המ-י-ל-י-ם
1.רק עוד יום: מקביל מריוס קוזט אפונין זאבר: מריוס וקוזט:חיי הן לא היו חיים זאבר: אצטרף עכשיו אפונין: למרד ועוד יום אסתובב לי בתוך ביניהם עצמי. אז איך אחיה ואלמד כאן בלעדיך? בזו הדרך מהם כל סודותיהם. הקטע שאמרת שהם צורחים: מקביל מריוס, קוזט, זאבר, מר וגברת טנארדייה: מריוס וקוזט: מחר יפריד זאבר: למהפכה מר וגברת טנארדייה: בינינו ים אין בוקר הנה הם רצים, אפונין: ועוד יום בתוך באיבה הנה הם נופלים. עצמי אותה נגדע יש להם כיסים מריוס וקוזט: חלמנו על הם רק תלמידי אולי הם מלאים. עולם לשניים בית ספר. 2.העימות: במקביל לקטע של זאבר: במקביל לקטע של ואלזאן: ואלזן: חשוב עלי כרצונך זאבר: לא תוכל להשתנות אבל נשבעתי לאישה הזאת לא אוכל להשתנות מה גנבתי בחיי שתיים- ארבע-שש מאות- אחת- פת של לחם לא יותר. אני נציג החוק לא הבנתי שום דבר שתיים ארבע רק רוצה שאתפגר שש מאות אחת, אין לך זכויות! אך לא מפני שצדק יעשה זהו הגלגל סבב שמע והזהר זאבר זאן ואלזאן כבר לא נחשב כן אני חזק יותר אך אתה מעז עכשיו יש בי כוח עוד נשאר לדבר כמו גיבור ואלזאן עוד לא נשבר כל אדם נולד בחטא שמע והזהר זאבר כל אדם חייב לבחור כי אני לא אשבר לא, אינך מכיר אותי, אהרוג אם אצטרך בית הכלא הוא ביתי. אדבק במטרה. לא תמכור לי שום כזבים גם אני מן הביבים. 3.בעל הפונדק: בעל הםונדק, עוד מסביר פניו, לא מוכן שמישהו יפסח עליו טוב לעניים טוב לעשירים איש רחום ופילוסוף בין חברים חוש הומור רופא לנפש את הכל להם נותן. / בן לואי עד קץ הזמן * בעל הפונדק בעל בלי ברכה איש רחום ופילוסוף ממש בדיחה טוב לעניים טוב לעשירים סתם חנפן צבוע קיא של שיכורים (או שתן שיכורים) 4.איזה יופי: המלחים: איז ריח ריח של נשים בא לי להטיל כבר את העוגן שם בפנים איזה יופי שמה מסתתר הים כל השבוע\ הזמן באוקיינוס את הזין מעורר כל מלח מלאך כשהוא גומר. 5. פיקחו את עיניכם: גאברוש: גם רעבים לעזאזל כל עני חם וחי אחרי אחרי! קבצנית זקנה: את נותנת, כן, מחלות רעות מפיצה עגבת ממלאה בתי קברות. קבצנים: משהו בשביל לחיות בשמו של אל עליון גאברוש בית שני: ראש כנופיה פושע מועד גם לבתו בעסק יד 5. שיר השליחות של אפונין: אפונין למעני אך הזהרי מאד שום רמז לאביך שמרי הכל בסוד אני תלוי בך, אפונין!