לאתגר פעוטה בת 3 וחצי

Let it be31

New member
לאתגר פעוטה בת 3 וחצי

שלום ליושבי הפורום,

אשמח לקבלת עצתכם מנסיונכם: אקדים ואומר כי אין לי שום עניין בהגדרות והדבקת תוויות, הילדה שלי מוכשרת ואני מעוניינת לקדם אותה בדרכים יצירתיות, רק ש... נגמרו לי הרעיונות ולכן אשמח לעצות מבעלי ניסיון :)

אז כך, כפי שאמרתי, בתי בכורתי בת 3.5, בעלת זיכרון יוצא דופן (זוכרת ספרים על גבי ספרים בעל פה) ואהבה עזה למספרים, צורות, אותיות, יודעת לבצע פעולות חיבור (עדיין לא בדקנו יכולות חיסור), לספור עד 100, לכתוב אותיות באנגלית (באותיות הא' ב' לא מביעה כרגע עניין ואני כמובן לא לוחצת) למדה בעצמה (באמצעות נפלאות היוטיוב) אנגלית ויודעת לא מעט מילים, כך שלפעמים "מתפלק" לה באמצע משפט מילה אחת (בהקשר כמובן) באנגלית.

שוב, אין לי מושג אם היא "מחוננת" או לא וזה לא ממש מעניין אותי, אך אני בהחלט מעוניינת להמשיך ולאתגר אותה, בצורה חוויתית כמובן, על מנת לשמר את התלהבותה.

על מה אתם ממליצים? אילו ספרים? משחקים? או פעילויות מעניינות ניתן לעשות איתה?

אשמח לשמוע כל עצה מניסיונכם.

תודה מראש וחג שמח
let it be

mikilk

Active member
אני בעד חשיפה מגוונת

וכמובן ללא לחץ (עודף לימודים, חוגים)
לזרום איתה, עם ספרים ופעילויות (חברתיות, אינטרנטיות וכו) בקצב שלה. לאתגר אותה עם שאלות טריוויה קלילות תוך כדי משחק (ורק אם היא משתפת פעולה) לחשוף לאנשים ופעילויות (הצגות טובות, מוזיאון מדע, פעילויות עם ילדים), חוברות עבודה מהנות (הבת שלי היתה מכורה להן, זה בעיר מה שביקשה לקנות, אך זה כמובן היה טרום עידן האינטרנט כפי שהוא כיום) ובעיקר להנות.
הילדים האלו מאוד סקרנים, זה כיף והם אילו שמובילים אותנו לדרך הלמידה שלהם.

Let it be31

New member
תודה!

תודה על התשובה המפורטת, אשמח לקבל עוד המלצות קונקרטיות על הצגות מסוימות או חוברות עבודה ספציפיות

ושיהיה חג שמח

הכי חשוב זה מה הילדה אוהבת

כתבת שהיא אוהבת ספרים. אז תקראו ספרים. מנוי בספריה, בילוי שבועי ללכת לספריה ולהחליף ספר - בילוי נהדר לילדה שאוהבת ספרים.

אם היא אוהבת צורות - יש הרבה משחקים שקשורים לנושא הזה. כל מיני גופים גאומטרים למיניהם. (התחושה שלי היא שלרובם קוראים "משהו גאומטרי משהו", ועל כולם - יש על הקופסא ציורים של משולשים וריבועים...).
אני מציעה לך פשוט לחפש בחנויות הצעצועים.

כשהבנות שלי היו בגיל של בתך, הן מאד אהבו לעשות "ניסויים". הן עשו לבדן, אני לא ממש הייתי מעורבת. התרומה שלי היתה לתת להן כלי פלסטיק, מים, צבעי מאכל, ודברים כמו קמח וקטניות. הן כל הזמן ערבבו ובחשו ועשו כל מיני דברים. בעיקר אהבו לערבב צבעים ולראות מה יוצא. שוב - מאד חשוב לי להדגיש - תני לבתך לבד. אל תשבי ותסבירי לה מה קורה כשמערבבים כחול וצהוב... היא תנסה לבד, ותבין לבד. כשאנחנו מתחילים להסביר יותר מדי - אנחנו רק הורסים.

בהנחה שאין לך בעייה עם מחשבים בגיל הזה

את יכולה לקנות לה מנוי לאתר דג אדום (זה אתר צרפתי - poissonrouge) שמיועד לפעוטות, מעניין ומאתגר אותם.
כמו כן את יכולה לקנות לה פאזלים ומשחקי הרכבה שונים, משחקים כמו סקוצ'יקיד, כלי נגינה מתאימים לגילה (כמו קסילופון), וכו'.
אם היא כבר כותבת, נסי לוודא שהיא מחזיקה את העט/עפרון/צבע כמו שצריך, שלא תתקבע לה אחיזה לא נכונה.
עוד דבר שמאוד מומלץ הוא לקחת אותה הרבה לגני משחקים - הם תורמים להמון דברים - שליטה בגוף, עצמאות, בטחון עצמי, התמצאות במרחב, למידה חברתית, למידה של איפוק ועמידה בתור, ועוד ועוד.
עוד דבר חשוב (שאני מניחה שאת כבר עושה) - בנוסף להקראת ספרים, הרבי לשוחח איתה, עני לשאלותיה, וכו' - זה אולי הדבר החשוב ביותר.

למעלה