לאתאיסטים בלבד

לאתאיסטים בלבד

כחלק ממחקר פרטי שאני עורכת מאז כניסתי לפורום בנושא תופעת האתאיזם הייתי רוצה לדעת: 1. מי מהאתאיסטים בפורום מוכן להצהיר כי הוא נולד אתאיסט? 2. לאלו שלא "נולדו" כאלה: באיזה שלב בחייכם החלטתם להגדיר את עצמכם "אתאיסטים" ומה גרם לכך? אשמח לקבל תגובות רציניות בלבד

לגוססי

לא נכון! אל תדבר בשם כולם, לא יודעת מאיפה אתה אבל לא אני ולא אף אדם שאני מכירה או הכרתי כל חיי אינם אתאיסטים. נסה לענות בשם עצמך

גוססי

New member
לא דיברנו על כל אדם

שאלתך עסקה באמונתו של אדם ברגע שהוא נולד, ובשלב זה אין לנו ברירה אלא להניח שהוא אתאיסט. כיצד מתפתחות אמונותיו יותר מאוחר - ובכן, זה כבר ענין אחר.

זהו שלא...

זו גישתך, דבר בשם עצמך, אולי אתה לא ראית את הבריאה עוד בהיותך בן חודש, אך אתה קצת יוצא דופן... אתה נושא המחקר... לכן נסה לענות בפשטות על השאלות בשם עצמך בלבד, ואל תתיימר לייצג את העולם, זב מיותר ופתאטי

Lu Tze

New member
היגיון פשוט,

האם את מאמינה בקלורג? לא, מכיוון שאת אינך יודעת מי הוא אותו קלורג. כשתינוק נולד הוא אינו יודע מיהו אלוהים, לכן הוא לא מאמין בו.

באהבה1

New member
../images/Emo123.gifאולי תפסיקו לבזבז לאנשים את הזמן

אתם יודעים טוב מאד מה התכוונה! מה היתה דעתך בהתחלה לגבי אלוקים!!! די לבזבז לאנשים את הזמן!!! אני אישית לא מבין מה היא מנסה להוכיח! אבל דבריה כל כך פשוטים! למה לקשקש???????

Lu Tze

New member
סלח לי שהבנתי דברים לפי הצורה

שבה הם *נכתבו* ולא לפי כוונת הכותבת. חוץ מזה, אתם מחזיקים בדעות כל כך מופרכות שאני כבר לא יודע על מה אתם מדברים חצי מהזמן (ובחצי השני אני מצטער שכן הצלחתי להבין)

מה זאת אומרת "אתה חושב"?

אם זה לא היה' ברור לך תמיד אז בטח גיבשת לך את העמדה הזו בשלב כלשהוא. אני שואלת מתי ובעקבות מה?

L7

New member
הפרידה מאלוהים- חלק מההתבגרות

ניפרדתי מסיפורי התנ"ך ומאגדות הילדים - כמעט בו- זמנית הדת יותר ויותר נראתה לי המצאה דמיונית חביבה לאנשים לא בוגרים שאינם מסוגלים להשלים עם העדר הורה עליון ועם סופיות המוות.

סוף סוף יש התקדמות...

ובכן, באיזה גיל אתה מעריך שזה קרה לך? תוכל להזכר במשהו שחווית באותה תקופה? מה היתה עמדת הוריך בנושא?

L7

New member
דעיכת האמונה בין 13 ל- 16

הורי מסורתיים רופפים. לא אתאיסטים. לא היתה מיליטנטיות לשום כיוון.

preacher

New member
זותומרת

שבגיל צעיר סיפרו לי על אלוהים אבל אני לא זוכר אם אי פעם ממש האמנתי בקיומו או שזה היה בשבילי עוד סיפור כמו כיפה אדומה או החתול במגפיים. בכל מקרה אבא שלי לא מאמין, סבא שלי לא מאמין, אמא מדליקה נרות (ואז הולכת לרואת טלויזיה) ככה שלא גדלתי בסביבה מאמינה, ותמיד היו בסביבה שלי ספרים על מדע, טכנולוגיה ומיתולוגיה (כאלו עם קצת טקסט ותמונות גדולות), ככה ש"תמיד" (מאז שיכולתי לפתוח אותם ולקרוא) הייתי מודע לרעיונות של אבולוציה, האדם הקדמון, דינוזאורים, מיתוסים של עמים אחרים וכו' ברמה כלשהי.

(כאלו עם קצת טקסט ותמונות גדולות),

האם זהו סוג הספרים עליהם גיבשת את דעותיך? או אולי אתה מאמין לכך שתמונה אחת שווה אלף מילים? מענין - בכל ספרי היהדות החשובים אל אף שהם עוסקים ב"ציורים" (היינו מצבים שונים מהחיים), אין אפילו ציור אחד, רק טקסטים ועוד טקסטים ועוד טקסטים, עליהם אני גיבשתי את דעותי.

dinarzi

New member
יש להעיר

זו אכן אחת הסיבות למחלוקות באשר לצורתם של דברים המתוארים בכתבי הקודש. כלי המשכן למשל. בספרי מדע בדרך כלל יש גם הרבה טקסט. (להוציא, אולי, אנציקלופדיות לילדים) בספרי קבלה, אגב, יש ציורים של מנורות.

preacher

New member
כן, אתה מבין -

היו שם תמונות של דברים *אמיתיים*. כאלו שמצאו באדמה, ממצאים פיזיים, אתה יודע. זה שגיבשת את דעתך על סמך דיבורים ומילים כבר הבנו.

את נולדת דתיה? חשבתי שאת חוזרת

כל אדם נולד אתאיסט לדעתי כיוון שהאלוהות והדת הם דברים נרכשים ונלמדים. אם היית ננטשת בג'ונגל כילדה- לא היית מודעת לדבר הזה. דת היא מותנת חברתית.

פיפסון

New member
באמת

כחלק ממחקר פרטי שאני עורכת מאז כניסתי לפורום בנושא תופעת האתאיזם הייתי רוצה לדעת: 1. מי מהדתיים בפורום מוכן להצהיר כי הוא נולד דתי? 2. לאלו שלא "נולדו" כאלה: באיזה שלב בחייכם החלטתם להגדיר את עצמכם "דתיים" ומה גרם לכך? אשמח לקבל תגובות רציניות בלבד התגובה שלך

למעלה