לאריק!

astrok

New member
לאריק!

הפריט מעניין מאוד אך יקר לי במקצת (יגמר לי הכסף לחנות בולים אם אני יקנה את זה...). תמיר.

ואגב שאלת התקציב: שאלה לכל החברים.

אני כמבוגר מחליט איזה תקציב להוציא על האוסף, ובדרך כלל חורג מהתכנון אבל אף אחד לא כועס עלי. איך אתה כנער, שעדיין אין לך הכנסות משל עצמך, מתכנן את תקציב הרכישות עבור האוסף? וזו שאלה טובה לכולם: איך לתכנן את התקציב? איפה להגביל את הצעירים? השאלה כמובן אישית מאוד, אבל בכל זאת, אולי יש כללים "כלליים" שתוכלו לתרום?

ואגב שאלת התקציב: שאלה לכל החברים.

אני כמבוגר מחליט איזה תקציב להוציא על האוסף, ובדרך כלל חורג מהתכנון אבל אף אחד לא כועס עלי. איך אתה כנער, שעדיין אין לך הכנסות משל עצמך, מתכנן את תקציב הרכישות עבור האוסף? וזו שאלה טובה לכולם: איך לתכנן את התקציב? איפה להגביל את הצעירים? השאלה כמובן אישית מאוד, אבל בכל זאת, אולי יש כללים "כלליים" שתוכלו לתרום?

astrok

New member
איך אני מתכנן?...

קודם כל, אני בודק כמה כסף יש לי בארנק... דבר שני, אני בחיים לא יעבור את ה- 150 ש"ח בפעם אחת! כשיש לי יום הולדת, או אחרי סוף שנת לימודים, יש לי כסף רב יחסית, ולכן אני מגביר בתקופה זו את קצב קניותי... כמה אתה מוציא בממוצע על בולים בחודש? תודה על ההתייחסות, תמיר.

אוי ואבוי אם אגלה!

אם אשתי האהובה תשמע כמה אני מוציא, היא זורקת אותי מהבית עוד היום! (סתם, בצחוק). אני משתדל לקנות בעיקר פריטים לא יקרים. במקרים מיוחדים ונדירים אני קונה גם פריטים יקרים, אבל אז אני מצנן את תאוות הקניות לפרק זמן כלשהוא. לא קשה למצוא פריטים שעולים מאות ואלפי דולרים,אבל לטעמי זו הגזמה. אולי, אם אזכה בפיס, אעלה כיתה ואקנה פריטים יקרים יותר באופן קבוע. החשוב לדעתי הוא בעיקר רמת ההוצאה הממוצעת, ושמירה על יחס הגיוני בין היכולת הכלכלית להוצאה על תחביב. ראיתי כבר אנשים שקנו באלפי דולרים בולים, ולא היה להם מספיק כסף לשלם חוב במכולת. זו לדעתי תופעה פסולה: צריך תמיד לזכור שחיים נורמלים באים קודם, התחביב אחר כך. כמובן שלא כולם מסכימים איתי...

itzm

New member
סכום קניה

כל דגם בממוצע עולה 100 -200 שח כל סיכה עולה בערך 10 שח כשאני קונה סיכות זה בדרך כלל בכמות של 100 סיכות כשאני קונה דגם זה 1 או 2 ההשקעה הכספית באוסף היא ליפעמים 20 אחוז וליפעמים 60 אחוז מהמשכורת החודשית אלא אם כן יש פריטים מיוחדים שאז אין שיקול דעת אלא פשוט קניה ללא רחמים של הפריט או הפריטים !!! יש לי 60 דגמים 1:18 ובערך 400 סיכות צהליות !!

רוזן71

New member
איציק שלום.

בס"ד. יש 400 סיכות צהליות??! יש לי כמה סמלים וסיכות צהליות משנות ה-50. למשל סמל צה"ל ומאחור כתוב אליפות משיכת חבל 1954. וכמו"כ יש לי סיכות וסמלים וכפתורים מצבאות זרים ממאות 19 ו-20. מעניין אותך?? רוזן.

itzm

New member
לא יודע

צבאות זרים לא ממש לא אני מיתרכז רק בצה"ל הסיכות שלי מתחילות בבריגדה ומגיעות לימים אלו !! אשמח ליראות איזה פריטים יש לך אתה יכול לישלוח לי אימיל על זה itzm @ ototoy.com

kreacher

New member
התקציב ואני

בתור סטודנט מובטל קשה לי למצוא כסף לפזים בכמויות. למזלי אני לא צריך לשלם שכר לימוד כי אני עתודאי והצבא משלם לי, אז כשיש לי כמויות של כסף אני משתדל לקנות לפחות את הפזים הנוכחיים בעולם כדי שלפחות לא יחסר לי כאלה שאין בעיה להשיג כרגע. הם גם לא כל כך יקרים כי הם נפוצים. כשיש כסף אז אני מתפרע וקונה איזה אחד משובח וישן.

למעלה