לא אוהב את שינוי ומרצ

• פותח הנושא a333
  • פורסם בתאריך

a333

New member
לא אוהב את שינוי ומרצ

יכול להיות שזה עדיין אינסטינקטים ישנים.יכול להיות שאני לא אוהב את האנשים שמתקיפים את הקרובים והיקרים לי שהם עדיין חרדים.אני שונא את שנאת החרדים.לדעתי,ותקנו אותי אם אני טועה,עם כל החסרונות שיש בציבור החרדי,עדיין הוא מהטובים אם לא הטוב שבציבורים.אין בתוכו אלימות אפילו לא פרומיל ממה שיש אצל החילוניים.בכלל,אני לא רואה את עצמי חילוני וגם אני לא רואה את עצמי חרדי.יש חינוך לערכים,לחסד,למידות טובות.נגד לשון הרע,ונגד פגיעה בזולת.כולנו יודעים שזה לא מושלם,אבל אסור להתעלם מכך,וגם אין כאן הודאה בתורה מסיני בגלל החינוך לערכים ומידות טובות.אני כותב את זה כי צרם לי שמישהו כאן פירסם את מועדי ההפגנות של שינוי ומרצ לגבי העסקים הפתוחים בשבת.ייתכן שמבחינה פוליטית ופולמוסית עדיף להבליט את המקרים של האלימות והעבירות שמוצאים אצל החרדים,אבל בינינו לבין עצמנו אנחנו יודעים יפה מאד איזה חיים שקטים ושלווים יש לחרדים ובפרט ללומדי התורה שמסתפקים במועט.לא צריך להאמין באלקים ובתורתו כדי להתרשם מכך וליהנות מהיופי הזה.נכון שלעיתים המבט הוא שאלו חיים דלים ומשעממים ומוגבלים מאד ולא פרודוקטיביים לחברה הכללית.ובכל זאת...

כחלחלה

New member
לא אוהב

לא באתי "לתקן אותך" כי אינך טועה. יש המון יופי וחן בעולם החרדי בעיקר כאשר מתבוננים מבפנים ובעיקר כאשר שבויים בחוקים ובמסורות המחייבות כל כך. יש בו הכל בעולם הזה, גם אלימות, גם ניאוף, וגם כל מה שיש "בחוץ". רק מה יש גם צנזורה והשתקה "אל תשאל מה שלא צריך" והמון המון טאטוא מתחת לשטיח. (ואם אתה לא מאמין תשאל מכרה שלי הפעילה במקלט נשים מוכות חרדיות אי שם במרכז הארץ). אתה יודע מה? אני מוכנה להסכים שיש פחות.... אז מה? התנועות שהזכרת הן לא נגד הדת הדתיים או החרדים, הן פועלות למען זכויותיהם של החילוניים ומתנגדות לעוול שנגרם מכוחנותם וחוסר פתיחותם של החרדים לערכי הזולת. ובאשר להבלטה, כמו שהבליטו את התואר האקדמי שרכש בכסף מזכ"ל הסתדרות המורים דוקא, וגם את ה 151 קמ"ש שתפסו את רכבו של סגן שר התחבורה הממונה על בטיחות בדרכים דוקא,, אל יתפלא החרדי הדוגל ומצהיר על טוהר מידותיו כשהוא נתפס על ענינים שבין אדם לחברו (או חברתו) או כל עבירה אחרת ואפילו אם זו עבירה "רק" על חוקי המדינה. אני מעדיפה את החופש והחירות האישית שיש בחברה החילונית על כל מגרעותיה (יש לא מעט) על הציות העיור והדיקטטורה המחשבתית (להבדיל) שיש בעולם החרדי.

יערהא

New member
שנוי ומרץ....

אולי אתה לא אוהב את פרסום ההודעות לא כולנו אוהבים גם את פרסום כל הפשקווילים בגנות החילונים ועוד כל מיני אבל אנחנו אוהבים או לא אוהבים את את הפרסומים פה ושם.... ואנחנו בכל זאת חיים במדינה דמוקרטית, וזכותך בהחלט לא להגיע להפגנות בשבת... כמו שאני לא אגיע לקריאה המתפרסמת על כל לוחות המודעות להגיע לתפילות אלו ואחרות, תיקון זה או אחר, ואם מישהו יפרסם פה הודעה בנוסח זה אני סומכת על אלי שלא ימחוק אותה ולגבי אלימות..... הכל אותו דבר, אבל החרדים יודעים יופי לכסות ולהסתיר.

בוא נסכם

טוב האמת שאני מסכים פה כמעט עם כולם, יש הרבה פחות אלימות וסמים, נכון מאוד. מסתירים את מה שבכל זאת יש, נכון. החיים מאוד דלים ומשעממים כי אין נושא חוץ מדת והכל סביב מה אמר רב פלוני או אלמוני, נכון מאוד מאוד!!!! האם כדאי יותר לחיות בחברה החרדית? לדעתי לא, לי מאוד משעמם שם.

אז מה?!

נכון שיש פחות, אבל מה שיש לא בסדר, ובכלל הדיון הוא לא על החברה החרדית, שאף אחד מאיתנו לא אוהב את רוב מה שקורה שם, ובפרט בין אדם לחברו, וכמו שכתב הנסיך (מתנגדים שהם פרענקים! איזה אסון!) השאלה היא האם אנחהו אוהבים את ההתקפות של מרץ על החרדים, אז זהו שלא ! ואני בטוח שגם המעשנים שברור להם שזה לא בריא ופוגע בחבריהם הלא מעשנים, לא יאהבו הפגנות ושלטים נגדם !!! (מה שלא שולל את זכותם של אנשי מרץ להפגין נגדי, רק שאני לא אראה)

פלסטיק

New member
תיקון אחד קטן

אין לי בעיה עם מעשנים כל עוד הם לא פוגעים בי אין לי בעיה עם חרדים כל עוד הם לא פוגעים בי אני לא מכיר הרבה מעשנים שמאמינים שזכותם להפעיל כל דרך שהם יכולים כדי לכפות עלי עישון, לעומת זאת אני מכיר חרדים רבים כאלה כך שאני אינני מבין את ההשוואה

הגזמת עם "החיים היפים של החרדים"

לא מיניה ולא מקצתיה. בכל מקום יש אנשים מאושרים ויש שאינם מאושרים. זהו טבע הבריות. לעניין האלימות בעולם החרדי: אתה שוב פעם מעלה פיקציה שאין לה ביסוס אמיתי, ואני אסביר לך למה. הרי כל מי שיש לו בעיות התנהגותיות, נגיד שהוא נתפס עם הרואין או שהוא מכה את אשתו (לעיני אחרים או עד זוב דם, כי בהסתר התופעה נפוצה בהחלט) או שהוא גונב או כל חריגה מהנורמה המקובלת, החברה החרדית מוקיעה אותו מתוכם והוא אוטומטית נתפס כ"לא חרדי". כך אנחנו שומעים הרבה פעמים את הביטוי, בעיקר לאחר שאיזה חרדי נתפס בקלקלתו: "הוא לא חרדי, הוא לא ירא שמים ולכן הוא לא חרדי". אתה מבין ? זה פטנט מצוין. כל מי שפשע מיד אינו חרדי ולכן הוא לא יכול להיכנס לסטטיסטיקה של החרדים האלימים. בניגוד לחברה החרדית, החברה החילונית אינה חד-גונית והיא לא יכולה "להוציא" מתוכה את הפושעים אלא רק לכלוא אותם בכלא אבל הם נתפסים בחילונים לכל דבר ומכאן הסטטיסטיקה המטעה. עכשיו, רגע נוסטלגיה. אני הייתי חרדי ואני יודע על מה אני מדבר. כל חרדי יש לו את השכן מלמעלה שהוא לא יכול לאכול אצלו כי ההכשר שלו טרף בעיניו, והשכן בדלת ממול, הוא ליטאי והוא בכלל "צלם-קאָפ", השכן מלמעטה בכלל ש"סניק פרענק מגעיל, ידוע שהם לא מורידים את המים בשירותים, זה דבר ידוע. וכן הלאה וכן הלאה. כך נראית החברה שאתה מגדיר אותה - "מהטובים אם לא הטוב שבציבורים", אולי התכוונת - "מהטובים אם לא מהטוב שבשירותים הציבוריים". בכל אופן, אין לי שום דבר נגדך, שנינו באותה דרך, אבל הנושא הזה חייב הבהרה. בכבוד, נ.

זכותך לא לאהוב. אני חושבת אחרת

המלחמה של שינוי ומרץ היא לא בציבור החרדי אלא בנסיונות (ובהצלחות) שלו להשפיע על החיים במדינה כולה. לא לכל טענה של שינוי ומרץ אני מסכימה. יש שם גם הרבה שונאי חרדים שמקבלים צמרמורת כשהם רואים מישהו בלבוש שחור מידי, אבל הטענות שלהם באופן כללי נראות לי נכונות מאוד ובחלק מהדברים אני מרגישה שהם מייצגים אותי. אנחנו לא פורום פוליטי ולא פורום דתיים-חילונים ולכן אני לא מפרטת פה למה אני מסכימה ולמה לא. אני עדיין חושבת שאפשר לפרסם הפגנה נגד סגירת עסקים בשבת ומי שלא רוצה להשתתף - שלא יגיע. לגבי הערכים בחברה החרדית - אולי זה נכון אבל זה ממש לא קשור להפגנות של מרץ ושינוי. לא הכל רע בחברה החרדית (למרות שנראה לי שהיא הולכת יפה מאוד בעקבות החברה החילונית עם כל הצרות והרעות). ולמרות היתרונות החלקיים - בחרנו בדרך החיים החילונית ואנחנו מרגישים שאנחנו מתמודדים איתה לא רע. אני מקווה שאצליח לחנך את ילדי לערכים של חסד ומידות טובות. מקווה שהם לא ידרדרו לאלימות או לסמים. אם אצליח - ימים יגידו.... חנה

בהצלחה

אנחנו, המשתתפים כאן בפורום, מאחלים לך בהצלחה (עם הילדים) וחושבים שלא צריך בשביל זה ללבוש שייטיל.... ואפילו שלא זה מה שעוזר.... מה שלא אומר שנעים לנו כשמתקיפים את המשפחה שלנו, גם אם זה במידה מסויימת של צדק....

יפה

אז שנינו מסכימים שיש התוקפים סתם כך מתוך שנאה ושנינו מסכימים שגם יש מידה של צדק בכעס כלפי החרדים. טוב שאנחנו מסכימים. יש הרבה הרבה אחרים שלא מסכימים אחד עם השני (וכמובן שגם לא איתנו)

116x

New member
דעתי

טוב !! אז לדעתי בכלל מרץ ושינוי הם מפלגות גזעניות צבועות עם הרבה ושנאה עצמית שגורמת הרס עצמי לכולנו - בסך הכול כולנו בארץ אחת ההבדל בן 2 המפלגות שבמרצ קצת יותר אינטלגנציה אז הם משתמשים ב"יפי נפש" שינוי היא קצת יותר ברברית ובהמית פשוט תחשבו איך התגובה היתה על מה שפוגעים בחרדים ומאידך על מה שפוגעים בערבים עם קצת אוביקטיביות וראליזים תגלו איפה ואיפה שזועקת לשמים אותם שמחו על פגיעה בערביי ישראל בשיאי הפוגרומים של האינטיפדה הם יהיו הראשונים שיקפצו בטענות שוא, ובעובדות מסולפות ,על המיעוט החרדי אקיצייר - עם ידידים שכאלה מבית , מי צריך אויבים מבחוץ ובקשר לזה שהמגזר החרידי יודע לטטא את הפשע שבוא תגידו אתם נורמלים הרי אין מיגזר ללא שוליים , אין אחידות אף פעם תמיד יהיה אונס , מכה נשים וכו´ אבל המגזר החרידי מחנך להיות אמתי אוהב את הבריות ,על זה ילד חרידי גודל הוא לא גדל על סרטים אלימים, על הפקרות מינית , אז נכון שיש נופלים אבל לאן מובילה הדרך העיקרית ? לאן הכיון מוביל למי שמאמין בדרך זו ומתמיד בה ? אז אל תדפקו לי את השכל מתי שמענו שאין בי"ס בב"ב שאין בו סמים? מתי שמענו על חרידי רוצח את אשתו ליד הילדים ומתאבד? מתי שמענו על מכללה חרידית ששליש ממנה נגועה בסמים? [ אוניברסיטת ת"א ] כן זה התוצאה של חוסר כיון , שמקורה בהתכחשות לשורשים אני לא מתכחש ,אני פתוח , אני מנסה לראות את כול התמונה מלמעלה לחילונים בית ספר -מקנה ידע לחרידים בית ספר - מחנך וגם מקנה ידע זו המציאות . ואשמח מאוד לשמוע דעות של אנשים חושבים ואוביקטיבים בנידון

אלי פלס

New member
אהבה ממבט ראשון (ומחשבה שניה)...

כפי ששמת לב, אני הערתי למי שפירסם את מועדי ההפגנות (שאני, באופן אישי, השתתפתי באחת מהן) שזה לא המקום לדעתי. לא מחקתי אותו כפי שאולי רציתי לעשות מפני שביקשתי מהחברים כאן לחוות את דעתם על העניין. בעניין החיים היפים והשקטים, יש הרבה שיחלקו עליך. שקטים? אולי. יפים? ממש לא. לדעתי. הסבר: נכון. אתה צודק. החיים שלהם שקטים יותר. אין להם יותר מידי דאגות בראש. כשהם מתלבשים הם לא צריכים להתלבט איזה שרוול ללבוש ראשון ואת איזה מהשרוכים לקשור קודם... יפים? ממש לא. אני לא רואה בחיים מוכתבים ע"פ ספר הוראות להפעלה כחיים יפים.

למעלה