לא אוהב קקי בחיתול

נעה גל

New member
לא אוהב קקי בחיתול

איתמר (עוד 3 שבועות בן שנתיים!) אוהב להסתובב ערום. הוא כבר מתפשט לבד ממזמן, פושט מכנסיים מוריד טיטול, מבקש עזרה עם החולצה והוא ערום. כשיש סיר הוא עושה פיפי לפעמים בתוך הסיר, לפעמים על הריצפה. אני רואה שהוא שולט בפיפי (כלומר, הוא עושה על הריצפה מבחירה). אם הדלת פתוחה הוא תמיד ייצא החוצה לעשות. קקי הוא עושה *תמיד* בטיטול. הוא בא ומודיע לי שיש לו קקי ואני שואלת אם הוא רוצה טיטול - הוא עונה "כן", ואני שמה לו. איפה הבעיה? הבעיה היא בהתייחסות של איתמר לקקי. כשהוא בא להודיע לי שיש לו קקי הוא שם את היד על הטוסיק ואומר "איכס!" ואחרי שהוא עשה, הוא כלכך לחוץ שנחליף לו טיטול (וצריך להבין את גודל הענין - איתמר שונא ניגוב עם מגבונים. הוא מוכן שננגב אותו עם מגבונים - העיקר שנחליף טיטול). הוא ממש מיבב בכזו מסכנות כאילו סוף העולם הגיע. אנחנו הולכים ברחוב או בקיבוץ בדרך מהגן, או בבית בגינה ואיתמר רואה קקי של כלב הוא פשוט לא נרגע הוא עומד לידו ומצביע "איכס! איכס!" (ואנחנו משתמשים בשירותיו כגלאי קקי של הכלבות שלנו כשאנחנו מנקים פעם בשבוע את הגינה מכל התוצרים של אותו שבוע). בקיצור, מה שלא ברור לנו בכלל הוא, מאיפה הגיעה אליו ההסטריה הזו מקקי? הייתי מבינה אם זה היה מתרחש בתוך תהליך גמילה אבל סתם כך באמצע החיים?

לאה_מ

New member
דוקא חשבתי שההתיחסות שלהם הפוכה.

אורי עדיין לא נמצא בשלב של איתמר (אם אני רואה אותו "מתאמץ" ושואלת מה הוא עושה, הוא אומר לי "קקי", אבל אם הוא בלי טיטול הוא פשוט יעשה על הרצפה, וגם פיפי, וזה די מגניב אותו שיצא ממנו משהו). נראה לי שהוא מתלהב מהצרכים של עצמו (למשל, בים, אם יוצא לו פיפי בחול, אז אחלה מבחינתו, כי יש גם חול רטוב לשחק בו. או אם הוא עושה קקי בבית, הוא יבוא לספר לי כבדרך אגב, או שבכלל לא יגיד לי). זה בטח לא מגעיל אותו. חשבתי שככה זה אמור להיות, שהם לא אמורים להגעל מהצרכים של עצמם. ושאלה - את יודעת מה קורה בגן? הרי את ההתייחסות הזו לקקי הוא כנראה ראה איפשהו, ואם לא בבית, אז איפה?

נעה גל

New member
גם אורן היתה מתלהבת!

והקקי לא הפריע לה בכלל (הרי חודשים אחרי הגמילה עוד היה בורח לה בתחתונים) ואיתמר מתלהב כל עוד זה קשור לפיפי אבל לא לקקי. קשה לי להאמין שמדובר במשהו מגן - זה הרי בית תינוקות, כולם שם קטנים מאוד (יש תינוק בן 5 חודשים), אין אף אחד גמול. כלומר, זה ברור שהחלפת קקי היא חלק מהענין. משהי אמרה לי שאולי זה קשור לרגישות יתר והמגע מגעיל אותו. מצד אחד, הוא עובד עם חימר ובוץ והוא אוהב את זה. מצד שני, הוא לא אוהב שהידיים שלו מלוכלכות, או שנשפך קצת מילקי על החולצה, ואם נופל על הריצפה אז הוא מנקה אחריו ביסודיות. והוא גם נורא מסודר. אני מתחילה לחשוב שאולי זה לא ילד שלנו
.

ציפי ג

New member
רציתי לכתוב לך את זה

גם איתי נגעל מקקי בצורה יוצאת דופן. ולא על שום תגובות אחיו, שמחקים אותי בהבעת אדישות ופרקטיות בנושא. חשבתי או שהוא שמע אותנו במשך שנתים מזהירים את הילדים פן ידרכו על צואת כלבים ברחוב, כולל האיכס, ומה לעשות צואה של אנשים נראית דומה, או שהטקסטורה מגעילה אותו בשל רגישות שלו.

דסי אשר

New member
אני לא רוצה להטיל ספק בגן

אבל ההנחה שלך, שמשום שעובדים שם עם תחנוקות, ואף אחד עוד לא גמול- לא יכולה להביא לתגובה כזו- מוטה ביסודה. עובדתית- ישנם הורים שסולדים מהצואה של ילדיהם, ישנן מטפלות שסולדות מתהליך החלפת הטיטולים. לגבח המטפלת, אם זה כך, הרי צריך לעבוד אתה על מודעות לרגש השלילי, על לגיטמיות הרגש, אבל על עבודה על עצמה בנושא, משום שבחרה לעבוד עם תינוקות. עם הורה, אני לא עובדת על הנושא, אם הוא לא מבקש... הייתה אצלי אחת, שלא אכלה כמעט כלום. וראיתי את שפת הגוף של הוריה בעת החלפת טיטולים, וגם שמעתי מאמה מה חושב/מרגיש האב, הנפלא מאד, אך האיסטניסט, על נושא זה. העליתי האפשרות הפרועה שהילדה לא אוכלת הרבה, כדי שלא יהיו לה יציאות רבות מידי..... דסי

סמדר *

New member
תבדקי בגן מה ההתיחסות לקקי

גם לנטע (בשבת בת 3) היתה תקופה כזו. והיא היתה אומרת גם מסריח. לדעתי זה הגיע מהגן. שאלתי אותה מי אומר ככה והיא נתנה לי את שם הגננת, בכל פעם אותה הגננת (שבאמת רגישה לריחות).

נעה גל

New member
אני בטוחה שזה לא מגיע משם

כמו שאמרתי - איתמר בבית תינוקות - הוא ועוד 2 ילדים הם בני שנתיים אבל השאר נעים בין גילאי 5 חודשים לשנה וחצי. כולם עם טיטולים. ואני מכירה היטב את המטפלות (אני יושבת שם המון), הן בסדר גמור בענין זה. אני נוטה לקבל את תשובתה של ציפי. יכול מאוד להיות שאיתמר ראה איך אנחנו מתייחסים לקקי של הכלבות (שהוא באמת מגעיל) ואיך אנחנו מפנים אותו, והוא פשוט הפנים את זה והשליך גם על עצמו.

רותי ע

New member
ואולי אלו ניצני גמילה?

זה הזכיר לי שעידן היה מסוגל ללכת עם חיתול מלא שעות וזה לא הפריע לו. עד התחלת הגמילה. ואז מרגע שהרגיש מה זה טוסיק חופשי ומאושר הוא כבר לא יכול לסבול להרגיש קקי.

נעה גל

New member
אלו בלי ספק ניצני גמילה, אבל, באותה

מידה ממש איתמר לא מוכן לעשות קקי בסיר או בשירותים (שזמינים כל הזמן). כך שנראה לי שיש עוד זמן עם גמילה ממש.

לפי דעתי זה מהגן אם את אומרת....

שבבית אתם לא עושים מזה ענין גדול (ובצדק כי זה לא)וזה רק מראה כמה חשובה ההתיחסות מצד המטפלות לגמילה ולצרכים בכלל,אם מתיחסים לזה בטיבעיות כמו לכל דבר ותהליך אחר בגוף זה מקרין על הילד.אצלנו היתה הילדים לפעמים אומרים איכס כשהם רואים החלפה לילד אחר באמבטיה, קודם כל אני אומרת להם שלא אומרים איכס על חברים ומזכירה להם שגם הם עושים קקי וככה הגוף שלנו עובד. שלך חנה גונן

מה זה משנה?

כן בודאי שקראתי כמו שאני קוראת את כל ההודעות של כולם,הודעתי היא רק הבעת דעה שזכותך לבחור אם לקרוא או לא. שלך חנה גונן

תדעי לך שזה מעולה אם כי לא נוח

במיוחד, הרבה יותר בעיתי שילד גדול לא אכפת לו שהוא מלוכלך כי אז אין לו מוטיבציה לגמילה. אני חושבת זה מצביע על בשלות לגמילה והיתי מנסה לדבר איתו על קקי בסיר או בישבנון, ומסבירה לו שהקקי ירד אם נוריד את המים. "לא בתהליך גמילה"? בהחלט כן, גמילה עצמית. ילד שמתייחס להפרשותיו בצורה כלשהי, בהחלט בתהליך הגמילה גם אם לא הייתה החלטה משפחתיתי על כך. יו איך שאני מקנאה...

למעלה