לא אוכלת

אמאזהבה

New member
לא אוכלת

שלום אמא שלי עם דימנציה שמתדרדרת במהירות. רוב הזמן היא לא יודעת מי אנחנו, לא עושה שום דבר לבד, שוכבת במיטה ולא זזה. הבעיה שלי היא שהיא לא אוכלת. האם לאשפז אותה ואז כנראה ישלחו אותה לבית חולים סיעודי שממנו היא לא תצא או שלהניח לה ולהשאיר אותה בבית ולהסתפק בכמויות המזעריות שכן מצליחים להאכיל אותה. אשמח להתייחסות

רגינה9

New member
צעד ראשון להתייעץ עם הרופא המטפל

שיבדוק את מצבה הגופני והאם בעית האכילה נובעת מקשיי בליעה או מסרוב לאכול. שתי הסיבות מוכרות כתוצאה מאלצהיימר. בנוסף להתייעץ עם דיאטנית, שתוכל לייעץ לכם בנושא אפשרויות האכלה (במנות קטנות ולעיתים קרובות) ותחליפי מזון (כדגמת "אנשור") שמכילים בצורה מרוכזת את אבות המזון הנדרשים. אגב, בי"ח אינו מעביר למוסד סיעודי. הוא יכול להחליט לשחרר אותה מאישפוז. ההחלטה על החזרתה הביתה מבי"ח או לחילופין לאשפזה במוסד סיעודי היא של המשפחה.

ענתי44

New member
מקווה שהפעם אצליח להגיב

כבר כתבתי לך פעמיים ולא עלה. זהבה, מה שאת מתארת זה דמנציה במיטבה. בעיית האוכל היא אחת הקשות שיש. ואני בעצמי חווה אותה אצל אמא שלי. ראשית, פונים לרופא של אמא לבדוק שחוסר האכילה לא נובע מקשיי בליעה כי אז זה טיפול אחר. דבר נוסף האם תרופות קבועות שהיא מקבלת גורמות לחוסר תיאבון ( אצלנו גילו כדור לאפילפסיה שהוא מדכא תיאבון ) אם התשובות שליליות ממליצה לפנות לדיאטנית לייעוץ. האם יש לה תת תזונה? מחסור בויטמינים, חלבונים? הדיאטיקנית תבדוק ותיתן לכם המלצות , לפעמים תןספי תרופות, לפעמים תוספי מזון כמו אינשור. אבל גם לכם יש אפשרות לעזור. לא ציינת אם אמא עם מטפלת צמודה בבית או עם בן משפחה? מי שנמצא איתה צריך לדרבן את אמא לאכול. לא לכפות אלא לפתות. אפשר לעבור לארוחות קטנות יותר, מספר פעמים רב יותר. אצלנו בתקופה מסוימת העשרנו את הקלוריות של אמא ( בייעוץ עם דיאטיקנית ) במקום גבינה רזה גבינה עתירת שומן, במקום חלב שמנת לקפה. למצוא מה אמא עדין אוהבת יחסית ולתת לה. לשבת לידה. להזכיר לה לאכול, כי הם שוכחים. להזכיר לה ללעוס כי הם צוברים אוכל בלחיים ( ושוב אחרי ששללו אפשרות של קשיי בליעה ) אם היא מסרבת להניח לה ולנסות כעבור כמה דקות שהיא שכחה שאכלה. לספר לה סיפורים תוך כדי האכלה. ממש כמו לילד קטן. אצל אמא שלי עובד לפעמים שוחד של משהו טוב וקפה אם תסיים לאכול. אני ממש חוזרת על מנטרה של " מי שיאכל יפה יקבל מענתי כוס קפה" אני גם מוסיפה לה חטיפים כמו במבה ליד הטלוויזיה. זה עבד בחודשים האחרונים ועכשיו בשבועיים האחרונים כבר פחות עובד על אמא שלי. מקווה שיצליח לכם. בקשר למעבר לבית אבות. זה תפקיד המשפחה להחליט על הבאת עובד הביתה או העברה לבית אבות. לא של בית חולים. ולכן, אם לדעתכם מקומה של אמא בבית אבות. ממליצה לכם לפתוח תיק במשרד הבריאות כי זה הליך ארוך ובינתיים לחפש ולבדוק מקומות אפשריים, כך שביום המתאים תוכלו להעביר אותה לביתה החדש.

ענתי44

New member
לקבלת קוד

במשרד הבריאות פותחים תיק לקבלת קוד- מיטה בבית אבות. המשמעות הזו שמשרד הבריאות משתתף בחלק מהעלות. תלוי במצב הכלכלי של החולה או ילדיו. במידה ואין אפשרות לשלם נושא משרד הבריאות בעלויות בית האבות. ( כאמור תלוי במצב הכלכלי ) לא מזמן היה בפורום דיון בנושא ואפילו פירוט לגבי התנאים לזכאות הקוד.

zs1957

New member
התייעצי עם הרופא המטפל.

תופעה מאד מוכרת. צריך המון סבלנות וזמן להאכיל. הכי חשוב לתת לה נוזלים שלא תתייבש. אני מבינה שיש מטפלת בבית היא לא צריכה לשכב כל היום במיטה. יש להוציא אותה החוצה לטיול פעמיים ביום ,להשמיע מוסיקה. כל זה עושה טוב לחולה ומרגיע אותו. בשורות טובות זהבה

אמאזהבה

New member
אמא לא קמה מהמיטה

בהמשך לאמא לא אוכלת. התיעצתי עם רופא והיום היא מקבלת אינשור ומינרלי. הבעיה היא שהגולשים (או הגולשות יותר נכון) המקסימים מציעים שתצא מהבית והיא כבר כמה חודשים כמעט לא קמה מהמיטה וגם זה עם המטפלת ועוד בחור שבא לעזור כי היא לא מבינה את הפקודות כמו לעמוד. היא במין סוג של דיכאון. האם להכריח אותה לקום ?

אמא זהבה היקרה,לפי דעתי צריך להקים את אמא

מהמיטה כדי שלא תדרדר יותר,תני לה להריח ריח טוב של בושם וכך יהיה לה קצת מצב רוח והשמיעי לה שירים שהיא אוהבת,מרחי לה על הלשון משהו מתוק(אם אין לה סוכר),והמצב הרוח ישתפר , כל בוקר היא חייבת לקום ולשבת על הכסא אחרת חלילה יהיה לה פצעי לחץ בשורות טובות

zs1957

New member
אמא זהבה היקרה

אם אמך לא מסוגלת לקום מהמיטה יש להושיבה בכסא גלגלים ולהקים אותה מהמיטה. ניתן לקבל כסא גלגלים מיד שרה תמורת סכום סמלי. בשום פמים אסור שתהיה כל הזמן במיטה. יש חששש להווצרות פצעי לחץ.. וכמו שכתבה לך אריאלה, לתת לה להריח בושם טוב , לבשם אותה בבושם, להשמיע לה מוסיקה, לעסות את גופה ולהפיח בה רוח חיים. בשורות טובות, זהבה

ענתי44

New member
לעודד אותה לקום

שכיבה רוב שעות היממה אולי נוחה למטפלת אבל לא טובה לאמא. גם הדכאון מתגבר גם חשש לפצעי לחץ וגם זה נוק אאוט מול האלצהיימר. צריך בהדרגה להקים אותה. אפילו בבית. להושיב אותה על כורסה או ספה, לשבת לידה להעסיק אותה ואם היא לא מתקשרת אז אפילו להחזיק לה יד, לסרק אותה לאט בצורה מרגיעה. לדבר אליה, להשמיע לה מוסיקה. לקחת אותה למרפסת. סתם לשבת ביום חורפי שטוף שמש. לא לתת לה להזרק במיטה. כאשר מבקשים ממנה משהו והיא לא מבינה להדגים לה. אמא שלי למשל מסוגלת להרים פעמים את אותה רגל לנעול נעלים. אז אני אומרת לה את הרגל השניה ונוגעת לה באותה רגל. כשאמא שלי היתה במצב על סף סיום החיים, ולא תקשרה איתנו, התעקשתי להושיב אותה קצת בכסא הגלגלים, הייתי מספרת לה סיפורי ילדות שלה כמו שסיפרה לי, מקריאה לה ספר ילדים שהיתה מקריאה לנו בילדות. שרה לה שירים. בעיקר את השיר " מי אוהב אותך יותר ממני" לא ידעתי אם היא מודעת לדבריי או שרויה בעולם אחר. ואז יום אחד השמיעו את השיר הזה בערוץ 24 אמא שלא דיברה כמה חודשים השמיעה קולות המממ המממ וכשנגשתי אליה היא הצביעה לטלוויזיה וחייכה. לעולם אי אפשר לדעת מה הם מבינים ומה חודר מבעד שיריון האלצהיימר. אל תוותרי, תתחילו בצעדים קטנים מחוץ למיטה ואז גם טיולים בחוץ. הם דבר נפלא. אם אמא מתקשה ללכת אפשר לקחת בהשאלה כסא גלגלים מיד שרה ולנסות לקחת את אמא לטייל בחוץ על כסא. בקשר לדכאון. אני מאמינה שהיציאה מהמיטה, מציאת תעסוקה לאמא והרעפת אותות חיבה יפחיתו את הדכאון ואפשר גם לקבל מהרופאה שלה כדור שיעזור.

למעלה