לאף אחד לא איכפת

אפלטונה

New member
לאף אחד לא איכפת

הבן שלי בכיתה ד'. חוץ מהגננת שאמרה שהוא טיפה איטי ושכדאי לראות איך הוא ישתלב בכיתה א', אף מורה לא אמרה שיש איתו בעיה. היום הוא בכיתה ה לא קורא (מצרף אותיות), לא כותב (בעיות במוטוריקה עדינה) ואיטי מאווווד יחד עם בעיית התארגנות. הוא מוציא במבחנים בין 85-100 אחרי שאני התעקשתי על איבחון ולקחתי אותו באופן פרטי. את המבחנים הוא עושה בעל-פה וכותבים עבורו. גם בכיתה יש ילדים שמעתיקים לו ובכלל ההתנהלות שלו בכיתה היא איטית ומסורבלת (המורה יכולה כבר לסיים לעבור בין כל הילדים לראות אם הכינו שיעורי בית - הוא עוד לא הוציא את המחברת...). המורה טוענת שהוא יושב מרוכז כל השיעור, והוא ילד שקט וחכם. אני כותבת כאן, כי ראשית - נמאס לי להיות זו שדוחפת ומוצאת פתרונות לבי"ס - אני רוצה שינחו אותי ולא אני אותם!!! ושנית אני לא כ"כ יודעת מה לעשות, החלטתי לקחת לנויורולוג כי אולי כדאי לתת ריטלין - אבל בעלי נזעק מהמחשבה הזו כי ס"ה הילד מסתדר, אבל עם הרבה עזרה... אני אתאר לכם את הקשיים ואשמח לשמוע את דעתכם. אז כמו שאמרתי הוא לא קורא ולא כותב כמו שצריך ובכיתה הוא לא מאורגן. בבית - הוא עושה שיעורים מהרגע שהוא חוזר הביתה עד שמונה, תשע בערב... אני לא מוכנה להוריד לו משיעורי הבית, כי אז הוא גם ידע רק חצי מהדברים. למבחנים - אנחנו לומדים איתו ואת המבחנים הוא עושה כאמור בע"פ. הוא אף פעם לא יודע מתי יש מבחנים, ימים מיוחדים שדורשים חתימת הורים וכד'... העיניין הוא שבגלל שאנחנו מחזיקים ועוטפים אותו - הוא מוציא ציונים מאוד טובים - אז אף אחד לא חושב שיש בעיה. אבל למשל - מורה אחת נתנה לו לגמור מבחן אחד בבית - הוא איבד אותו כי הוא לא מאורגן. בפעם אחרת מורה מסויימת נתנה לו לעשות לבד את המבחן עד איפה שהוא יכול - כתבה לו 60 ואמרה שיסיים בפעם אחרת (חצופה שכמותה לכתוב לו 60 על חצי עבודה). יש מורה שבקביעות אומרת לי "שיעשה את המבחן בבית כי יש לה 40 תלמידים על הראש והיא לא יכולה לשבת איתו) - גם אני לא! לאיזו הצגה - הוא נשאר בבי"ס בכיתה נמוכה כי לא הביא חתימת הורים כי שוב, שכח... הוא ילד כ"כ טוב שהוא לא מתנגד ולא מתמרד - אבל אני רואה עליו את התסכול ואת הפגיעה גם בחקים החברתיים כי הוא כאילו המסכן שיושב בשקט וצריך להעתיק לו מהלוח... סליחה שזה יצא ארוך... אבל אני מתוסכלת מכך שבי"ס לא מנחה אותי ולא חושב על דרך למידה שתהייה נכונה עבורו, אני מרגישה שככל שהוא יתבגר הוא ילך עוד יותר לאיבוד... עיצות יתקבלו בברכה תודה מראש אפלטונה

אפלטונה יקרה

התסכול שלך ברור ומוצדק, אבל זה לא יעזור הרבה. מה לעשות, ובית הספר בד"כ לא יודע איך להתמודד עם ילדים כאלו? ולמי שאכפת זה בעיקר להורים? ואכן, כשיש 40 ילדים על הראש מאד קשה לשים לב לאינדיבידואל שיש לו צרכים מיוחדים. אז - 'התיק' הוא בכל זאת עלייך, כתבתי קודם, לדעתי, שאפשר להביא מישהו מומחה שייעץ לבית הספר,זו הצעה אחת, אבל את חייבת להיות עם האצבע על הדופק כל הזמן, אם חשוב לך המצב הלימודי שלו.

05 מיכל

New member
אפלטונה, כמה נקודות:

ראשית, ציינת שלקחת אותו בעבר לאבחון, אבל לא ציינת מה נמצא שם. הפרעת קשב? לקויות למידה? אם הילד לא קורא בשטף בכיתה ד' לא סביר שהבעיה היא רק הפרעת קשב. הרבה אבות נרתעים בלהכיר בבעיה ואומרים שבסך הכול הילד מסתדר, אבל בד"כ לא אבות של ילדים שבכיתה ד' מתקשים בקריאה. נקודה שנייה, אני מבינה שאת לא רוצה להתפשר על שיעורי בית כדי שהוא לא יפסיד ידע, אבל אני חושבת שלא בריא לתת לילד להכין שיעורים כל כך הרבה שעות ביום. זה מתיש, ומה שגרוע יותר, זה עושה שכל היום הוא מתעסק רק בדברים שהוא חלש בהם. אני חושבת שמאוד כדאי לוותר על חלק וליצור שעות ביום שהוא מתעסק במשהו אחר לגמרי, לפי בחירתו, או במשהו שהוא ממש טוב בו (ואז הוא גם ירוויח בתחום הדימוי העצמי), או סתם מתבטל.

מסכימה איתך לגמרי, מיכל

ראשית, חשוב לברר בדיוק מה הבעיה, כדי להגיע ממנה לפתרון הנכון בנוסף, צריך לתת לילד גם התנסויות נעימות וחיוביות. לדימוי העצמי, לקשר עם ההורים וכו'. גם אם המחיר הוא שהוא לא יעשה את כל שיעורי הבית. הרבה פעמים ניתן לצמצם בשיעורים וזה לא בהכרח מצמצם בידע. נושא שאני מנסה להסביר למורים של הבן שלי פעמים רבות...

אפלטונה

New member
תודה לכן

הוא עבר איבחון דידקטי ויצא שם הרבה לקויות למידה. ניסינו להביא מורה מתקנת, אבל ללא הואיל. יש לו חוויות טובות במקהלה עירונית שהוא נבחר בה מכל הילדים בכיתה והוא משתתף, וגם הוא הולך לעוד 3 חוגים... אני אנסה אולי לברר עם המורה, על מה אפשר לוותר לו בלי שהידע שלו יפגם. אני ממש מרחמת עליו שהוא עסוק בזה כל היום, מצד שני, גם הוא מבין שהוא צריך להתאמץ יותר מאחרים כדי שיצליח כמו שהוא יכול... תודה שוב אפלטונה

05 מיכל

New member
עוד מילה, אפלטונה

אכן, המצב מורכב, לילד יש גם הפרעת קשב וגם לקויות למידה, והוא עדיין לא קורא כראוי. הוא מתמודד עם המון קשיים. אני חושבת שהכרחי להקל עליו, ואולי בכל זאת את צריכה להתאמץ לשכנע את אביו שיסכים לבוא איתך לרופא ולהתייעץ לגבי רטלין. האמירה "הוא מסתדר", והמצב הזה שהילד צריך להתמודד עם כל כך הרבה - לא הוגן לקרוא לזה "הוא מסתדר". יש סיכוי שבעלך יהיה מוכן לקרוא את מה שכתבתי?

אפלטונה

New member
מיכל היי חמודה

המון תודה על הרצון הגדול לעזור. בעלי יהיה בסדר - אני מקטרת עליו כי עם הכל, אני צריכה בנוסף להתמודד גם עם ההתנגדות שלו. בכל מקרה בעלי הוא אדם נפלא וגמיש, ואם אני אתעקש אז הוא יסכים, רק חבל שזה צריך להיות בצורה כזו. הפרעת קשב עדיין לא אובחנה - היינו אצל הנוירולוג ששלח אותנו אנחנו בינתיים למבחן טובה ושאלון למורה. תודה שוב אפלטונה

למעלה