לארנון

בשמת10

New member
לארנון

היום הסתכלתי בעבודת שורשים והתברר לי שלהורי סבי [אבא של אמא] קראו בשם משפחה גרוסקופ אולי תוכל לעזור לי למצוא מישהו [בארץ או בעולם] עם שם זה אשמח מאוד אם תוכל לסייע לי כי זה נורא מעניין אותי אני מקווה שתוכל לסייע לי בשמת10

friend9

New member
מדריך הטלפונים

באתר בזק www.144.bezek.com מופיעים למעלה מ-20 גרוסקופ, גרוסקוף, גרוסקופף.

דדיחתם

New member
ספר הטלפונים - כלי עזר במחקר

לפני שהיה JEWISHGEN, מה היתה הדרך הפשוטה למצוא אנשים ממשפחתך? ספר הטלפונים כמובן. ועדיין יש בו כמובן ייצוג ליותר משפחות מאשר האתר הנ"ל. לכן - בהתייאשכם מהJEWISHGEN, או פשוט בנוסף, מומלץ מאוד לחפש בספר הטלפונים את המשפחות הקשורות אליכם ולשלוח להן מכתב/לצלצל. מובן שאין מדובר במשפחות נפוצות מדי, אז המצב בעייתי. דרכי ניפוי : מי ששמו הפרטי הוא שם צעיר, ישראלי, רוב הסיכויים שלא כל כך ידע (כמובן יש יוצאי דופן כמונו), לכן יש לפנות בעיקר לבעלי השמות הפרטיים הותיקים יותר (אלא אם כן באמת מדובר בשם נדיר ואז יש להפוך כך אבן). לגבי משפחות נפוצות - הדרך היחידה לנפות היא לחפש שמות פרטיים שאופיניים לארץ המוצא : למשל אם הייתי מחפש משפחת כהן שבאו מהונגריה, הייתי מחפש שמות כמו לסלאו, מגדה, זולתן וכו´, אם הייתי מחפש מגרמניה הייתי מחפש זיגפריד, הרמן וכו´. לגבי מכתב או טלפון : אני מעדיף מכתב שבו רשום מס´ הטלפון שלי וכמובן גם הכתובת ואז מי ששלחתי לו יכול לצלצל אליי או לכתוב לי- פשוט לטלפן ישר זה מפתיע מדי, יש לתת להם לעכל. אם אינכם מקבלים תשובה תוך כמה שבועות (וזה יקרה פעמים רבות), צלצלו , וכך מי שתצלצלו אליו כבר ידע במה מדובר. שווה לנסות - לשלוח 20 ואפילו 30 מכתבים זה לא יקר כ"כ, ויכול להיות משתלם.

friend9

New member
ובאותו עניין - בחו"ל

ניתן לחפש בספרי טלפונים של מדינות רבות מאוד, בגישה דרך www.teldir.com

abrakha

New member
גרוסקופ

אריה גוראל - ר´ עיריית חיפה לשעבר - עדיין חי. לפני שעברת את שמו הוא היה גרוסקופ. חי בחיפה ברחוב החשמונאים 17.

למעלה