשב כקינטור. "הכאת נשים זה רע" אמר לי מישהו במקום עבודתי הקודם שסיפרתי לו שאני הולכת להפגנה נגד אלימות נגד נשים "אבל דוד שלי? מדי פעם מביא איזה כאפה קטנה לדודה. לא משהו רציני. זה לא כאילו שהוא מרביץ לה, חוץ מזה, היא מכה אותו עם הלשון קודם".

מסכימה להתנגדות להכללות, אבל

אין תחת ידי נתונים, שיעזרו לי להתייחס לפלחי אוכלוסיה, היות ואף אחד, נכון לרגע זה, לא מתעניין בנושא. אני שואבת את ידיעותי מהקשבה לנוער, ואני בכוונה אומרת ´נוער´ כדי לא לומר ´בני נוער´ - שזה מיוחס לבנים בלבד כאילו. ומההקשבה הנ"ל עולה, שהנוער מפנימים היטב את המסרים החברתיים הכוללניים (עד כמה שזה עגום, שוב הכללות), ומסכימים, שהנער שווה יותר אם הוא מקיים יחסי מין, והנערה שווה פחות אם היא עושה את אותו הדבר בדיוק. בנוסף לכך, אם התקיימו יחסי מין, מתחייב שהנערה הזמינה אותם בצורה כזו או אחרת. הנוער מודע היטב להופעה, לבוש, התקשטות וחיזורים, והם תופסים את ההופעה כדרך לומר "אני רוצה". מה את רוצה? תשומת לב, הערכת שווי גבוהה, הערצה, חיזור, וכן, יחסי מין. ובקשר למונח ´זכרתנות´, נדמה לי שאינך מכירה את מקורו ולכן את חושבת שהוא מיותר. למעשה, בדבריך, כשאת מציינת את דרך ההתנהגות החברתית, את אומרת שהיא, קרי החברה, נוהגת בדרכים זכרתניות. המילה הזו באה להחליף בעברית, את המושג ´שוביניזם-זכרי-חזירי´ שטבעו הפמיניסטיות האמריקאיות, ושבשפתנו הפך מקוצר, ל´שוביניזם´. את המילה ´זכרתנות´ טבעתי (עם כל הצניעות) ביום אחד, כשנחה עלי הרוח. הוא אומר ש; החברה שלנו - נשים וגברים, נערות ונערים, מוסדות ושלטון -מתייחסת אל הנשיות כאל תופעה, תכונה וכישרון, וכל אלה בעיני החברה, שווים פחות מ´גבריות´ ועל כן, ראויים לפחות; פחות הערכה, תגמול, כיבודים וכבוד, תשומת לב, השקעה וכי"ב.

חיפושיט

New member
אוקי..

אבל עדיין, הנוער בסביבתי/שאני חלק ממנו, לא מקל ראש לא באונס ולא בהכאת נשים.. מאד עצוב לי שככה את רואה את הנוער, ויותר עצוב שהדברים שאת אומרת על הנוער משקפים חלק ממנו.. בעניין המושג ´זכרתניות´, לא הבנתי ואתו כנכון, כי מהמושג עצמו יש איפיון שלילי לגברים באופן כללי, ולא להתנהגות גברית-שוביניסטית.. שיהייה לך ערב טוב

מה?

זה בושה! אף אחד אף פעם לא מבקש/ת אונס! (אני אומרת בשתי המינים כי זה נכון לשנייהם) נראה לי שאת חייבת ללכת להגיד ושיתגברו את הנושא! מה שהם אומרים זה לא בסדר והם לא יבינו את הטעות שלהם רק אחרי שזה יהיה מאוחר מידי פמניסטית גאה

למעלה