לא אוכל

סולה1

New member
לא אוכל

הבן שלי מקבל ריטלין ב7.5 בבוקר ובשום אופן לא מסכים לאכול כלום חוץ מכוס שוקו לפני הריטלין ב- 10 דקות וממשיך כך עד שעוברת השפעת הריטלין ואז הוא אוכל (אחרי מספר שעות). האם זה בסדר זאת אומרת התרופה ללא אוכל לא תפגע חלילה בכבד בקבה או בכליות? תודה
 

שש שבע

New member
אני מקפידה שהילדה תאכל מעט לפני

הכדור, אפילו חצי פרוסה, ככה הכדור נספג יותר לאט בקיבה, וככה גם אין לה את תופעת הלואי שהיתה לה , רעדו לה הרגליים, אני לא חושבת שריטלין בלי אוכל יזיק למשהו, ושוקו הוא בהחלט אוכל, חלב להזכירך הוא מזון נוזלי, ואם אין תיאבון לילד, זה לא נורא, זה קורה עם הריטלין.
 

מיליגו

New member
אוכל זה ענין של הרגלים

צריך להתרגל לאכול ארוחת בוקר לפני הכדור. אצלינו אוכלים צלחת קורנפלקס (מכל הסוגים, מה שהם אוהבים). הבן שלי בן 8.5 והסברתי לו כמה האוכל חשוב לנו והוא אוכל לא בגלל שהוא רעב אלא בגלל שהוא מבין שזה חשוב. מספר טיפים: 1. בהתחלה כשראיתי שהוא לא אוכל בביה"ס, קניתי ערימה של מרמלדות והודעתי לו שבכל יום שבו הוא יסיים את האוכל בביה"ס הוא יקבל מרמלדה לאחר ארוחת הצהרים. כך "הרווחתי" גם את ארוחת 10 בביה"ס וגם את ארוחת הצהרים. אחרי בערך שבועיים הוא כבר התרגל לאכול והפסקתי לקנות את המרמלדה. 2. בשבתות, חופשות וחגים לא נותנים תרופה ואז הוא אוכל יותר. 3. להכין דברים שהילדים אוהבים כדי שזה יפתה אותם, לפחות עד שהם יתרגלו לאכול. בהצלחה.
 
גם כוס שוקו זה מזין בדיוק כמו אוכל

גם אני הופתעתי לשמוע את זה מהנוירולוג אבל אם הוא אמר כנראה שזה באמת בסדר. אגב כבר ספרתי שביתי אוכלת טבעות עוף לארוחת בוקר. בהתחלה זה היה ממש מגוחך בעיני אבל מזה משנה העיקר שנכנס משהו לגוף.
 

zivadina

New member
אכילה בבוקר

בעבר, הייתי מעירה את הילדים שלי מוקדם, נותנת להם כוס שוקו גדולה ומחכה שהקיבה שלהם תתחיל לפעול. אחר כך הייתי מפתה אותם עם מאכלים מזינים וטעימים, כמו טוסטים עם גבינה צהובה, חביתות, פיצות קטנות, לחם מטוגן בביצה, פנקייקים, דייסות, וכו'. בקיצור: מאכלים טעימים עם פחממות וחלבונים. היום הצעיר שלי (13) רוצה לקום מאוחר, ולכן התפשרנו על אקטימל או חלב עם קורנפלקס לפני הריטלין. לקיחת התרופה ללא אוכל לא פוגעת באף איבר, לפי מיטב ידיעתי וקריאתי. ההמלצה על אכילה היא כדי למנוע חולשה ועייפות במהלך השפעת הכדור. גם ילד שאיננו מטופל תרופתית ולא אוכל במשך 4-8 שעות ירגיש לא טוב אם לא אכל לפני כן.
 
הצעה: כל תלמידי "המרוטלנים" לא

רעבים בהפסקת עשר. רובם גם לא אוכלים בבוקר, כי הם ממהרים מאד להסעה שגם ככה יוצאת מוקדם. היות שאנחנו כתה קטנה, ההשפעה שלי עליהם גדולה ואני יכולה לדאוג שיכולו חלקית. אבל אחת האמהות מצאה פתרון, היא נתנה לבנה להפסקת עשר חטיף "שוגי" או משהו דומה (חטיפי קורנפלקס) זה קטן, טעים, יחסית בריא וגם ילד שלא ממש מתחשק לו לאכול עשוי לשמוח לאכול את זה ולא להישאר עם ביטן ריקה.
 
למעלה