לא אוהב לאכול

HeartsWish

New member
לא אוהב לאכול

שלום, אני בן 24, שוקל 55 ובגובה 1.67. מאז גיל ההתבגרות אני לא אוהב לאכול. זה מרגיש לי טרחני אפילו כשאני רעב. בנוסף אני לא מרגיש רעב לעתים קרובות, ואת הרעב אני מצליח להרגיע גם באמצעות אכילת דברים קטנים. אני מחשיב את עצמי די בריא, לא חולה לעתים קרובות ומרגיש דיי בסדר רוב זמן אבל חשוב לי להעלות במשקל, בעיקר בגלל המראה. אין לי שום בעיה תורשתית או בעיה בריאותית היום שנוגעת לאכילה, עד כמה שאני זוכר אף פעם לא חששתי מהשמנת יתר והדבר היחיד שאני יכול להצביע עליו הוא שלאורך כמה שנים (תיכון+צבא) סבלתי מקיבה רגיזה, דבר שעוד יותר הסית אותי מאוכל, אבל לא נראה לי שמפה זה התחיל. מישהו מכיר את התופעה ויכול לייעץ איך להתגבר על זה? כמו שאמרתי, אני אדם דיי בריא (חוץ מרגישות קלה לקור), ואני אוכל כי אני צריך. אבל הייתי רוצה לדעת אם יש משהו שאפשר לעשות בשביל שאכילה תפסיק להרגיש כמו מטלה. תודה.

תשובה

שלום בעקרון אם אתה לא טיפוס אכלן אין ממש דרך לגרום לך להיות כזה. אם אתה רוצה לעלות במשקל אז כדאי לעשות זאת במסגרת יעוץ תזונתי מתאים. אם אתה אומר שהתופעה התחילה בעקבות אי נוחות במערכת העיכול יתכן שיש מקום לטיפול פסיכולוגי-התנהגותי שיאתר את שורש הבעיה ויסייע בטיפול בה שכן יתכן שהסלידה מאוכל נובעת ממה שעברת. בברכה נטלי

למעלה