מקווה שהפעם אצליח להגיב
כבר כתבתי לך פעמיים ולא עלה. זהבה, מה שאת מתארת זה דמנציה במיטבה. בעיית האוכל היא אחת הקשות שיש. ואני בעצמי חווה אותה אצל אמא שלי. ראשית, פונים לרופא של אמא לבדוק שחוסר האכילה לא נובע מקשיי בליעה כי אז זה טיפול אחר. דבר נוסף האם תרופות קבועות שהיא מקבלת גורמות לחוסר תיאבון ( אצלנו גילו כדור לאפילפסיה שהוא מדכא תיאבון ) אם התשובות שליליות ממליצה לפנות לדיאטנית לייעוץ. האם יש לה תת תזונה? מחסור בויטמינים, חלבונים? הדיאטיקנית תבדוק ותיתן לכם המלצות , לפעמים תןספי תרופות, לפעמים תוספי מזון כמו אינשור. אבל גם לכם יש אפשרות לעזור. לא ציינת אם אמא עם מטפלת צמודה בבית או עם בן משפחה? מי שנמצא איתה צריך לדרבן את אמא לאכול. לא לכפות אלא לפתות. אפשר לעבור לארוחות קטנות יותר, מספר פעמים רב יותר. אצלנו בתקופה מסוימת העשרנו את הקלוריות של אמא ( בייעוץ עם דיאטיקנית ) במקום גבינה רזה גבינה עתירת שומן, במקום חלב שמנת לקפה. למצוא מה אמא עדין אוהבת יחסית ולתת לה. לשבת לידה. להזכיר לה לאכול, כי הם שוכחים. להזכיר לה ללעוס כי הם צוברים אוכל בלחיים ( ושוב אחרי ששללו אפשרות של קשיי בליעה ) אם היא מסרבת להניח לה ולנסות כעבור כמה דקות שהיא שכחה שאכלה. לספר לה סיפורים תוך כדי האכלה. ממש כמו לילד קטן. אצל אמא שלי עובד לפעמים שוחד של משהו טוב וקפה אם תסיים לאכול. אני ממש חוזרת על מנטרה של " מי שיאכל יפה יקבל מענתי כוס קפה" אני גם מוסיפה לה חטיפים כמו במבה ליד הטלוויזיה. זה עבד בחודשים האחרונים ועכשיו בשבועיים האחרונים כבר פחות עובד על אמא שלי. מקווה שיצליח לכם. בקשר למעבר לבית אבות. זה תפקיד המשפחה להחליט על הבאת עובד הביתה או העברה לבית אבות. לא של בית חולים. ולכן, אם לדעתכם מקומה של אמא בבית אבות. ממליצה לכם לפתוח תיק במשרד הבריאות כי זה הליך ארוך ובינתיים לחפש ולבדוק מקומות אפשריים, כך שביום המתאים תוכלו להעביר אותה לביתה החדש.