לארנון - עץ הפורום

לארנון - עץ הפורום

עכשיו ראיתי את הקטע. רק תוכל להחליף "דני וגו´.." ב "דניאל שיפר" ו HANNAB73 ב"חנה פרידמן" או "חנה ביקל". כמובן שזה שני ענפים לינאריים מתוך עץ גדול שבודאי ראית. מאחר שכל מי שנמצא בקטעים האלה חוץ ממני ומחנה, אינם אתנו יותר, אין מי שיכול להתנגד להצגת הפרטים. בתודה, חנה ודני

הצגת השמות של חברי הפורום בעץ

אני מציג את שמות חברי הפורום בעץ הפורום בכינויים, כדי שניתן יהיה לזהותם בקלות. אשקול להוסיף את השם האמיתי לכינוי, אך כשמוצג רק הכינוי נוסף לכך גם נופך משעשע משהו... ארנון

מי יוכל לסייע בחיבור שלז../images/Emo26.gifלבוש?

לצורך איחוד שני החלקים הנפרדים של עץ הפורום והצגת עץ הפורום המורחב והמאוחד (שווה לחכות
) - חסר לי החיבור בין שלז בן-ציון בן שלמה (עסקן "היישוב הישן" בי-ם) לבין משפחת יפה. החיבור הזה קיים וגם היה אצלי בזמנו, עת ביררתי אודותיו לקרובת משפחה. אצלי לא נשאר עותק והיא נסעה לה לטייל עכשיו לחודש. איך אוכל לחכות
אותו שלז כתב ספרי הלכה אחדים בשנות ה - 70 וה - 80 של המאה ה - 19. גם אביו/אחיו/בנו, אם אני זוכר נכון, פרסמו מספר ספרים - ובזמנו, הגעתי לייחוס דרך הפתיחות של אותם ספרים. בזמן הקרוב, כנראה, לא אוכל להגיע לספריה באונ´ חיפה כדי לשחזר את חיפושיי אז. אם למישהו יש מקור לחיבור הנ"ל - אשמח ביותר
ארנון

השגתי עוד פרטים. זקוק לעוד ../images/Emo101.gif

אתמול, כיתתי את רגליי לספרית אונ´ חיפה, ע"מ לחשוף עוד רמזים על הקשר ללבוש. ובכן, בן-ציון שלז היה חתנו של שבתי יפה (נפ´ בי-ם בשנת תרי"ז) וזה האחרון הוא בנו של אברהם אבלי יפה, עליו כתוב כי הוא "מגזע הלבוש". אז כבר הגעתי לשם יפה, אך חסרים עוד כמה דורות. בספרים שחפשתי בספריה, לא מצאתי הקישור הנחוץ, מקווה שתוכלו לסייע לי בכך.
ארנון

שטמון

New member
ואולי להיפך?

אני התחלתי לחפש דווקא מהכיוון של הלבוש והלאה. וונדר כותב ש"מצאצאי הלבוש" - ואצלו המדובר באנשים שלא ניתן לגלות בוודאות את השושלת המדוייקת, הוא "ר´ צבי שלעז ב"ר בן ציון ב"ר שלמה זלמן ב"ר שבתי יפה מח"ס שיחת חולין של תלמידי חכמים. משום כך משער בסוף שו"ת מילי דאבות שמכיוון שגרו בפוזנא בשלזיה נקראו שלעז ובמשך הזמן נוסף אינגר ונעשה שלעזינגר" (אלף מרגליות עמ´ 62). אני הייתי מחפש את הספר "שיחת חולין של תלמידי חכמים" וגם את שו"ת מילי דאבות כדי לקבל את התמונה המלאה.

א77

New member
אני באמת לא מצליח לפתוח

את עץ הפורום, וקשה לי להבין ולעקוב. אז מסופקני אם יכולני להועיל, אף אם אראה את העץ. אבל רגע. אוליי תשאב משורות אלו משהו. למרות שאיני יודע אם זה קשור לתועלתך. בתו של בעל הלבושים היתה נשואה להג´ יואל זינגר. לזוג זינגר היתה בת בשם חנה שנישאה להגאון אברהם הירצקא´ס מלבוב (טרם מותו ציוה שמי שאינו טהור לא יגע במצבתו...) והוא היה חמיו של הב"ח. הב"ח כמדומני היה נכדו או נינו של הגאון רבי משה יפה מקרקא. רבי משה יפה הזה מוזכר בחיבורו של הב"ח על שו"ע חלק יורה דעה סימן כד. כמו"כ הוא מוזכר גם ע"י המהרש"ל ביש"ש על מסכת גיטין פרק ד, סימנים לג-לד. וכבר אמר נעים זמירות ישראל בתהילים שגיאות מי יבין תקוותי שלא שגיתי.

למעלה